Keresés

Moziajánló

2014. június 16., hétfő 2:02
Pont a különleges magyar cím miatt figyeltem fel erre a filmre.
most posts by TM
0
2014. június 16., hétfő 0:48
Figyelj, egyezzünk ki egy Million Ways to Die in the West-be....:D
0
2014. június 15., vasárnap 23:23

így kell alkalmazni???? ki mondja? büntetés jár érte ha nem így írom le?
én értem hogy ez a hivatalos magyar cím, de ez csak három darab nagybetű, nem arról van szó, hogy ha nem nagy betűvel írod a "ted" részt akkor nem rendesen írod le a címet. ez olyan mint A minden6ó volt. csak hatossal lehet leírni a film címet? nem. le lehet írni normális magyar nyelvtannal is, ami "mindenható", illetve "vesztedbe".
szerintem azért mert a plakátokon illetve majd a DVD/BD borítón így szerepel, senki nem büntetne meg, ha a te saját listádba, vagy ide a fórumba végig kisbetűvel írnád ;)
0
2014. június 15., vasárnap 20:44
Attól még k..va idétlen. Ha még csak egy béna alcím lenne...
Eddig ez volt a legrosszabb:
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=10079&VID=R96369352322298338,
de most már csak második lehet.
0
2014. június 15., vasárnap 20:40
Én értem mit mondasz, de ez a hivatalos magyar cím! Így kell alkalmazni, ez van a plakátokon, az előzetesekben és igy szerepel majd a DVD/BD kiadásokon is....:)
0
2014. június 15., vasárnap 13:20

mondjuk ez engem nem szokott zavarni, én a Sötétségben - Star treket is Star trek - Sötétségbennek írom :)

tudom hogy mindenhol így írják, de itt nem arról lenne szó hogy megváltoztatod a címét a filmnek, csupán végig kisbetűvel kell írni. na mindegy, nem fogom senkinek megmondani hogy hogyan írja le az adott film címét, csak ki kellett adnom magamból, hogy mennyire gáznak gondolom amit itt műveltek a címválasztásnál :)
0
2014. június 15., vasárnap 13:08
A csillagokat én is szívesen megnézném (akár többször is), csak kicsit frusztráló, hogy a legközelebbi vetítés a fővárosban van. Az meg nekem nagyon messze van. :(
0
2014. június 15., vasárnap 11:03
Nekem sem tetszik, de sajnos még az imdb.comon is igy szerepel!
0
2014. június 15., vasárnap 1:46

az írások jók, köszi szépen a megosztást!

de nem tudok szó nélkül elmenni a Million ways... magyar címének "szójátéka" mellett, ennyire szánalmas más sikerfilmre való utalást én még nem láttam, az meg hogy mindenki szó nélkül így írja le, csak mert valami hülye ezt kitalálta...
0
2014. június 14., szombat 19:59
Az utóbbi néhány hétben nem volt nagyon időm írni semmit sem, igy az X-Men utáni fontosabb alkotásokról értekeznék röviden:

Alant, a Csillagainkban a hiba, A holnap határa, a Demóna, a Fehér Isten illetve a Hogyan rohanj a veszTEDbe című filmekről olvashatok!

Csillagainkban a hiba- The Fault in Our Stars

Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) kamaszok, és sok mindenben hasonlítanak egymásra: a furcsát jobban szeretik az átlagosnál, ötletesen, szellemesen, felelőtlenül akarnak élni, és vonakodva, de beletörődnek, hogy az egymás iránt érzett szerelmük egészen új, különös utakra sodorja őket.
Kapcsolatuk rendkívüli. Többek között azért, mert a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg; a lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát.
Viharos szenvedélyeik elválaszthatatlanok attól a tudástól, hogy csak a szerelmük tart örökké - ők nem.

