Keresés

Moziajánló

2014. május 22., csütörtök 17:27
Nem éri meg a pénzt, ezt tudom én is mondani!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2014. május 22., csütörtök 14:11
Vicces írás, kétségkívül. :)
0
2014. május 22., csütörtök 13:53
"Soha nem tapasztalt realitás", "életszagú"... khmm:)...
0
2014. május 22., csütörtök 13:45
Akkor itt egy másik valaki:

http://aeonflux.blog.hu/2014/05/18/kritika_godzilla_godzilla
0
2014. május 22., csütörtök 13:17
Ha tényleg nem tetszene a Godzilla, utána megnézed még A eljövendő múlt napjait is!
0
2014. május 22., csütörtök 13:14
Azért ennyire nem rossz film, ha a karaktert szereted mindenképp érdemes megnézni!
0
2014. május 22., csütörtök 12:22
Én kb tízszer rendeltem jegyet a Godzillára de egyszer sem sikerült elmennem. Mindig meggyőzött valaki,hogy nem éri meg a pénzt.
0
2014. május 22., csütörtök 1:56
Godzilla, az ev ziccere! Godzilla, az ev atverese! Godzilla, az ev csalodasa! Ezek lehettek volna a megfelelo szalagcimek, de nincs kedvem tulmagyarazni, inkabb telesirom a kisparnam... Meghogy az Emmerich-fele gagyi? Francokat! Gojira-szuzkent is aszondom, ha tizedannyira lett volna jo, mint a Pacific Rim, most nem kene picsognom...
0
2014. május 22., csütörtök 1:24
Szombati mozik:

Újra a:

0
2014. május 22., csütörtök 1:20
Már fent van! :)
0
2014. május 21., szerda 18:24
Hali! Az normális,hogy a cinemacity oldalán még mindig nincs fent a holnapi (május 22) moziműsor?
0
2014. május 18., vasárnap 22:31
Godzilla

Alapjaiban ez egy nagyon jó szörnyes film, ami remek annak az érzésnek a közvetítésében, hogy ekkora lények harcánál az emberiség az összes kütyüjével és bombájával csak néző lehet, mert semmink sincs, amivel ezeket meg lehetne állítani, és igazából csak az ő akaratuktól vagy közönyüktől függ a túlélésünk. Csak hát Kicsi Joe gyomra nem vette volna be, hogy a hős amcsi katonák legalább asszisztálni nem tudnak a hirighez, és itt-ott mondjuk besegítenek Godzinak, ha megfáradt a nagy püfölésben. Így aztán a film sablonokon, családi és patrióta giccsen és szörnyeken túli része arról a mérhetetlen ostobaságról szól, ahogy az emberek elb*sznak dolgokat a nagy igyekezetükben, aztán azokat más emberek, de ugyanannak a főszereplőnek a kíséretében megpróbálják helyrehozni.

A részletekről itt indult egy Godzilla-kibeszélő, ha valaki csatlakozni akarna: http://filmforum.hungarianforum.com/t38p42-mozis-hirek

5/10, de inkább minden érdeklődőnek azt javaslom, hogy nézze meg -akár még egyszer- a tavalyi Pacific Rimet, az legalább felvállaltan nem akart mást, mint szörnybunyót mutatni.
0
2014. május 18., vasárnap 21:02
"... a hangmérnökök beszarásjó hangeffektjei..."

Na, erre vagyok a legmérgesebb. A múltkori lakossági panaszok hatására ezek a köcsögök ezt a filmet is lehalkították. Azt hittem, csak a Rio 2 volt ilyen családbarát hangzású, de ezek szerint a Godzilla sem üvölthet már teli totokból, mert a sok idiótát zavarja. :(
0
2014. május 18., vasárnap 14:36
Godzilla (2014)

