Keresés

Moziajánló

2014. április 18., péntek 4:05
Transzcendens

http://ivanbelacsubakka.blog.hu/2014/04/18/transzcendens_263
0
2014. április 16., szerda 23:43
Én a 10 részes minisorozatot láttam amiből ezt a filmet vágták össze.
Az is nagyon jól sikerült.Nem vagyok hívő de nagyon tetszett.

The Bible 1-2. rész kritika:

http://www.sorozatjunkie.hu/2013/03/10/pilot-the-bible-irta-lacrosse/
0
2014. április 16., szerda 20:46
Isten fia- Son of God

Az Isten Fia című film Christopher Spencer nagyszabású drámája, ami Krisztus életét, születését, tanításait, keresztrefeszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült Passió óta ez az első nagyszabású film, mely szélesvásznon mesél Jézus életéről; és csaknem ötven év óta az első, amely a kereszténység központi alakjának teljes életútját bemutatja.

Kritika:

A Biblia, filmes szempontból máig kiaknázatlan forrás! Néha felbukkan ugyan egy-egy általa ihletett alkotás, legutóbb például a márciusban bemutatott Aronofsky vízió a Noé osztotta meg a moziba járó közönséget. De összességében még mindig lenne mit megfilmesíteni...SŐT!

Krisztus megjelenítésével vagy ábrázolásával sokféle perspektíva is szóba jöhet. Például az alternatív lehetőséget kínáló alkotások, ahogy tette azt annak idején Martin Scorsese, a Krisztus utolsó megkísértése című botrányfilmjével. Mint visszatérő személyre egy olyan nagy filmben mint a Ben- Hur, ahol a címszereplő szemén át láthattuk. Illetve legutóbb pontosan 10 éve, egy egészen drámai és sokkoló alkotásban A passió című Mel Gibson rendezte filmben.

Visszakanyarodva az Isten fia című alkotásra. Jézus személye újra a középpontban. A történet onnan veszi fel a fonalat mikor jézus kezdte téríteni és tanítani az embereket! Mindez jó is. Dramaturgiailag nagyon összerántották a filmet, tehát szépen sorra veszik néhány csodatételét, gyors egymásutánban. Például a halakkal a galileai tengeren, kelj fel és járj, illetve azt is megmutatja hogy lesz 5 kenyérből és 2 halból nagyon sok kenyér és nagyon sok hal, az éhező tömeg legnagyobb örömére....Aztán persze a kereszthalál bemutatása. Ez a rész persze nem volt olyan naturalista ábrázolású mint Gibson filmjében.

A Jézust alakító Diogo Morgadoról elöbb elhinném, hogy inkább férfimodell mint színész. A vakítóan fehér fogsora legalábbis ezt bizonyitja! Mondjuk Jim Caviezel anno A passióban hatványozottan jobb volt mint Morgado, nagy baj persze az ő alakításával nincs, de azért hagy némi kívánni valót maga után. A többiek néhány kivételtől eltekintve úgy nagyjából rendben voltak.

A látvány nagyon jó, a film szépen fényképezett, a zene is elfogadható, néha olyan Zimmeresnek éreztem, aztán rájöttem, hogy Hans Zimmernek részben köze is volt hozzá.

Így húsvét közeledtével tudom ajánlani a filmet, hívőknek illetve ateistáknak is egyaránt. Az Isten fia minden bizonnyal nem fogja kiverni a biztosítékot senkinél.

Értékelésem:6,5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 138 perc, 2014 (12)

rendező: Christopher Spencer
forgatókönyvíró: Richard Bedser, Christopher Spencer, Colin Swash, Nic Young
zeneszerző: Lorne Balfe
operatőr: Rob Goldie
producer: Richard Bedser, Mark Burnett, Roma Downey
vágó: Robert Hall

szereplő(k):
Diogo Morgado (Jézus)
Amber Rose Revah (Mária Magdolna)
Joe Wredden (Júdás)
Sebastian Knapp (János)
Paul Knops (Ádám)
Darcie (Éva)
David Rintoul (Noé)
Gary Oliver (Ábrahám)
William Houston (Mózes)
Stewart Scudamore (Ramszesz)
Nonso Anozie (Sámson)
Conan Stevens (Góliát)
0
2014. április 15., kedd 22:24
Amerika Kapitány:A tél katonája - Captain America: The Winter Soldier

