Keresés

Moziajánló

2014. március 13., csütörtök 23:42
De nincs teletűzdelve elszállt dolgokkal, egy-egy kivételt figylembe véve részenként. Ezt én is összehozom egy jó verdával csak kell egy jó sofőr társ a másik kocsiba.
0
2014. március 13., csütörtök 23:21
"kedvencem"
0
2014. március 13., csütörtök 23:20
Csak összehasonlításképpen említettem,
Nekem nagy kedvence a FF.Főleg a legutóbbi három rész,
0
2014. március 13., csütörtök 22:47
FF-et szádra ne vedd!
0
2014. március 13., csütörtök 22:09
Már a játékban is sok volt az autós rész.
0
2014. március 13., csütörtök 22:08
és "olyan" sok
0
2014. március 13., csütörtök 22:07
Nem olvastam kritikát előtte.

Annyira jók az autós részek és sok van belőlük,hogy az pozitív irányba húzza az egészet szerintem.
130 perc de nem tűnt annyinak.
0
2014. március 13., csütörtök 20:31
Kritikák kicsit eltántorítottak a filmtől. Viszont most kicsit meghoztad a kedvem. Főleg talán azzal, hogy nem akar az FF-re hasonlítani, meg a CGI mellőzés.
Majd beülök rá, én is 2D-ben.
0
2014. március 13., csütörtök 20:25
Láttam ma 2D-ben a Need for Speedet.

Először a negatívumok,mert azokból kevesebb van.
Nem volt meglepő,hogy egy ilyen filmnél faék egyszerűségű és kiszámítható történetet kapunk.
A párbeszédek elég bénák,erre még rátesz a borzasztó szinkron.
A legtöbb közreműködő okj-s szinkronszínész lehet akiknek ez volt sajnos a vizsgamunkája.
A poénok néha ültek de a legtöbbször azért nem.

A pozitívumok pedig maguk az autós részek.Kevés az üresjárat,senki nem fog azon duzzogni,hogy mikor ülnek már kocsiba.
Amikor road movie-ba csap át a film onnan nincs megállás.Szó szerint. :)
Pörög a film végig,az akciójeleneteket próbálták a földön tartani.
Nem szálltak el velük úgy mint a Fast and Furious legutóbbi részeiben.
Mondták a készítők,hogy próbáltak minél kevesebb CGI-t és inkább több kamerát használni az akcióknál.Ez látszik is.Ott van a néző minden egyes ép vagy éppen összetört kocsiban.
Még anno PS1-en játszottam ezzel a játékkal és sikerült megidéznie a game-et.
Remek élmény volt filmen viszontlátni.
7/10

0
2014. március 11., kedd 0:56
Csütörtöki mozik:

A hang ereje
300- A birodalom hajnala 3D
Mielött meghaltam
Need for Speed 3D
0
2014. március 6., csütörtök 22:15
http://filmforum.hungarianforum.com/t5p240-moziajanlok#1909

300: A birodalom hajnala moziAJÁNLÓm. Ezt tényleg ajánlom! ;)
0
2014. március 4., kedd 12:12
Ez így eléggé sarkos megfogalmazás, inkább úgy mondom, az üzltileg megtérülőre. Legalábbis a CC-ben. Van még egy mozink, egy art-mozi, de ott meg olyan sz*r a terem, hogy inkább otthon filmezek.

De nagyjából igen.
0
2014. március 4., kedd 9:31
Szóval Szombathelyen az igényesebb alkotásokra ne is számits csak a szemétre?
0
2014. március 3., hétfő 16:21
De nem jön... Ide biztosan nem jön... :(
0
2014. március 3., hétfő 16:13
August: Osage County (Augusztus Oklahomában, 2013)

A fővárosi Puskin Mozi nagyterme adott otthont ennek a nagyszerű vetítésnek, mely nemcsak technikai oldalról bizonyult kifogástalannak, filmes színvonalában sem lehet kivetnivalót találni bé. A szerepükért Oscar-jelölésben részesült Meryl Streep és Julia Roberts legelőnytelenebb oldalukat mutatják ebben a harsány és idegeket igénybevevő drámában - mindketten testileg-lelkileg lestrapált, unszimpatikus, cinikus és szinte minden pillanatban kétes megnyilvánulású nőszemélyekként láthatók - alakításukból mit sem von le, hogy jelöléseiket végül sajnos nem sikerült díjra váltaniuk. A plakát jól demonstrálja, miféle féktelen érzelmek és összetűzések kerülnek napvilágra ebben a gyakorlatilag kiváló filmben, mely nemcsak színvonalas szórakozást biztosít, de mardosó üzenetet is képes közvetíteni. A legparádésabb, hogy az is tökéletesen belefért, a szánnivaló figurák még legaljább viselkedésére a mögöttem ülő lánykák olykor jóízűen vihorásztak - jól mutatja, a humorérzéke nem hagyta el a saját színdarabjából forgatókönyvet eszkábáló Tracy Lettset (aki legutóbb a Gyilkos Joe című művével tett hasonlót). Az Oscar-szezon egyik legjobbja, nem érdemes hezitálni, ha szembejön.
0
2014. március 2., vasárnap 20:47
Csajkeverők- That Awkward Moment

