Keresés

Moziajánló

2013. december 14., szombat 21:27
Thorin, Bilbó és Legolas figura van.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=581007011967838&set=pb.218410898227453.-2207520000.1387049186.&type=3&theater

Jövőre azért jó lenne begyűjteni vagy egy Azogot, vagy egy Smaug-ot.

Amúgy nem tudja valaki, a tavalyi Hobbithoz nem voltak ilyen figurák?
0
2013. december 14., szombat 21:13
Az szívás:( Csak mert ránéztem a karakterekre és keménység ide vagy oda ha a dögösség jobb :D
0
2013. december 14., szombat 21:03
Olyan nem volt. :(
0
2013. december 14., szombat 20:49
Jobb lett volna ha Tauriel figurásat szerzel:)
0
2013. december 14., szombat 20:47
"Tipikus trilógiaközepi film A hobbit – Smaug pusztasága. Kevésbé izgalmas, és nem annyira lélegzetelállító, mint az első rész, több is benne a zavaró tényező, de azért szépen folytatja mindazt, ami miatt az első részt nagyon lehetett szeretni."

nem annyira lélegzetelállító, mint az első rész

Nem értem, mi is a bajod, pontosan ezt mondom én is. Elovastam az egészet, remek írás, pontosan tükrözi a véleményemet. Az más kérdés, hogy full spoileres, egy Origora ilyet kitenni nem is szabadna.

0
2013. december 14., szombat 20:42
Ja, és szereztem Thorin figurás poharat is! :)
Haverok szerint "buzielfet" ne válasszak, Thorin meg sokkal keményebb Bilbónál... szóval nem mintha sok választásom lett volna. :D
0
2013. december 14., szombat 20:05
Hobbit - Smaug pusztasága

Jíííhhhááá, meg is van az én idei filmes number one-om!
Gyerekek, órákig áradozhatnék róla, de felesleges lenne. A sztori pörgős, a helyszínek és a díszlet GYÖNYÖRŰEK, a karakterek árnyaltabbak lettek - jó, egy két törp még mindig nem sokat ad hozzá a dologhoz, de a legtöbbjük már nem csak egy a halmazban rohangáló társai között-, az új karakterek fenomenálisak, a dialógusok elképesztőek, főleg ahogy megidézik a GYU trilógia 1-2 mozzanatát. Smaug félelmetesen monumentális és gyönyörű, az extra, könyvhöz képest hozzátoldott részek parádésak, az egész annyira színes-szagos fantasy, hogy az állam leesett, a műsoridő pedig csak úgy elszállt.

Egy-két kedvenc mozzanatomat kiemelném a filmből, minor SPOILEREK előfordulhatnak:

- Bilbónak a Gyűrű általi megkísértése a Bakacsin erdőben hidegrázósan jól sikerült. A zene alatta, Bilbó arcának eltorzulása, a harag, a hobbitokhoz nem méltó dühe és agresszivitása félelmetes lett, tényleg elhitette vele, mire is képes az Egy Gyűrű.
- A tünde-törp szerelem, bár meglepően hatott, nagyon szofisztikáltan és finoman nyúltak hozzá, nekem nagyon tetszett ez a momentum is, nem volt túl nyálas, illetve erőltetett.
- Jackson cameóján hangosan felröhögtünk, sajnos csak haverjaim és én, valszeg a mozinézők többsége fel sem ismerte a répazabáló pofát... :(
- A Glóin-os tündés jelenetnél a könnyem is kicsordult, annyira szívből jövően nevettem fel, ahogyan Bombur hordós akcióján is. :D
- Tóváros annyira részletgazdag és szagos volt, hogy az állam leesett. El sem hittem, hogy ilyen szépen meg fogják tudni csinálni.
- Martin Freeman egyszerűen parádézott minden egyes jelenetében, jobb címszereplőt nem is találhattak volna nála.
- Az akciójelenetek, pörgősek, élvezhetőek, gyönyörűen megkomponáltak voltak.
- Gandalf és Radagast látogatása a kriptában volt annyira nyomasztó és súlyos, hogy konkrétan kirázott a hideg, és fel kellett vennem a pulóveremet.

