Keresés

Moziajánló

2014. május 5., hétfő 1:30
Transzcendens- Transcendence

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője, egy olyan gép létrehozásán dolgozik, amely ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. A sok vitára okot adó kísérletei híressé tették, ugyanakkor első számú célpontja lett egy radikális technológia-ellenes csoportnak, akik meg akarják állítani. Bármi áron.
A veszélyes szervezet merényletet követ el a népszerű tudós ellen. Tettükkel egy számukra is teljesen váratlan folyamatot idéznek elő: Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. Azonban, ha bármi kimarad, akár egy gondolat, vagy egy régi emlék már nem biztos, hogy ugyanannak az elmének adnak életet, akit egyszer ismertek.

A leírás nagyjából fedi a történet azon részét amelyből akár kialakulhatna egy olyan cselekményszál ami még érdekes is lehet az ember számára. Ám a film még csak meg sem próbál az lenni mert egyet most az elején leszögezhetek: a Transzcendens egy pokolian rossz film lett! Mely komplett hülyének nézi a nézőit....Most akkor elmondom, hogy én hogyan láttam a történetet! Egy érdekes felütéssel kezdünk. Egy globális infrastruktúrális összeomlás és némi megmagyarázás után visszaugrunk az időben 5 évet, megismerjük főszereplőinket stb. A doki egy előadása után egy technológia- ellenes csoportól izotóppal szennyezett golyót kap "ajándékba" , ezután körülbelül csak öt hete van addig míg végleg beadja a kulcsot. Kitalálják, hogy töltsék fel emberünk tudatát egy számítógépre, amit aztán rákapcsolnak a netre, megfertőzve a világ internetes hálózatát. Majd leköltöznek suttyófalvára, ahol még a csapból is nanorészecskék folynak ( ezek a nanoizék nem tudom honnan jöttek de egyszer csak úgy lettek), majd a helyi beltenyészetet megfertőzve mindenkiből X-ment csinálnak, akik 400 kilogrammos napelemekkel gyakorolják a súlyemelést! Aztán egyszer csak megjelenik a technológia-ellenes csoport, hogy alátegyenek a dokinak kisebb-nagyobb sikerrel! Ennyi a sztori!

A megvalósítás egy merő nulla mind történetileg, mind látványilag. Én nem is tudom hogy gondolták ezt a készítők de a film jelentős részét olyan minimalista stílusban vették fel, hogy még a képekben sem tudod megtalálni a számításod, ha már a film története fabatkát sem ér, mert egyszerűen nincs miben!

A színészek instruálása borzalmas: Johnny Depp szar, teljesen jellegtelen, egyarcú az egész filmben, nincs egyetlen olyan momentum amitől egy kicsit is megkedvelnéd. Depp láthatólag nagyon unatkozik az utóbbi néhány évben, én legalábbis úgy vagyok vele, hogy a Sweeney Todd óta nem láttam tőle értékelhető alkotást! Nem ártana most már egy időre visszavonulnia! Rebecca Hall mélyponton, Paul "mikor szerepelek már egy jó filmben végre?" Bettany -elvan mint befőtt, Cillian Murphy totál jelentéktelen, Freeman haknizik a megélhetésért, lassan átmegy pénzért mindenbe....

A forgatókönyv tele dilettáns szöveggel, ennyi baromságot egy filmbe a Pompeji óta nem hallottam, szerintem Jack Paglen szkrínwrájtör látott valami műsort a National Geographicon aztán gondolta rittyent köré egy sztorit....hát ez nem sikerült Jack...legközelebb kimaradsz egy körből!

Wally Pfister rendező meg inkább menjen vissza Nolan keze alá! Ráadásul operatőre Jess Hall olyan unalmas képeket "komponált" amiken kétszer sikerült bealudnom az előadás alatt és ez nem sűrűn történik meg velem!

Egy szó mint száz, borzasztó nagy csalódás a Transzcendens mely egy ritka fos film, tömény két óra dögunalom a javából!
Semmi esetre sem ajánlom a filmet, hacsak nem akarsz elaludni az érdektelen marhaságokon amiket összehordanak benne!