Azt hittem majd végre látok egy remek filmet Zac Efronnal amibe be tudja majd bizonyítani, hogy az érettebb alkotásokban is helyt áll! Aztán kiderült hogy sajnos még sem, de ez nem feltétlenül az ő hibája inkább a rendezőé aki egy hiteles momentumot sem tudott filmjébe csempészni, ráadásul itt is mindent elkaszáltak egy giccses hollywoodi befejezésssel!

Hát kérdem én, muszáj minden filmet elrontani......?

Adott három harmincas csávó akiknek olyan érdektelen élete van, hogy egyszerűen muszáj volt róla filmet forgatni....Mit is mondhatnék: Ezek a srácok minden este ugyanoda mennek szórakozni, ugyanazon dumákat sütik el, ezt tetézve érdektelen munkájukkal, ami kimerül abban hogy szakállas Ben Stiller hasonmás fönöküket(?) hülyének nézik és arról ábrándoznak egész nap milyen csajt fognak aznap este felpróbálni! Legfőképp ez kettejükre igaz, a Zac Efron-Miles Teller párosra, ráadásul Efron karakterének néha orbitális baromságokat és logikátlanságok jutnak osztályrészül. Miles Teller meg nem egy szívtipró alkat. A harmadik meg akit Michael B. Jordan alakít, vergődik fuldokló házasságában, egyébként ő orvosféle lenne de kórházi jelenetei kimerülnek néhány folyosón tett sétával illetve meghúzza a vissza- viszatérő asszonykát az orvosi szobában. Karaktere egyszerű és legfőképpen semmilyen. Miles Tellernek van néhány jó beszólása meg van néhány egész komikus jelenet de az egész olyan hiteltelen, lehetett volna egy coming of age movie is de sajna nem lett...
Egyedül a csajokat találtam színészileg kiválónak és dramaturgiai szempontból helyénvalónak. Imogen Potts és Mackenzie Davis alakításában!

5/10

színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2014
rendező: Tom Gormican
forgatókönyvíró: Tom Gormican
zeneszerző: David Torn
operatőr: Brandon Trost
producer: Scott Aversano, Justin Nappi
vágó: Shawn Paper, Greg Tillman

szereplő(k):
Zac Efron (Jason)
Miles Teller (Daniel)
Imogen Poots (Ellie)
Lola Glaudini (Lois)
Addison Timlin (Alana)
Michael B. Jordan (Mikey)
Jessica Lucas (Vera)
Emily Meade (Christy)
0
2014. március 1., szombat 20:12
Megdönteni Hajnal Tímeát.

Van élet Sas Tamás idióta filmjei után, bizonyítja ezt a Megdönteni Hajnal Tímeát című Herczeg Attila film is!

Hajnal Tímea imádnivaló, azonnal szimpatikus személyiség aki épp menekül jelenlegi kapcsolatából majd egy osztálytalálkozón lezavart numera után volt osztálytársával Danival (Simon Kornél) próbálna összegabalyodni. A ruhatári menetet azonban Bőgöcs (Szabó Simon) videóra rögzíti és ezzel zsarolja Dánielt, mert ha Dani nem tudja összehozni őt a Tímeával akkor kompromitálja menyasszonya előtt...

A sztori nem tartalmaz olyan elemeket melyeket ne láthattunk volna más filmekben de ebben az esetben ez senkit nem fog zavarni. Mindez pedig azért van mert szerethetőek a film karakterei:Simon Kornél és Osvárt Andrea között nagyon működik a kémia jó őket együtt látni ugyanúgy ahogy Lengyel Tamás és Jordán Adél párosát is, a leghumorosabb jelenetek pedig Szabó Simon tahó karakteréhez fűződnek, eszméletlen jól megírt szövegek jellemzik.

