Keresés

Moziajánló

2013. november 14., csütörtök 20:53
Thor 2 SPOILERMENTES

A második pluszjelenet is két külön részből áll.
A második fele lehet,hogy a Marvel s Agents of SHIELD című sorozatra utal,mert valamelyik részben a Thor 2 utáni eseményekkel foglalkoznak majd.

Ma néztem meg a filmet.Nekem jobban tetszett mint az első.Tényleg több jelenet játszódik a földön kívül.Végre a földi jeleneteknek is több értelme van mint az első részben.
Asgardot is sikerült jobban bemutatniuk,kitágították a világot.
Loki nagyon jó volt,az átváltozós poén emlékezetes marad az biztos.
Azért van poén bőven a filmben és működnek is.

Aki csak az első részt látta annak érdemes a Bosszúállókat is pótolni,mert itt aztán több utalás van rá mint a Vasember 3-ban.
0
2013. november 14., csütörtök 20:07
az utolsó ötös pedig az enyém, mivel egyszer már begépeltem ugyanezt, majd a végén a jobbfelsősarkos x-szel akartam továbbítani, de valami miatt nem sikerült, így másodszor is leírtam. :)
most posts by TM
0
2013. november 14., csütörtök 20:04
Thor: Sötét világ

1. Film

Hogy milyen volt? Még emésztem. Az eleje kicsit zavaros volt számomra, mivel általában nehezemre esik a ráhangolódás, úgyhogy annyi maradt meg, hogy valami Aether volt a téma, ám nekem a fejemben volt éter. Azt biztosan állíthatom, hogy mindenből több van benne, mint az előzőben, ahogyan az az álomgyárban már elvárás. Loki jelenetei viccesek, jók az egysoros dumái, a különböző alakokba való áttűnései, melyek közül az egyik különleges meglepetést tartogat a rajongók számára. Talán ezúttal több jelenet játszódik idegen világokban, de azért senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy ebben a képregényfilmben is egy földi nagyváros megmentése a csúcs. Tulajdonképpen látványos, humoros, öldöklős, szerelmeses, háromdés, szóval teljesen trendi, jól kitölti a mai elvárások szintjét, popcornmozi, akárcsak az elődje(i).

2. animációs stáblista, a szereplők képeivel, neveivel 1-2 perc

3. első pluszjelenet mely előrevetíti a folytatást egy következő filmben

4. hagyományos stáblista 4-5 perc

5. második pluszjelenet, ami a stáblista előtti események (vagyis a film) folytatása, annak végső befejezése

5.

most posts by TM
0
2013. november 13., szerda 16:16
Kedvcsináló a Végjátékhoz, annak, aki még nem látta:

http://www.youtube.com/watch?v=2ncRVF4XxFY
KÜLSŐ LINK
0
2013. november 13., szerda 9:23
Ender´s Game / Végjáték

Azért gondoltam kihangsúlyozni az eredeti címet, mert annak többféle értelmezése és az ezek megalapozása volt a film legérdekesebb pontja.

Ha nincs itt ekkora "felhajtás" körülötte, lehet, hogy meg sem nézem, mert annyira nem nyűgözött le sem a szereplőgárda, sem a sztori, sem az előzetesek. Így viszont egy jó filmet láttam, kellemes látvánnyal, kissé sablonos történetvezetéssel és mellékkarakterekkel (kb. az összes eddigi kiképzőtáboros film így épült fel), aminek a morális kérdései érdekesek. Azt eddig is sejtettem, hogy általában kikkel (nem az életkorra vonatkozóan, az egy másik kérdés) és hogyan lehet a legnagyobb eséllyel megnyerni a paranoiások háborúját, azt meg ebből sem tudtam meg, hogy miért hagynak egy hadsereget egy ilyen válsághelyzetben is úgy bomlasztani, ahogy azt a kisebbrendűségi komplexusos szalamandrás gibbon (Bonzo) tette.

Jó kérdések, csak nekem itt már nem hatottak az újdonság erejével. Az egy másik játéknál volt:)...

8/10
0
2013. november 13., szerda 1:33
Phillips kapitány

Az első, ami eszembe jutott róla, a Pain &Gain. Ez a mozi nem más, mint annak a darkosabb, koszosabb, mocskosabb változata – csak itt négy idióta szomáliai amatőr kalóz van a középpontban. Hajórablási kísérletükről szól a film, no meg egy átlagember hősiességéről (szokás szerint vélhetően ez ihlette meg Hollywoodot): a kirabolni szánt hajó kapitányáról, Tom Hanksről.

