Keresés

Moziajánló

2014. február 2., vasárnap 18:41
Engem nem érint - vélhetően meg se nézem, moziban bizosan nem - , de azért ez elég "kemény" kritika: :)

http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/02/02/szornyu_lett_a_szikla-mentes_herkules/
0
2014. február 1., szombat 23:02
A futurológiai kongresszus / The Congress

Egy alternatív Hollywoodban a Miramount Studiohoz filmszerepért érkező Robin Wright (Robin Wright alakításában) különleges ajánlatot kap: a stúdió meg akarja venni a színészetét. Ezt úgy kell érteni, hogy egy géppel beszkennelik, ezzel létrehozva a digitális mását, amelyet innentől a stúdió szabadon felhasználhat, a kapott pénzért cserébe pedig Robin lemond arról, hogy hús-vér alakjában valaha is játsszon még. A kezdeti felháborodás, majd hosszú tanakodás után Robin elvállalja ezt (leginkább a beteg fiára tekintettel), de egy ügyvéd közbenjárására a szerződés csak 20 évre szól.
A 20 év elteltével Robin Wrightot meghívják a Miramount Hotelben rendezett kongresszusra, ahol végre újra színpadra állhat, és közben arra készül, hogy szerződése béklyóitól megszabadulva felszólaljon a végletekig eltorzult "szórakoztató"ipar ellen. De nem csak ő készül különleges bejelentéssel...

Ezt a filmet még NAGYON emésztenem kell! A filmipar szatírája és a mély személyes dráma mellett olyan gondolatkísérlet az eszképizmus szolgálatába állított tudományról, ami be-sza-rás! A film egy jelentős része fájdalomig és unásig meríti a néző agyát az LSD-be, ami nem mindig volt kellemes, de ez mindegy is, mert a felvezetés és azon belül is a szkennelős jelenet önmagában megérte nekem a jegy árát, és akkor is így lenne, ha a Miramount Hotelbe érkezésnél kijöttem volna a teremből.

9/10
0
2014. január 31., péntek 13:47
De:). De azt hiszem, itt az időszűke ad választ a kérdésedre.
0
2014. január 31., péntek 13:37
"a pirospofájú plafonlakót kivonták az egyenletből"

Ez volt a legnagyobb erénye az elsővel szemben: Darth Maul abban, ott, nálam totál hazavágta a filméményt. A második rész viszont kifejezetten kellemes kis darab lett, a végére itt is elfogyott picit a lendület, de összességében tetszett.

Azt azonban sosem értettem, minek éjszaka kell menni egy szellemlakta házba nyomozni? Nappal nem kényelmesebb??? :p
0
2014. január 27., hétfő 1:20
Igen hát nyomják keményeb a TV vetítésnél is hogy az Underworld alkotóitól. Nem is lennék Corvinus ha nem lenne Underworld, így kissé elszomorít a tény hogy ide emlegetik egyik nagy kedvencemet merthogy ők alkották ezt is...
0
2014. január 26., vasárnap 23:59
Valóban nem, csak hát ugye az alkotócsapat és a casting egy része is ugyanaz, így joggal várna el az ember valami hasonló kaliberű produkciót.
A trailert én temettem rögtön, ugyanis számtalan pontja lett volna a filmnek, amit egy előzetesben egyszerűen nem lehet bemutatni és kiaknázni, de sajnos ezt magában a filmben sem tették meg...
0
2014. január 26., vasárnap 23:44
Most volt olyan először hogy előzetesből azt szűrtem le hogy ez igencsak egy gyatra mozi lesz.
És most az első mondatodból nyilvánvalóvá vált hogy nagyon is jó volt a megérzésem.
Az Underworld-el ezt a filmet nem is szabad egy lapon emlegetni!
0
2014. január 26., vasárnap 23:13
Én, Frankenstein moziajánló/mozi nemajánló

http://filmforum.hungarianforum.com/t5p180-moziajanlok#1550
0
2014. január 23., csütörtök 12:42
Amerikai botrány-kritika:

http://www.gamekapocs.hu/tag/maktub/blog/6061/amerikai_botrany_premier_kritika
0
2014. január 21., kedd 20:17
Facebookos ajánlásom a filmhez!

Vágyak szerelmesei.- Thanks for Sharing.

A három férfi - köztük a karrierista környezetvédelmi tanácsadó (Ruffalo), a munkájában sikeres, de napi problémákkal küszködő nős férfi (Robbins) és a szellemeskedő, zabolátlan sürgősségi orvos (Gad) - a függőséggel való leszámolás folyamatának különböző pontjait testesíti meg, és barátságuk különösen hangsúlyossá teszi, mennyire nélkülözhetetlen számukra a közösség a túléléshez. Külön-külön intelligensek, elbűvölőek, de érzelmileg a mélyponton vannak, együtt viszont ráébrednek, hogy talán mégiscsak van esélyük a boldogságra.