A Csillagainkban a hiba igazi karakterdráma a javából! Shailene Woodley mindenkit levesz a lábáról, mint azt korábban kifejtettem ö volt az aki megmentette a totál érdektelenségtől A beavatott című filmet! Woodley olyan érzékenységgel és beleéléssel tud játszani amire csak a legnagyobb színésznők képesek, vele egyenrangú társa Ansel Elgort (aki még a testvérét játszott A beavatottban) olyan párt alkotnak itt, hogy szem nem marad szárazon és itt nem csak a csajokat értem, hiszen ez a film mindenkire hatással lesz...Úgyhogy nyugodtan lehet a zsepiket bekészíteni moziba menetel elött! Az ehhez hasonló filmeknél könnyen előfordulhat az hogy giccsbe hajlik egy idő után, de itt ennek jelét sem lehet látni! Ha kell nevetünk, de ha baj van akkor nincs helye a humornak és mindezt jó arányérzékkel egymásra pakolva kapjuk!

A The Fault in Our Stars, az év egyik legkiemelkedőbb filmes drámája, mindenkinek ajánlott megnézni, hiszen cseppet sem bagatelizál el semmit!

A film feliratosan fut a mozikban, de ez senkit ne riasszon el, hiszen Shailene Woodley orgánuma fantasztikus eredetiben!

Értékelésem:10/10

A holnap határa. The edge of tomorrow.

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

Itt az év egyik legszórakoztatóbb akciófilmje! Cruise karaktere gyorsan átesik egy jellemfejlődésen és a gyáva, megfutamodott katona, egyre magabiztosabban kezeli a dolgokat! Humorforrásként a visszatérő jelenetek szolgálnak amiket Cage újra és újra átél, igy mivel emlékszik mi volt korábban (vagy későbben) ideális helyzetkomikumra adnak lehetőséget. A vágásra nem lehet lehet panasz hiszen rendkívül feszült és gyors vágástechnikát alkalmaztak a készítők, ami energiát és nem kevés humort adnak a filmhez szintén. Olykor gyors montázsok váltják egymást és van olyan is amikor csak jelenet közben derül ki hogy a szereplők már átélték az adott szituációt. A látvány remek, a 3D jól kihozza a dolgokat, illetve külön jó pont hogy a lények nem a megszokott kinézettel rendelkeznek.

A holnap határa egy magabiztos nyári blockbuster minden erényével és hátrányával egyetemben, hiszen azért valljuk be nem számit újíttónak időutazós filmek terén, de kihoz magából mindent amit lehetséges....

Értékelésem 8/10

Demóna- Malificent

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

Le kell szögeznem, hogy Angelina Jolienál keresve sem találhattak volna jobb színésznőt Demóna szerepére, Jolie képes arra hogy egy alapból gyerekeknek szóló történetbe drámaiságot és egy egészen összetett személyiséget vigyen. Mert Demóna szerepe ilyen...egyszerűen öröm volt nézni őt a vásznon.
Sajnos Jolie is olyan akire évekig kell várni hogy ilyen alakításal előhozakodjon, én legalábbis az Elcserélt életek óta nem láttam tőle ilyen kifinomult és érzékeny alkotást. A többi szereplőt is helyén kezeli a film, Sharlto Copleynak jól állnak a negativ karakterek, már az Elisyumban is elég beteg volt. Elle Fanning pedig csodálatos színésznő lesz majd valamikor de ha ezen a nyomvonalon halad akkor vele nem lesz baj, de soha rosszabb szerepek neki.

A látvány lenyűgöző, a 3D pedig idén az egyik legjobb, a Demónában!

Értékelésem: 8/10

Fehér Isten

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború. Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Aki képben van Mundruczó filmjeivel kapcsolatban az tudja, hogy nem egyszerű rendező. Jelen filmjét a Fehér Isten, Cannes-ban is díjazott filmjét sem könnyű egy falatra lenyelni. Filmjét komoly társadalomkritika, illetve nyers és naturalista jelenetek jellemzik, nem kevés művészieskedő felhangokkal. Egy film, amiben egy kutya simán lejátsza a emberszereplőket a vászonról. A főszereplő eb komoly jellemváltozáson meg keresztül a történet során. Itt kiemelnék a telepről való szökés utáni jeleneteket, vajon az életben is így történne? A legjobb jelenet pedig kétség kívül az, amikor Hágen "meglátogatja" az őt, a kutyaviadalra kiképző férfit, ami szerintem az év legjobb magyar filmes jelenet lesz ezáltal! Illetve érdemes megfigyelni a nyitányt, vajon mostanában láttál- e ehhez foghatót?
A Fehér istenhez nagyfokú nyitottság kell aki az előzetes alapján egy "akciófilmre" vágyik az számításait nem itt fogja megtalálni, mindazonáltal egy profin elkészitett drámai alkotás, amely mindenkinek ajánlott megtekintésre!

