Tökre igazad van abban, hogy egy ilyen vélemény alapján senkinek sem szabadna elkönyvelnie, hogy az adott filmet tényleg nem szabad megnézni (mint ahogy adott esetben az ellenkezőjét sem). Ahogy írtam is, butaság volt részemről egyáltalán beírni, hogy nem ajánlom, bár akkor még nem is kezdtem el fikázni. Csak egy véleménynek vagy figyelmeztetésnek szántam, amit persze nem kell mindjárt készpénznek venni, viszont több helyen is utána lehet nézni a filmmel kapcsolatos reakcióknak (melyek úgy gondolom, nem véletlenül olyanok több helyen is, mint amilyenek, egyéni ízlés ide vagy oda). De ha az illető tisztában van vele, hogy mire számíthat, és ennek ellenére bevállalja a mozijegyet, hát lelke rajta, az ő dolga, az ő pénze és ideje stb, stb.
Ha pedig ajánlani kéne, például a 12 év rabszolgaságot mondanám - talán azért is, mert az Oscarral és az új megjelenésekkel kapcsolatban éppen aktuális a téma. Na meg azért is, mert igen, nagyon is piszkálja a csőrömet, hogy egy ilyen fontos film nem jelenhet meg Bly-rayen, míg a szerintem jóval kevesebb értéket felmutatni képes Pompeji szinte tuti, hogy BD-n is jönni fog. Hansgúlyoznám ezzel nem az a gond, ha utóbbi megjelenik, mert jelenjen meg (szinte) minden film, hanem az, hogy a 12 év nem kapja meg a neki (nekünk) járó bánásmódot.