Keresés

Moziajánló

2013. november 16., szombat 23:20
abban
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 23:19
Szerintem Vasember is jó, hiszen volt két sikeres filmje már a Bosszúállók előtt, az egy dolog, hogy abba még jobb volt, de szerintem csak azért, mert ott egyszerre több embernek tudta szívni a vérét. :) De amiért eredetileg megkedvelték, az már az azelőtti filmekben is megvolt (nyilván) és a 3. részben is, csak ott már "bulikirályként" is emlékeztek rá jó páran. Szerintem remek trilógia született a történeteiből, kérdés, hogy hogyan lesz később. Meglátásom szerint sokáig nem lehet azért húzni ezeket a "Phase".köröket, legalábbis nem hiszem, hogy az emberek nem kapnak majd csömört a két éven át külön kaland, harmadikban együtt, két éven át külön kaland, harmadikban együtt ciklikus menetrendtől. Most még fut a szekér, és a Kapitány is jó lehet majd a hozzája csapódó mini-Avengers csoporttal, de ez valahol mégis olyan, mint az a munkahelyi étkezde, ahol ugyanazokat a standard kajákat adják hetente, max. kéthetente.
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 23:18
Az engem a címszereplő miatt érdekel leginkább, bár a Jenki Kapitány karakterének is meg van a maga bája.
0
2013. november 16., szombat 23:14
A Sötét világ a hatalmába kerített...
0
2013. november 16., szombat 23:08
Hát akkor ne nézd meg. Én fordítva vagyok, Thor közelebb áll a szívemhez, Vasember csapatba jó, egyénileg viszont annyira nem jön be, mint Thor. De az első résznél mindenképpen jobban sikerült a Sötét világ.
0
2013. november 16., szombat 23:08
"... mennyi baromságot és hülyeséget voltak képesek összehozni..."

Pl. ezt. :)))
0
2013. november 16., szombat 23:03
Mindenki máshogyan koncentrál, van ilyen.
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 23:00
Mit nem lehetett érteni az elején? Minden a szánkba volt rágva.
0
2013. november 16., szombat 22:58
Nálunk jól szólt, és ami fura volt, az az, hogy dugig volt a terem. Nem tudom, hogy hogyan lehet első sorból filmet nézni, de biztos valakinek bejön a dolog. :)

Pluszjeleneteket végignézted? :)
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 22:44
BD-n vélhetően így lesz. Mert hogy megveszem, az tuti.

Már csak azért is, mert valami idióta elfelejtett kakaót adni a hangra, így az a szégyenletes helyzet fordult elő, hogy a tegnap, itthon nézett első rész jobban szólt, mint a második a moziban. Pedig fordítva szokott lenni.
0
2013. november 16., szombat 22:41
Ma voltam rajta megint, és az első nézéses film elejei "nem értés" most már nem lépett fel, így sokkal jobban tetszett, mivel már az elejétől képben voltam és nem vitte el a figyelmemet az agyalás. Csak azért mondom, hogy majd legközelebb valószínű ugyanígy leszel vele, s akkor még jobban összeállhat az egész. :)
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 19:25
Thor - Sötét világ

Az első húsz percben vagy nem tudtam hol vagyok – annyira követhetetlen és értelmezhetetlen a háttér sztori -, vagy pedig halálra untam magam Asgardon. Totál zavaros az egész, éterestől, tündérestől, mindenestől… A mozi csak elég későn, nagyjából Asgard megtámadása, illetve Loki aktiválása után indul be: onnantól egy csapásra minden működik. Remek harci jelenetek, iszonyat jó poénok, kiváló látvány és ötletek - külön kedvencem a fekete lyuk bomba -, ahogy egy vérbeli sci-fiben kell.

Mert ez tulajdonképp egy jó kis sci-fi. Na jó, sci-fi fantasy. Ilyen az, mikor a Gyűrűk urát keverjük a Star Warssal a Marvel Univerzumában. Mikor is sötét tündék harcolnak emberekkel űrhajókon, lézerfegyverrel, csodás vagy különleges helyszíneken. A rengeteg idegen jármű, technika, a kibővített Asgard egyszerűen lenyűgöző, a kilenc világon átívelő finálé pedig a maga hihetetlen látványával és poénjaival megkoronázta az egészet.

Az első harmada miatt ugyanakkor nem érzem hibátlannak, a Bosszúállókhoz nem ér fel, sőt nálam TOP10 se lesz. Mert túl sok jó másik film van az idén.