Értékelésem:9/10

Hogyan rohanj a veszTEDbe- Million Ways to Die in the West

Seth MacFarlane (Ted) a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

Igen, a magyar cím ismét odabasz! Hogy az emberek tudják kihez kapcsolni a filmet vagy mire vagy kire számítsanak ezért, (állítólag rajongói nyomásra) olyan magyar címet kreáltak amiben ki lehet emelni a TED szócskát! Amivel persze meg is keverték az emberek fejét, tapasztalatból mondom, hogy volt ismerősöm aki azt hitte hogy maga TED is szerepel a filmben! Elég olcsó húzás volt ez a magyar forgalmazó részéről...na mindegy, ennyit erről!
Macfarlane magára osztotta ismét rendező, az iró és először a főszereplő posztját is! Színészkedni ugyan éppen nem tud, és több helyütt is elmondta nem az fickó akinek jól áll a cowboy-öltözet és mint láttam valóban nem! A tőle elvárható humor jelen van, néhol egészen durva tálalásban!
Persze majd azt is figyeld meg milyen ambivalens reakciót hoz ki belőled az a jelenet amikor Neil Patrick Harris két kalapot is telefosik egy percen belül, aztán bele is lép az egyikbe, előzőn még csak röhögsz egyet aztán undorral fordulsz el mikor a végeredmény meg is mutatják, ugye milyen furcsa dolog ez? Azt viszont erényére vált a filmnek hogy hoz kettő olyan frenetikus cameót, amitől biztos lefordulsz a székedről, mert szénné röhögöd magad. Ezekről csak annyit mondok, ha tetszett tavaly a Thor- Sötét világban, az Amerika kapitányos cameó, akkor itt ez hatványozódik, hiszen feltűnik a filmtörténelem egyik legikonikusabb karaktere is..
.
Sajnos a főszereplők (Seth MacFarlane+Charlize Theron) közötti kémia nem működik, Macfarlane karaktere nem odaillő, sajnos egy percig nem hittem el neki amit mondott. Hiszen ha ilyenek lennének a körülmények mint amiket elmondott a vadnyugat szeszélyességéről, pont az ő karaktere nem élt volna túl semmit! Bár most én spiláztam túl a dolgokat!  Illetve legtöbb esetben csak a helyzetkomikumra épit a film. Persze a Rob Schneider/ Adam Sandlert istenitő/ rajtuk szocializálódott közönség imádni fogja a filmet ennek ellenére!

Értékelésem:6/10
0
2014. június 13., péntek 19:10
Million ways to die in the weat - Hogyan rohanj a veszTEDbe

Seth MacFarlane rajzfilmjeit nem követem.Én a Comedy Centralos Roast-okban kedveltem meg mint műsorvezető.

Tévéből a moziba be:

Aztán jött az első rendezése a TED,ami rögtön a legnagyobb bevételű korhatáros vígjáték lett.
Gondolom jelen film ezek után már könnyebben kapott zöld utat.
Én is "egyből elmentem rá",mert nagyon fekszik nekem a csávó humora.
Ezúttal a főszerepet is magára osztotta de szerintem mindenki remekel benne.
Charlize Theron nagyon szép még mindig.Mila Kunisnak rengeteg poénja van és Neil Patrik Harris is hozza a formáját.
Liam Neesont is öröm látni mindig.

Ami nagyon meglepett,hogy mennyire működött a film szinkronnal.Én csak moziban nézek magyarul filmeket,mert legtöbbször muszáj.
Eredeti nyelven is játsszák,csak ritkábban,így nekem az nem volt jó sajnos.
A poénok kb. 5 százalékánál éreztem azt,hogy ez nem jött át,de ez csak egy-két jelenet.
Egyáltalán nem zökkentem ki a filmből ez miatt.
Ez igaz a Holnap határán című alkotásra is.Ritka,hogy két élvezhető szinkront hallok egy nap.(Az idei felhozatal elég gyengus ebből a szempontból.)