Pár dolog, ami sajnos azért nem tetszett:
- Mint már említettem, pár karakter ugyanolyan sablonos maradt, mint az első részben, értve ezalatt főleg a törpöket.
- Az ork vezérekből, Bolgból és Azogból is többet ki lehetett volna hozni, megint csak sablon gonosz figurákat kapunk, mélyebb indíték, mélyebb gyűlölettől mentesen. Jó, persze, mindenki tudja, hogy mi vezérli őket, a karaktereik ettől függetlenül egy nagy nullák!
- Egy két kurvára a film hangulatához nem illő kifejezés. Pl. mikor Bilbó mondja Smaugnak, hogy "Ezt benézted!"... Mi az, hogy ezt benézted? Ez nem valami fantasy gettó bazmeg!
- A CGI jeleneteknél néha kilógott a lóláb. A tündék ugrálásánál, néha a lovaknál, néha az orkoknál is. Ez sajnálatos. (Ugyanakkor pl. az aranyömlésnél megállt bennem az ütő, ennyire szépen kivitelezett, gyönyörűen megmunkált jelenetet még nem láttam!)
- Na meg a vége. Ilyen geci módon félbevágni a sztorit. Ehh, gondolom mindenki tudja, mire gondolok, és gondolom a legtöbben nem erre számítottak lezárásként...

NA DE összességében  ez még mindig 10/10, alig várom, hogy elteljen egy év, és láthassam ennek a gyönyörű trilógiának az utolsó felvonását.
0
2013. december 14., szombat 19:52
Egyébként ha annyira kell mások véleménye, az origós srác írását olvasd el, nagyon jól sikerült neki megfogalmaznia a lényeget. Túl jó is az az írás oda, a sok suttyó kommentelő nem érdemli meg.
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 19:45
Lincselni? Miért?
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 19:34
"...hogy jövő novemberig a tiedhez hasonló visszajelzések miatt Jackson beleforgat még egy jó félórát a Smaugba, amivel árnyaltabbá teszi a karaktereket..."

Na ahogy olvasgatom a netet, többen meg fogják lincselni. Szerintem is várjuk meg a harmadikat, azzal lesz kerek az egész.
0
2013. december 14., szombat 19:21
A szememben meg inkább ellentmondás. :) Bár ha tavaly 100%-ot írtál, akkor mégsem az. Nem tudom, mert sosem nézem az ilyen pontozásokat, mert számomra számszerűsíthetetlen a filmélmény. Mindegy, arzónak is azt mondtam, hogy még várjuk meg a harmadikat, aztán majd nézzük meg egyben, és úgy véleményezzük. Ez itt most félbe lett nyesve. Na meg még az is előfordulhat, hogy jövő novemberig a tiedhez hasonló visszajelzések miatt Jackson beleforgat még egy jó félórát a Smaugba, amivel árnyaltabbá teszi a karaktereket. Minden megtörhénhet! :)
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 19:10
Ebben semmi szándékosság nincs, hidd el. Egyszer így jön ki, de volt már máshogy is. Amúgy meg a 85% az nem behúzás... ;-)
0
2013. december 14., szombat 18:50
Egyébként tudtam, hogy ha én áradozok, akkor te behúzod a féket, általában ez a leosztás szokott lenni. ;-)
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 18:45
Ami elsöprően jó, az a házmester. :)
Lehet, hogy nem voltam elég euforikus, amíg olvastalak, ezért kicsit kámpicsorodottnak éreztem az írásodat, de persze semmi gond. Az extrákat viszont tényleg ajánlom, segít (még)közelebb kerülni ehhez a világhoz és ennek megalkotóihoz.
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 18:39
"Húzd le a gyűrűt, és írd újra! :)"

Fel se húztam... nem süt a jóindulat az írásból? Pedig van benne. :)

