Elkapkodtam, annyira benne voltam Diazban. :)
Szóval van még:
A jogász vetítését a helyi alvilág egyik egykori(?) Meghatározó alakjával együtt néztem végig. Gondolom, hogy ő szakmai szemmel többet tudna róla mondani, mint én. :)
Végjáték
Hűűűű, ez aztán nagyon tetszett!
Igaz, egész film alatt azon agyaltam, hogy ez a Vajmező gyerek mi a fenében játszott korábban, annyira ismerős volt, de már csak az otthoni adatbázisból derült ki számomra, hogy ő volt a csíkospizsamás Hugó, a csajszi meg A félszeműből a nagyszájú csitri. Na meg volt az az ősz hajú katona, őt is mintha már... :))
Tiszta felüdülés volt ez a film, komolyan mondom, már nagyon régen nem kötött le ennyire ilyen történet. A Gravitációhoz hasonlóan nagyrészben ez is játszódhatott volna felőlem bárhol, az igazi ínyencséget az emberi kapcsolatok alakulása okozta nálam, az adott szituációk egyedi lereagálása, a kissrác meghökkentő húzásai engem is lenyűgöztek. A film végén az a piff-puff az hidegen hagyott, ám amikor már azt hittem, hogy végleg klisébe hal minden, megint előhúztak valami remek fordulatot az írók. Ja igen, Ford kiválóan szerepelt.
Soha rosszabbat!
Last Vegas
Mindazoknak ajánlható, méghozzá tiszta szívből ajánlható, akik kikérték maguknak a Másnaposok-trilógia nem teljesen szalonképes poénjait.
Persze a különbség színészi kvalitásokban is bőven megmutatkozik, azért itt mégiscsak Michael Dougla, Robert De Niro, Morgan Freeman és Kevin Kline játéka sugárzik le a vászonról, külön megemlítve Mary Steenburgen nevét, akitől dobtam egy hátast, mert úgy emlékeztem őrá, hogy már a Vissza a jövőbe tanárnőjeként is egy öreglány volt, pedig ott csak 36 éves, míg itt 59, de tízet ebből is simán letagadhatna, annyira jól néz ki.
Azért buli itt is van, sok dögös huszonéves buksza, DJ-k, kajapiaminden, az egyik teremben még Cirque Du Soleil artisták is nyomják, ráadásul a belépésért könyörgő 50centet simán elhajtja a személyzet. :)
Nyilván ez nem annyira a tinédzserek filmje (bár sok fiatal ült a meglepően t5ömött nézőtéren) viszont rengeteg finomság, színészi játék, szív, érzelem lakozik benne, és bizony a mai filmekből ez már eléggé kiveszett, úgyhogy ezt már csak emiatt is érdemes megnézni.