Keresés

Moziajánló

2014. augusztus 9., szombat 3:25
Azért csak óvatosan az elvárásokkal.... :)
0
2014. augusztus 9., szombat 2:54
Nekem eddig egy ingyen jegyet , egy kis popcorn-t sikerült mozis ajándékként nyerni, illetve a nyeretlen jeggyel regisztrálva a mostani heti sorsoláson egy családi belépőt a dinó kiállításra a Millenárisba. :-)
0
2014. augusztus 9., szombat 2:22
Monty Python Live (Mostly)

Már csak öten, sajnos Graham Chapman túl korán elhagyta a földi létet, DE az öt nem felejtette el. Számos jelenetben felelevenedik Mr. Chapman, és a régi jelenetek eredeti változatban vagy kiegészítve, napjainkra aktualizálva, és új jelenetek is akadnak, hál Isten.
Persze nekik továbbra sem szent senki, és semmi sem.

Fantasztikus 2 és fél óra szórakozás az öt idős, de nem öreg mestertől, és csapatuktól. Galla Miklós ismét csak csúcsformában ültette magyar nyelvre az angol humort.

Remélem bekékül, bár egyelőre csak pirosban hirdetik.

Kötelező mozi a Python rajongóknak.
0
2014. augusztus 9., szombat 1:52
A vihar magját biztos megnézem.
most posts by TM
0
2014. augusztus 9., szombat 0:56
Köszi, eddig is nagyon jónak tűnt ez a film az előzetesek alapján... alig várom, hogy megnézzem :)
0
2014. augusztus 8., péntek 22:37
Rövid recenzió a Lucy című filmről!

Lucy- Lucy

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Kritika:

Luc Besson új filmje a maga nemében egy zseniális alkotás lett, az év egyik kiemelkedő mozgóképes ámokfutása! Besson szépen összelopkodta filmjének elemeit olykor saját korábbi filmjeit nyúlva ezzel, de a közelmúltból is találunk ismerős elemeket a Lucyben! Megidéződik a Nikita, a Leon, a profi és még a Transzcendens is. Csupán bevezetés vehető komolyan, utána pedig nincsenek korlátok és fizikai képtelenségek egész sorát kapjuk az arcunkba
.
A megvalósítás tartalmaz néhány egész nagyszerű jelenetet. Ez többek közt abban mutatkozik meg, hogy Besson bevág néhány természetfilm képsor mintegy párhuzamot vonva azzal ami épp Lucyval történik. Itt pedig kiemelném a film egyik legjobb jelenetét, mikor Lucy- műtét közben- az anyjával társalog telefonon és az emlékeiről beszél...egyszerűen fenomenális!

Scarlett Johansson a lehető legjobb választás volt a címszereplőre. A Fekete Özvegy megformálójaként már simán elhisszük neki a dolgokat. Lucy kegyetlen, érzések nélküli, olykor lélek nélküli robot benyomását kelti. Aztán, hogy kis negatívummal is szolgáljak- bár jelzem nem szívesen- az megint Morgan Freeman karaktere, mivel ha jeleneteit teljesen kivágták volna a kész filmből, észre sem lehetett volna venni. Choi Min-Sik- ről pedig nem lesz filmbarát akinek nem az Oldboy fog beugrani elsőre mikor megjelenik a filmben.

A Lucy tehát nem más mint egy örült hullámvasút! Sok a baromság benne de a legjobb értelembe véve. Szigorúan nem komolyan venni a látottakat, hiszen készítők szándéka sem ez volt!

Értékelés: 9,5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akciófilm, 90 perc, 2014 (16)

rendező: Luc Besson
forgatókönyvíró: Luc Besson
zeneszerző: Eric Serra
operatőr: Thierry Arbogast
producer: Luc Besson, Christophe Lambert

szereplő(k):
Scarlett Johansson (Lucy)
Morgan Freeman (Norman professzor)
Amr Waked (Pierre Del Rio)
Johan Philip Asbaek (Richard)
Analeigh Tipton (Caroline)
Paul Chang (Taipei Surgeon)
Min-sik Choi (Kang)
0
2014. augusztus 8., péntek 22:36
Rövid recenzió A vihar magja című filmhez.

A vihar magja- Into the Storm

Van, aki menekül, ha balszerencse közeleg, van, aki minél közelebb szeretne lenni - a kíváncsiság néha erősebb a félelemnél.

Egy kisvároshoz tornádó közelít. Sőt, nemcsak egy tornádó - egy különleges légköri jelenségnek köszönhetően egy sor forgószél támad egymás után ugyanarra a pontra. A városon kiszámíthatatlan és halálos erejű ciklonok söpörnek végig.

Aki tud, menekül, aki elkésett vele, az biztos menedéket keres. De olyanok is akadnak, akik megpróbálnak bejutni a tornádó közepébe - számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége. Talán még az életüket is odaadnák érte.