Értékelésem: 2/10

színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai-angol sci-fi, 119 perc, 2014 (16)

rendező: Wally Pfister
forgatókönyvíró: Jack Paglen
zeneszerző: Mychael Danna
operatőr: Jess Hall
producer: Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Aaron Ryder
vágó: David Rosenbloom

szereplő(k):
Johnny Depp (Will Caster)
Rebecca Hall (Evelyn Caster)
Cillian Murphy (Buchanan)
Morgan Freeman (Joseph Tagger)
Kate Mara (Bree)
Paul Bettany (Max Waters)
Clifton Collins Jr. (Martin)
Cole Hauser (Stevens)
0
2014. május 5., hétfő 0:52
Egyetértek. Sajnos a legrosszabb Pókember rész, amit valaha láttam. A filmet max 100 percben is el lehetett volna készíteni, de több jelenet sokszor vontatott és értelmetlen. Csalódás volt. Nem tudom, hogy ez a rendező hibája vagy a forgatókönyvvé, mindenesetre ha lesz 3. rész, akkor valamin változtatni kell a stúdiónak, mert nem véletlenül marad alul az előzetes elvárásoknak.

0
2014. május 5., hétfő 0:04
A csodálatos Pókember 2.

Az egymondatos kritikát egyik barátommal közösen úgy fogalmaztuk meg, hogy ha A csodálatos Pókember 2-ben hanyagolták volna Pókembert, akkor egy egészen jó kis romantikus film lehetett volna. A három nagyobb akciójelenet látványvilágát és az óratornyos finálét kivéve szinte csak a Gwen Stacyvel való évődés működik igazán, mert az összes többi elem a filmben úgy csapong, mint ahogy Pókember pattog az Oscorp erőművének oszlopai között. A forgatókönyvíró képtelen volt arra, hogy vagy 10-12 párhuzamos szállal zsonglőrködjön, amiben csak úgy szemelvényszerűen vannak benne az Oscorp belső hatalmi csatározásai, Elektro kisebbrendűségi komplexusai, Gwen Stacy angliai tanulmányai, de még May néni lelkivilága is. Egyszerre zavaró és unalmas, hogy a film teljesen érdektelen figurákra fecsérli az időt (mondjuk amilyen a Martin Csokas alakította Dr. Kafka), miközben másokat összecsap vagy előkészítetlenül hagy. És még ha szimplán kellemetlen élmény lett volna, a kevés pozitívum miatt adtam volna egy közepest, de a Roosevelt állomás BOTTOM-listáért kiáltó ostobasága, és a végén a kéz alakú háló torokcsiklandó giccsessége elvette ennek lehetőségét is.

3,5/10
0
2014. május 3., szombat 19:40
Nem tudom, csak nagyon fura volt, garfield hangja olyan gyerekes, emmanak meg, mint valami idióta hisztis picsa :D Majd angolul is meg kell nézni ezt.
0
2014. május 3., szombat 13:24
Szerintem amiatt lehet ez az érzésed, mert még Garfield magyar hangja oké, de Emma Stone-nak nagyon nem passzol Parti Nóra. Annyira nem illik hozzá, hogy az már művészet.
0
2014. május 3., szombat 12:37
Köszi, akkor ideje előkapni az első részt BD-n és megnézni :D
0
2014. május 3., szombat 1:18
Ugyan az volt.
0
2014. május 3., szombat 0:45
Valaki megtudná nekem mondani, hogy a pókember 1 és most a 2 szinkronjai nem egyeztek igaz? :-/
Rég láttam az 1-et így nem tudom pontosan, ezért kérdezem, de Garfieldnak azt hiszem nem ez volt a magyar hangja és emma stonenak sem. Valaki írjon 100%-os infót.
Köszönöm.
0
2014. május 1., csütörtök 22:17
Nem tudom úgy keverni, ez lesz a sorrend.
0
2014. május 1., csütörtök 20:58
Remélem tudod úgy keverni, hogy a flörti dancing maradjon utoljára.Úgy tuti jókedvűen mész haza.
0
2014. május 1., csütörtök 15:07
Megengedem.
Irány a mozi!
:)
0
2014. május 1., csütörtök 15:00
Engedd meg, hogy ezt majd én döntsem el!
0
2014. május 1., csütörtök 14:55
Úgy sejtem nem lesz túl jó napod.
0
2014. május 1., csütörtök 14:31
Szombati mozik:

0
2014. április 29., kedd 12:47
The Quiet Ones (Az elnémultak, 2014)

