Keresés

Moziajánló

2014. február 10., hétfő 16:55
Most szombaton, egészen vasárnap délelőttig valami horrorfesztivál lesz a Toldi Moziban, érdemes ránézni a műsorra.
0
2014. február 10., hétfő 12:02
Robotzsaru

Spoilermentesen: a kornak megfelelő elemekkel tarkítva, több jópofa utalással és cameoval az eredeti előtt tisztelegve, de valahogy súlytalan az egész... Murphy "újjászületéséből" hiányzott a katarzís, mind dramaturgiailag, mind szimbólikusan.
A lényeg nekem a mocsok és gátlástalanság kontra emberi psziché volt az eredetiben, ez itt nem jött át számomra, hiába játszadoztak a gondolattal. Helyette kaptam egy felszínes,banális családi drámát, kevés látványos látszat akcióval és felszínes társadalom kritikával.

Aminél elég volt és hangosan felröhögtem:

Spoiler!!!!!

a gyerek nem megy iskolába, gyere gyorsan??...
Mi a f*sz??? :-DD

3/10
0
2014. február 9., vasárnap 5:21
Szinkronizált, legalábbis Győrben így megy és nincs vele különösebb baj...
Én úgy néztem meg a filmet, hogy elötte nem is láttam az előzetesét.
0
2014. február 8., szombat 22:35

hadd kérdezzem meg, hogy szinkronnal megy a mozikban? vagy feliratos is el lehet csípni? csak mert láttam a film első előzetesét anno angolul, láttam a filmet feliratosan, aztán láttam egy szinkronos előzetest ami olyan szinten ledegradálja a filmet, hogy az valami hihetetlen!

az angol szöveg:
- Are we good?
- Positive.

magyar szöveg:
- Jók vagyunk?
- A legjobbak.

az hagyján hogy nem azt fordították amit kellett volna, de teljesen más képet fest ez a pár szó a filmről, mint ami valójában a mű. szánalmas...
0
2014. február 8., szombat 22:25
Áááá... csak egy megyeszékhely. Szombathely. :(
0
2014. február 8., szombat 21:22
Sajnálom!
Amúgy merre van a nálatok?
0
2014. február 8., szombat 20:54
"Nagyon ajánlom megtekintésre, semmiképpen ne hagyjátok ki, randifilmnek nem ajánlom, mindenképpen megéri a pénzét!"

Köszi. Csak mert nálunk megint nem játszanak ilyet. Talán jövő héten... :(
0
2014. február 8., szombat 20:42
A túlélő- Lone survivor.

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

Peter Berg rendező legutóbbi filmje a 2012-es Csatahajó 200 milliós büdzséjéhez képest A túlélő 42 milliós költségvetése szinte csak aprópénznek tűnik ugyanakkor ha nem éppen ürböl érkező ellenségekre kell vadászni hanem tálib vezetetőkre és ahol maga az élet irja a történetet akkor egészen más a helyzet!
A történet ott kezd igazán kibontakozni amikor a filmbeli Navy SEAL kommandó négyese egy morális kérdésben azt a döntést hozza, hogy engedjék el az akció során foglyul ejtett tálib kecskepásztorokat....
Aztán elszabadulnak a dolgok amit szó szerint kell érteni, mert pokol nyaralásnak tűnhet ennek fényében!
Olyan halálos kelepcébe kerülnek, ami sokkoló- és elképesztő módon hiteles- szinte még nézni is nemhogy áttélni! Itt kérem szépen a szereplőink sokszor akkorákat esnek a sziklás hegyről lefelé ami már a nézőnek fáj, egészen csontig hatoló (eszméletlen kaszkadőrmunkának lehetünk tanúi!)
A golyók a füled mellett száguldanak és szereplőinket szó szerint lassan lövik szitává! Mint az a címből is kiderül hogy csak egyikük fogja túlélni és nem árulok el nagy titkot ha elmondom hogy az a Mark Wahlberg által alakított Marcus Luttrel szakaszvezető lesz, hiszen ő volt az aki Patrick Robinsonnal karöltve megírta ezt a hőstörténetet!

Peter Berg rendező először a Hancock forgatásán találkozott a regénnyel és azonnal megszerette, elkötelezettségét bizonyítandó saját maga írta meg a forgatókönyvet. Mark Wahlberg pedig amellett hogy főszereplő lett elvállalta a produceri feladatokat is.

Wahlberg mellett a többi színész is hatalmas teljesítményről adnak tanúbizonyságot, Ben Foster, Emile Hirsh és Taylor Kitsch- akit Berg hozott már a Csatahajóból- nagyszerűek!

A film nagyon szépen van fényképezve ezt mindenképpen kiemelném!