Visszatérve a tárgyra,én megvettem a regényváltozatot is,mert érdekel és tetszett a film.
Itt is van bőven altesti poén ami esetleg elriaszthat pár embert,de még mindig mérföldekkel jobb,mint egy idióta Adam Sandler vígjáték.

Egyre ritkábban ülök be a mai vígjátékokra de szerencsére,most nem csalódtam..

0
2014. június 13., péntek 18:54
Délutáni mozik: Fehér Isten és a Hogyan rohanj a veszTEDbe.
0
2014. június 12., csütörtök 14:36
Az csak deja vu lehet :) .
0
2014. június 12., csütörtök 13:52
Mintha ez a beszélgetés már le lett volna folytatva valahol. :D
0
2014. június 12., csütörtök 13:32
Átlagként értendő. Az alapok, és ami jó, az úgy 8-8,5 (persze meseként tekintve), a többi ingadozik az 5,5-6 körül, néha benézve a 3-as alá.

Ami nem tetszett, az igazából a film elején, első fél órájában van, a összkép és a befejezés pedig sokat dobott rajta.
0
2014. június 12., csütörtök 12:56

ilyen lehúzás után 7 pontot adsz rá a 10-ből?
0
2014. június 12., csütörtök 11:58
Nekem ilyen gondom nem volt; szerintem a zene pont ott támasztotta alá a látottakat, ahol, és úgy, ahogy kellett. Nálam legalábbis működött a film alatt.

A kritikád többi részével nagyjából egyetértek, a film összességében nem volt rossz, de valahogy a konkrét cselekményt eléggé soványnak éreztem, lehetett volna még egy-két konfliktussal bővíteni a történetet.
0
2014. június 12., csütörtök 11:53
Lehet egy dallam attól is maradandó, hogy nem tolják orrba-szájba. Nem az egyéniségével volt bajom, vagy a nagyzenekarral és a kórussal, hanem hogy többször is felkaptam a fejem arra, hogy olyan helyeken is harsog a katartikus zene, ahol ennek szerintem túl sok keresnivalója nem volt. Hogy nem éreztem a hangulati összhangot a látottak és a hallottak között, mondjuk a felnőtt Demóna repülésénél a felhők felett.
0
2014. június 12., csütörtök 11:41
Amivel abszolút nem értek egyet: "A kegyelemdöfést az önimádó zeneszerző vitte be, aki egy zavaróan tolakodó soundtracket hozott össze."

Az utóbbi években túlságosan elterjedtek a dallamtalan, unalmas, egy kaptafára készülő, minden egyéniséget nélkülöző filmzenék. Az összes nagy látványfilmnek ugyanolyan a zenéje, a moziból kifelé jövet semmilyen dallamra nem emlékszem. Egy időben a filmzenének az is célja volt, hogy maradandó dallamokkal operáljon, és a film után ezek a dallamok a néző fejében/fülében maradjanak. (Híd a Kwai folyón, Star Wars, Indiana Jones, A Jó, a rossz és a csúf, stb.) Ma már ezek is tolakodónak számítanának?

A Demóna egyik legkiemelkedőbb pontja számomra pont a filmzene volt. Végre egy olyan muzsika született, aminek van egyénisége, és aminek néhány dallamára még a film után is emlékszem. James Newton Howard a film kedvéért visszatért ahhoz, amihez mindig is értett, de amit az elmúlt években sajnos felejthető, jellegtelen muzsikákra cserélt: dallamos, nagyzenekarra és kórusra írt, igazán hatásos zenét írt a filmhez.
0
2014. június 12., csütörtök 1:14
Demóna

Ez egy nagyon jó kis inverz mese lenne, Csipkerózsika jól ismert meséje kb. úgy, ahogy az Oroszlánkirály 3-ban Timon és Pumba szemszögéből nézhetjük végig az Oroszlánkirályt. A tanmesei rész működik a kapzsiságról, az elvakult bosszúról és a megbánásról, a karakterek ennek keretében szokatlan jellemfejlődést produkálnak (mármint hogy ez egy mesében nem megszokott; különösen tetszett a zakkant király és Demóna), és a megjelenésük is impozáns. Vagyis az alapjai kiválóak...