Már az előzetesről látszott, hogy a Hammer stúdió nagy múltra visszatekintő neve ellenére nem itt kell keresni a rajongók számára esetleges fitymanyalattal felérő horrorfesztivált, ugyanakkor mára csak ünnepnapokon kerül műfajbéli bemutató a hazai vásznakra, így nem volt kérdés, befizettem a magam ezerhatszázhúsz forintját (és most megpróbálok nagyvonalúan túllépni azon, hogy ez az összeg egy mozijegyre milyen elképesztően magas) a Cinema City Westend pénztáránál.
A hetvenes években járunk, ahol egy egyetemi professzor és hallgatókból verbuválódott csapata karon ragad egy mindenféle sötét erők által megszállott leányt, bevonulnak vele egy távoleső kalyibába, jól elszeparálják egy leskelődőablakkal felszerelt külön szobába és mindenféle rémséges kísérleten keresztül megpróbálják őt, izé... meggyógyítani. Egész ínyencül hangzik, nemde? Ne is mondd, én is bedőltem.
A Koponyák és A szellemhajó írója természetesen megtörtént eseményeket szőtt meglehetősen fantáziátlan forgatókönyvébe, amelynek legzavaróbb tulajdonsága, hogy még a hetvenedik percben is kábé ott toporgunk, mint a huszadikban: a professzor dörmög és dohányzik, a diákok rémüldöznek és gyakran belesnek a lányhoz, aki vagy épp vagdossa magát, vagy nem, de legalább gyakran sikít. Ezt az eseménytelenséget próbálják például a hangmérnökök néhány bizarr hanghatás bevetésével, illetve a rendező mindenféle hiperostoba és a történetvezetés szempontjából tökéletesen irreleváns ijesztgetéssel palástolni, teszem hozzá, nem túl sok sikerrel. A végére ugyan felpörög a tempó, de csak épp annyira, hogy a logikus színezetnek végképp búcsút mondhasson a konklúzió.
Az oktató szerepében szünet nélkül pöfékelő Jared Harris karizmatikus szerepe és az ódon, "klasszikus horror"-hangulat árnyalja az összképet, de elképesztően zavaró, hogy az utóbbi időben a horrorok többsége úgy kezeli nézőit, mintha még egyetlen műfajbéli tesóval sem találták volna szemben magukat, Az elnémultak pedig ennek tetejébe számos lehetőséggel, amellyel valamennyire emlékezetes lehetne, nem hajlandó élni. Majd elfelejtettem, ha engem kérdeztek, fuck PG-13.
Arra legalább jó volt, hogy megerősítsem, az emberfia úgysem tud annyit elkölteni a házimozirendszerére, hogy az egy óriási vászon sejtelmességével, illetve egy moziterem akusztikájával felérjen.
0
2014. április 22., kedd 10:00
Vámpírok, ahogy eddig még nem láttuk őket - HALHATATLAN SZERETŐK kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/04/22/moziajanlo_halhatatlan_szeretok
0
2014. április 22., kedd 2:04
Pedig a Lopott idő nekem nagyon bejött, most láttam alig két hete. Mondjuk pont a Gattaca volt az, ami az író/rendezőtől nekem nagyon nem tetszett annak idején (az meg mindenkinek tetszik), amikor tékából kihoztam. Lehet, azt is újra meg kéne néznem, hátha most már fogom tudni értékelni...
0
2014. április 22., kedd 1:10
Transzcendens

Most már szinte vicces, hogy minden évben találok egyet-kettőt, amit röviden csak "Lopott idő"-díjasnak szoktam titulálni. Ezek azok a sci-fik, amik ugyan remek és érdekesen szerteágazóan elgondolkodtató alapötlettel rendelkeznek, de mondjuk hasra esnek a saját butaságaikban, vagy egyszerűen sekélyes látványfilmmé degradálódnak a stáb keze alatt. Ez a Transzcendensnek úgy sikerült, hogy a film lényegi kérdései egy narrációba meg egy előadásba vannak belepasszírozva kb. kétszer két percbe, míg a maradék két órát egy ragacsos szerelmi sztori tölti ki, meg az, hogy a gép önmaga által miféle csudákra képes, közben meg a felszínen olyan ostoba emberek vívják harcukat a "szabadságukért", hogy az is csoda, hogy maguktól tudnak levegőt venni. Alapvetően szeretem a felelőtlen tudósos filmeket, még emésztem, hogy mit is láttam, de az első élmény nem volt kellemes. Bármennyire is sok az áthallás és a szimbólum, az a helyzet, hogy vannak gondolatok, amiknek a kifejezésére egy könyv, egy filozófiai értekezés hatékonyabb és szerencsésebb eszköz, mint a film, úgyhogy...