80%
0
2013. november 16., szombat 19:06
"Amúgy a stáblista utána jelenetet valaki magyarázza már el. Mármint az elsőt. Ki az a Gyűjtő, miket gyűjt, miből kell még neki öt darab, egyáltalán az már a Földön játszódott, vagy valamelyik másik világban? Baromira érdekel, eléggé elmebeteg karakternek nézett ki így első blikkre, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tovább."

Tessék:

http://hu.marveldatabase.com/Gy%C5%B1jt%C5%91_(Taneleer_Tivan)

Én még ezek után sem értem, de talán erre jár majd jason tod, aztán elmagyarázza. Vagy bárki, aki képregényrajongó.. :)
0
2013. november 16., szombat 17:46
Most indulok a Thor 2-re. Kíváncsi leszek, tegnap frissítésként lement az első. :)
Ha olyan mint amilyet a beszámolók alapján várok akkor jól fogok szórakozni.
0
2013. november 16., szombat 12:42
Nagyjából az Amerika kapitány 2. része is ennyire érdekel...
0
2013. november 16., szombat 12:42
Még ezt végigolvasva sem kaptam kedvet hozzá, hogy moziban megnézzem... :D Első részt is csak mostanában néztem meg, nem volt egy nagy eresztés...
Biztos az a baj, hogy hozzám a Vasember áll a legközelebb :D
0
2013. november 15., péntek 22:17
Thor 2 KURVÁRA SPOILERES

Ez az egyik legszarabb, és mégis a legjobb Marvel film eddig.
Mikor elkezdődött csak néztem, mennyi baromságot és hülyeséget voltak képesek összehozni. Az első, amin leesett az állam... egy néger sötételf. Egy NÉGER. Jó, értem én, hogy már jogszabály írja elő, hogy minden hollywoodi produkcióban szerepelnie kell egy afroamerikainak, és még Heimdall el is megy, megbarátkoztam vele az első rész alatt, de bazmeg egy sötételf? Akiknek ugye a világuk miatt, ahol sosem süt a nap, minden poros, szürke és sötét, sápadttá vált a bőrük, a hajuk fehér lett... erre beraknak egy négert.
Aztán jött a vanaheimi csata, ahol ugye konkrétan dúl az utolsó HÁBORÚ, de miután leverték az ellent, öt perccel később már vidám kisgyerekek szaladgálnak meg nevetgélnek a csatatéren. Öt kibaszott perccel azután, hogy véget ért egy HÁBORÚ... Az már említést sem érdemel, hogy francnak ugrándoznak meg karddal vagdalkoznak, mikor van vállról indítható RAKÉTÁJUK, az asgardiaknak meg odahaza badass ágyúik vannak, de nem, jó lesz oda kard meg balta... fuck logic.
Fogtam a fejem, mondom, ennél már nem lehet lejjebb.
De lett... a poénok szarok voltak, senki sem nevetett, inkább kínos volt, mint megmosolyogtató... Mindenki kapott valami standard, de kötelező szöveget, amit egy filmből sem lehet kispórolni. Egyszerűen nagyon gáz volt az egész.
Aztán miután megölik Thor anyját, hirtelen mintha 180 fokos fordulatot vett volna a film. Hirtelen lendületet kapott, ütöttek a poénok, jöttek a jobbnál jobb jelenetek, elkezdtek érdemben foglalkozni a karakterekkel... esküszöm, attól a jelenettől elkezdett libabőrözni a hátam, a zene, a látvány, a hangulat... és onnantól kezdve kezdődött el számomra az eddigi legjobb Marvel film.
Loki jelenetei hatalmasak voltak, nagyszerűen volt megírva a karakter, jöttek a jobbnál jobb fordulatok (bár a lokisat túl hamar ellőtték sajnos), jöttek a ténylegesen EPIC csatajelenetek... És ismételten csak kerestem az állam a földön, hogy mi a faszért nem ezzel indítottak.
Tetszett ez a fantasy - sci-fi összemosás a lézerágyúktól kezdve a hatalmas csatahajókig, jó volt, hogy sok jelenet játszódott Asgardon és Svartalfheim kietlen pusztaságain.

Nem bántam meg, hogy moziban néztem, BD-n tuti vevős lesz, megy az első rész mellé. A zene nagyon jól el lett találva, jók voltak a karakterek, a leszámolás, végén már a poénokon is hangosan nevettem, és volt íve az egész sztorinak.

