Keresés

Moziajánló

2013. december 9., hétfő 11:44
Tegnap én is meg akartam nézni, de aztán végül a menedzsment beadandó megírása mellett döntöttem. :D
0
2013. december 9., hétfő 11:42
Érdekes, én pont fordítva látom. Szerintem a második rész sokkal erőteljesebb az érzelmek szintjén.
0
2013. december 9., hétfő 11:31
Az éhezők viadala: Futótűz

A második rész éppen egy Gary Ross-nyival gyengébb az elsőnél.
Az egyik direktor tarsolyában ott a Pleasantville, a Segítség felnőttem, a Dave vagy a Vágta, a másikéban meg a Constantine és a Legenda vagyok. Talán már ez a felsorolás is jelzi a finom (vagy alapvető?) különbséget. Mindenesetre nálam ezerszer inkább Gary Ross a favorit, tőle kaptam már többször olyan csodás élményt, olyan impulzust, ami máig elevenen él a filmrajongói emlékeim között.
Az új rendező messze nem képes belevinni azt az érzelmet, azt a lelki pluszt, ami miatt az első felvonás kiragyogott az átlagból. Fura, mert mindeközben a színészek zömmel ugyanazok. Hiába, a világ legjobb hangszere is csak akkor képes  
máshoz nem hasonlítható, tökéletes hangzásra, ha azt egy ízig-vérig művész szólaltatja meg.
A Futótűz a korábbi Éhezők viadalához képest csupán vendéglátós muzsika.
most posts by TM
0
2013. december 9., hétfő 11:12
Jégvarázs

Az utóbbi idők legjobb Disney-filmje, mely méltán pályázik az év legjobb animációja címre is. Remekül veszi fel a már-már feledésbe merült Katzenberg-féle vonulatot, ami annak idején valahol A kis hableánnyal kezdődően repítette újra az egekig az egeres céget. Lasseter és társai jó gazdának bizonyultak a Disneynél is, olyan produkciót letéve kicsik és nagyok számára, mely zseniálisan ötvözi a korai kilencvenes éveket és a modernebb Pixar-stílust, a klasszikus Disney mesék báját a komjuteranimációsabb, humorosabb vonulattal. Teszi mindezt úgy, hogy egy pillanatra sem bicsaklik meg, végig a székhez szögezi a reá tiszta, gyermeki lélekkel rácsodálkozó nézőjét.
Még sok-sok ilyet kérünk!
most posts by TM
0
2013. december 9., hétfő 0:37
Disney Jégvarázs - Frozen 2013

Többet vártam.
Biztos én kezdek már kiöregedni a mesékből, de régen nem csupán fél óra értékelhető cselekményből állt egy Disney rajzfilm, míg az idő többi részét végigénekelték, akár egy szabályos musicalben. Az első egy órában ez különösen zavarónak találtam, hogy minden öt percben jött egy újabb, gyakran oda nem illő dal, és ami még rosszabb, hogy a drámai jelenteket is énekelve adták elő. Maguk a dalok pedig egyáltalán nem voltak kiemelkedőek, ellentétben az azokat megszakító dialógusokkal, amik szerencsére ezúttal is kellően ötletesek és humorosak voltak. Különösen azután, hogy a film Közepén(!) betoppant Olaf, a hóember mint fő humorfelelős. Neki minden beszólása aranyat ért és jobbára az egyetlen igazán emlékezetes karaktere a filmnek (Sok TV-speciált, sorozatot, külön filmet látok a karakter jövőjében!). Az utolsó 20percben pedig, gondolom nem nagy SPOILER, a szereTET mindent legyőz, ahogy az lenni szokott, csak kár hogy azelőtt Semmi nem történik.
Animáció, a jeges környezet és a zenei aláfestés szép. A humor szintén rendben van. A karakterek, a sztori/cselekmény és a dalok viszont mind felejtősek. A gyerekek persze így is élvezni fogják, de mint (animációs) film, nem egy nagy durranás. Aranyhaj Sokkal jobb volt!