Osvárt Andreát nálunk nem igazán ismeri a közönség de ezek után biztos megjegyzik a nevét és aki nemcsak európai hanem néha hollywoodi produkciókban is feltűnik.
A Megdönteni Hajnal Tímeát tehát mindenképpen megéri a mozijegy árát, tudom ajánlani, kellemes, szórakoztató bő másfél óra!
8/10

színes, magyar romantikus vígjáték, 105 perc, 2014
rendező: Herczeg Attila
forgatókönyvíró: Csurgó Csaba
zeneszerző: Gulya Róbert
operatőr: Tóth Widamon Máté
producer: Tőzsér Attila, Ferenczy Gábor
vágó: Somogyi Csaba

szereplő(k):
Osvárt Andrea (Hajnal Tímea)
Simon Kornél (Horváth Dani)
Szabó Simon (Bögöcs)
Jordán Adél (Virág)
Szandtner Anna (Nikki)
Lengyel Tamás (Gábor)
Kamarás Iván (Róbert)
Hirtling István (Réka apja)
Békés Itala (Réka nagymamája)
0
2014. március 1., szombat 20:12
Non- stop- Non-stop.

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani az káosz uralta helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket: az FBI, az Interpol, és még a Fehér Ház is azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a non-stop járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

Liam Neeson időskorára lett akcióhős, 62 éves korában is fiatalokat megszégyenítő módon nyomja az öreg!

Amolyan paranoia történetként bontakozna ki a történet a szemünk elött és először nem is értjük miről van szó de aztán ahogy egyre tellik a játékidő folyamatosan kapjuk az információkat és mikor azt hiszed érted miről van szó jön egy újabb csavar ami megváltoztat mindent. A csavar akkor működik amikor nem izzadságszagú és itt szó sincs ilyesmiről. Jaume Collet-Serra rendezőnek ugyanis megvan a rutinja hogy a film végén meglepjen bennünket.

Neeson karaktere jól kidolgozott, megvan a maga háttértörténete és motivációi. Csak azt róhatjuk fel neki, bár ez a forgatókönyvírón múlik, ha már órákkal korábban tájékoztatja az utasokat a helyzetről megkímélhette volna magát egy csomó feszkótól, de ezzel persze minket is a feszültséggel teli pillanatoktól. Izgalmas dolog ugyanis találgatni, hogyan is halnak meg az utasok...Julianne Moore titokzatos, jól alakít, hiteles szerepében. Érdekes megfigyelni a film feliratait is, az sms-ek magán a telefon kijelzőjén jelennek meg magyarul...

Bár nincsenek benne Oscar esélyes alaítások és néhány Luc Bessont idéző jelenettől is megkímélhettek volna minket a készítők, ennek ellenére a Non-Stop remekül szórakoztat minket!

Érdemes vele próbát tenni, nagyon tudom ajánlani!

8/10

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akcióthriller, 106 perc, 2014

rendező: Jaume Collet-Serra
forgatókönyvíró: Chris Roache, Ryan Engle, John W. Richardson
zeneszerző: John Ottman
operatőr: Flavio Martínez Labiano
producer: Alex Heineman, Andrew Rona, Joel Silver
vágó: Jim May

szereplő(k):
Liam Neeson (Bill Marks)
Julianne Moore (Jen Summers)
Anson Mount (Jack Hammond)
Michelle Dockery (Nancy)
Lupita Nyong o (Gwen)
Corey Stoll (Austin)
Bar Paly (Iris Marianne)
0
2014. február 28., péntek 20:14
Ma letudtam a Non-stop Csajkeverőket...:)
0
2014. február 25., kedd 17:45
Pompeji- Pompeii

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.