Mivel annak idején Roland Emmerich filmjéhez a nagyvásznon volt szerencsém és sokakkal ellentétben, kevésbé Kaijus-, leginkább laikusként kellemes emlékként regisztráltam a vetítést, nem volt kérdés, a hétvégén megrohamozzam-e a vásznakat, úgyhogy célba vettem a Corvin mozi kijelölt termét, az előzetes kritikai és nézői vélemények eredményképpen meglehetősen szerény elvárásokkal.
Gareth Edwards előző filmjét, a Monsters-t, mellyel a brit direktor kiérdemelte jelen posztot, én a társaimnál kevésbé szerettem, ám a dokumonstre stílus ezúttal kimondottan jót tett a látottaknak, testközelbe hozta a szörnyeket. Karakterábrázolás szempontjából zavaró azonban, hogy az egyik szereplő esetében túlcsordul a melodráma, a másik oldalon ugyanakkor random módra kolbászolnak a figurák, érzelmi motívum, illetve különösebb logika pedig aligha jelenik meg a cselekményben, ezért a játékidő első fele nehezen emészthető, ám nagyjából félidőtől kezdve az izzadságszagú dialógusok szinte teljes egészében háttérbe szorulnak és teret nyer a pusztítás, illetve gyakorlatilag mindaz, amiért egy - hightech-megoldásokat szerencsére mellőző - szörnyfilmre befizet az ember. Monsieur Desplat hangulatos, olykor nyomasztó taktusai, a hangmérnökök beszarásjó hangeffektjei és a hatásos nagytotálok elegye egészen hátborzongató (=zseniális) jeleneteket eredményez, a címszereplő pedig a szó átvitt értelmében is óriási a filmben.
A térhatás ezúttal talán egyszer sem válik konkréttá/tolakodóvá, a maga visszafogott és kellemes módján végig jelen van, de nem sajátítja ki magának a látványt, így a mozi kvalitásai kétdimenziós változatban is tökélesen érvényesülnek. A szinkron aránylag rendben van, ám az egyszerű nyelvezet miatt az eredeti nyelvű kópia is ajánlható.
A Warner bemutatójának a legnagyobb érdeme az, hogy maradéktalanul meghozza a kedvet a Toho stúdió klasszikusaihoz, teszi ezt a modernkori blockbusterek bosszantó felszínességével, mégis szerethető, mi több, rajongható módon, több nagy-nagy pillanattal - számomra semmi akadályt nem jelent kimondottan pozitív élményként visszagondolni erre a vetítésre.
0
2014. május 17., szombat 15:02
Rossz szomszédság- Bad neighbors

Mad és Kelly fiatal házasok. Életük fenekestül felfordul, mikor a szomszédságba új lakók költöznek.

Rövid leszek eme filmajánlóval kapcsolatban csupán annyit mondanék, hogy mindenképpen meg kell nézni a Rossz szomszédságot! Az év talán leghumorosabb vígjátékával van dolgunk és nem az a "megmosolyogtató" filmről beszélünk hanem egy igazi térdcsapkodós vígjátékról! Rengeteg improvizáció is van benne- gondolom én- és pont ezért működik.

A Rossz szomszédság egy hihetetlenül és pofátlanul vicces film lett, remek karakterekkel valamint annyi nagyszerű poénnal hogy nem fogod abbahagyni a röhögést garantáltan!

Mindenképpen nézzétek meg a filmet, nem érdemes kihagyni én biztosan megnézem még egyszer moziban...aztán meg majd sokszor itthon is!

Értékelésem: 9/10

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 96 perc, 2014 (16)

rendező: Nicholas Stoller
forgatókönyvíró: Andrew J. Cohen, Brendan O Brien
zeneszerző: Michael Andrews
operatőr: Brandon Trost
producer: Evan Goldberg, Seth Rogen, James Weaver
vágó: Zene Baker

szereplő(k):
Seth Rogen (Mac Radner)
Rose Byrne (Kelly Radner)
Zac Efron (Teddy Sanders)
Dave Franco (Pete)
Christopher Mintz-Plasse (Scoonie)
Lisa Kudrow (Carol Gladstone)
Chasty Ballesteros (Alecia)
0
2014. május 17., szombat 14:45
Godzilla- Godzilla

A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek.

A hivatalos leírás már megint nem fedi a valóságot! Már megint valaki olyan írhatta aki nem látta előtte a filmet! Na mindegy is....

Bevallom őszintén nekem az utolsó 98 -as Roland Emmerich- féle Godzilla nagyon tetszik, évente többször is lekerül a polcról, annak ellenére, hogy abban valamivel gyengébbek a trükkök mint a két évvel korábban készült A függetlenség napjában és még a sztori is hagy némi kívánni valót maga után!

A 2014- es Godzillának volt egy baromi jó marketingje mert teljesen máshogy vázolták fel a trailerek a filmet mint amilyen a végeredmény lett...Nehéz a filmről úgy beszélni hogy ne spoilerezzen az ember semmi fontosat- így nem is fogok, de ha kíváncsi vagy nézd meg az egyik utolsó trailert- mindenkinek meghagyom az élményt! Lehetséges, hogy az első 20-25 után még csak lesel, hogy mégis mi van (?) de aztán minden kérdésedre választ kapsz. Az akciójelenetek nagyon ütősek és monumentálisak. A film már most pályázhat a 2014-es "a legtöbb, egy filmben bemutatott nagytotálok" fődíjára, mert tulajdonképpen minden 2 percben kapunk egy ilyet. Ami persze nem is baj egy Godzilla filmben.