Kritika:

A vihar magja című film pontosan olyan alkotás amit egy Steven Quale kaliberű rendezőtől el lehet várni! Ha valakinek a Final destination ötödik része volt a filmművészet csúcsa akkor Quale rendezői munkásságának újabb állomása sem fog csalódást okozni. Kapunk néhány sablon karaktert, akik olyan kétdimenziósak mint egy szombat reggeli rajzfilm a tv-ben. Ráadásul papírízű dialógusaikkal sem könnyítik meg az azonosulást...Hmm, meghalt egy szimpatikusnak szánt karakter? Kit érdekel! Menjünk tovább! A film reflektál a mai Found footage- mániára ami katasztrófafilmes témában már tudott jelentősebbet is alkotni. (pl: Cloverfield)

Richard Armitage valószínűleg nem kapott jobb ajánlatot Tölgypajzsos Thorin szerepe után, sajnálatos módon ha nem tudod, hogy Armitage volt Thorin a Hobbitban, ebben a filmben fel sem ismered. Viszont ismerős lehet Sarah Wayne Callies akit sokan a Szökés illetve a The Walking Dead cimű sorozatokból is ismerhetnek. A többi szereplő viszont totál jellegtelen! Na persze Callies szerepe sincs kidolgozva.

A vihar magja sajnos inkább elmegy egy vasárnap délutáni Retek klubbos műsorkitöltésnek mint mozifilmnek, a trükkök elfogadható szinten vannak és talán egy kis 3D segített volna!

Értékelés: 4/10

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 89 perc, 2014 (16)

rendező: Steven Quale
forgatókönyvíró: John Swetnam
zeneszerző: Brian Tyler
operatőr: Brian Pearson
producer: Todd Garner
vágó: Eric A. Sears
szereplő(k):
Richard Armitage (Gary Morris)
Sarah Wayne Callies (Allison Stone)
Jeremy Sumpter (Jacob)
Nathan Kress (Trey)
Matt Walsh (Pete)
Kyle Davis (Donk)
Scott Lawrence (Principal)
0
2014. augusztus 7., csütörtök 9:27
Na, ezek jól hangzanak! :)
0
2014. augusztus 6., szerda 23:55
Én egy bonbont nyertem 3 jegyből :D
SuperHeRo
0
2014. augusztus 6., szerda 22:38
öt jegyből hárommal nyertünk: 1 mozijegyet, 1 közepes popcornt és 1 közepes popcorn+üdítő menüt.
0
2014. augusztus 5., kedd 23:43
Játékexpo Kínában,uh gec én is elmennék egy ilyenre http://en.rocketnews24.com/2014/08/05/annual-chinajoy-game-expo-proves-to-be-asias-biggest-showcase-of-busty-booth-babes%E3%80%90photos%E3%80%91/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rocketnews24%2Fen+%28RocketNews24%29&utm_content=Netvibes
mondjuk nem csak ezért XD
0
2014. augusztus 5., kedd 23:37
Mindegy én olvasgatom az oldalt. Csajok is vannak meg persze a TotalCar részleg ami kedvenc.
0
2014. augusztus 5., kedd 21:40
Index! Ez mindent elmond!
0
2014. augusztus 5., kedd 21:34
Én nyertem egy ingyen jegyet!
0
2014. augusztus 5., kedd 20:23
Hát én bekönnyeztem a cikken. :D
0
2014. augusztus 5., kedd 19:53
A környékemen nincs ilyen mozi, úgyhogy most hallok erről először.
most posts by TM
0
2014. augusztus 5., kedd 19:46
Én sem vagyok. Jut eszembe, játszottatok már a Cinemix játékon? Én már nyertem egy popcornt. ;)
0
2014. augusztus 5., kedd 19:45
Utóbbit nem csak ma teszik. :)
0
2014. augusztus 5., kedd 19:37
Menjetek fel az Index honlapjára is és meglátjátok, hogy ma KONTEÓNAPot tartanak.
Mindenből összeesküvős, gyíkemberes viccet csinálnak, trollkodnak, na.
0
2014. augusztus 5., kedd 17:30
Ja ez ilyen összeesküvés elmélet dologba öltött dolog. Most még Ben Afflack-et is gyíkember bérenc-nek állítják be amiért Ő lesz az új Batman.
0
2014. augusztus 5., kedd 17:06
Tegyük hozzá, hogy Index-színvonal, nem is kell ennél több.
most posts by TM
0
2014. augusztus 5., kedd 17:03
Köszi, hogy ezt leírtad! Ha én tettem volna, megkaptam volna, hogy bérenc/barát/bértollnok stb. vagyok.
most posts by TM
0
2014. augusztus 5., kedd 16:56
Ez a cikk olyan beteg, kicsinyes és logikátlan, amilyet csak az élet szülhet. :)
Persze attól még vicc, a szarabbik fajtából, de legalább rosszindulatú is.
0
2014. augusztus 5., kedd 16:39
http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/08/05/a_zsidoknak_budosek_a_majmok/
0
2014. augusztus 4., hétfő 1:53
Ebből egyik se vonz, de azért végigolvastalak, kösz! :)
most posts by TM
0