5/10
0
2014. április 20., vasárnap 22:08
Transzcendens:

Több helyen is olvastam már negatív kritikát erről a filmről ezért félve ültem be tegnap a Lurdy mozi 10-es termébe. A megtekintés után nem igazán értem a negatív felhangokat.

Az alap felvetés, hogy érzelmeket tápláljunk egy számítógépbe önmagába véve blődség. De ilyen nézőpontból az is blődségnek tűnik, hogy szuper csillaghajókkal felfedezzük a galaxis távoli szegleteit. Mégis megvan az olyan filmeknek is a maga rajongótábora. Ha megpróbálunk túllépni a korlátainkon és megpróbáljuk elfogadni, hogy a közeli jövőben talán erre is képes lesz a technika, máris jobb esélyekkel indulhat nálunk a Transzcendens.

A történetünk úgy indul, hogy Will Caster (Johnny Depp) és cége (?) azzal foglalkozik, hogyan lehetne megvalósítani az önálló tudattal ellátott számítógép megalkotását. Ugye mint tudjuk hiába gyorsabb, pontosabb egy számítógép az embernél nincsenek megérzései, csak objektíven tud ítélni ezért is lehetetlen egyelőre ez önállóan munkát vagy kutatást, vagy akár bármit végző robot.
A történet szerint van egy csoport mely felismeri a mesterséges intelligencia megalkotásának veszélyeit ezért merényletet követ el Will Caster és cége ellen. Will haldoklik, nincs sok ideje hátra ezért szerelme egy még kiforratlan technika által tudatát egy számítógépbe rögzíti. Kicsit fura ötlet, hisz egy embert nem csak a tudata határoz meg mint tudjuk…
A sztori igazából innen indul. Eleinte küzdelem a fennmaradásért, majd fejlődés és terjeszkedés.

SPOILER!!!
Nagyon örültem neki, hogy nem silányodott le a mozi a már sokszor látott „a gonosz szuperszámítógép világuralomra tör” színvonalra. A gép motivációit végig az emberi tudata irányítja, ő végig jót akar, fejlődni szeretne, megmenteni az embereket és segíteni mindenkin. Ezt akarta emberként is csak a számítógép által kapta meg a lehetőséget ehhez!  Mivel megmarad a végéig az emberi tudata ezért látja be végül, hogy hova vezet ez és „engedi meg” hogy megsemmisítsék!
SPOILER VÉGE!

Nagyon lényeges kérdéseket boncolgat a film. Mi az amit „megengedhetünk” egy számítógépnek, és mi az ami már oly mértékű beavatkozás az életbe, hogy annak visszafordíthatatlan következményei lesznek.
Lehet, hogy egy szuperszámítógép által irányított világ jobb lenne? Hisz az ember csak feléli a környezeti erőforrásokat, kiaknázza a földet és a nyersanyagokat. Mennyivel jobb lenne a légszennyezettségből „építkezni” és tiszta vizet látni a folyómedrekben…

Nálam ez simán 8/10
0
2014. április 19., szombat 20:23
A magam részéről azt tudom mondani, hogy fél órán belül nagyjából minden releváns mozi elérhető a város bármely részéről. Pólus kicsit "messze" van, de 15 perc alatt bent vagy Blahánál. Nekem mostanában a 4-es metró a kedvencem, mert gyakorlatilag elvisz bárhova, ahova szeretnék menni.
Mostanában a kínálat az, ami miatt nem járok moziba (na meg időm sincs rá)... de kedvelem a Corvin mozit, a MOM park moziját... ezekre a helyekre viszonylag kulturált közönség jár. Aréna-Westend tényleg elég tré, de a Lurdy ház a legrosszabb. Corvinban nyáron pl. nagy élmény volt a moziéjszaka :)
Autóval némileg kicsit nehezebb a helyzet... ismerni kell a jó és ingyenes parkolókat a városban... autózni nem szeretek, inkább tömegközlekedés. A villamos is elvisz bárhova :)
0
2014. április 19., szombat 18:54
Max egyszer otthon.Ez tipikusan az a kategória lesz.
Pénzt nem adok érte semmilyen formában.
0
2014. április 19., szombat 14:49
Rio 2.