Végezetűl álljon itt néhány sor a könyvből- amihez szerintem nagyon nincs mit hozátenni:

„Az ellenség bármire kész, hogy kivívja a győzelmet, még saját népüket is terrorizálják, ha kell, és a legbarbárabb módszerektől – például a lefejezéstől vagy feldarabolástól – sem riadnak vissza.
De nekünk nem szabad így harcolnunk. És nem is akarnánk. Viszont küzdhetnénk keményebben is, ha nem amiatt aggódnánk, hogy egyre kevesebben szeretnek minket. Ha ezt tennnék, valószínűleg egy héten belül győzelmet aratnánk Afganisztánban és Irakban.
De ezt nem engedik. És szerintem jobb is, ha hozzászokunk ahhoz, ami ezzel jár, és megengedjük az amerikai liberálisoknak, hogy a teljes vereségig nyivákoljanak. Mert úgy vélem, vereség az, amikor összecsomagolsz és hazamész, mikor egy háború a te „civilizált” módszereid szerint megnyerhetetlen.
Keményebbek, jobban képzettek, jobban szervezettek, jobban felszereltek vagyunk, arzenálunk egyszerűen felülmúlhatatlan. Az amerikai fegyveres erők a világ valaha létezett legjobb haderejét képezik, mégis állandóan seggberúg minket néhány törvényt nem ismerő huligán, akiket legjobb lenne likvidálni.
Nézzenek például rám, itt, ebben a történetben. Magatehetetlenül, megkínozva, lőtt sebekkel ülök itt, a bajtársaim odavesztek, és mindez csak azért, mert nem mertük megtenni, ami saját életünk megóvása érdekében szükséges lett volna. Mert féltünk az amerikai ügyvédektől. De egy tanácsot hadd adjak: ha nem akarsz olyan háborút vívni, ahol valami balul sül el, ahol néha ártatlanok is meghalnak, akkor bele se kezdj.
Mert ez fog történni. Minden egyes háborúban így volt. Szörnyű igazságtalanság olyasvalakit megölni, aki nem érdemelte meg a halált. De ilyen a háború. És ha ezzel nem tudsz megbirkózni, ne csináld.”

Már most kijelenthetem tehát, hogy a Lone Survivor az év egyik legjobb, legsokkolóbb drámai alkotása, kegyetlen részletességgel ábrázolva néhány ember pokoljárását!

Nagyon ajánlom megtekintésre, semmiképpen ne hagyjátok ki, randifilmnek nem ajánlom, mindenképpen megéri a pénzét!

9/10
0
2014. február 7., péntek 19:44
Remélem BD-n is megejelenik.
0
2014. február 7., péntek 11:20
Facebookos ajánlásom a filmhez:

A Könyvtolvaj.- The Book Thief.

Liesel különös fantáziájú, bátor lány - és szüksége is van kivételes képességeire. A II. világháború idején német nevelőszülőkhöz kerül (Geoffrey Rush, Emily Watson). Tőlük tanul meg olvasni, az ő segítségükkel nyílik ki számára egy egészen új világ. Éppen akkor, amikor a valódi világ egyre félelmetesebbé és veszélyesebbé válik számára.
A család egy zsidó kamasz fiút is rejteget: a kislány és Max együtt fedezik fel, milyen ereje van a szavaknak, és milyen fontos segítséget nyújthatnak a kitalált történetek. Segíthetnek olyankor is, amikor már semmi más nem segít.

A Második Világháború borzalmait már sok filmben láthattuk, összehasonlításként felhoznám A Zongorista című Roman Polanski filmet, A Könyvtolvajban is csak annyit látunk a háborúból amit a föszereplő kislány Liesel is tapasztal!
A film narrációval kezdődik és ez persze időről- időre visszatérő eleme is a filmnek, a narrátor pedig nem más mint a Halál, ami nekem remek megoldásnak, üdítő színfoltnak bizonyult!
Az egész film a hangulatával olyan igazi beleborzongós élmény, a világháborús éra teljesen körülveszi az embert!
Csodás jeleneteknek lehetünk szemtanúi, különösen a pincebeli szcénákat tudnám kiemelni- hógolyózás, mese a óvóhelyen mind- mind elképesztőek!

Ritkán látni ilyet hogy minden passzol egy filmben! A rendezés visszafogott nem akar többet mutatni mint amit feltétlenül muszáj, a fényképezés rendkívüli, meseszép képek születtek, a zene, a forgatókönyv mind nagyszerűek! A filmet egyébként Markus Zusak azonos című regényéből adaptálták! Tehát az alapanyag adott volt egy remek alkotáshoz!

A színészek csodálatosak szinte, mit szinte(?) mindenki kimagasló teljesítményt nyújt! Geoffrey Rush, Emily Watson, Ben Schnetzer, Nico Liersch nagyon nagy szinészek és a főszereplő Lieselt alakító Sophie Nélisse bájos és elragadó "hatalmas" szinészpalánta neki simán elhiszek mindent és ez ritka!

