Keresés

Moziajánló

2014. június 27., péntek 22:52
Nekem az első 3 is nagy csalódás volt. Tudom mire számíthatok, ezért ezt a részt kihagyom moziban. Szerintem ez az írás áll a legközelebb ahhoz ahogy én is látnám. Majd DVD-n egy esős napon.
0
2014. június 27., péntek 21:24
Transformers: A kihalás kora- Transformers : Age of Extinction

A Transformers: A kihalás kora a negyedik film Michael Bay rendező világszerte hatalmas sikert arató sorozatában. A film története azután indul, hogy az előző részben egy nagyszabású csata elpusztított egy nagyvárost, de megmentette a világot. Ahogy az emberiség újra kezdi megszokott életét, egy titkos csoport bukkan fel, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Eközben egy új, hatalmas, ősi veszedelem veszi célkeresztjébe a Földet. Az emberek egy új csoportjának segítségével Optimusz Fővezér és az Autobotok az eddigi legfélelmetesebb kihívásukkal néznek szembe. Egy hihetetlen kaland során újból kibontakozik a jó és a rossz harca, mely végül nagyszabású összecsapásba torkollik, szerte a világon.

Neneneneneneneneneeeeeeeeeeeeeeeee........!!!!!!!!!!!

Hirtelen ez jutott eszembe a film megtekintése közben! Mivel Michael Bay sajnos nagyon átesett a ló túloldalára! Én elhiszem, hogy mindenből egy kicsivel több kell, de azért a sokból is megárt a még több! A film indítása borzasztóan izzadságszagú, látszik, hogy nem lett rendesen kigondolva az egész. A film szövegkönyve tele van csupa dilettáns baromságokkal, ráadásul Bay nem is próbált változtatni a film szerkezetén! Egymás után sületlenségek, akció, hülyeségek, lassított naplemente, akció, megint hülyeségek aztán akció, akció akció....és Így tovább! Komolyan mondom a film második felére agyam zsibbadása nem látott méreteket öltött, egyfolytában csak a hasonló színvonalt megütő második Transformers, A bukottak bosszúja ugrott be mint viszonyítási alap, amit szintén végigszenvedtem! Valamint a film indokolatlanul hosszú! Elképesztő 166(!!!) perces hosszúságával A kihalás kora az eddigi leghosszabb és ezzel együtt megkockáztatom, hogy a legrosszabb Transformers- film! Vízuálisan nagyon sok, többször le kellett vennem a 3D szemüvegem mert egyszerűen nem bírtam! Sőt, sok esetben, elképesztő káosz uralkodott a vásznon! A robotok megszólalása pedig szintén a kínos momentumokat erősítik a filmben! A szinkronról ne is beszéljünk, mert az szánalmas lett!

A szereplőkről annyit mondanék, hogy megint csak modelleket meg színésznek kinevezett emberkéket látunk! Mark Wahlberget persze eszembe sincs bántani, mert ő egy nagyszerű drámai színész és ő az egyetlen (még Stanley Tuccin kívül) aki bizonyÍtotta már tehetségét, de azért jár neki a fekete pont ezért a borzalomért! Wahlberg filmbeli lányát Nicola Peltz alakítja, eszméletlen hiteltelenséggel, szintén csak a Bay- féle "legyen egy dögös szöszi a filmemben" szinten van jelen, ő még egy olyan karakterdrámára épitő sorozatban is tudott "láthatatlan" maradni, mint a Bates motel! Jack Reynor meg fogalmam sincs kicsoda, de semmi extra...Tucci meg sikeresen eladta magát bohócnak.

Félresikerült vállalkozás lett tehát véleményem szerint A kihalás kora. Ennek ellenére a Transformers rajongók kidimenziózhatják a szemüket és világsiker lesz természetesen. A fiúknak ott lesz Nicola, meg a csomó, szó szerint szemkápráztató audióvízuális akcióorgia, a lányoknak meg Wahlberg+Raynor páros. Végezetűl kérem vissza a Linkin Parkot, mert borzalmasan szar lett a végefőcím-zene!