A Marvel legújabb képregény-adaptációja, az Amerikai kapitány - A tél katonája a Bosszúállók eseményeit követően játszódik. Steve Rogers - aki az 1940-es évek elején vett részt az USA hadseregének titkos kísérletében - most Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Azonban amikor a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti. Újra feltűnik a színen a Bosszúállókból ismert szövetségese, a Fekete Özvegy is, akivel minden erejükre szükségük lesz, hogy felderítsék a konspirációt és leküzdjék a megsemmisítésükre küldött bérgyilkosok hadát. Amikor rájönnek, hogy valójában mivel állnak szemben, felismerik, hogy további partnerekre lesz szükségük, ha győzni szeretnének. Csatlakozik hozzájuk legújabb szövetségesük, Sólyom is, azonban még így is minden erejükre szükségük lesz, mivel váratlanul egy rendkívül erős ellenféllel, a Tél Katonájával találják szemben magukat.

Kritika:

A 2014-es év blockbustereinek első nagyobb filmje az Amerika Kapitány: A tél katonája cimű Marvel- mozi! Be kell valljam, hogy számomra Amerika Kapitány karaktere volt az, akit a legkevésbé tudtam kedvelni, de ez még Az első bosszúálló bemutatása idején volt 2011-ben. De talán ez ellenszenv nálam csak a túlzott patriotizmusból fakadt ami Stevenél vegyült még némi pátosszal és naivitással. Azóta aztán volt már egy különálló Bosszúállók mozi is 2012-ben, de ténylegesen A tél katonája óta kultiválom Rogers karakterét. Világunk folyamatosan változik, ezzel együtt Stevenek is változnia kell és el kell fogadnia a tényt, hogy már nem úgy működnek a dolgok ahogyan azt megszokta. Rogers Kapitány jellemfejlődése tehát megindult egy számunkra rokonszenvesebb irányba.

Az Amerika Kapitány második része halad azon a nyomvonalon amit a 2013-as Vasember 3. (jelzem, egészen kiváló) része megkezdett és hősünknek szembe kell néznie múltbéli démonaival és gyengeségeivel, mindez megspékelve egy jó adag összeesküvéssel- melyek a klasszikus összesküvős filmek legjobbjait juttatják eszünkbe- nagyon erős akciójelenettekkel megtámogatva..., és itt már helyben is vagyunk ugyanis mindezek együttes hatására az Amerika Kapitány: A tél katonája egy roppant magabiztos, hangulatos, paranoid felhangokat sem nélkülöző akciómozi lett!

Nézzük is a szereplőinket: Steve Rogers aka Captain America szerepében ismét Chris Evans hozza az egyre kedvelhetőbb karaktert. Továbbá visszatért a dögös Scarlett Johansson mint Fekete Özvegy, a nagyon cool Sam Jackson Nick Furyként. Valamint üde színfoltként az újonnan érkezett Robert Redford, a főgenya Alexander Pierce miniszter szerepében, illetve Anthony Mackie mint Sam Wilson aka Falcon. Illetve ne hagyjuk ki (SPOILER) Az első bosszúállóból megismert Sebastian Stant aki életre kelti magát A téli katonát vagyis Bucky Barnest.

Az Amerika Kapitány új része tehát egészen nagyszerűre sikeredett. Ha film első fele némileg hanyagolja is az akciót (persze kisebbek itt is akadnak), mert itt még a karaktereken és drámán van a főbb hangsúly, a második felében mindent megkapunk amiért érdemes Marvel mozikat, vagy általába véve képregényfilmeket néznie az embernek! Nyoma sincs az előzményekben is felhasznált fantasy elemeknek gondolok itt a Hydrát vezető Vörös Koponyára és egyfajta depresszív realizmus lengi körbe a filmet.
Ha pedig mégis kukacoskodni akarok akkor az tudnám egyedüli negatívumként felhozni, hogy az akciószekvenciáknál nagyon gyorsan járt a digitális vágóolló és nagyon kell figyelni, mert néha szó szerint beleszédül az ember, legfőképp a 3D esetében!

Marvel rajongóknak kötelező!!!

Kedvenc jelenet: A filmvégi akciókavalkád az anyahajókkal!

A film megtekinthető 2D, 3D valamint IMAX 3D-ben is!