Jó volt a Smaug, de dem elsöprően jó. Csak jó. Ez van. :)

0
2013. december 14., szombat 18:26
Húzd le a gyűrűt, és írd újra! :)

SPOILER

Thorin később még arrogánsabb lesz, Legó meg kivel haverkodott volna, amikor a faterjának kellett megfelelni. Lám, még Szeplőskének is a király mondta meg, hogy a kölöknek bejön. :) Zöldlomb fiú majd később fog oldódni. Gandalf pedig nem volt vak, érezte ő a témát, csak a gonosz varázslatot némi idő elteltével tudta megtörni. Amúgy amekkora erőfölényben volt az ellenfele, az sem lett volna csoda, ha abszolút nem sejtett volna semmit. A Gyűrűk Urában a főgonosznál gyengébb Szarumán is elintézte őt, nem kell csodálkozni, hogy nem Gandalf az atyaúristen. Ahhoz előbb ki kell fehérednie. :) Ez a történetszál egyébként a Befejezetlen regékből (más címen A Gyűrű keresése) lett átemelve.
A hordós rész 7 perc volt, a sárkányos meg tisztán (Tóváros bevágások nélkül) kb. 12, ma a második megtekintéskor lemértem.
Szerintem dramaturgiailag nagyon bravúros, hogy a Hobbit idején az írói pályájának még kevésbé elmélyült szakaszában járó Tolkien könnyed meséjét mennyire jól hozzáigazítja a forgatókönyv a már kiteljesedettebb Tolkien által megalkotott trilógiához. Bard az Íjász például negyedennyi szerepet kap a regényben, Dol Guldur nincs is, csak az enyhén és kevésbé enyhén idiótának beállított törpesereg van, akik Smaugot látva hatan hétfelé futnak, semmi ellenállás meg haditerv, meg majdnemgyőzés.
Szerintem varázslatos volt ez így is, eszem ágában sincs rangsorolni, a jó filmeket nem szabad egymásnak ütköztetni, inkább örülök neki, hogy vannak. :)

Nézd meg a bővített extrákat, az tuti jó szórakozás!
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 13:44
A hobbit – Smaug pusztasága

Tegnap éjjel óta még nem jöttem rá, mi az oka, de a megszokott GYU-eufória ezúttal elmaradt…Mert bár borzasztóan tetszett a Smaug, de valahogy az az érzés, ami egy évvel ezelőtt a TOP10 élére repítette az első rész, az most hiányzott.

A Gyűrűk Ura Univerzum újabb fejezete a megszokott módon látványos, a megszokott módon monumentális és a megszokott módon pörgős. A helyszínek a megszokott módon lenyűgözőek, az új szereplők egytől-egyig kiválóak. Középső filmként szépen összeköti a nyitányt a végkifejlettel, túl sok üresjáratot nem éreztem benn. Az akciók jó ütemben és baromi látványosan követik egymást, a cameok és a korábbi szereplők visszatérése nagyon tetszett. A lostos Kate-nek Taurilel szerepében meg kifejezetten örültem – méltó párja Arwennek…

És valahol itt van a kutya elásva. Abban még nincs is hiba, hogy ötödször látom ugyanazt, Középfölde minden négyzetcentimétere mindig élmény. Azonban úgy érzem, a karakterek messze nem olyan erősek, mint a Gyűrűk Urában voltak: itt, az őrült rohanásban még kevesebb idő jut a figurákra. Thorin arroganciája, Legolas hidegsége, Gandalf vaksága, a törpök súlytalansága kimondottan zavaró volt, a pofázó sárkány – ami mellesleg állati jól néz ki – a végén meg csak rátett egy lapáttal. Hiányzik egy Aragorn, Gimli, Elrond, Galadriel, Szarumán szintű figura… A koboldos akcióparódiát szerencsére nem ismétlik meg, annyira nem necces egyik rész sem, de a hordós és a sárkányos rész talán lehetett volna rövidebb picivel.

