Keresés

Moziajánló

2014. június 5., csütörtök 15:56
Az első kettőt sem írja át. A harmadikkal nem teljesen kompatibilis, de azzal már az Elsők sem volt az, csak ott még homályosan láttak a mostani élesszeműek.
most posts by TM
0
2014. június 5., csütörtök 15:39
Én úgy vettem le, hogy neked nem igazán jött be a film. Bár az is igaz, hogy nem olvastam el elejétől-végéig a csevejt, csak kiragadott részleteket.

Viszont akkor örülök, ha eddig mindenkinek tetszett, akinél kritikát olvastam, mert valóban eddig az év egyik legjobbja.

Szombat este jön a Rossz szomszédság is moziban... :)))

Azt meg elfelejtettem hozzátenni, hogy mozi előtt összefutottam DragonSlayer-rel is, totál véletlenül. Az új "frizurája" nagyon durva. Épp arra járt, ahová haverral volt a találka megdumálva. :)))
0
2014. június 4., szerda 23:51
R2-D2 fórumán elég hosszan csevegtünk erről, mármint hogy ez az egy rész átírja az összes eddigit (az Elsők kivételével), még úgy is, hogy láttuk az extra jelenetet, erre is külön kitértünk, szóval ha érdekel, vagy szívesen bekapcsolódnál a beszélgetésbe, nézz át oda.

De abban egyetérthetünk, hogy nagyon-nagyon jó mozis-élmény volt, mind önmagában, mind X-men filmként is abszolút teljesítette a tőle elvárhatót. :)
0
2014. június 4., szerda 23:46
X-Men: Days Of Future Past

Az idei második mozizás is megvolt, immáron 3D-ben. Újabb elsőrangú élményben volt részünk, ami méltó a franchise korábbi filmjeihez. Külön tetszett a kikacsintás a másik nagy sci-fi univerzumra, aki látta tudja, mire gondolok. :)))

Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a korábbi részeket történetvezetésileg a kukába hajítja, akik ezt mondják, azok nem látták a harmadik rész végefőcím utáni bevágását.

Végre a szinkront sem kell bántanom, kifejezetten jól sikerült. Bár Patrick Stewart-nak elég merész húzás volt Horányi Lászlót adni, mivel az utóbbi időben Varga T. József szinkronizálta (aki itt az USA elnökét szólaltatta meg). De gondolom meg akarták őrizni ebben is a folyamatosságot. Kár, hogy Helyey László már nem érhette meg, hogy ismét Magneto legyen, de Fülöp Zsigmond sem vall szégyent.

Erősen ajánlott kategóriás, a 3D-je is nagyon szép, mivel abban forgatták, nem utólag konvertálták fel.
0
2014. május 31., szombat 19:40
Nekem szerencsére nem sokszor volt ilyen jellegű élményem, de ahogy olvasom a kommenteket, mostanában elég gyakori. Remélem, a szerdai X-Men-t sikerül majd kulturáltan lezavarni. Eddig hálistennek rajtunk kívül üres a terem, ahova foglaltam a két jegyet. Jó lenne, ha így maradna, de premierfilm lévén, ez sajna kizárt.
0
2014. május 31., szombat 16:48
Dehogy a poénon röhögtek, idegből gépeltem: kiröhögték a félelemkeltő jeleneteket, így totál kiherélték a filmélményt. Így a helyes!
0
2014. május 31., szombat 16:47
Úbazzeg, ahogy olvasom ezeket a kommenteket, elönti a szar az agyam!!! Hazaküld a paraszt??? Oké, hogy nem csavarom le a fejét, pláne, ha nagyobb darab, de abban a pillanatban mennék ki a jegyszedőkhöz, és addig balhéznék, míg a pénzem nem adják vissza. Mert lebaszni nem fogják őket, nem is tehetik, így az egyetlen megoldás, ha visszagombolják a jegyárat. Jártam már így sok évvel ezelőtt én is: péntek du, 3 óra, két csapatnyi egymást heccelték az Átok c. filmen, meg röhögtek a poénon. Sokszor ugattam be mindegyiknek, le se szartak, max. alábbhagyott a pofázás. A film végén a hangadó kisebbségit majdnem lerudgostam a teremlépcsőn. Aztán kimentem panaszkodni a jegyszedőknek, a válasz: ők is fizettek a filmért!!! Baszd meg anyád, én nem???? Na, mindegy, ha lesz legközelebb, az összes frusztrációmat kiélem a soron következő nyomin, az tuti!!! Természetesen ez egy extrém eset volt, általában kerülöm ezt az idősávot, és inkább hétköznap, pihenőnapomon beülök az első előadásra, vagy arrébb ülök, még a kezdés előtt, ha van lehetőségem. De nem ez a megoldás.
0
2014. május 30., péntek 12:04
Tegnap megvolt A holnap határán....nagyon jót szórakoztam rajta, igazi lendületes, pergő akcióorgia, nagyon jó humorral!
0
2014. május 28., szerda 17:26
"ez összességében egy jó film"