Ajánlom mindenkinek ezt az élettel, élni akarással teli csodálatos filmet!
A film a mozikban feliratosan fut.

9/10
0
2014. február 7., péntek 11:19
Facebookos ajánlásom a filmhez:

Robotzsaru.- Robocop. (2014)

Detroit, 2028. A robottechnológia monopóliuma egy nemzetközi óriáscég, az OmniCorp kezében van. Különböző harci drónjaikat sikerrel használja a hadsereg a tengerentúlon már évek óta - ez pedig sok milliárdos profitot jelent a cég számára. Az OmniCorp fejesei úgy döntenek, hogy hazai fronton is csatasorba állítják egyébként sokat vitatott technológiájukat, és erre nem sokkal később remek lehetőség adódik. Amikor Alex Murphy (Joel Kinnaman) - a szerető férj és apa, valamint remek zsaru, aki mindent megtesz azért, hogy elsöpörje a bűnözést és a korrupciót Detroit utcáiról - súlyosan megsérül szolgálat közben. Az OmniCorp benne látja meg a lehetőséget, hogy létrehozzanak egy félig ember, félig robot rendőrtisztet. A vállalat álma, hogy minden városban szolgáljon egy Robotzsaru, ennek köszönhetően pedig további milliárdok kerüljenek a részvényesek számláira. Egy dologgal azonban nem számoltak: a robottesten belül továbbra is egy ember rejtőzik, akik igazságot akar szolgáltatni minden áron!

A Robotzsaru 2013-as változata tökéletes példa arra hogyan készítsünk egy 20. századi klasszikus moziból egy 21. századi tucatakció-szemetet!
Mert az új Robotzsaru semmi másra nem jó csak erre, hangulatnak nyoma sincs a történetben. Hiányoltam a város pusztulását, hiszen a Robotzsarut mégiscsak ezért kellett mindig is bevetni hogy megfékezze az egyre inkább elharapódzó bűnözést. Ehelyett mit kapunk? Egy teljesen átlagos várost, teljesen átlagos bűnözési rátával....
A zenén kívűl semmi párhuzamot nem lehet vonni a a klasszikus változat és a remake mozi között, a forgatókönyvet teljesen kiforgatták. Én elhiszem hogy az alkotóknak valami más járt a fejében de nagyon rossz irányba terelődött a mondanivalójuk. Próbáltak némi moralizálást meg társadalomkritikát belecsempészni de a film ezzel együttesen is totál érdektelen és üres lett. Én azt is elhiszem hogy a korhatárbizottságnak is ki kell nyalni a seggét de könyörgöm több erőszakot, brutálisabb (mondjuk az a jelenet mikor megmutatják Murphynek mi maradt a testéből, az odabasz!) képsorokat egy Robotzsaru filmbe!!!
Látványilag a film felemás, ugyanakkor a Robotzsaru új külsőt kapott, ez nagyszerűen sikerült!
José Padilha rendező nem tud szinészt instruálni, ezt Michael Keaton néha komikusan teatrális játéka is bizonyítja. Joel Kinnaman mint Robotzsaru kihoz mindent amit kell de igazából a szigorú tekinteten kívül mást nem várjunk tőle legalábbis ebben a filmben.
(sajnos A gyilkosság című sorozatát még nem láttam tőle) Gary Oldman játékához nincs mit hozzátenni ő egy színészzseni, ö az aki bármelyik szerepében hiteles! Abbie Cornish szomorúan néz ha kell..... Jackie Earle Haleyt mindig örömmel látom, nagyszerű színész....Az akciószekvenciák pedig semmi különlegeset nem tartogatnak, fegyverpuffogtatás az van rendesen de ezzel én nem vagyok kielégítve, ennél azért több kell mert koreografálás terén semmi jelentős lépést nem tettek az alkotók!

Jobban át kellett volna gondolni ezt a projektet a készítőinek és a stúdiónak nem egyszerre rábólintani az elsőfilmes Joshua Zetumer forgatókönyvíró fércművére!

Egyszer elmegy, de nálam nem lesz top 10-es a film.
4/10
0
2014. február 7., péntek 0:42
Robotzsaru moziajánlóm:

http://filmforum.hungarianforum.com/t5p195-moziajanlok#1660
0
2014. február 6., csütörtök 12:35
... lesz egy másik kiadás, ahol majd a vágatlan koncert illetve Trip útja külön fog szerepleni???

:)))
0
2014. február 6., csütörtök 12:07
Hm, erre én is kíváncsi lettem volna.