Amúgy a stáblista utána jelenetet valaki magyarázza már el. Mármint az elsőt. Ki az a Gyűjtő, miket gyűjt, miből kell még neki öt darab, egyáltalán az már a Földön játszódott, vagy valamelyik másik világban? Baromira érdekel, eléggé elmebeteg karakternek nézett ki így első blikkre, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tovább.

A második bónusz jelenet meg tök cuki, ahogy a jotunheimi szörnyeteg üldözi a madarakat. :)

Nálam olyan 7/10 környékén van a film, az elejéért nagy kár, viszont a vége kárpótolt azért, amekkora faszságokat a képembe toltak az első 30-40 percben. Pár fokkal még így is jobb, mint az első rész.

Az egész írás SPOILERES!
0
2013. november 15., péntek 21:20
Én jegelem a 3. rész óta.Nem igazán tetszik,de ha jobb részek jönnek akkor majd ledarálom.
0
2013. november 15., péntek 11:27

Nem hittem volna, hogy jobb lesz, mint az első rész, különösen a korábbi epizódok hibáiból alig tanuló Vasember 3 után, de úgy látszik, hogy a Marvelnél mégis olyan emberek dolgoznak, akik értenek a munkájukhoz. Az, hogy a folytatás sötétebb tónust követ megint csak marketingfogás volt, ám ennek személy szerint örülök. A Thor: Sötét világ címére rácáfolva talán a legviccesebb az eddigi Marvel-filmek közül. A karakterek szimpatikusabbak, az akciójelenetek pedig majdnem olyan grandiózusak, mint a Bosszúállókban. Az alkotók nyíltan merítenek A gyűrűk urából, sőt a nyitány már a plágium határát feszegeti. Asgard újradizájnolása erősen emlékeztetett a Támadás a Krull bolygó ellennek a sci-fit a fantasyval keverő világára, csak persze sokkal csiszoltabb kivitelezésben. Űrhajók szelik át az ősi építményeket és tündérek harcolnak lézerstukikkal - mit kívánhatnék még?

Hát, mondjuk a forgatókönyvön még dolgozhattak volna. Bár lényegesen összeszedettebb az első részénél, de még mindig akadnak tessék-lássék módon bedobott fordulatok. A filmet akár ízekre is lehetne szedni, de az élvezeti faktor elég magasan van, hogy ez a nézése alatt eszünkbe se jusson, max utólag. Loki feltűnése minden alkalommal élményszámba megy. Az írók is látható élvezettel dolgoznak az újabb és újabb arcát megmutató figurával, melyet Tom Hiddleston képes bármilyen irányba elvinni egy szemvillanás alatt. A többi színész is teszi a dolgát tisztességgel, de egy szóban összefoglalható szerepük nem engedi, hogy úgy drukkolhassunk nekik, mint a kiismerhetetlen Lokinak. Még a csavarral véget érő befejezés is egyfajta happy endnek hat. A Marvel univerzum rendesen épül és szépül. Ezek után sokkal jobban várom a stáblista alatt belengetett A galaxis őrzőit és a többi érkező produkciójukat.
0
2013. november 15., péntek 8:58
Az Arrow-t is azért elég hamar behozta az RTL klub.

Amúgy még nem hallottam én sem arról, hogy adná nálunk valamelyik csatorna is.

Mondjuk engem nem is nagyon érdekel, mert angolul jó ez is mint az Arrow. :)
SuperHeRo
0
2013. november 15., péntek 1:11
Ahhoz még túl friss a sorozat.
0
2013. november 15., péntek 0:55
Vagy úgy! Köszi az infót, ezzel nem vagyok képben, de most már ideje lesz utánanéznem a sorozatnak. Magyar tévé nem tervezi a vetítését?
most posts by TM
0
2013. november 14., csütörtök 23:42
"meg egy ......... ami kergeti a.............."  Na erre gondoltam,hogy a SHIELD sorozat foglalkozik vele.Befogják és visszaküldik.

Ez csak tipp.
0
2013. november 14., csütörtök 22:23
Én szerdán nézem majd a Thor 2-t. Már nagyon várom, remélem tetszeni fog. :)

Amúgy a SHILED 8.része fog foglalkozni a Thor 2 utáni történésekkel, valamint majd az évad utolsó része fogja felvezetni az Amerika Kapitány 2.részét.

Úgyhogy megéri nézni a sorozatot is szerintem. ;)
SuperHeRo
0
2013. november 14., csütörtök 21:06
Te az első pluszjelenetre gondoltál. A második az, amelyik a film legvégén van, de abban nincs S.H.I.E.L.D., csak ....... és..........., meg egy ......... ami kergeti a.............. :)
most posts by TM
0