Értékelésem:9/10

színes, szinkronizált, amerikai akciófilm, 128 perc, 2014

rendező: Joe Russo, Anthony Russo
forgatókönyvíró: Christopher Markus, Stephen McFeely, Ed Brubaker, Joe Simon, Jack Kirby
zeneszerző: Henry Jackman
operatőr: Trent Opaloch
producer: Kevin Feige
vágó: Jeffrey Ford

szereplő(k):
Chris Evans (Steve Rogers / Amerika Kapitány)
Sebastian Stan (Bucky Barnes)
Scarlett Johansson (Natasha Romanoff)
Samuel L. Jackson (Nick Fury)
Cobie Smulders (Maria Hill)
Robert Redford (Alexander Pierce)
Hayley Atwell (Peggy Carter)
Dominic Cooper (Howard Stark)
Frank Grillo ( Brock Rumlow / Crossbones)
Anthony Mackie (Sam Wilson / The Falcon)
Georges St. Pierre (Georges Batroc / Batroc the Leaper)
0
2014. április 13., vasárnap 22:34
Mivel a Tél katonáját még nem láttam, így csak az írás többirészéről nyilatkozhatok. Na, azzal nagyon egyetértek.
0
2014. április 13., vasárnap 15:51
Megtestesített Patriotizmus 2 - Kritika: Amerika Kapitány - A tél katonája http://popcornandsoda.hu/2014/04/13/megtestesitett-patriotizmus-2-kritika-amerika-kapitany-a-tel-katonaja/
0
2014. április 12., szombat 18:08
Azok nekem is várósak nagyon.
0
2014. április 12., szombat 0:44
Én is most értem haza és kb én is ezen a véleményen vagyok.
Nekem is tetszett és szerintem is jobb volt mint az első rész, de ugye ott valahogy fel kellett vezetni a figurát.
És már izgatottan várom, hogy legyen magyar felirat a SHIELD 17. részéhez, mert a film utáni történéseket dolgozza fel elvileg.

Jah még a filmről, hogy az akciók jók voltak benne, de egy kis negatívum, hogy néha alig lehetett látni, mert úgy rángatták a kamerát, vagy úgy vágták meg.

De soha rosszabb Marvel filmet.
Jöhetnek az A galaxis őrzői, meg a Pókember 2 igaz az nem ebben az univerzumban tartozik sajnos.
SuperHeRo
0
2014. április 12., szombat 0:29
Hétfői mozik:
Amerika kapitány: A tél katonája
Isten fia
Nagytudásúak
0
2014. április 11., péntek 2:06
Amerika Kapitány: A tél katonája

http://ivanbelacsubakka.blog.hu/2014/04/11/amerika_kapitany_a_tel_katonaja_378
0
2014. április 10., csütörtök 21:49
SPOILERMENTES írás és 2D-ben láttam. :)
0
2014. április 10., csütörtök 21:47
Amerika Kapitány - A Tél Katonája

