Keresés

Moziajánló

2014. február 23., vasárnap 21:58
Michael Kohlhaas lesz nálunk a moziban? Netán DVD-n?
0
2014. február 23., vasárnap 15:25
Világos, nagyjából én is tisztában vagyok vele, hogy működnek ezek a dolgok. Csak hát egy olyan ritka állatfajta vagyok, aki nem puszta materiális szempontok mentén gondolkodik, illetve akit ezek nem igazán vígasztalnak, amikor velük magyarázzák a bizonyítványt. Pedig régebben próbáltam én is elsajátítani ezt a felfogást, de rájöttem, hogy az nekem nem fog menni...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. február 23., vasárnap 15:05
Igen, de a nézettségi adatok alapján majd a Pompeii lesz a befutó. Már csak azért is, mert a 12 év rabszolgaságot még egy megyszékhelyre se hozta el a CC.

0
2014. február 23., vasárnap 15:03
Na a Skyline egy nagyszerű film, azt nézze meg mindenki! ;)
0
2014. február 23., vasárnap 15:01
Na a Skyline egy nagy szar, azt ne nézze meg senki! ;)
0
2014. február 23., vasárnap 14:58
Tökre igazad van abban, hogy egy ilyen vélemény alapján senkinek sem szabadna elkönyvelnie, hogy az adott filmet tényleg nem szabad megnézni (mint ahogy adott esetben az ellenkezőjét sem). Ahogy írtam is, butaság volt részemről egyáltalán beírni, hogy nem ajánlom, bár akkor még nem is kezdtem el fikázni. Csak egy véleménynek vagy figyelmeztetésnek szántam, amit persze nem kell mindjárt készpénznek venni, viszont több helyen is utána lehet nézni a filmmel kapcsolatos reakcióknak (melyek úgy gondolom, nem véletlenül olyanok több helyen is, mint amilyenek, egyéni ízlés ide vagy oda). De ha az illető tisztában van vele, hogy mire számíthat, és ennek ellenére bevállalja a mozijegyet, hát lelke rajta, az ő dolga, az ő pénze és ideje stb, stb.

Ha pedig ajánlani kéne, például a 12 év rabszolgaságot mondanám - talán azért is, mert az Oscarral és az új megjelenésekkel kapcsolatban éppen aktuális a téma. Na meg azért is, mert igen, nagyon is piszkálja a csőrömet, hogy egy ilyen fontos film nem jelenhet meg Bly-rayen, míg a szerintem jóval kevesebb értéket felmutatni képes Pompeji szinte tuti, hogy BD-n is jönni fog. Hansgúlyoznám ezzel nem az a gond, ha utóbbi megjelenik, mert jelenjen meg (szinte) minden film, hanem az, hogy a 12 év nem kapja meg a neki (nekünk) járó bánásmódot.
0
2014. február 23., vasárnap 14:32
Lehet, nem kellett volna részemről a cinikus viszontválasz - de hát ez meg én vagyok. Többször eljátszottam már (ld. Skyline fórum), de eddig nem sült még el rosszul. Az is lehet, hogy bemásolhattam volna ide is, amit írtam a filmről  - kicsit jobban kifejtve véleményem  - ,de aki akarja, úgyis megtalálja.

"Szumma szummárum, ízlésekről nem érdemes vitatkozni, mert azok még akkor is különböznek, ha teszem azt optimális esetben mindenki ugyanazt az egyetemes értékrendet követi."

Ez meg egy nagy igazság. :)
0
2014. február 23., vasárnap 14:26
Dehát ez faszság. Én pont azt ki nem állhatom, ha valaki beírja, "szar film", majd a balgák sumázzák, "ezt sem kell megnézni", ennél ostobább hozzáállás aligha létezik. De hisz Te is pont ezt viseled nehezen, szóval ajánlj inkább, mintsem lebeszélj, akkor lesz siker is.
0
2014. február 23., vasárnap 13:28
Nem szeretnék különösebben belefolyni csevegésetekbe, de DNS úgy érzem engem szólított meg a "harmadik emberke" néven.
Nem, nem szartam le a véleményedet, minden egyes vélemény fontos. Igaz valóban nem ártott volna némi érvvel alátámasztani, ettől függetlenül nyilván elindított egy belső értékelést öntudatlanul is a film iránt. Részemről egyedül az van a háttérben, hogy R2D2 jó barátom. Sok dologban közös értékrendet vallunk. Téged csak fórum beírásokból ismerlek. Sok filmben ugyan nem egyezik látásmódunk R2-val sem, de az évek során úgy vettem észre az ilyen történelmi szerű filmekben közös nevezőn vagyunk. Szóval ez a háttértörténet ezért örültem meg annyira, hogy pozitív mondatot írt egy általam is megtekintésre kiszemelt filmre.
0
2014. február 23., vasárnap 13:16
Lehet inkább csak azon húztam fel magam, hogy beírom, mennyire nem javaslok egy filmet megnézésre, mire valaki (jelen esetbe Te) beírod, hogy mennyire ajánlod, erre egy harmadik emberke rögtön úgy reagál, hogy "akkor ezt meg kell nézni". Szóval lehet leginkább a féltékenység beszélt belőlem, hogy az én véleményemet magasról leszarták, a Tiédet meg nem...

Na persze, hogy valakinek adjanak is a véleményére, azt nyilván ki is kell érdemelni:D Meg én voltam a hülye, hogy "outsiderként" különösebb magyarázat vagy mindenféle érvekkel való alátámasztás helyett csak egyszerűen lehordtam a filmet:)

Ja, és még egy dolog, amit általában nehezen viselek, az az, amikor az emberek kételkedés vagy bármiféle gondolkodás nélkül követnek másokat, mert csak. A filmek szubjektív megítélése persze egy teljesen ártalmatlan dolog (kellene legyen), viszont amikor az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekkel kapcsolatban is így van, az már elég szomorú és kiakasztó tud lenni...