A készítők egy teljesen új vázra húzták fel a film szerkezetét. Kapunk egy csomó áltudományos dolgot ami valljuk be elég jól hangzik. Kapunk egy családi drámát, ami nagyon hiteles és mindeközben kibontakozik egy katasztrófa mely az egész, a filmben bemutatott család életét gyökeresen megváltoztatja.

A szereplőkkel nincs baj, egy akciófilmhez mérten nagyon jól alakítját szerepeiket, Aaron Taylor- Johnson remek választás volt főszereplőnek igazi kemény katona, az aggódó apa és férj karaktere jól áll neki. Brian Cranstont nagyon szeretem és örömmel látom mindenféle szerepben, karaktere összetett sokféle lelkiállapotot kell megjelenítenie a filmben. Elizabeth Olsen méltatlanul kevés teret kapott, szerepe az aggódó anya és feleség jellemében ki is merül...Ken Watanabe egyarcú az egész film során, csak kigúvadt szemekkel néz 120 percen keresztül.

Ajánlom mindenkinek a 2014-es Godzillát megtekintésre, aki egy kicsit is szereti a gigászi szörnyes akciómozikat, illetve aki szerette tavaly a Tüzgyűrűt!

A filmet lehet nézni 2 illetve 3D-s változatban, én azonban úgy voltam vele hogy a 3D semmit nem tett hozzá az élményhez. Ami jól állt a Pacific rimnek az itt csak parasztvakítás volt!

Értékelésem 7,5/10

Illetve még egy megjegyzés: a film elött megtekinthető Nolan új filmjének az Interstellarnak a trailere!

színes, magyarul beszélő, amerikai-japán akciófilm, 123 perc, 2014 (12)

rendező: Gareth Edwards
forgatókönyvíró: Max Borenstein, Dave Callaham
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Seamus McGarvey
producer: Jon Jashni
vágó: Bob Ducsay

szereplő(k):
Aaron Taylor-Johnson (Ford Brody)
Bryan Cranston (Joe Brody)
Elizabeth Olsen (Elle Brody)
Ken Watanabe (Dr. Ichiro Serizawa)
Sally Hawkins (Vivienne Graham)
Juliette Binoche (Sandra Brody)
Victor Rasuk (Tre Morales)
Richard T. Jones (Russell Hampton)
David Strathairn (William Stenz)
0
2014. május 15., csütörtök 21:29

Nekem is nagyon tetszett.
Nincs Spoiler
A hidas jelenet volt az egyik leghangulatosabb,pedig Godzilla nem is szerepelt benne.
Persze a címszereplőnek is volt egy csomó remek pillanata.
0
2014. május 15., csütörtök 21:08
Godzilla

http://ivanbelacsubakka.blog.hu/2014/05/15/godzilla_816
0
2014. május 6., kedd 1:21
Igen, a Flörti dancing a gáz címe ellenére, egy roppant szórakoztató, kedves vígjáték. Szerethető karakterekkel és kiszámítható történettel, melyet jó humorral ellensúlyoz. 7/10
0
2014. május 5., hétfő 22:22
Amerika Kapitány: A tél katonája

Az első rész annak idején nem nagyon fogott meg. Kapitány karaktere tetszett, főgonosz is érdekes volt, de valami hiányzott. Talán az ész, de hangulatban erős volt. Tél katonája viszont olyan szinten meglepett, Bosszúállók óta a legjobb Marvel film.
Jól felépített sztori, pár kiszámítható lépéssel, de ha túltesszük ezeken magunkat, nagyon jól leköt és szórakoztat. Azért meg is tudott lepni a film, mert az igazi főgonosz kilétét semmi nem leplezte le, csak a bábját mutatták mindenhol. Ezért mikor kiderült, hogy ki is mozgatja a szálakat eléggé meglepődtem, és elég hatásos is lett.
Nekem nagyon tetszett, jöhet a Bosszúállók 2. :)
10/9
0
2014. május 5., hétfő 16:30
A háromból legalább a Flörti jó volt :)?
0
2014. május 5., hétfő 16:06
0
2014. május 5., hétfő 2:31
A csodálatos Pókember 2- The Amazing Spiderman 2

Még a szuperhősök sem tartják be az összes ígéretüket. Peter Parker (Andrew Garfield), aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt (Emma Stone) - és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro (Jamie Foxx) felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja - és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik.