>

Most értem haza a filmről.
Csak röviden annyit,hogy az előzetes pozitív kritikáknak teljesen helyt kell adnom.
A legjobb Marvel szuperhős film az Avengers után.
Az akciók nagyon jók,a trailerben nem nagyon lőttek el belőlük szerencsére.
A történet jó,végig izgalmas és feszes tempójú.Mindkét Thornál hiányoltam ezt.
A szinkronhangok a megszokottak de azért egyszer elég volt így látni.
A film első részéből hiányoltam a jól megkomponált akciókat.
Eredetsztorik átka ez vagy nem tudom,de itt nagyon ütős akciókat hoztak össze.
Főszereplőnk sokszor használja a pajzsát méghozzá rengetegféleképpen.
Az első részben szinte csak montázsokban láttunk ilyet legtöbbször.
Szóval mindenki hozza a tőle elvárható formáját ezért 9/10
Ez jól esett!
Soha rosszabb blockbustert.
0
2014. április 8., kedd 0:03
Ebből a szempontból is érzem, hogy nem vagyok már a régi. Amíg 4-5 éve még meg sem kottyant napi 3-4, ha formában vagyok, akkor 5 film megtekintése (otthoni körülmények között), addigra ez manapság már lecsökkent 1-re, max. 2-re, ha bírom. Változik az ember...
0
2014. április 7., hétfő 23:29
Érdekesek ezek a moziba járási szokások. Én személy szerint változtattam és míg tavaly kb 23 filmet néztem meg a soproni CC- ben addig idén már 19- nél tartok a győriben. Sajnos nekem is messze van eés azt csinálom hogy kb két hetente megyek és egymás után 3-4 filmet is megnézek. A tavalyi 23 filmre elment kb 100 e ftom most ugyanannyiból kijön kb 70 film
0
2014. április 7., hétfő 20:06
A "személyeskedés" és a káromkodás két külön dolog. Más, ha valakinek bazmegolok, és más, ha egy filmnek.
0
2014. április 7., hétfő 19:51
Azt azért gondolom te is elismered, ez a két hozzászólás már teljesen más tartalmú, mint azok a benyögések, amikre reagálva végül is feltettem a kérdést (mondjuk nem gondoltam, hogy pont te akadsz fenn akármilyen stíluson is, a filmes beszámolókban elhelyezett fasz/bazmeg per sor kvótáddal), mindenesetre a kérdésemre válaszoltál, úgyhogy tulajdonképpen már nem tartozol abba a körbe, akit megszólítottam. Egyébként bizonyos (műfajában vagy témájában odaillő) filmeket a belvárosi artmozik is játszanak, ahol nemcsak picit olcsóbb a jegy, de a közönség összetétele is nagyságrendekkel kisebb kockázatot hordoz magában, érdemes rájuk is odafigyelni.
0
2014. április 7., hétfő 18:25
Valahogy én is így érzek, bár idén eddig csak egy alkalommal voltunk moziban (Non-Stop) és nagyon ez a szám nem hiszem, hogy változni fog a közeljövőben. Szombaton majdnem mentünk megint, de a 300 páromat nem érdekelte, a Működik a kémia meg több, mint egy óra múlva kezdődött, így nem vártuk meg. Inkább hazajöttünk, főleg mert szolgálat után aludnom nem igazán sikerült.

A többi film a kínálatban meg vagy nem érdekelt, vagy már túl közel van a BD-premiere ahhoz, hogy moziban pénzt fecséreljek rá (Az A mogyoró-meló és az A Wall Street farkasa voltak ilyenek - utóbbinak már ott a pontos dátuma, akkor minek üljünk be rá, ha eddig kimaradt?). A jegyárak meg valóban a rossz vicc-kategóriát képviselik. Ha ketten elmegyünk moziba, abból lazán kijön egy nem-annyira-akciós BD-korong, amit akárhányszor meg lehet nézni az otthon nyugalmában, nem kell tahókat kerülgetni nyilvános helyen.

Szerintem kezdek kiöregedni a mozibajárásból. A Non-Stop is csak Liam Neeson miatt lett bevállalva, mivel egy-egy ilyen kiruccanás erősen megviseli a bukszám tartalmát...
0
2014. április 7., hétfő 15:52
Harmadrészt csak idén 10-szer voltam már moziban, szóval tényleg csak arról volt szó, hogy a jelenlegi filmtermés annyira gyenge, hogy semmi sem érdekel annyira, hogy azért utazzak vagy fizessek. It s that simple.

Magával a moziba járással és annak kulturális-érzelmi töltetével sosem volt bajom, még akkor sem, mikor legutóbb egy hordányi ork raidelt be a Noé vetítésére vagy három-négy 5-6 évad purdéval, akiknek egyrészt szerintem nem is volt való a film, másrészt undorítóan irritáló módon viselkedtek a film vége felé, gondolom már kurvára unták, ahogy a szüleik is, és hiába lett odamondva nekik szépen és kevésbé szebben is, hogy ugyan kussoljanak már be, csak nem tudtak normális módon viselkedni. Ezek apró dolgok, de ezek is képesek elvenni az ember kedvét attól, hogy moziba járjon, de velem nem ez a helyzet, ettől függetlenül is fogok oda járni... ha lesz majd normális film.