Ez az Azúr-kék animációs film a röpképtelen papagájjal elsőre is tetszett, minden egyszerűsége ellenére azt hiszem a nosztalgia miatt, amiért nélkülözte a popkulturális utalásokat, takaréklángon égette a hisztériát, és tetszett rögtön az elején a zenés-táncos madárrevü. Többet vagy mást nagyon a második résztől sem kaptam, de az megint elég volt.

Az, hogy Azúr történetét merre viszik tovább, annyira nem volt meglepő, vagyis hogy a szobamadár-létből kilépő szárnyast még közelebb kell vinni a vadonhoz. Jól kijött, hogy a papagáj és a mamagáj (ismét csak bocsánat :)) mennyire eltérő elveket vallanak gyereknevelés szempontjából, úgyhogy Csilinek kapóra jön, hogy állítólag nincsenek egyedül, így adta magát a dzsungeles felfedezőtúra. És mi jut eszébe elsőre a nyugatiaknak az esőerdőről? Naná, hogy az irtásuk. Úgyhogy lesznek rossz favágó emberek, jó természetvédő emberek, meg más madarak, akiknek feláll hátukon a toll az ember szó puszta említésére. A szokásosan sablonos rajzfilm-panelek aktualizálva a környezetre, talán egy fokkal gyengébb összetartó erővel a szálak között, mint kéne. Azt én is láttam, hogy sok rajta az erőltetett hurok, a dzsungeles tehetségkutatótól kezdve Nigel felbukkanásán és románcán át a nyalókás erdőirtóig. Továbbá nem tudtam nem észrevenni, hogy volt egy mögöttes szándék is abban, hogy a film így és most került a mozikba, mégpedig a foci-VB promózása a legkisebbek körében.

Még mindig tetszettek a madaras koreográfiák, de talán egy kicsit sok volt hozzájuk az énekes betét, pedig én alapvetően szeretem ezeket. Hál istennek Tulio és a nyálas kutya ezúttal még kevesebbet szerepel, viszont elkezdtek beszivárogni a felnőttes kikacsintások... mondjuk ezek közül a Miley Cyrusos megnevettetett :) .

Összességében azt kaptam, amit vártam. Ami jó volt, az vagy már elsőre is az volt, vagy kiegyenlítették az új negatívumok. Így a pontszám is ugyanaz.

8/10
0
2014. április 18., péntek 20:23
Kösz az írást, bár nagyon elszomorított! Nagyon várós volt nekem az a film, de szerintem nem csak nekem...
Ettől függetlenül meg fogom nézni...
0
2014. április 18., péntek 20:22
Amerika Kapitány - A tél katonája

Már többen is írtatok a legújabb Marvel moziról, ezért csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy tényleg szép és jó a film de volt benne pár nagyon blőd beszólás. Emiatt én biztos nem adnék rá 9 pontot, annak ellenére, hogy tetszett és megvevős lesz nálam.

SPOILER!!!
Olyan (szerintem) kínos szövegekre gondolok, mint a "A szabályzat szerint nem lehet a barrakok 500 méteres körzetén belül építeni a lőtárat" - és ebből már tudják is, hogy a laktanyán belül nekik ott lesz dolguk...
vagy: "-Hol tanultál autót lopni? - A náci németországban." ...heh?
Bocs ha nem teljesen pontosan idéztem a szövegeket, a lényeget megmutatják. Volt még ilyen több is amúgy csak most... fene a feledékeny fejemet...

Jelenet: Fury ül az autójában, épp szarrá lövik a kocsit, számítógép: "Nem működik a meghajtás!", két perc se telik el: már működik, de épp "kalkulál", aztán nemsokkal utána el is indul. Nem értem, hogy egy megsérült hajtásláncot egy computer hogy tud helyreállítani... Aztán Fury átvágja a tetőt, aszfaltot, betont, földet és elmenekül. Az én embereimnek egy ekkora kutatóárok egy fél nap :D
SPOILER VÉGE!

Szóval ez a sok apróság engem bosszantott! :(
De ettől még szerethető a film. A 3D-ről nem emlékszem írt-e már valaki. Véleményem szerint semmit nem dobott az élvezhetőségen. Láttam 3D nélkül is...

Számomra: 8/10 (ja és szvsz nyomába se ér a Bosszúállóknak )
0
2014. április 18., péntek 10:40

na, én kb ezt a minőséget néztem ki az előzetesekből, de persze azért adok majd neki egy esélyt. köszi az ajánlót!
0