Ebben egyetértünk.
0
2014. május 28., szerda 17:21
Tulajdonképpen igazad van, én is látom a folytonossági hiányokat, amelyeket részben meg tudok magyarázni, részben nem, de most már nagyon akarom, hogy végre legyen már egy jó film ebben az évben is - a tavalyi év messze erősebb volt - és ez összességében egy jó film :)
0
2014. május 28., szerda 14:45
Nem az időutazással van bajom, hanem már rögtön az első jelenetekkel. Többek között az X3 eseményeit is semmibe veszi - még mielőtt időutaznának.
0
2014. május 28., szerda 12:00
Ezen nem problémáznék annyira, ilyen alapon sok remek film mehetne a kukába, az időutazás dolog már csak ilyen, ha megbolygatjuk a dolgokat, akkor ami megtörtént az nem is történt meg :)) (Vissza a jövőbe, Frequency, Pillangó hatás,Forráskód, Időről időre...) Én nem mondanám azt, hogy a korábbiak mehetnek a kukába, az összes filmet egy folyamat részének tekintem, amely eljutott egy olyan pontra (háború, kipusztulás stb.), ami után szükséges lett újrakezdeni, és a dolgokat más irányba terelni...
0
2014. május 27., kedd 17:16
"De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat"

Ezt olyan sikeresen megtették, hogy az eddigi X-men filmek, leszámítva az Elsőket, mind mehetnek a kukába... :(((
0
2014. május 27., kedd 16:01
Rövid X-men kritika, nagyon-nagyon apró spoilerrel.

http://filmforum.hungarianforum.com/t5p315-moziajanlok#2678
0
2014. május 26., hétfő 22:38
X-Men: Az eljövendő múlt napjai- X-Men: Days of future past

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xavier professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.

Bátran bízzuk magunkat Bryan Singer rendező képzeletére, akit tavaly csalódás is ért Az Óriásölő kapcsán (köztük engem is) az felejtse is el azt a botlást mert Az eljövendő múlt napjainak képsorai biztosan beleégnek az retinába. Ami tavaly sikerült a Sötétségben- Star Treknek azt idén sikerrel vitte véghez az új X- Men film, még pedig azt hogy feljebb vitte a mércét az X- Men: Az elsők után. A film tele van elképesztő látványos momentumokkal, rengeteg ötlettel, sok új szereplővel! Itt ki is emelném az egyik legjobb jelenetet a filmben ami Quicksilver karakteréhez kapcsolódik és ami ott van nálam már most a legek között! Még a X-Men 3 hídröptetős jelenete is
megidéződik, szintén Magnetó előadásában.

A szereplőket nem kell bemutatni, hiszen az X- Men: Az elsők és korábbi filmek ezt megtették. Az új karaktereknél viszont pont Peter Dinklage Dr. Bolivar Traskje nem volt kidolgozva rendesen, csak én nem értettem a motivációit vagy pedig világméretű, mutánspusztító ideológiájával akarta kompenzálni törpenövését!? A többiek viszont egytől- egyik zseniálisak voltak Farkas végre újra működött a tavalyi Wolverine rész után (bár az annyira nem volt vészes mint sokak szerint) James McAvoy, Fassbender meg színészzsenik, Swagnifer Yolorencet imádom, illetve érdemes megfigyelni Patrick Stewartot és a James McAvoyt egyazon jelenetben.

Bátran állíthatom, hogy az Új X-Men film, 2014 egyik kiemelkedő fontosságú képregényfilmje és egyben egyik legjobb alkotása is!

A filmet lehet 2 illetve 3D-ben is megtekinteni!

Értékelésem: 10/10

0
2014. május 25., vasárnap 20:46
Az eltünés sorrendjében. Norvég film,akinek bejött a Fargó,ez is tetszeni fog.
0
2014. május 25., vasárnap 16:01
Nem is lehet nagyon mit csinálni velük. Én csak egyszer szóltam be két idiótának. A Bosszúállókat néztem és ezek ahogy bejöttek onnantól fogva végig dumáltak. A harmincadik perc környékén szóltam oda,hogy "Okvetlenül végig akarjátok pofázni az egész filmet srácok? Erre az egyik: Mi van, zavarlak? Mondom igen. zavarsz! Erre ő: Akkor menj haza és nézd otthon!

????????????