...amit ráépítettek, az viszont csak kivételes pillanatokban tetszett igazán, úgyismint a sárkány. Mintha mindenki elfelejtette volna, vagy mást próbálgatott volna, amihez ért. Stromberg például több remek film látványvilágának kialakításában részt vett, de a rendezése a legfantáziátlanabb és legszájbarágósabb, amit évek óta láttam. "Cserébe" aki a látványért felel, az annyit értett a dologhoz, hogy összezugyválta a Gyűrűk Ura (a Balrog-lopás már a pofátlanság-kategória!), az Avatar, a Hófehér és a tavalyi Óz díszleteit és kellékeit, plusz azt, ami a Disney-Csipkerózsikából már adott volt, de mindezen még tovább rontottak az animátorok, akiknek fogalma sem volt, hogyan kell valós maszkot digitális testre rakni (rossz nézni, ahogy a három tündérnek végig "lötyög" az arca). És ha már "valós testek"... Jolie-n látszik, hogy berozsdásodott az évek alatt, az addig oké (az a csatajelenet...), az amúgy kedvenc Sharlto Copley-nak viszont még ennyi kifogása sincs; még szerencse, hogy a többiek, főleg Elle Fanning egy kis vigaszt nyújtanak. A kegyelemdöfést az önimádó zeneszerző vitte be, aki egy zavaróan tolakodó soundtracket hozott össze.

Amilyen jó mese lehetett volna ez, annyira kellemetlen érzés volt az élmény maga, úgyhogy:

7/10
0
2014. június 11., szerda 17:12
http://popcornandsoda.hu/2014/06/11/kritika-csunya-gonosz-bacsik/
0
2014. június 11., szerda 11:35
http://www.youtube.com/watch?v=2fvoau0ekWk
0
2014. június 5., csütörtök 16:46
Konkrétan a prof-ról meg csak annyit, hogy amíg nem látjuk filmen, hogy mi történt vele a Grey-rezidenciában történt vizit (ahová fura módon gyalog ment holott...) és 2023 között, addig minden úgy érvényes, ahogyan azt Az ellenállás vége és az új film bemutatja. A magyarázat hiánya nem azonos az ellentmondásossággal.

Ha szőrszálhasogatók akarunk lenni, megemlíthetjük azt is, hogy a korai képregények szerint száz évnél is idősebb Mystic miért néz ki kislányként az Elsők elején, majd utána húszévesnek (J.L) 1962-ben, majd 40 évvel később 2002-ben miért néz ki harmincévesnek (R.R-S.) Az oké, hogy alakváltó, de most az eredeti kék külsejéről beszélünk. A kétezres években játszódó részekben minimum egy Shirley MacLaine korú és alkatú nő meztelen testét kellett volna felpikkelyezni. :)
most posts by TM
0
2014. június 5., csütörtök 16:23
Singer a saját maga által rendezett részeket és az Elsőket vette prioritásba, ennyit tehetett az egyébként egymással sem mindenben egyező eddigi filmek érdekében. Logikátlanságok korábban is voltak, amiket az ember vagy elfogad, vagy próbál megmagyarázni, vagy keres magának másik frencsájszt. De Star Trek vagy Star Wars vonalon - azért írom ezeket, mert hirtelen ezek ugrottak be (legalább)fél tucat filmes szériákként - sem sikerült tökéletesen egymásbafűzni a különböző sztorikat.

Ez az új X-men film egyszerre folytatás, előzmény és még reboot is, ahogy tulajdonképpen már az előző is annak tekinthető. Használati utasítás: "dőlj hátra és élvezd!" :)
most posts by TM
0
2014. június 5., csütörtök 16:12
Én ezzel nem értek egyet. Lévén egy teljesen új idősíkot generált a film. Persze az lehet, hogy ebben is minden ugyanúgy történt, mint az X-1-2-ben, de nem valószínű. A hárommal meg nem kompatibilis... annyira nem, hogy szereplők halálát teszi semmissé.
0