Értékelésem: 4/10 (Fémhulladék)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 166 perc, 2014.

rendező: Michael Bay
forgatókönyvíró: Ehren Kruger
zeneszerző: Steve Jablonsky
operatőr: Amir Mokri
producer: Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Don Murphy
vágó: William Goldenberg

szereplő(k):
Peter Cullen (Optimusz fővezér hangja)
Mark Wahlberg (Cade)
Nicola Peltz (Tessa)
Stanley Tucci (Joshua)
T.J. Miller (Lucas)
Sophia Myles (Darcy)
Kelsey Grammer (Harold Attinger)
Titus Welliver (Savoy)
Bingbing Li (Su Yueming)
Jack Reynor (Shane)
0
2014. június 27., péntek 20:00
Bőven jelen van és van egy remek Imagine Dragons szám is.
Változott az original score de szerintem szintén ütős lett.
0
2014. június 27., péntek 19:43
Életem első IMAX-élménye szombaton esedékes, úgyhogy már én is nagyon-nagyon várom a Transformers-t.
0
2014. június 27., péntek 18:51
Jajj de várom én is, hogy láthassam A kihalás korát! Gyerekként sosem szerettem a transformereket, de a filmeket imádtam :) Egy kérdés azokhoz, akik már látták: ugye a korábbi részekben rendre lúdbőrös hatást elérő zenei főtéma bőven jelen van és nem csak pár pillanat erejéig hallható? A Gyűrűk Ura óta nem szerettem úgy filmzenét, mint a Transformers filmekét pedig azért akadt egy-kettő remek szerzemény azóta.
0
2014. június 27., péntek 12:16
A stáblista érdekessége, hogy a "special thanks" rovatban szerepel Guillermo del Toro és Drew Struzan neve is.
most posts by TM
0
2014. június 26., csütörtök 23:05
TM írj egy mailt légyszi, találtam valamit, ami talán érdekelhet :)
Hogy miért nem írom meg itt, azt is megtudod :D
gorjani1985@gmail.com
0
2014. június 26., csütörtök 22:40
Transformers - A Kihalás Kora (Spoilermentes)

Nagyon tetszett nekem is.2D-ben láttam felirattal.Stanley Tucci nagyon jó figurát hoz ismét.
Némileg kevesebb a poén de azok ütnek.
Naplemente,Bay-féle cool beállítások,követhető akció(köztük rengeteg szuperlassított szájtátós jelenet) és nagyon jó zene:ezek jellemzik az új Transformers mozit.
Az első autós üldözés az ami nagyon megfogott a nem szokványos helyszín miatt.
Az ember-robot interakció is bámulatos.
Akinek az eddigi részek tetszettek annak ez is fog.A többiek meg már úgy is előre temették.
0
2014. június 26., csütörtök 19:17
:)
Szerintem van benne konvertálás is, de az is a jobbak közé sorolható.

Szívesen
most posts by TM
0
2014. június 26., csütörtök 19:14
Akkor ezt jónak veszem :)

Meg azért is voltam kíváncsi a 3D-re, mert ugye ez rendes IMAX3D-s kamerával készül (nem is akár milyennel) és nem konvertált cucc.

Köszi
SuperHeRo
0
2014. június 26., csütörtök 18:50
Az én szeme(i)met szereti a 3D és fordítva. Nem csak az első pár percben érzékelem a térhatást, hanem mindig, amikor olyan a képkompozíció és hát ez a sorozat a látványvilágával na meg a hosszával, nem utolsósorban a készítéshez használt eszközeivel eleve meghatározza, hogy ez a "kapcsolatunk" ezzel a filmmel még jobban mélyüljön. :)
most posts by TM
0
2014. június 26., csütörtök 18:40
Már várom én is, hogy láthassam.
Szombaton nézzük IMAX3D-ben.
Igaz szinkronnal, de majd lehet, hogy megnézem eredeti nyelven felirattal, mert szerencsére ilyen vetítés is van.
Neme az előző három is tetszett.

A 3D-ről írnál, hogy az milyen volt benne, ha abban nézted?
Haver azt mondta, hogy jó volt benne, de igaz csak 1-2 jelenet volt ami direkt 3D-re lett "kitalálva".