Ő zavar engem haza....

Nem mondtam rá semmit mert legszívesebben ütöttem volna de mondom nem rendezek jelenetet mert én leszek a rossz. Fura mód utána csendben voltak.
0
2014. május 25., vasárnap 15:17
A mellettem levők is néha kommentáltak, de a mögöttem üllő csapatnyi.... nem is tudom őket minősíteni a jó ízlés határain belül. Végig pofázták a filmet, a MUTO-kra hitték, hogy Godzilla!! És hogy Godzilla az ő gyerekük... Sajnos nem lehet ellenük fellépni, gyorsan szétszedtek volna, de hogy senki más sem szólt rájuk... Mindjárt írok is a mozi email címére, hogy legalább egy teremőrt biztosíthatnának. Van még ilyen mozi, ahol van teremőr? Ide elkéne, mert én biztos egy ideig nem fogok menni, tökéletesen szétrombolták az élményt, de szerencsére azért a filmet így is élveztem.
0
2014. május 25., vasárnap 14:59
" a minősíthetetlen, alpári viselkedés, amit egyesek megengedtek maguknak a teremben"

Basszus ne is mond..... mellettem ült egy olyan 28-34 életévüket taposó párocska (Godzilla alatt)de amit azok ott lerendeztek.... Gyakorlatilag végigpofázták a filmet. A faszi felrakta a lábát az előtte lévő ülés támlájára. Aztán a csajszi chio chipset ropogtatott de úgy,hogy percenkét lehajolt a táskájához és kotorászott a zacskóban még véletlenül sem figyelve arra,hogy kicsit tompítsa a zajokat. Aztán a kezein voltak ilyen fém gyűrűk (karkötő), amik össze vissza csörögtek amikor belenyúlt a zacskóba. Miért nem megy az ilyen a jó anyjába????
Minek megy ez moziba? MINEK????????
0
2014. május 25., vasárnap 13:44
De buta vagyok, a Godzilla írásom SPOILERES!!!

Lentebb SPOILER VESZÉLY!!!
0
2014. május 25., vasárnap 13:30
Godzilla

A tegnapi nap folyamán végre abszolváltam az ebben az évben általam egyik legjobban várt filmjét, a Godzillát. Azt hiszem egy ideig nem is megyek moziba...

De nem a film miatt. Nagy várakozásokkal ültem be a filmre, és nem is csalódtam nagyot, egy remek, pusztító fenevadat vártam és kaptam is, rögtön hármat. Azt hiszem Emmerich filmjéből ez hiányzott a legjobban, egy Godzilla kaliberű ellenséget, de abban a filmben egyértelműen Zilla volt a főgonosz. Szeretem az 1998-as filmet, még ha alaposan amerikanizálták is a japán hőst (?). Az eredeti filmekhez ugyan nem volt szerencsém, de filmrészletek illetve leírások alapján van némi elképzelésem arról, mit jelent Japánnak Godzilla és mit az amerikaiaknak. Garreth Edwards filmje úgy érzem mindkét nemzet elvárásainak meg akart felelni és ez sikerült is, még ha a gigászi (de ritkán tudom használni ezt a remek szót) szörny eredettörténete nem az, mint a 60 évvel ezelőtti szörnyé és ezzel az amerikaiak felelőssége is kisebbé lesz, már ami az atomot illeti, de ez azért nem is meglepő egy amerikai filmnél.

A színészek, fájó, de valóban a leggyengébb láncszemei a filmnek, főképp ami a főszereplőnket, Aaron Taylor-Johnson-t és karakterét illeti, aki csöbörből vödörbe esve mindig a küzdelmek színterén találja magát, de legalább nem tétlenkedik és próbálja hasznossá tenni magát. David Strathairn, Juliette Binoche és Bryan Cranston csípőből hozzák karaktereiket. Elizabeth Olsen, de főképp Ken Watanabe kicsit mintha visszább vettek volna, de szerintem utóbbi esetében ez egy tudatos lépés volt, valahogy én is meredten, tátott szájjal néztem, ahányszor felbukkantak a szörnyek.