Legutóbb szexfüggőség témába Michael Fassbenderrel kalandozhattunk a Shame- A szégyentelen című nagyon nehéz drámai filmben. Ott Steve MCqueen mutatta meg milyen lehet az ember lelkének mélységei....
A vágyak szerelmesei jóval kommerszebb filmalkotás azonban korántsem hibátlan film!
Van ez az új műfaj amit úgy hívnak, dramedy, ez igazából a dráma és a vigjáték elemeinek bizonyos mértékű keveredését jelenti! Hol jobb, hol rosszabb arányban! A Vágyak szerelmeseinél egész jó ez az arány és nincs vele különösebb probléma, a poénok mosolyt csalnak az ember arcára.Csak ez a film is abba a hibába esik mint általában a Hollywoodi produktumok többsége, hogy a vége mindig happy end pedig nem feltétlen jó dolog ez, nem kell mindig "kielégíteni" a nézőt ilyen megoldásokkal, néha lehet hagyni,hogy kicsit továbbgondoljuk a látottakat!

Mark Ruffalo és Gwyneth Paltrow között nagyon működik a kémia és jó öket együtt látni és hát tegye fel a kezét aki nem szereti Gwynethet....Senki? Ez a nő még 42 évesen is fantasztikusan néz ki, fiatalokat meghazudtoló módon attraktív személyiség! Természetesen a többiek is - Tim Robbins és Josh Gad - nagyon jók és aki nem tudná ki az az Alecia Moore annak Pink neve többet mondhat, meglepő de a híres énekesnő nagyon jó bemutatkozó filmjében.

Ajánlom a filmet! Romantikusoknak! :)
0
2014. január 20., hétfő 21:00
"Egyszeri nézésre, csak ha nagyon unatkozol! Vasárnapra jó!"

Vasárnaponként sosem érek rá mozizni, akkor így nyugodtan kihagyhatom.. :)
0
2014. január 20., hétfő 18:15

Jack Ryan: Árnyékügynök. -Jack Ryan:Shadow recruit.

Ryan a barátai és szerettei szemében csak egy a sok New York-i banki elemző közül, de titokban már évek óta a CIA-nak dolgozik. Eredetileg azért vették fel, hogy globális gazdasági adatokat rágjon át, de amikor rábukkan egy aprólékosan kidolgozott tervre, amelynek célja az amerikai gazdaság megroppantása és globális káosz kirobbantása, akkor kiderül, hogy csak ő tudja megakadályozni ezt a terrorakciót. Így teljes jogú ügynökké avanzsál, és máris a gyanakvás, az átverések és a halálos veszedelmek világában találja magát. Ezért aztán kénytelen szófukar felettese, mit sem sejtő menyasszonya és egy briliáns elméjű orosz oligarcha között lavírozni, és kénytelen szembenézni egy új valósággal, ahol senkiben sem lehet megbízni, ám milliók sorsa függ attól, hogy rátalál-e az igazságra. A gyújtózsinór ég, és Ryannek mindenki előtt kell járnia egy lépéssel a halálos versenyben.

Az új Jack Ryan mozi olyan amilyen! Tulajdonképen úgy voltam vele mint a Bourne- hagyatékal mikor kezdenek felpörögni az események már vége is van a filmnek! Természetesen nem rossz film az Jack Ryan: Árnyékügynök de nem is kiemelkedő! Azért még lehetett volna dolgozni rajta. Az akciók rendben vannak, kémfilmhez mérten van benne kémkedés(!!!) meg ezzel járó dolgok meg egy kis szerelmi szál ami persze nincs rendesen kidolgozva és nekem persze hiányzott az amit az előző Ryan filmekből szerettem, a hangulat. A Vadászat a Vörös októbere az egyik nagy kedvenc filmem!
Na persze nem azt mondom hogy azt csinálják meg mégegyszer csak egy kicsit jobbat kéne csinálni mint egy tucat akciófilm, Jack Ryan esetében egy kicsit többet vár az ember!

Szóval Jack Ryan most úgy néz ki mint Kirk kapitány a Star Trekből vagyis Chris Pine alakítja, ő mindent kihoz a karakterből amit az elődei is és sűrűn hangoztatja, hogy ő csak egy elemző! Persze remek közelharcban és túlél mindent amit csak lehet!
Kevin Costnert mindig öröm látni egy-egy szerepben ő a tökéletes karakterszínész aki bárkit képes eljátszani! Keira "elöl deszke, hátul léc" Knighley vékony mint mindig....
szerepe egy kis aggódásal, kétkedéssel meg egy kis akcióval ki is merül a tökéletes példája annak hogy nem kell mindig szupersztár- színésznő egy olyan szerep eljátszásához amit bárki el tud játszani! Keneth Branagh -aki pedig a rendezői feladatot is magára vállalta- sajnos annyira a rendezésre koncentrált inkább hogy végül ő lett a legsúlytalanabb karakter a filmben, negatív szerepben ez azért elég ciki!

