Thor 2 KURVÁRA SPOILERES
Ez az egyik legszarabb, és mégis a legjobb Marvel film eddig.
Mikor elkezdődött csak néztem, mennyi baromságot és hülyeséget voltak képesek összehozni. Az első, amin leesett az állam... egy néger sötételf. Egy NÉGER. Jó, értem én, hogy már jogszabály írja elő, hogy minden hollywoodi produkcióban szerepelnie kell egy afroamerikainak, és még Heimdall el is megy, megbarátkoztam vele az első rész alatt, de bazmeg egy sötételf? Akiknek ugye a világuk miatt, ahol sosem süt a nap, minden poros, szürke és sötét, sápadttá vált a bőrük, a hajuk fehér lett... erre beraknak egy négert.
Aztán jött a vanaheimi csata, ahol ugye konkrétan dúl az utolsó HÁBORÚ, de miután leverték az ellent, öt perccel később már vidám kisgyerekek szaladgálnak meg nevetgélnek a csatatéren. Öt kibaszott perccel azután, hogy véget ért egy HÁBORÚ... Az már említést sem érdemel, hogy francnak ugrándoznak meg karddal vagdalkoznak, mikor van vállról indítható RAKÉTÁJUK, az asgardiaknak meg odahaza badass ágyúik vannak, de nem, jó lesz oda kard meg balta... fuck logic.
Fogtam a fejem, mondom, ennél már nem lehet lejjebb.
De lett... a poénok szarok voltak, senki sem nevetett, inkább kínos volt, mint megmosolyogtató... Mindenki kapott valami standard, de kötelező szöveget, amit egy filmből sem lehet kispórolni. Egyszerűen nagyon gáz volt az egész.
Aztán miután megölik Thor anyját, hirtelen mintha 180 fokos fordulatot vett volna a film. Hirtelen lendületet kapott, ütöttek a poénok, jöttek a jobbnál jobb jelenetek, elkezdtek érdemben foglalkozni a karakterekkel... esküszöm, attól a jelenettől elkezdett libabőrözni a hátam, a zene, a látvány, a hangulat... és onnantól kezdve kezdődött el számomra az eddigi legjobb Marvel film.
Loki jelenetei hatalmasak voltak, nagyszerűen volt megírva a karakter, jöttek a jobbnál jobb fordulatok (bár a lokisat túl hamar ellőtték sajnos), jöttek a ténylegesen EPIC csatajelenetek... És ismételten csak kerestem az állam a földön, hogy mi a faszért nem ezzel indítottak.
Tetszett ez a fantasy - sci-fi összemosás a lézerágyúktól kezdve a hatalmas csatahajókig, jó volt, hogy sok jelenet játszódott Asgardon és Svartalfheim kietlen pusztaságain.
Nem bántam meg, hogy moziban néztem, BD-n tuti vevős lesz, megy az első rész mellé. A zene nagyon jól el lett találva, jók voltak a karakterek, a leszámolás, végén már a poénokon is hangosan nevettem, és volt íve az egész sztorinak.
Amúgy a stáblista utána jelenetet valaki magyarázza már el. Mármint az elsőt. Ki az a Gyűjtő, miket gyűjt, miből kell még neki öt darab, egyáltalán az már a Földön játszódott, vagy valamelyik másik világban? Baromira érdekel, eléggé elmebeteg karakternek nézett ki így első blikkre, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tovább.
A második bónusz jelenet meg tök cuki, ahogy a jotunheimi szörnyeteg üldözi a madarakat. :)
Nálam olyan 7/10 környékén van a film, az elejéért nagy kár, viszont a vége kárpótolt azért, amekkora faszságokat a képembe toltak az első 30-40 percben. Pár fokkal még így is jobb, mint az első rész.
Az egész írás SPOILERES!