Továbbra is imádom ezt a világot, de az idén láttam jobban tetsző filmeket a Smaugnál. Amik ott, akkor a moziban varázsoltak.

85%
0
2013. december 13., péntek 12:59
A hobbit: Smaug pusztasága
Kicsit spoileres!
A hazájukat visszakövetelő törpök meséje elérkezett a második felvonáshoz. A Váratlan utazás 1 éve olyannyira elvarázsolt, hogy háromszor repetáztam belőle moziban, de úgy vélem az a rész is csak a bővített kiadásban nyerte el teljességét. Ezek után már megvolt egy bizonyos szint, amit elvárhat egy Tolkien rajongó a Smaug pusztaságától.
Már az első percben egy visszatekintésben olyan cameot kapunk, ami rengeteg kellemes emléket elevenít fel, és így remek hangulatot kölcsönöz a filmnek. Itt látjuk, miként indítja el a sziklaomlást maga Gandalf ami majd az öt sereg csatájában csúcsosodik ki. Ezt követően ott vesszük fel a fonalat ahol a Váratlan utazás véget ért. Innentől az egész film egy élménypark ahonnan nincs kiszállás és a kileskélés sem ér, mert minden helyszín kalandok szünetmentes sora.
Az első nagy ámuldozás Bakacsinerdőben ért, szinte teljesen így képzeltem el én is mikor olvastam. Egy öreg erdő, ami egyszerre csodálatraméltó, de közben átkozott és foglyul ejt minden kívülről érkezőt könyörtelenül. Láthatjuk még az arogáns Tündekirály Thranduil erdőmélyi királyságát, Tóvárost, Smaug pusztaságát. De a legnagyobb látványosság maga Smaug, sikerült olyan sárkányt vászonra vinni, ami már a megjelenésével félelmet sugároz. Tényleg úgy néz ki, ahogyan magáról nyilatkozik, „fogaim kardok, karmaim lándzsák”, filmtörténelem legszebb tűzokádója.
  Az új szereplők mind szerethetők és jól illeszkednek a történetbe, egyedül Tauriel kapcsolata lett kicsit erőltetett Kilivel. Bard több hátteret kapott, mint a könyvben és ez jót is tett neki, van motivációja nem csak egy íjász.
Nálam a film 2 abszolút tetőpontja Gandalf Nekromantával való találkozása valamint Bilbó és a törpök Smauggal való macska-egér harca. Mindkettő Gyűrűk Urát idéző sötét tónusú és szinte reménytelen helyzet, valamint a lezárásuk azonnal követeli a harmadik részt.
  Megint csak azt tudom írni, mint múltkor, jót tett a történetnek a bővítés, el sem tudnám képzelni már az egészet 1 filmben. Minden a helyén van látványban, zenében, szereplőkben, történetben, többet nem is kérhettem.
10/10
0
2013. december 13., péntek 11:12
A magyarhangya bár DVD kiadással is foglalkozna:

http://filmvilag.blog.hu/2013/12/13/jodorowsky-maraton_az_atriumban#more5688239
0
2013. december 13., péntek 1:45
Köszi, fellelkesítettél! :)
most posts by TM
0
2013. december 13., péntek 1:44
Való igaz háromnegyed-kettőtől- este tízig tartottak az előadások, A a jégvarázs és a Coming out között volt egy szusszanásnyi időm! :)
0
2013. december 13., péntek 1:40
Nem az év filmje de szórakoztató volt! Csányi Sándor kissé túljátszotta a szerepét de még a számomra elfogadható határon belül volt karaktere, Karalyos Gábor visszafogott volt, Tompos Kátya pedig ahogy lenni szokott mindenben ellentéte Csányi karakterének. A kötelező vicces pofa Mucsi- hát rajta szakadtam- az asztalnál beszélgetős jelenet térdcsapkodós!!! Összességében egy jól felépített filmmel van dolgunk, egy érdekes szituációval, De valószínű hogy ilyen bizony nem létezik! :)
0
2013. december 13., péntek 1:30
No, nekem meg két Star Trek epizód között a te lelketlen írásod jutott - Te jártál jobban! ;-)
Amire gondolom hogy gondolsz, az már túl van az első óra után, (ha neked még úgy tűnt, hogy előtte volt, az azt mutatja, hogy úgy elrepült, hogy észre se vetted. :)) Tóvárosban valóban az addiginál lassabb a cselekmény, de az előtte történtek túl pörgősek, nem az ott játszódó túl lassú, inkább csak nagy a kontraszt. Utána viszont megint felpörög. Szerintem mindenképpen várd meg a harmadikat, hogy lásd az egészet s hogy annak ismeretében értékelhess.

