Phillips kapitány
Artu írásával egyetértek, annyit tennék hozzá, hogy a legvégén Tom Hanks egy olyan szívbemarkoló jelenetet produkál, amire kevés másik színész lenne képes, tulajdonképpen csak ez az egy jelenet simán megéri a jegy árát.
Turbó
Itt meg Niwrok kapitánnyal értek egyet, remek, bájos film volt. Elképzelni sem tudtam, hogy ebben a filmben mi lesz a "turbó", de olyan jópofán oldották meg az egészet, hogy egy pillanatig sem akadtam fenn rajta. Nem is lehetett volna, elvégre ez egy mese. :)
Derült égből fasírt 2.
Erről se tudtam semmit, ezért előtte megnéztem az első részt. Mit mondjak, nekem elég gusztustalan volt a látvány, az égből folyamatosan ömlő kajatenger szabályosan hányingert okozott és még csak vicces se volt. Gondoltam, hogy a folytatás majd más lesz, nos az volt, tényleg, kiderült, hogy a kajával elárasztott sziget egyfajta ökológiai pityputtyon esett át, így különféle kulinárlények mutálódtak hamburgerből meg a többi zabából, amit egy gonosz tudós megsemmisítene, de aztán a csipetcsapat megvédi az életet, hiszen még a gyorskajának is van lelke.
Fura egy kutyulmány, ha választani kellene, kisgyereket biztos nem erre vinnék
el.
Szupercella
Ismét csak lásd: R2-D2. Butaarcú Sylvesternek kissé hiteltelen agyasszerep, viszont Arnoldra mintha ráöntötték volna a szerepét, ő nagyon remek volt.
A jogász
Hátezmia...? A film elindul valahonnan, majd eljut valahová, közben megtörténnek dolgok, de olyan zavaros az egész, ráadásul sztárokkal játszatnak el több olyan szerepet is, amihez elég lenne egy nóném. Mondhatnám, hogy A jogásznak se füle se farka, de mivel a címszereplő az intim adottságairól hírhedt Fassbender, ez így nem teljesen állná meg a helyét.
A Bardem család bizonyára unta a házastársi közönyt, ezért külön-külön beújítottak maguknak egy játszótársat. Szerintem Javier járt jobban, legalábbis azt tutira megnéztem volna én is, amikor Cameron Diaz, a Ferrari szélvédőjén spárgázva, bugyi nélkül dörgöli az üveghez a húsevő virágját. :)
Na de aztán mindenki megkapja a magáét, Pitt oly módon, hogy ha az az előző filmjében lett volna látható, akkor magasabb korhatár-besorolást kapott volna.
Nekem ez a film inkább Michael Mann-fílinget adott, semmint Ridley Scott-osat.
Pár jó jelenet, sok rossz és unalmas, talán így tudnám összegezni.
A Cameron Diazos viszont már most kult! :)