Szumma szummárum, ízlésekről nem érdemes vitatkozni, mert azok még akkor is különböznek, ha teszem azt optimális esetben mindenki ugyanazt az egyetemes értékrendet követi.
0
2014. február 23., vasárnap 12:35
Az "jónép" általad használt megfogalmazására az általad felhozott netes oldal tökéletes példa. :)

Amúgy nincs semmi gáz, egyáltalán nem érzem magam hangadónak - sőt gyakran inkább különcnek -, de ha Te így látod, azzal is meg tudok békélni. Egyszerűen az lep(ett) meg, hogy egy film megítélésbeli különbségén így "fel tudod magad húzni" - ennél sokkal értelmesebbnek gondoltalak.

Peace!
0
2014. február 23., vasárnap 11:28
Visszaolvasva nehéz lenne letagadnom az éjjeli négy-öt (-hat-hét?) unicumot.
0
2014. február 23., vasárnap 11:21
Ja igen, örülök, hogy előkerült a Pompeii, a hétvégén majdnem megnéztem, lévén élek-halok a Resident Evil negyedik részéért, akármekkora szar is (de most komolyan, letoltátok már úgy istenigazából az intrót felbaszott hangerővel a Tomandandy Tokyo című zenéjével?), aztán mégis mást néztem, viszont most R2 spoilere miatt tökre elkezdett érdekelni. :)
0
2014. február 23., vasárnap 11:18
A Cinema City jegyárai a kétdimenziós vetítésekre harminc forinttal, a 3D-s IMAX-vetítésekre ugyancsak harminc forinttal árat emelt. A kétdimenziós IMAX-vetítések és a 3D-s hagyományos termes bemutatók árai változatlannak tűnnek (de azért check, biztos, ami biztos), ugyanakkor a szemüveg ára is az említett mértékkel emelkedett. (A korábban is hardcore árképzéséről ismert Mammutban ez a lépés még drasztikusabb, jópofa.:)
0
2014. február 23., vasárnap 3:12
Félreértés ne essék nem Paul Anderson miatt nézem a filmet, tisztában vagyok rendezöi korlátoltságával. Itthon is csak két filmje van meg DVD-n, a Halálhajó meg a AvP. Úgy gondolom nem szoktam rossz filmeket nézni, erre pl úgy ülök be, hogy egyáltalán nincsenek elvárásaim illetve tudom mire számítsak...hétfő esti negyedik filmnek tökéletes választás lesz.Ezen legalább nem kell gondolkodni, csak simán nézni...:)
0
2014. február 23., vasárnap 1:35
Ma már minden Gladiátor koppintás amiben arénaharc van? :(
Nekem kifejezetten tetszett a Pompeii! A látvány szuper, a sztori kiszámítható :D, a szerelmi szál béna - ahogy az lenni szokott a látványfilmekben - a vulkán pedig mindent visz. Szó szerint. És itt nincs szükség tudományos magyarázatra...

Nálam 7/10 simán. :)
0
2014. február 23., vasárnap 1:35
Köszi, de inkább nem szeretnék beállni semmilyen, parancsszóra bármit is elkövetők közé. Amúgy meg te nyilván nem a jónép vagy, hanem csak egy droid:D (Légyszi ne vedd zokon, nem bántani akartalak, csak nem tudtam kihagyni:))

A "jónépet" valójában arra értettem, hogy ha az egyik úgymond törzstag mond valamit, azt a többiek gyakran rögtön készpénznek veszik, és feltétel nélkül mennek utána. Részemről persze nem bánom, ha valakinek tetszik a film, és talán még meg is köszöni az ajánlást, de nekem sajna nagyon nem jött be (és ezzel távolról sem vagyok egyedül). Hogy miért, azt szerintem elég jól le lehet szűrni abból, ha azt mondom, hogy osztom az Aeon Flux véleményét:

http://aeonflux.blog.hu/2014/02/20/kritika_pompeji
0
2014. február 23., vasárnap 1:14
Én lennék a jónép??? :)))))

Egyébként meg igen, szeretem Paul W.S. Anderson munkáit, mint ahogy a Gladiátort is. Ez most akkora baj? Ha tényleg ennyire zavar - pedig nem így ismerlek - tudok egy helyet, ahol beállhatsz a parancsszóra fikázók közé...

Az meg mekkora már, hogy végre valaki meg meri ölni a film végén a főszereplőket!!! - ilyet sem látni minden nap.. :)
0
2014. február 23., vasárnap 1:09
Okés, ha itt a jónép az igénytelen Paul W.S. Anderson-féle fércmunkákat és az egyediség nélküli Gladiátor-koppintásokat kedveli, ám legyen.
0
2014. február 22., szombat 21:40
Szuper. Éppen azon gondolkodtam ma, holnap megnézem.
0
2014. február 22., szombat 21:32
Ha már a moziajánló topicban vagyunk, akkor ezek közül a Pompejit határozottan AJÁNLOM! :)
0
2014. február 22., szombat 21:22
Ha már a moziajánló topicban vagyunk, akkor ezek közül a Pompejit határozottan nem ajánlom:)
0
2014. február 22., szombat 20:48
Hétfői mozi:
Megdönteni Hajnal Timeát
Műkincsvadászok
Lego kaland
Pompeji
0
2014. február 11., kedd 14:40
Pár másodpercig azt hittem, tényleg készül! :)
0
2014. február 11., kedd 12:49
Készül a Robotzsaru folytatása.

http://subba.blog.hu/2014/02/10/nagyo_molnar_vv_aniko_lesz_az_uj_robotzsaru

:))
0