Paul W. S Anderson (A Kaptár, tököm tudja hány részének alkotója) rendezői munkásságát ismerve a filmtől nem vártam sokat, igy aki ennek fényében ül be a Pompejire azt nem fogja csalódás érni!
Itt van ugyebár a főszereplőnket alakító Kit Harington akinek a Pompejiben látható Milo és a Trónok harcában alakított Havas John karaktere olyan messze áll egymástól mint Makó Jeruzsálemtöl és akinek jellemfejlődése megállt a film elején látható 7-8 éves kisgyerek szintjétől egészen a tizen- akárhányévvel később látható személyiségéig! Ráadásul minden további szereplő akit a film elején megismerünk, hősünk kivételével nem öregszik egy napot sem és a már jelzett tizen akárhányévvel később is ugyanúgy néz ki!
A főhős nevét Körülbelül egy óra(!!!) elteltével tudjuk csak meg igy aztán mozinéző legyen a talpán aki megpróbál azonosulási pontokat keresni...persze ehhez nem csak ez szükséges. De Kit Harington sem volt azon szemmel láthatólag, hogy megkedveltesse karakterét a nézőkkel ami a befogadóképpességet méginkább megnehezíti, igy egy ideig elvannak azzal hogy olyan jeleneteket tesznek egymás mellé amik elvonják a figyelmet a sztoriról és a karakterek kidolgozottságának hiányáról. Persze azért néha kapunk egy-egy bevágást a háttérben fortyogó vulkánról, hogy azért mégse feledkezzünk meg arról, hogy ez a sok körítés csak előkészület egy kataklizmához...addig is a pasik ellehetnek a- meg kell mondjam elég pofásra sikeredet- harci jelenetekkel, a csajok meg gyönyörködhetnek Harington elképesztően kidolgozott felsőtestével és kockára gyúrt hasizmával....na és nekem ilyen van csak egy nagy kocka az egész!
Na de kit látunk még? Van itt kérem egy csomó jobb sorsra érdemesművész! (szóvicc  ) Kiefer Sutherland szemétládája, Adevale Akinnouye-Agbaje becsületes harcostársként van jelen. Carrie-Anne Moss, feledhető alakítással jelen esetben és nem feledkezzünk meg Emily Browning-ról sem akiből valami katasztrófa folytán szinésznő lett.

Ne nagyon reménykedjünk semmilyen filmes bravúrban a Pompeji bő másfél órája alatt hiszen a filmeseknek esze ágában nem volt valami inveciózusat tálalni nekünk csupán felmondani a szokásos katasztrófafilmbe oltott románcal(?) fűszerezett kliséhalmazt...és hogy miért tettem kérdőjelet a románchoz? Mert ez az ami nincs a filmben! Most már azt is értem miért kellett a filmhez három forgatókönyvírót szerződtetni, mert azért ott már baj van ha egy hollywoodi "szuperprodukcióban" a legromantikusabb jelenet két férfi között zajlik, hogy melyik ez, azt a megtekintés után mindenki döntse el maga.

Mindazt amit az alkotók próbálnak ránk erőszakolni körítés gyanánt az csak csökkenti a film élvezeti értékét méginkább. A film amolyan Gladiátoros, szárazföldi Titanic akar lenni egy kis Dante poklával nyakonöntve...De ezeket a filmeket még csak egy lapon sem lehet említeni a Pompejivel...de mindegy is mert most már megtettem. Az akciójelenetekre viszont nem lehet panasz, egész elfogadható a látvány, a kitőrés képei a cunamival egész jól mutatnak. A Pompejit lehet nézni kettő illetve 3D-ben is, én személy szerint az utóbbit javaslom. Sokat ugyan nem tesz hozzá, de segit áttlendülni a döccenőkön.

Szóval a forgatókönyvet három ember- az egyikük ráadásul a Guy Ritchie féle Sherlock Holmest még 2009-ben- írta a többi meg semmi említésre méltót nem kreált még. De a karakterizációval Andersonnak is problémái vannak de szerintem ezzel senkinek nem mondok újat. A szövegkönyv pedig egy merő nulla nem is tudom mikor hallottam ennyi dillettáns baromságot egy filmben, de itt csak ez van!

Sajnálom a Pompejit mert egy sokkal epikusabb mozi lehetőségét kaszálták el és ha jól emlékszem pár éve még talán Polanski volt az aki érdekelt volt egy a Pompeji végnapjait bemutató film elkészülésében. Lehet azzal jobban jártunk volna!

Annyira szigorú viszont nem leszek igy:

Értékelésem: 4,5/10

Egyszer fogyasztható!

színes, magyarul beszélő, amerikai-német akciófilm, 102 perc, 2014 (16)
rendező: Paul W.S. Anderson
forgatókönyvíró: Janet Scott Batchler, Lee Batchler, Julian Fellowes, Michael Robert Johnson
zeneszerző: Clinton Shorter
operatőr: Glen MacPherson
producer: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz

szereplő(k):
Kit Harington (Milo)
Carrie-Anne Moss (Aurelia)
Kiefer Sutherland (Corvis szenátor)
Emily Browning (Cassia)
Adewale Akinnuoye-Agbaje (Atticus)
Jessica Lucas (Ariadne)
Currie Graham (Bellator)
Jared Harris (Lucretius)
0
2014. február 25., kedd 7:01
Igencsak hasonló témájú film pedig már készült 1964-ben, az A vonat, Burt Lancaster főszereplésével, John Frankenheimer rendezésében. Idehaza is kiadta a Fantasy Film pár évvel ezelőtt.
0
2014. február 25., kedd 1:47
Műkincsvadászok- The Monuments Men.
A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása. És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.
A Műkincsvadászok számomra az év egyik legjobban várt mozija -kétségtelenül. Megpróbálok tehát objektíven viszonyulni George Clooney  ötödik rendezéséhez.