A Westend vagy egyéb Cinema Cityk közönségéről meg inkább szót sem ejtek, kezdve a folyamatosna pofázó ostoba plázacicáktól egészen a sötét-teremben-is-napszemüvegben-ülök kopasz faszakalapokról, akiknek az összes létező mobilhívásukat a film alatt kell elintézni.
0
2014. április 7., hétfő 15:43
Nem csak a Pólusba járok moziba, de leginkább valóban főleg oda, mert egyrészt közel van, másrészt igen, van oda mozikártyám, és olcsóbb a jegy. Nem sokkal, de olcsóbb, diák vagyok, jelenleg munkám sincs, igyekszem ott spórolni, ahol lehet.
Nem a lustaság beszél belőlem, amúgy is sokat buszozok, képes vagyok eltájékozódni Budapesten, van bérletem. Egyszerűen a múlt- és e heti mozifilmek közül nem érdekelt semmi. Nem csak a Pólus moziműsora, de akár a Cinema City-ké sem. Amúgy ha olyan filmet adnak, ami érdekel, akkor veszem a fáradtságot, hogy felemeljem a seggem, és elmenjek egy olyan moziba, ami vetíti is az adott filmet. Legutóbbi ilyen pl. a Nimfomániás volt a Westendben.
Most bemásoljam a CC Westend műsorát, hogy meggyőzzelek, amik érdekelnek filmek, már láttam azokat, a többit meg leszarom?

A filmvásárlást végleg nem értem, miért keverted ide. Gyakran nézek ki több MM-be is, hogy éppen mi a választék, az Xpress üzletét és havonta egyszer-kétszer útba ejtem, hogy átvegyem az aktuális rendeléseimet, ergo részemről sosem az utazással vagy annak "kényelmetlenségével" volt a gond.

A hozzászólásod stílusára meg inkább nem reagálok.
0
2014. április 7., hétfő 15:41
Másképp gondolkodnak, míg 10-15 éve hetente 2-3 utam volt Pestre (150 km), én is akár háromszor átvágtam Pest Buda között, minden rokon, haver megkért, hogy innen vagy onnan "hozd má le". Jobban ismertem a fővárosi cirkulációt mint az ott lakó unokatesóm, a mai napig Pesten kikapcsolom a gps-t. Mióta gyerekem ott lakik és én már csak kb. 2 havonta járok "fel", meg sem kérem , hogy hozza el ezt a könyvet, azt a dvd-t, inkább postáztatok, azért az ötszázért és sem bumliznék órákat a bkv-val.
0
2014. április 7., hétfő 15:34
Bár nem engem szólítottál meg, de én idén azt se tudom voltam-e moziban, nem hiszem. Az Aréna és a Westend együtt úgy ahogy van, maga a katasztrófa. Tömeg, aminek nagy része undorító büdös cigány. Ezenkívül 1500-1800 forint egy mozijegy ára, ami nevetséges... Én nem vagyok hajlandó ennyit fizetni érte, sőt meg se engedhetem magamnak. Inkább spórolok egy utazásra, vagy akármi másra. Arról nem is beszélve, hogy idén szerintem 5 film nem volt ami érdekelt de kihagytam moziban. Ezért pang talán a moziajánló meg minden más is. Nincs film amiről érdemben lehetne beszélni.
0
2014. április 7., hétfő 15:29
Egyébként tényleg szeretnék egy fővárosi lakos fejével gondolkodni: ha a Pólus mozi a kevés termével csak a legnagyobb érdeklődésre számot tartó filmeket pörgeti, mi akadályoz meg abban, hogy elzötyögj akár az Arénáig, vagy bármely belvárosi artmozihoz? Busszal ez kerek húsz perc. Közel van a munkahely és nincs szükség BKK-bérletre, vonaljeggyel meg már nem érné meg? Hülye vagy a tájékozódáshoz és gőzöd nincs, hol kéne leszállni a buszról? Autóval jársz, de sokallod a benzint? Klubkártyád van a Pólushoz és oda éri meg járni? A haver ott dolgozik és becsempészi Neked az ingyen kukoricát?
Tényleg kíváncsi vagyok, mert legutóbb például egy nap alatt jártam meg a Savoya Parkot, ahol az Auchanban olyan ADS-filmeket adtak rakásra egy ezresért, ami itt  mind háromezer, plusz a Pólust, mert csak a Tesco árul többkapcsolós elosztót, meg a Normafát, de már nem te vagy az első, aki fővárosi létére sorry, de ezen vakarózik, hogy odébb kéne menni kétszáz métert, de jaj meg jaj.
0
2014. április 6., vasárnap 16:40
Nyugaton a helyzet változatlan...
0
2014. április 6., vasárnap 16:40
Bocs, láttam és olvastam is azokat, csak már feltűnt, hogy kedd óta rajtam kívül nem írt senki a topikba ;).
0
2014. április 6., vasárnap 16:07
Amilyen szar filmeket adnak a közeli filmszínházban, részemről ne csodálkozz.
0