Úgy látszik nekem ebben az évben csupa csalódások jutnak osztályrészül -filmek terén- legalábbis azokat illetően melyeket nagyon várok. Ilyen film volt A csodálatos Pókember 2 része is. Úgy érzem elvárható manapság egy képregényfilmtől, hogy olyan legyen amiért szeretjük az ilyen alkotásokat! És erre mit kapok? 140 percnyi szenvelgést, moralizálást és drámát.
Mindezt rengeteg olyan történetszállal körítve amelyek sehová sem vezetnek, megvan a hogyan része, de a miértje az már nincs. Rögtön ilyen a történet felütése is amelyből megtudjuk Peter Parker szüleinek sorsát miután elhagyták fiukat...Aztán meg ezek a történeti előreutalások amik már a film elején megjelennek és amik szinte lespoilerezik a történet kimenetelét... hát én nem is tudom, de ezt lehetett volna másképp is csinálni!

Ha mérlegelnem kéne a látottakat azt mondanám 70-30 arányban dől a film a dráma oldalára, és a maradék akciók sajnos nem kárpótolnak. Van persze látványos része is a dolognak- a Time Square lezúzása mondjuk lehengerlő volt és az Elektróval folytatott diskurzus a jelenet elött is zseniális, érdemes megfigyelni az aláfestő zenét a háttérben. Ez egészen új színezetet adott a jelenetnek! De öszességében ez nem elegendő!

Andrew Garfield nagyon jól hozza a vívódó főhőst, érdekes megfigyelni mennyire kontrasztban áll valódi énje Pókemberrrel szemben. Parker mindenért aggódó, moralizáló karaktere szemben áll Pókember viccelődő, játékos, könnyed stílusával. Emma Stone karaktere olyan semmilyen. Sally Field karakterét sokkal jobban szeretem Rosemary Harris May nénijénél, valahogy sokkal drámaibbnak éreztem jelenlétét, őt nagyon kedveltem és ezzel nem is lett volna baj ha csak ő karaktere szolgáltatta volna az ilyen természetű jeleneteket. Dane DeHaant mint Harry Osbornt pedig szintén kiemelném mert ő egy egészen kiváló fiatal színész, egyedi arcberendezéssel. Jamie Foxxnál meg nem tudtam eldönteni hogy ilyennek lett megírva a karaktere vagy totál félreinstruálták, nálam ő túl gyerekes volt, de Elektróként nagyon jól nézett ki. A negatív karakterek közül egyik sem tudott kiteljesedni. Pedig a játékidő engedte volna, de csak annyira volt idő, hogy megmutassák ők is itt vannak de semmi egyéb. Bántóan kevés teret kaptak. A lehetőség adott volt főként Foxx Elektrójánál. Paul Giamattiról meg ne is beszéljünk, megjelenése a legkínosabb jelenetek a filmben.

Ha Pókembert szereted vagy szeretted az előző trilógiából ezt a filmet is szeretni fogod minden hiányosága ellenére.

A filmet lehet 2 illetve 3D változatban is megtekinteni.

Értékelésem 5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 144 perc, 2014 (12)

rendező: Marc Webb
író: Stan Lee, Steve Ditko
forgatókönyvíró: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, James Vanderbilt
zeneszerző: Hans Zimmer, Pharrell Williams
operatőr: Daniel Mindel
producer: Avi Arad, Matthew Tolmach
vágó: Elliot Graham, Pietro Scalia

szereplő(k):
Andrew Garfield (Peter Parker/Pókember)
Jamie Foxx (Max Dillon/Elektro)
Paul Giamatti (Alekszej Sytsevich/Rinó)
Emma Stone (Gwen Stacy)
Dane DeHaan (Harry Osborn)
Sally Field (May Parker)
Martin Sheen (Ben Parker)
Chris Zylka (Flash Thompson)
Frank Deal (Berkley ügynök)
Marton Csokas (Dr. Kafka)
Chris Cooper (Norman Osborn)
Kari Coleman (Helen Stacy)
Denis Leary (Stacy kapitány)
0
2014. május 5., hétfő 1:57
Kösz az infót, ezt nem tudtam. :) Remélem a folytatás nem lesz ilyen, mint ez a második rész.
0
2014. május 5., hétfő 1:34
Mi az, hogy "ha lesz 3. rész" :)?! Már a 4. is le van zsírozva!
http://www.imdb.com/title/tt2990104/?ref_=nm_flmg_prd_1
0