A Második világháború olyan eseményeibe nyerünk bepillantást ami filmes témában nem nagyon került még terítékre, legalábbis én nem emlékszem hasonló témát boncolgató alkotásra.

Először is tehát adva van egy éra amelynek közege és hangulata megfilmesítésért kiált. Másodszor adott a kérdés lehet- e úgy mozgóképet alkotni ilyen témában hogy az ne legyen esetleg unalmas? Mert azért valljuk be öszintén ez a tényállás is fenn áll, hiszen itt nem képzett katonák harcolnak a szabadságért csak építészek és tudósok próbálják megmenteni az emberiség kultúrális örökségének megtestesüléseit.
A válasz, igen is meg nem is: Ha a filmet olyan szempontok alapján ítélem meg, hogy megtörtént események alapján készült akkor igen lehet élvezhető filmet forgatni...de azért  néha nem árt egy kis izgalmat is csempészni a szépen fényképezett képsorokba mert itt bukik a mutatvány Clooney filmjében hogy az egyszeri mozinéző számára a The Monuments Men bizony unalomba fulladhat amelyen még az igazán pazar szereplőgárda sem segíthet...de természetesen van aki ennyivel is megelégszik, személy szerint azon emberek közé tartozom akik próbálnak úgy nézni erre a filmre, hogy próbálnak kiemelkedő momentumokat keresni és ezzel úgymond vigasztalódni. Sajnos azonban ezen a téren sem tobzódhatunk és itt említeném meg a- SPOILER- táborbéli karácsonyi dal drámaiságát, szereplőink lelkivilágára gyakorolt hatását- csak mire ide eljutunk addig a film játékidejének fele már el is telt! De persze megvan a fináléban a fellélegzés és ami a legfontosabb, a humor is a helyén van!
A fényképezés nagyszerű, az egész filmet áthatja egyfajta barnás- sárgás látványvilág ami csak jót tett neki, a zene mivel egyik nagy kedvencem Alexandre Desplat szerzeménye, kíváló, a rendezés mint már említettem, visszafogott. A szereplők pedig egytől egyig zseniálisak és nagyon jó őket látni:Clooney és Matt Damon nagyszerűek , a mindíg fantasztikus John Goodman, Bill Murray és nem utolsó sorban Cate Blanchett és Jean Dujardin.
Mindettől függetlenül a Műkincsvadászok szerethető film lett ami megtalálja a közönségét én szívből ajánlom mindenkinek akit kicsit is érdekel a téma mert mindenképpen egy hiánypótló alkotással van dolgunk!
Értékelésem: 7/10
színes, magyarul beszélő, amerikai-német kalandfilm, 119 perc, 2013 (12)
rendező: George Clooney
író: Bret Witter, Robert M. Edsel
forgatókönyvíró: George Clooney, Grant Heslov
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Phedon Papamichael
producer: George Clooney, Grant Heslov
vágó: Stephen Mirrione

szereplő(k):
George Clooney (Frank Stokes)
Matt Damon (James Granger)
John Goodman (Garfield)
Bill Murray (Richard Campbell)
Cate Blanchett (Claire Simone)
Diarmaid Murtagh (Harpen)
Jean Dujardin (Jean Claude Clermont)
Hugh Bonneville (Donald Jeffries)
Bob Balaban (Preston Savitz)
0
2014. február 24., hétfő 23:51
Majd a napokban írok róla. Most még szedem össze a gondolataim 4 film után ez nem olyan egyszerű...:)
0
2014. február 24., hétfő 16:29
Milyen a Lego kaland? Az animáció darabossága miatt elment tőle a kedvem, de jókat írnak róla. Szerinted érdemes megnézni? Ja, és esetleg megfigyelted, hogy van Lego-s figurájú üdítős pohár? :)
0
2014. február 24., hétfő 15:19
Sajnálom a Pompeii-t, hogy viszonylag komoly bukás lesz az államokban. Pedig most éreztem először hogy Paul Anderson komolyan rendezni akart valamit.
Szerintem jó film volt, persze a szerelmi szál rettentően hiteltelen, kb. 8 percnyi közös jelenetük ha volt a vulkánkitörés előtt. De mindegy, a látvány tényleg mindent vitt és jó élmény volt a film.
0