Az utolsó gondolatodra reagálva, szerin
0
2014. február 6., csütörtök 12:03
Igazából az az egy bosszant, hogy az interjúkban el is mondják, hogy van még 4 dal, ami nincs a filmben, de majd a DVD/BD-n rajt lesz. Nos, nem lett, pedig egyikből - ahol fekete lufikat rugdosnak a színpadon - még bejátszás is volt.

Vagy lehet, lesz egy m
0
2014. február 6., csütörtök 9:56
Igazából sosem gondoltam arra, hogy ezt meg kéne venni, mert abban a hatalmas teremben szinte olyan volt, mint egy live koncert, plusz azóta rengetegszer meghallgattam a hanganyagot (fővárosi kirándulásaim során a buszon rendszeresen), sokszor már az eredeti albumok helyett is. Viszont jó, hogy írod, mert egyrészt ráirányult a figyelmem (viszont akkor már a 3D-s változatot zsebelem be valószínűleg), plusz ezek az extrák nem piskóták. Kösz!
Igaz, koncertanyagokat nem szeretnék gyűjteni, csupán 3 kiadvány van (The Big Four @ Sofia, The Gathering, U2), mert tonnaszám hordhatnám haza a lemezeket. :)
0
2014. február 6., csütörtök 7:50
Amerikai botrány

Nekem sokkal jobban bejött az FBI-os-zsiványkodós vonalból, mint a Wall Street farkasa. Annak sekélyes hedonizmusa helyett itt a szereplők motivációs és kapcsolati hálója adta a film gerincét, miközben egy kezdő FBI-ügynök egyre vakmerőbb színjátékokba bonyolódik a nagy leleplezősdiben. A színészek remek alakítást nyújtottak, jól építették fel a feszültséget, így aztán még az ezerszer lerágott alapsztori ellenére is izgalmas film volt a végéig.  

9/10

Részletek itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p127-niwrok-irasai
0
2014. február 3., hétfő 21:24
A Robotzsarut, meg A túlélőt én is csekkolni fogom!
0
2014. február 3., hétfő 21:24
Herkules legendája moziajánlóm: http://filmforum.hungarianforum.com/t5p180-moziajanlok#1627

:D :D Kész vagyok.
0
2014. február 3., hétfő 17:13
Csütörtöki moziprogramom:

Robotzsaru
A könyvtolvaj
A túlélő
0
2014. február 3., hétfő 13:50
creeper, ha teheted, vedd meg a BD-t belőle. Még ugyan nem tudni, a hazai DVD kiadáson majd milyen extra tartalom lesz, de ha nem kétlemezes lesz, mint kinn, akkor a lényegről megint lemaradunk...

A BD-n van egy 76 perces dokumentumfilm, ami a film készítésének két és fél évét mutatja be. Besz*rás. Egy nagyobb koncert színpada és egyéb cuccai 10 kamion. Egy nagy stadionbuli 20 kamion. A Through the neverkellékei 40!!! kamion. Brutális. Ekkora színpad még soha nem épült, ami pedig alatta volt, az maga a csoda - hogy minden úgy működjön, ahogy kell. Ezek őrültek: rendeltek 5!! igazi Tesla generátort és azzal csinálták az áramot a Ride the lighning alatt... A kész filmet 10-szer próbálták el, mire felvették: 8 koncert volt Mexikóvárosban, kettő egy kis kanadai városban. Mexikóban 8 alkalom alatt 170.000 nézővel!!! Nem hiába, a Metallica az Metallica...

Aztán a trailershow mellett még két 10 perces, egy 30 perces és egy 51 perces doku is van rajta, egészen kiváló anyag. EZ a rajongók maximális kiszolgálása.

A kép bámulatos, 2D-ben is fenomenális élmény, az angol 7.1 meg egyszerűen állat. Ezentúl, ha a One-t, vagy az Oriont akarom hallgatni, ezt a lemezt teszem be - akár kép nélkül is. A Fekete lemez megvan DVD Audion is, az nyújt hasonló minőséget.
0
2014. február 3., hétfő 10:06
Szerintem az sem érti, aki írta, csak valami vagányan poénos kellett neki a cikkbe. Afflecknek voltak régebben akciófilmjei, meg szükrületben, 50 méterről hasonlíthatnak egymásra; kb. ennyi az alapja a dolognak:).
0
2014. február 3., hétfő 9:53

ezt a hasonlatot nem igazán tudom hova tenni... talán más valaki, aki megértette, elmagyarázhatná, mert nekem rohadt nagy baromságnak tűnik.
0
2014. február 2., vasárnap 19:01
Felőlem lehet. :)
0
2014. február 2., vasárnap 18:51
Azért a "szegény ember Ben Affleckjének" van némi harci rutinja...
http://www.youtube.com/watch?v=SbI_04n3lLU
0