Köszi
SuperHeRo
0
2014. június 26., csütörtök 18:16
Transformers: A kihalás kora

Michael Bay zseni. A filmgyártáson belül választott műfajának királya. A "választott" nem is pontos kifejezés, inkább "kialakított" a jó jelző.
Hogy milyen is a "Bay-stílus"? Körülbelül azt kapjuk a vásznon, amit a forgatáson is lehet látni: Bay elüvölti magát, hogy "eksön", aztán eszelősen, ordítva, pofákat vágva elkezd rohanni a díszletben, miközben abba igazi autókat dobálnak föntről lefelé, kétoldalról pirotechnika robban, Bay pedig már vigyorog, esetleg bedob egy fapoént, majd valami hihetetlen energiavámpírként rohan tovább, ordít a megafonjába, s ugyanezt az elementaritást követeli meg a filmjében közreműködő összes embertől, hétből hét nap, reggeltől estig. Ez a hozzáállás aztán szétfeszíti a vásznat is, látó-, halló- és gyomoridegek sajdulnak mindebbe bele a forgatási helyszínen és a nézőtéren is. Mondhatni, hogy az arányérzék nála csak egyirányú, mindig mindenből több és több kell neki.
Erős, határozott egyéniség, aki megosztja a filmes tábort, vagy rajongják őt, vagy utálják.
A kihalás kora tulajdonképpen valamilyen mértékben Bay erőszaktevése a Bay-stíluson, hiszen a Witwicky-família és John Turturro által frenetikusan alakított Seymour Simmons kiírásával a Bay-poénok verbális része gyakorlatilag eltűnik a szériából. Sajnálom, mert számomra ez adta a film egyik báját. Valami óriásira jó az az összkép, amiben a földönkívüli high-tech összecsap egy másik hasonló idegen erővel, pluszban még becsatlakozik az USA-arzenál, s mindeközben a kép előterében rikácsoló Witwicky-anyuka pörlekedik a férjével vagy esetleg a világot többször megmentő fiacskájával, mondjuk azon, hogy ne maszturbáljon, vagy egyéb, a Föld sorsához fontosságilag kevésbé kapcsolódó témában. Turturro pedig a number one, a megállíthatatlan, az eszelős UFO-függő, aki nagyjából ugyanaz a pali a kamera előtt, mint Bay mögötte, kvázi önéletrajzi karakter. :) Rajtuk kívül még el-elmaradnak az egymást "domináló" ölebek, a jócsaj lábát kefélő törperobot, a cool-dumákat ("lezúzzuk őket", "de jó vagyok!" stb.) hintő gépek, az elnöki gépről arcát eltakarva lesettenkedő szerkezet, az ágyéki kupak alatti nyíláson vagy éppen az arcot imitáló részen ürítő (értsd: hugyozó-síró) és egyéb poénos mozdulatokkal operáló fémszörnyek. Szóval Bay szinte megtagadja önnön játszótéri múltját, pedig tutira veszem, hogy már gyerekkorában ilyen perverz módon játszott az otthoni figuráival.
Hogy akkor milyen ez a mostani rész?
E téren mindenképpen sótlanabb, bár mondjuk az egyik főszereplő egy szivarozó autobot. Talán a visszajelzések miatt, talán stúdió általi utasításra némileg realistábbra vették a figurá(ka)t, de persze Bay-rajongóinak nem kell aggódnia, itt szó sincs nolani karótnyeltségről, ez még így is az a fajta könnyedség, amit egy laza, nyári kasszasiker-várományosságtól várhat az ember: a szem rágógumiját. Az irtás nyilván nagyobb, mint legutóbb volt, ahogy a Transformers-filmek is egyre hosszabbak lesznek, ez a felvonás már 165 percet kóstál. Viszont a végén nincs bónusz-jelenet, tehát prosztatások rohanhatnak a Transformers-menüből kiszittyózott üccsit kiüríteni.
Még annyit, hogy az általam látott összes előzetes infó csupán egy kép volt, amin Optimus egy robotdínón ül. Ahogy hallottam, sokaknál ez már előre kiverte a biztit, pedig ez egyáltalán nem lényegi eleme a sztorinak, ugyanakkor roppant logikusan kiderül, hogy hogyan is lehet a filmben ilyen jelenet, s hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez az egész Transformers-univerzum csak az autobotok és az álcák halmazaiból áll össze. Ezzel valószínűleg sikerül(t) megágyazniuk a további folytatásoknak is, mármint történetileg, mert hogy anyagilag tuti kaszálni fog.
Arra született.  
Mivel Bay egy zseni. :)
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 21:59
Mindenképpen nagy vászonról látni való darab, már csak a szereplői méretéből adódóan is, de a csodaszép tájképek is olyanok, hogy annak részletgazdagsága másfél méter feletti otthoni képátlós cuccon kezd derengeni.
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 21:51
Így neveld a sárkányodat 2.