6/10

Várom a további Olaf epizódokat :D
0
2013. december 4., szerda 18:51
Lehet, én vagyok ma harapós, de szerintem nem kis igénytelenségre vall, ha egy moziműsor szerkesztője nincs tisztában azzal, hogy Az emlékmás és A csodálatos Pókember c. filmeket készül műsorra tűzni.
0
2013. december 4., szerda 18:09
Nálunk is így volt még egy éve. Aztán nyáron felújították a mozit, 3D meg új hangrendszer. Azóta nem ritka a premieres film. :)
Lesz ez még jobb is.
0
2013. december 4., szerda 18:01
Azért ez kemény... :)

De vígasztaljon, hogy 2014-ben megújul a mozi. Legkésőbb egy év múlva mehetsz.
0
2013. december 4., szerda 17:48
decemberben még mindig nem kell költenem a mozinkban:(

0
2013. november 25., hétfő 19:37
Az Éhezők Viadala - Futótűz

Jobb, mint az előző rész. Annyival több, mint amennyivel az akkori esélytelen hullajelöltek most már ünnepelt celebek, meg amennyivel a költségvetés is az volt. Bár lehetne unalmas, de inkább érdekes szinte ugyanazt az utat végigjárni a Viadalig, a Győzelmi turnéval, a parádékkal, az interjúkkal, a felvonulással. A szereplők is jók, főleg az, ahogy mindenki érezni kezdi, hogy valami visszafordíthatatlanul megváltozott. Viszont nekem ez az Aréna is gáz (igaz, kisebb, és itt legalább van oka), a film összességében meg ugyanúgy fél órával hosszabb a kelleténél.  
Sajnos a világról, a háttérről még mindig nem derül ki túl sok, sőt, amikor végre látnánk valamit, akkor is szó szerint becsapják az ajtót az orrunk előtt! De úgy tűnik, el kell fogadni, hogy ezt a koncepció része, és Katniss-szel együtt tudjuk meg a dolgokat, aki vélhetően a töri- és földrajzórák helyett is az erdőben vadászott.

8/10
0
2013. november 24., vasárnap 15:23
Hát ez valami kegyetlen szar. :D
0
2013. november 24., vasárnap 15:22

Sokkal sokkal jobb volt, mint az első rész. Komorabb, nyomasztóbb, komolyabb, emberibb. Katniss belső harca, a Kapitólium propaganda hadjárata, illetve a körzetekben fellobbanó revolution szikrája hatalmas feszültséggel töltötte meg a filmet. Nagyon szép és hosszú felvezetést kaptunk, ahogy a csavarok sem voltak bugyuták. A színészek egytől-egyig remekeltek, nem tudnék lehúzni senkit, remek karaktereket építettek fel, akikkel tényleg együtt tudunk érezni és izgulni.
Az egyedüli hibája a filmnek, hogy nagyon-nagyon hosszasan és lassan építkezik, és a tetőponton van vége. Pont, mikor a tényleges Éhezők Viadala elkezdődne. Ugye a lázadásról beszélek.
A másik hiba, hogy tele van olyan karakterekkel, akik legalább annyira érdekesek lehetnének, mint a főbb szereplők, de nem tudunk meg róluk semmit, illetve maga a film vége is elég sután felépített és zavaros. Van egy-egy elejtett félmondat, azt örülj annak, rengeteg mást nem magyaráznak meg. Aki látta, tudja, miről beszélek.
A zene ismételten fenomenális lett.

8/10

0
2013. november 23., szombat 21:34
Esetleg tegyen egy próbát ezzel... ha bír :):

0
2013. november 23., szombat 20:55
Ja és tchabee! Neked kimondottan nem ajánlom, mert vannak benne majmok. :)
0
2013. november 23., szombat 20:48
Éhezők viadala – Futótűz

Pontosan annyival több és jobb az első résznél, amennyivel nagyobb benne a tét. Az előzetesek által sugallt lázadásos-forradalmas jelleg azonban még várat magára, a mozi nem lett más, mint egy felturbózott, ámde kétségkívül sötétebb folytatás.