Egyszer elmegy! Még csak év eleje van és ez a film nem lesz bent a top alkotások között! Nálam legalábbis!

Egyszeri nézésre, csak ha nagyon unatkozol! Vasárnapra jó!
0
2014. január 20., hétfő 17:49

Augusztus Oklahomában- August: Osage County

A filmre többek között Tracy Letts miatt esett a választásom akinek tavaly a a William Friedkin által rendezett Gyilkos Joe című filmet is köszönhetjük.

A Bogárűző és a Gyilkos Joe című színdarabok, valamint a belőlük készült filmadaptációk szerzője, Tracy Letts ezúttal egy botrányos család életét tárja elénk. A költő Beverly Westonnak (Sam Shepard) alkoholproblémái vannak, felesége, Violet (Meryl Streep) pedig szájrákkal küzd, ráadásul egyre inkább kezd rákapni a drogokra. A férj úgy dönt, hogy felfogad egy 24 órás gondozót Violet mellé. Néhány héttel később fel is bérlik e célra Johnnát (Misty Upham). Majd Beverly eltűnik, amely arra ösztönzi a családot, hogy összegyűljenek megkeresni, ám néhány nappal később kiderül, hogy a családfő öngyilkosságot követett el. Az egész család részt vesz a temetésen, köztük Violet és Beverly lányai, Barbara (Julia Roberts) és Karen (Juliette Lewis), valamint a házban lakó Ivy (Julianne Nicholson) is. A következő néhány napban azonban elharapóznak az indulatok. Ennek egyik oka, hogy Violet és Barbara sosem jöttek ki jól egymással. A másik, hogy Karen marihuánán élő vőlegénye megpróbálja molesztálni jövendőbeli unokahúgát (Abigail Breslin), Ivy pedig összekavar unokatestvérével, és azt tervezik, hogy elszöknek a diszfunkcionális család elől.

Az Augusztus Oklahomában rendkívül drámai filmalkotás ez mindenképpen kijelenthető!
Minimum egy Meryl Streep legyen az ember a talpán ha olyan karaktert akar megformálni mint a film főszereplőjét Violet Westont! Aki feltűnésével valósággal sokkolja az embert! Szó szerint! Taszító és egyben szánalomra méltó! Elementáris erejű alakítás és ezt ritkán írom le mert sajnos ritka az efféle átlényegülés!
Azt viszont már most kijelenhetem hogy a temetés utáni ebédjelenet már most ott van nálam a idei év legjobb szcénái között!!!
De mielőtt azt mondhatnánk hogy a többiek csak szimplán asszisztálnak Streepnek akkor nézzünk körül mert szinte mindenkinek vannak kiemelkedő pillanatai. Nem emlékszem például hogy Julia Robertset, Chris Coopert vagy Juliette Lewist mikor láttam ennyire nagyszerűen játszani! Julianne Nicholson pedig a visszafogottságával remekel! Fájóan kevés teret kapott azonban egyik nagy kedvencem Benedict Cumberbatch akinek szerintem tök felesleges volt egy olyan szerepet elvállalnia mint Kicsi Charles. A dialógusok remekül felépítettek, a forgatókönyv rendkívül erős!

Mindenkinek szívből tudom ajánlani ezt az igazán csodás színészközpontú drámát!
A mozikban feliratosan fut, ami csak hozzátesz a film hangulatához mert sokkal jobban átjön a karakterek drámaisága!

Szívből ajánlom!
0
2014. január 20., hétfő 17:48

A filmre többek között Tracy Letts miatt esett a választásom akinek tavaly a a William Friedkin által rendezett Gyilkos Joe című filmet is köszönhetjük.

A Bogárűző és a Gyilkos Joe című színdarabok, valamint a belőlük készült filmadaptációk szerzője, Tracy Letts ezúttal egy botrányos család életét tárja elénk. A költő Beverly Westonnak (Sam Shepard) alkoholproblémái vannak, felesége, Violet (Meryl Streep) pedig szájrákkal küzd, ráadásul egyre inkább kezd rákapni a drogokra. A férj úgy dönt, hogy felfogad egy 24 órás gondozót Violet mellé. Néhány héttel később fel is bérlik e célra Johnnát (Misty Upham). Majd Beverly eltűnik, amely arra ösztönzi a családot, hogy összegyűljenek megkeresni, ám néhány nappal később kiderül, hogy a családfő öngyilkosságot követett el. Az egész család részt vesz a temetésen, köztük Violet és Beverly lányai, Barbara (Julia Roberts) és Karen (Juliette Lewis), valamint a házban lakó Ivy (Julianne Nicholson) is. A következő néhány napban azonban elharapóznak az indulatok. Ennek egyik oka, hogy Violet és Barbara sosem jöttek ki jól egymással. A másik, hogy Karen marihuánán élő vőlegénye megpróbálja molesztálni jövendőbeli unokahúgát (Abigail Breslin), Ivy pedig összekavar unokatestvérével, és azt tervezik, hogy elszöknek a diszfunkcionális család elől.