Pazar, izgalmas, akciódús, kalandos, érzelmes, látványos, jóháromdés, kiváló folytatás!
Együtt néztem moziban a többi gyerekkel, talán csak annyi volt a különbség, hogy velük ott ültek a szüleik is.
Ebből még lesz repeta!
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 21:45
Hozzánk ma hoztak egy újabb szállítmányt.
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 21:44
A pohár tetejébe állítható nagyméretű figurákat. Optimust most lemértem, kb. 9 cm magas, 6 cm széles és majdnem ugyanannyira "mély", mivel a behajlított karjából egy fegyver csöve áll ki. Kétféle pohár van, Optimus-Peterbilt, Űrdongó-Camaro, tehát mindkét figura képe mellé rákerült a járműkinézete is.
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 21:36
:S Sajnos nem tudtam már venni Fogatlanos menüt :(
Hiába néztem meg 4 helyen is Pesten... Aréna, Westend, Lurdy, Duna Páza nincs az tuti.

Én már a karácsonyi készülődésre szántam, gondoltam a kicsi egy ajándékcsomagot kap majd Így neveld 2 DVD-vel, és a menü alkatrészeivel. (Mozihoz még kicsi)
Pénteken lesek Transformerst IMAX-ben, node az Arénában tuti semmilyen sárkányos menüt nem szerzek.
Remélem azért valahol még tudok szerezni majd egy "bármilyensárkányos" menüt legalább Neki.... Brühühűűűűűű
0
2014. június 25., szerda 18:51
Csak azért kérdezem,mert holnap megyek rá és lehet,hogy befizetek egy ilyenre.
0
2014. június 25., szerda 18:45
Ez mit takar?
A pohár tetején egy dísz vagy maga a pohár mintázata olyan vagy figura jár hozzá?
0
2014. június 25., szerda 14:34
Transformers-menüben szép nagy méretű Optimus fővezér és Űrdongó lesz.
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 12:26
Fehér isten

Nemrég olvastam egy filmhez írt értékeléshez, hogy "Amúgy tényleg a kutya alakítása volt a legértékelhetőbb.". Voltak pillanatok, amikor én is ezt gondoltam Mundruczó Kornél filmjéről.

Mert tényleg azok a jelenetek a legjobbak, amikor a kutyák szerepelnek, és nem csak az a kutyasereg a promóból meg a plakátról, hanem egyáltalán bármilyen kutya, akik ezt a Lassie-Cujo "korcsot" érdekessé teszik a játékidő bő két órájában. Az új jövevényt befogadó kóbor kutyák a grundon, a gazdája után vonyító kutya a fürdőben, a sintér elől menekülés szinte akciófilmbe illő képei mind jók, és szavak nélkül, csak a képek keltette hangulatra játszva is elmesélnek mindent, amit tudni kell.

A "szavak nélküliség" pedig nagy előny, ugyanis a szövegkönyv, a párbeszédek legtöbbje borzalmas, az életszerűséget messzire elkerülik, a profik szájába adva is rosszul hangzanak, nemhogy a (fél)amatőrökébe. Hasonlóan probléma, hogy a jelenetek egy része -a thriller műfaj ellenére is- inkább nevetséges (mondjuk a sintéres nő és a kutya westernbe illő párbajbeállása), ahogy az is, hogy a váltás a "realista" drámából (a kényszerűségből az apjához költöző tinilány elveszti imádott kutyáját, aki aztán végigjárja az utat, amit Budapest egy kivert kutyának adni tud) szürreális-szimbolikusba (élén a koncert jelenetével) nehézkes és előkészítetlen.

6,5/10

U.i.: Az említett értékelés (Vérgleccser) itt olvasható: http://filmforum.hungarianforum.com/t66p69-weide-irasai#1417
0
2014. június 25., szerda 12:24
Ha kifejtenéd, hogy mi nem tetszett benne, akkor könnyebben tudnék válaszolni erre. :)
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 12:23
Nekem ugyanolyan cím, mint a többi, csak az ellene való kirohanást tartom túlzónak. Ráadásul nem saját indíttatásból született, hanem marketingutasításra, ahogyan arról esett már szó. Amúgy eddig azt hittem, hogy "Butch" nicknév alatt csak egy ember fórumozik. :)
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 11:31
.. ha nekem már a "sima" TED sem tetszett, akkor erre az időmet ne is veszTEDessem?:)
0