Végig azt éreztem, hogy ezt már láttam egyszer. Szépen végigmegyünk ugyanazon az úton még egyszer, mint már korábban, csupán az ellenfelek és az Aréna veszélyesebb. A rendszer felépítése és a körzetek nagyrészt ugyanúgy homályban maradnak, és számomra nem igazán jöttek át a főszereplők történetet mozgató motivációi sem.  Katniss, a leendő vezető inkább látszik egy beijedt fecsegő poszátának, mint valódi forradalmárnak (még), Haymitch és a többiek szerepe a finálé tükrében meg inkább bosszantóan légből kapott, mint hihető. Néhány üresjáratot leszámítva ugyanakkor a mozi remek szórakozás, olyannyira, hogy lehet várni az utolsó két részt is.

Mert a karakterek szenzációsak, az újak igazi frissítést hoztak a sztoriba. A színes, idióta Kapitóliumi világ most is bejött, mint ahogy az új Játék is. Kicsit életszerűbbek a veszélyforrások, jó ötlet volt a versenyzők ilyen sokszínűsége is. Néhány pillanatában kellően érzelmes és hatásos, ha nem is minden percében, de tulajdonképp végig izgalmas, látványos, ámde továbbra is tinifilm a Futótűz. Az meg sajna már rég nem vagyok – így ez is csupán egy kellemes franchise újabb epizódja lett, különösebb katarzis nélkül.

80%
0
2013. november 22., péntek 2:38

http://ivanbelacsubakka.blog.hu/2013/11/22/az_ehezok_viadala_futotuz_116
0
2013. november 21., csütörtök 23:50
Futótűz                         Az első rész annó úgy varázsolt el, hogy előzetesen semmit nem tudtam a filmről.  Ezt már jobban vártam, elvárásaim is voltak, de azokat bőven túlszárnyalta. Végig izgalmas volt, jól adagolta a feszültséget. A végére már én is fellázadtam a Kapitólium ellen, valahogy bennem is fokozódott a harag. Szerethető, érző karakterek és szép csapatmunka volt mind a két "fronton". Kicsit azt sajnálom, hogy 1-2 karakterről nem tudtunk meg többet. Egy bővített változatot szívesen látnék belőle. Nálam eddig ezévben a második helyen áll 10/10-es.
0
2013. november 20., szerda 22:45
Most jöttem a Thor 2-ről.
Nekem nagyon tetszett, szerintem jobb mint az első rész.
Több a poén és az akció!

SPIOLER ON
A Loki átváltozásnál a cameo nagyon ott volt, nah meg az elmaradhatatlan Stan Lee is. :)
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi Marvel filmben szerepel még Loki? Nah meg mi lett Odinnal? Gondolom ez lesz majd a 3.részben.
SPOILER OFF
SuperHeRo
0
2013. november 19., kedd 22:29
Ami késik, nem múlik! :)
most posts by TM
0
2013. november 19., kedd 21:46
A Végjátékról nem beszéltünk múltkor, örülök, hogy neked is tetszett!
0
2013. november 19., kedd 19:55
Acélember helyett

Róla ugyan külön nem írtam, legyen elég annyi, hogy Ő az őszi kedvencem mind közül

most posts by TM
0
2013. november 19., kedd 19:07
Örülök, hogy tetszett a Végjáték, és annak is, hogy igazából be merték vállalni ezt a filmet. Belegondolva annyira kilóg a mai tömeggyártású mozikavalkádból, már csak a főhős személyében is. Remélem, sokan meglátják majd a film lényegét, és nem legyintenek felette, mint "szokásos PG-13-as tini sci-fi", mert ez sokkal mélyebb és durvább annál. Főként lelki szinten. Mondjuk 1-2 dologgal lehetett volna fokozni a dolgokat, amik a könyvben is azért jobban szíven ütötték az embert.
0
2013. november 19., kedd 18:59
Elkapkodtam, annyira benne voltam Diazban. :)
Szóval van még:

A jogász vetítését a helyi alvilág egyik egykori(?) Meghatározó alakjával együtt néztem végig. Gondolom, hogy ő szakmai szemmel többet tudna róla mondani, mint én. :)

Végjáték

Hűűűű, ez aztán nagyon tetszett!
Igaz, egész film alatt azon agyaltam, hogy ez a Vajmező gyerek mi a fenében játszott korábban, annyira ismerős volt, de már csak az otthoni adatbázisból derült ki számomra, hogy ő volt a csíkospizsamás Hugó, a csajszi meg A félszeműből a nagyszájú csitri. Na meg volt az az ősz hajú katona, őt is mintha már... :))

Tiszta felüdülés volt ez a film, komolyan mondom, már nagyon régen nem kötött le ennyire ilyen történet. A Gravitációhoz hasonlóan nagyrészben ez is játszódhatott volna felőlem bárhol, az igazi ínyencséget az emberi kapcsolatok alakulása okozta nálam, az adott szituációk egyedi lereagálása, a kissrác meghökkentő húzásai engem is lenyűgöztek. A film végén az a piff-puff az hidegen hagyott, ám amikor már azt hittem, hogy végleg klisébe hal minden, megint előhúztak valami remek fordulatot az írók. Ja igen, Ford kiválóan szerepelt.
Soha rosszabbat!

Last Vegas

Mindazoknak ajánlható, méghozzá tiszta szívből ajánlható, akik kikérték maguknak a Másnaposok-trilógia nem teljesen szalonképes poénjait.
Persze a különbség színészi kvalitásokban is bőven megmutatkozik, azért itt mégiscsak Michael Dougla, Robert De Niro, Morgan Freeman és Kevin Kline játéka sugárzik le a vászonról, külön megemlítve Mary Steenburgen nevét, akitől dobtam egy hátast, mert úgy emlékeztem őrá, hogy már a Vissza a jövőbe tanárnőjeként is egy öreglány volt, pedig ott csak 36 éves, míg itt 59, de tízet ebből is simán letagadhatna, annyira jól néz ki.
Azért buli itt is van, sok dögös huszonéves buksza, DJ-k, kajapiaminden, az egyik teremben még Cirque Du Soleil artisták is nyomják, ráadásul a belépésért könyörgő 50centet simán elhajtja a személyzet. :)
Nyilván ez nem annyira a tinédzserek filmje (bár sok fiatal ült a meglepően t5ömött nézőtéren) viszont rengeteg finomság, színészi játék, szív, érzelem lakozik benne, és bizony a mai filmekből ez már eléggé kiveszett, úgyhogy ezt már csak emiatt is érdemes megnézni.

most posts by TM
0
2013. november 19., kedd 18:45
Ez jó hír nagyon.
0
2013. november 19., kedd 18:45
Te mázlista. :)
Remélem nem akarja majd moziban nézni a szürkét, vagy barátnőivel megy majd el rá. Én max itthon nézem meg majd vele.

Nekünk is eltérő az ízlésünk, de szerencsére sok filmet megtudok vele nézetni. :)
Ő sajnos nem nagyon néz meg egy filmet 2, max 3-nál többször. A Djangót még nem láttam, pedig megvan fém BD-n, már régóta nyúzom, hogy nézzük meg, de mindig azt mondja, hogy most nincs hozzá kedve. :) Pedig a Becstelen brigantik meg a Ponyvaregény tetszett neki. Ó az én asszonyom szereti a horror filmeket, főleg a szellemeseket. Mindig amikor nézzük ő fekszik a kanapén én meg a lábánál ülök és volt már rá példa, hogy amikor egy jelenetnél megijedt, akkor szépen combon rúgott. :D Nah ha olyan film, akkor utána mesét kell neki betenni nézni, hogy tudjon aludni :DDD

Nah de ne offoljunk itt tovább. ;)
SuperHeRo
0