Még annyit, hogy visszatérően előjön többeknél a "kis könyv felduzzasztása", nos ez végeredményben így van, csakhogy ezek után már nem lehet csupán "kis könyvről" beszélni, mivel csomó minden más is belekerült a film(ek)be. Csak ennél a résznél bőven lehetne sorolni az eltéréseket, hogy a végeredmény mitől nem Zsebtévé, sokkal inkább Szombat esti frász. Szóval ez már nagyon nem szimpla Hobbit, ez egy Gyűrűk Urás Hobbit, és a harmadik talán már Hobbitos Gyűrűk Ura lesz, egy olyan finálé, ami passzentosan köti össze a vérrel átitatott gyerekmesekönyvet a véres felnőttmesével.
Ha egyben lesz a hat film, akkor az majd egy még nagyobb egészet ad ki, amit szintén élvezet lesz egyben elemezni. :)
most posts by TM
0
2013. december 13., péntek 1:05
A hobbit: Smaug pusztasága

Nemrég értem haza a moziból, a fórumon rögtön TM lelkes írása ötlött szemembe. A Gyűrűk Ura filmváltozata hozzám szintén közel állt, teljes mértékben felidézte a könyv élményét. A Hobbittal kezdtem könyv formájában még viszonylag gyerekként az ismerkedést eme világgal, még a magyarországi könyvmegjelenés előtt jóval egy szerencsés hobbifordításnak köszönhetően. Lenyűgözött már ennek a világa is. És eme Tolkien világ a mai napig élénken él bennem, közel a szívemhez.

Azután mikor tavaly trilógiává duzzasztották a kis könyvet, némi űrt hagyott bennem az első rész filmváltozata, de messze túlmutatott még így is adaptációs tekintetben más filmeken. Majd eljött a mai nap. A 3D-s hatásról csak jót írhatok, szoros egységben a filmmel, nem hivalkodóan nagyon jól szolgálja a történetet egy pluszként és teljes természetességgel. A film induló jelenetei már rögtön az elején egy jól megkomponált (a rendezőtől már szokásos) mű kibontakozását engedték feltételezni. Majd elérkeztünk az első óra vége felé mikor már kínos óranézegetés kezdődött a moziteremben, a lendület leült. És ez a feszengés érezhető volt egész a végéig. És nem, nem a történet ami ezt hozta, azzal teljesen tisztában voltam mit várhatok, maga a történetvezetés módja. Számomra annyira az unalomba kezdett fulladni ez a rész, hogy így a végére elgondolkodtam kíváncsi vagyok-e a harmadik epizódra. Mindemellett minden elem, szereplő, látvány, díszlet teljesen rendben volt méltó társaként a Gyűrűk Ura trilógiának, mégis valami nekem összességében a vontatottság érzetét keltette. Mai napig az a meglátásom, ez egy három-három és fél órás filmváltozatban bőven elegendő lett volna.

Érdekességként még annyi, bár a filmhez nincs köze, Kálid Artúr a mögöttem lévő sorban ült :)
0
2013. december 12., csütörtök 23:59
Egyébként a Coming Out tetszett? A háromból azt még nem láttam, de egész jó a nézőszáma, és több jót olvastam róla, mint rosszat.
most posts by TM
0