Merthogy nem is egyet kaptunk, magát a címszereplőt egy jó ideig nem is láthatjuk, a belépője azonban igen elegáns, onnantól fogva elbírtam volna viselni, hogy csak őt lássuk, de a MUTO-k sem vallottak szégyent, remek "kis" dögök lettek, bár mutatnak némi hasonlóságot az elmúlt évek szörnyeivel, a második részre remélhetőleg kicsit jobban megerőltetik magukat a tervezők. Godzilla azonban olyan, amilyennek már az első, 1954-es filmben is láthattuk: hatalmas, kissé tömzsi, de egyben félelmetes megjelenésű szörny. Pusztán attól, hogy sétál, városok dőlnek romba, üvöltése velőt rázó és remekül helyt áll egy MUTO-val szemben, kettővel már nehezebben. És ami hatalmas meglepetés volt: megkapta a képességét, hogy atomsugárzást lövelljen ki a szájából, kétségtelen, hogy a film egy nagy pillanata mikor először használja ezt a tehetségét. És hogy korábban miért nem? Számomra megnyugtató magyarázat, hogy nyilván rettenetesen lefárasztja szervezetét ennek használata, láthattuk is, hogy mindkét alkalommal szépen el is pilled. De nagyon örültem, mikor a fim végén felkelt és unottan az óceánba vetette magát! Szerettem a Sonyzilla-t is, de ez a jószág máris közelebb került hozzám. Remélem a továbbiakban sem őt fogják ellenségként beállítani, még ha vadászösztönből is cselekszik. Összességében tehát nekem nagyon tetszett a film, az egész szörny lénye, és a jogos kritikák, hibák ellenére én jobban élveztem a filmet, mint a Tűzgyűrűt, pedig azt is szeressem.

Csúcspontok:
- a főcím utáni jelenet, hatalmas tisztelgés egy másik klasszikus előtt!
- Godzilla első megjelenése,
- Godzilla átússza a Csendes-óceánt,
- a MUTO-k első találkozása,
- az utolsó összecsapás.

Simán megadom most a 8/10-et, de érzésem szerint ez az első BD-s megtekintés után még lesz magasabb is.

Negatívumok:
- halk szinkron (nem hiszem, hogy a mozi hibája, az effektek szóltak rendesen)
- a minősíthetetlen, alpári viselkedés, amit egyesek megengedtek maguknak a teremben, jó időre elvették a kedvem a mozizástól, félek az új X-Men filmmel már nem moziban fogok találkozni.
0
2014. május 23., péntek 21:58
Godzilla röviden: (SPOILER mentesen)

Végül is csak beültem rá. Ha most leszaroznám akkor úgy érzem hazudnék. Nem volt rossz, de még egyszer nem nézném újra. Hangügyileg marha jól szólt! Jól sikerült a hangkeverés. Ritka manapság. Utoljára talán a Termiántor 4 alatt dübörögtek ilyen jól a hangfalak. Kicsit furán hangzik de ez mentettem meg nálam a filmet. Jó persze voltak benne látványos rombolások meg lények (nekem a klasszikus Godzilla valamiért nagyon nem jött be, viszont Muto annál inkább!) de ez így a Pacific Rim után szorosan már nem szólt akkorát. Szerintem. Végig azt éreztem,hogy jó, jó, jó de én ezt már láttam valahol. Azt azért még a végére kiemelném,hogy amikor a címszereplő beleüvöltött a kamerába a szőr is felállt a hátamon! 10/6

X-Men röviden: (SPOILER mentesen)

Hát hát hát....picit csalódtam. Volt olyan pont amikor nem akartam elhinni,hogy Singer rendezte. Annyira lassan haladt és valahogy az akciórészeket sem vitték túlzásba. Az X-men 2-vel nem lehet egy lapon említeni. Nálam továbbra is az az etalon. Öcsémmel néztem és érdekes mód ő is ugyan azt mondta a moziból kijövet ami bennem is megfogalmazódott: basszus ez csak amolyan "kijavítjuk amit Ratnerék elkúrtak a 3-ban,hogy majd a következő részt már tudjuk mire építeni." Gyakorlatilag tényleg ennyi a film szerepe. Alapozás a következő részre. Nálam az "epic harc" hiányzott. Azért egy megnézést megér. 10/7
0
2014. május 22., csütörtök 18:00
Hétvégén mindenképp megnézem. Ráadásnak meg jön egy kis X-men közvetlen utána. Csak nehogy megint úgy járjak mint a Csatahajónál. Beültem rá egyedül mivel barátnőm szólt,hogy nem éri el a buszt így 2 órát késik. Amúgy a Bosszúállókat néztük. Mondom beülök előtte akkor a Csatahajóra amíg ő felé Pestre. Alig bírtam kivárni a végét. Csak az volt az agyamban,hogy legyen már vége és végre beülhessek a Bosszúállókra.... :)

0
2014. május 22., csütörtök 17:52
Én tegnap láttam. És azt mondom, hogy a 98-as jobb volt. :)
Úgyhogy szerintem nyugodtan nézd majd meg otthon. ;)
Remélem a szombati X-men az jobb lesz, mint a Godzsira volt.
SuperHeRo
0
2014. május 22., csütörtök 17:27
Pacsi! ;-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0