Az Augusztus Oklahomában rendkívül drámai filmalkotás ez mindenképpen kijelenthető!
Minimum egy Meryl Streep legyen az ember a talpán ha olyan karaktert akar megformálni mint a film főszereplőjét Violet Westont! Aki feltűnésével valósággal sokkolja az embert! Szó szerint! Taszító és egyben szánalomra méltó! Elementáris erejű alakítás és ezt ritkán írom le mert sajnos ritka az efféle átlényegülés!
Azt viszont már most kijelenhetem hogy a temetés utáni ebédjelenet már most ott van nálam a idei év legjobb szcénái között!!!
De mielőtt azt mondhatnánk hogy a többiek csak szimplán asszisztálnak Streepnek akkor nézzünk körül mert szinte mindenkinek vannak kiemelkedő pillanatai. Nem emlékszem például hogy Julia Robertset, Chris Coopert vagy Juliette Lewist mikor láttam ennyire nagyszerűen játszani! Julianne Nicholson pedig a visszafogottságával remekel! Fájóan kevés teret kapott azonban egyik nagy kedvencem Benedict Cumberbatch akinek szerintem tök felesleges volt egy olyan szerepet elvállalnia mint Kicsi Charles. A dialógusok remekül felépítettek, a forgatókönyv rendkívül erős!

A mozikban feliratosan fut, ami csak hozzátesz a film hangulatához mert sokkal jobban átjön a karakterek drámaisága!

Szívből ajánlom!

Minimum egy Meryl Streep legyen az ember a talpán ha olyan karaktert akar megformálni mint a film főszereplőjét Violet Westont! Aki feltűnésével valósággal sokkolja az embert! Szó szerint! Taszító és egyben szánalomra méltó!  Elementáris erejű alakítás és ezt ritkán írom le mert sajnos ritka az efféle átlényegülés!

Szívből ajánlom!
0
2014. január 18., szombat 18:06
A helyszínt és a vágyak szerelmeseit leszámítva egyezik a programunk.:)
0
2014. január 18., szombat 17:52
Biztos jó volt látni vásznon, nekem is bejön. Ízig-vérig sci-fi horror. És egyik nagy hiány BD piacon...
0
2014. január 18., szombat 17:07
Holnapi mozimaraton a győri Cinema Cityben.

Jack Ryan - Árnyékügynök
Vágyak szerelmesei
Augusztus Oklahomában
Mr. Banks megmentése
0
2014. január 18., szombat 0:00
A "helyi" mozi kezdeményezésének jóvoltából ma nagy vásznon tudtam megtekinteni az Event Horizon című sci-fi/horrort, ami az egyik kedvenc filmem a témában.
Azt mondjuk szomorú volt látni, hogy összesen négyen voltunk a teremben, ráadásul egyikünk egy nagyon aranyos, öreg kis mamika volt. Nem tudom, tudta-e, milyen filmre ül be, mindenesetre becsülettel végignézte az egészet, szóval respect neki, ennyi idősen én is így akarom majd tolni.

A filmet csak ajánlani tudom mindenkinek, remek színészek, összeszedett sztori, baljós, sötét atmoszféra, ráadásul erősen jelen van a scienece és a fiction is a történetben, hogy a horrorról már ne is beszéljek.  
0
2014. január 17., péntek 9:45
Kritikám az új Jack Ryan-filmről:

http://www.gamekapocs.hu/tag/maktub/blog/6032/jack_ryan_arnyekugynok_kritika

0
2014. január 15., szerda 21:21
A sárkány hatalma eltörpül ama ördögi szerkezeté mellett. :D
0
2014. január 15., szerda 20:20
A talicskával nekifutok a sárkánynak jelenet mindent visz... :D
0
2014. január 14., kedd 23:35
Smaug pusztasága ma ötödször. :D
Jöhet a DVD/BD megjelenés.
0
2014. január 14., kedd 23:31
Jól is teszik, amilyen gyenge most a mozis felhozatal... :S
0
2014. január 14., kedd 23:21
250km-re innen...
0
2014. január 14., kedd 23:07
A Gravitáció csütörtöktől újra pörög az IMAX-teremben!
0