Annak ellenére, hogy gyakorlatilag végig a tengeren, egy/kettő hajón játszódik, kifejezetten izgalmas, mozgalmas és végletekig feszült alkotás lett. Tom Hanks parádés alakítása miatt borzasztóan el tudunk merülni az eseményekben, annyira, hogy a fináléban szinte vele együtt éljük át a sokkot a gyengélkedőn - érzelmileg toronymagasan az a film csúcspontja, az egész olyan, mintha minket is kezelni kellene. A szomáliai srácok a sárga fogaikkal már nehezebb megítélés alá esnek – bosszantó volt bénázásuk két és fél órán át.

Ugyanis meg kell említsem a mozi számomra legeslegnagyobb hibáját: kb. fél órával hosszabb, mint kellene. Egy feszesebb vágás bizony jót tett volna a mozinak, túl sok volt már a minimális társaság semmittevése. Különösen a mentőcsónakban éreztem izzadtságszagúnak (mellesleg az is lehetett) az egészet, mikor a feka srác huszadszor mondta el, hogy „Minden rendben lesz”, az már idegesített. Picit úgy éreztem, a végére a nagy csinnadratta a Navy Sealssel is túlzás volt, a tizedik „Egy zöld, két piros” is időhúzás volt. De összességében nem bántam meg, hogy harmadmagammal egy 200 fős teremben, feliratosan megnéztem.

80%
0
2013. november 11., hétfő 0:01
Jó kis kedvcsináló, köszi! :-)
0
2013. november 10., vasárnap 22:02
Ennek nagyon örülök, olvasgattam az kommentjeidet a téma kapcsán, és végig drukkoltam, hogy ne maradj(atok) mozi nélkül, szerencsére bejött! :)
0
2013. november 10., vasárnap 21:33
Végjáték

Nem fogom a könyvhöz hasonlítani, csak elöljáróban annyit: aki teheti, az olvassa el Card eme remekművét.

A filmről: Jó volt. Kifejezetten jó, sokkal szarabbra számítottam. Jó a címszereplő kölyök, a magyar szinkronja is tetszett, Ford meg az a fekete nő is jól adták a szerepüket, s bár kissé hosszú a film -30 percet simán lecsíphettek volna belőle- nem nagyon unatkoztam. Közepe táján ült le kicsit a dolog, de annyira nem, hogy ne érdekeljen, hogyan tovább.
1-2 jelenet (pl. a nullgravitációs arénás) valami eszméletlen, alatta meg az a zene... soundtrack terén is nagyon erős lett a film. Tuti, többször is meg fogom hallgatni a score-t.
A fordításért meg kivételesen most ne a magyar filmes világot anyázzátok, már a könyvet is így fordították anno. Még az a mázli, hogy a történethez könnyen kapcsolható, nem izzadságszagú. Meg az tény, hogy hatásvadászabb is a Végjáték, mint az Ender játszmája. 7/10, nem az idei legjobb sci-fi, de nincs oka szégyenkeznie.

SPOILER
Abban egyetértek R2-D2-vel, hogy ez baromira nem egy 12 karikás film. Egyrészt elég sok benne a kirobbanó erőszak, meg az alaptéma is. Itt mondjuk lehetett volna kissé darkosabb is a film, és most kénytelen vagyok visszautalni a könyvre, ahol Ender belső szorongásai jóval borúsabbak, és sanyarúbbak, mint azt a vásznon mutatták. De ez még hagyján, viszont azt, hogy egy konkrét bolygó elpusztítását és egy faj kiirtását végeztetik el egy fiatal gyermekkel, aki talán még tisztában sincs mindezen fogalmakkal, de az alapvető etikát már átlátja, ráadásul úgy, hogy konkrétan átbasszák a háta mögött... ez még felnőtt fejjel is durva, és nehezen emészthető. De sajnos ez a adja a film 7-es pontszámát is: a csavar nagyon könnyen kitalálható, előre látható, rosszul felépített.
0
2013. november 10., vasárnap 20:49
Ja, bár második esetben inkább szerencséje volt. Első esetben meg a Sötét Oldal segítette. :)
0
2013. november 10., vasárnap 20:25
lesz mozink:)

Az „art” mozihálózat digitális fejlesztésére kiírt pályázat eredményei
2013. november 6. 14:27

Az „art” mozihálózat digitális fejlesztésének 2013. évi támogatásáról szóló 60/2013. (VIII.9.) EMMI rendelet keretében meghirdetett pályázatra benyújtott 12 pályázatból a következő mozik és mozitermek digitális fejlesztését támogatja Halász János államtitkár - az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva - 2013. évben:

Debrecen, Apolló mozi „Art” terme 9.000.000 Ft

Komárom, Jókai Mór Filmszínház 10.000.000 Ft

Nyíregyháza, Krúdy Gyula „Art” mozi 10.000.000 Ft

Sárospatak, A Művelődés Háza és Könyvtára moziterme 12.500.000 Ft

Szarvas, Szarvasi Mozi 10.000.000 Ft

Szeged, Belvárosi Mozi Balázs Béla terem 9.000.000 Ft

Székesfehérvár, Barátság mozi 10.000.000 Ft

Szigetszentmiklós, Nádasdy Filmszínház 10.000.000 Ft

Szolnok, Tisza mozi B terme 10.500.000 Ft

Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Art Mozi stúdió terme 9.000.000 Ft .

ÖSSZESEN 100.000.000 Ft.

Az „art” mozik digitális fejlesztésének támogatása 2014-ben is folytatódik; az Emberi Erőforrások Minisztériuma jövőre újabb 100 millió Ft keretösszegű pályázatot  hirdet meg erre a célra.

(Kultúráért Felelős Államtitkárság)
0
2013. november 10., vasárnap 9:51
SPOILER!!!

Oké, de akkor ne nyomjon le magánál jóval erősebbeket... :)
0
2013. november 10., vasárnap 0:41
"Spoiler nélkül nem tudok írni, így inkább csendben maradok."

Igen, elég nehéz úgy agitálni ezt a mozit, hogy a legfontosabb jelenetet, amit gyakorlatilag megalapoz az egész film, nem szabad leírni...

A sráccal kapcsolatban több helyről olvasom, amit Te is írtál, de szerintem itt pont az ész, a taktikai képesség volt a lényeg, nem az erő és az izmok. Én inkább az előrejutásának sebbességét kérdőjelezem meg, az zavart kicsit.

Ford meg - mint írtam - készülhet az EP VII Solo tábornokának karakterére. :)
0
2013. november 10., vasárnap 0:38
Talán kedden. :)
0
2013. november 9., szombat 23:50
Philips kapitányról valaki esetleg? :)
0
2013. november 9., szombat 23:28
Végjáték

Nekem a színészekkel gondjaim akadtak... Harrison Ford űrcsavargóként jobban funkcionált anno mint most kemény űrparancsnokként... Bár azóta pár év eltelt...
A sráccal sem voltam kibékülve, olyan kis nyegle, semmi karja, se mellkasa. Egy macsó kinézetű színész természetesen nem lett volna jó erre a szerepre. Emiatt számomra elég hihetetlen volt egy-két jelenet...
De film abszolút nézhető, jól megcsinálták. Spoiler nélkül nem tudok írni, így inkább csendben maradok. :)

8/10
0
2013. november 9., szombat 22:00
Én olvastam,pár éve nagy nehezen megvettem a vaterán,nem kevés pénzért,akkor még beszerezhetetlen volt,jó könyv,de nem volt olyan nagy hatással rám,mint vártam.
0
2013. november 9., szombat 21:25
Végjáték

Ender’s game… Ender játszmája… Bár a hazai cím is eléggé kifejező a film egészét tekintve, az igazi lényeg az angol címben van. Mert ez bizony egy Ender nevű srác útja a parancsnoki poszt felé…

Az idei év sci-fi terméséből mindenképp kiemelkedő film lett a Végjáték, egy felturbózott realista fantasztikus film, ha csak a kiképzést, környezetet nézzük. A finálé ismeretében sokkal jobb, mint az átlag, csupán annyi volt vele a bajom, hogy nehéz volt eljutni odáig: a mozi gyakorlatilag egy kölyök, Ender kiképzése, jellemfejlődése a végső próbáig. Ez helyenként meglepően izgalmasan és látványosan van tálalva, néha viszont nagyvonalúan lépked a különféle lépcsőfokok között. A közepén kicsit le is ül a történet – ugyanakkor tetszett, hogy mintha mentes lett volna az egész a nagyon hollywoodi sablonoktól. A látvány első osztályú, a jövő technikai kütyüi szokás szerint varázslatosak voltak. Harrison Ford remek próbajátékot adott Solo tábornokként, a gyerekszínészekre sem lehet panasz. Az egész érezhetően jól össze van rakva – ugyanakkor a felületes szórakoztatás mögött igazán komoly és nehéz film bújik meg. Olyannyira az, hogy a 12-es karika ellenére nem gyereknek való: mert mit is kezdjen a gyerek azzal a hatalmas morális problémával, ami felmerül, no meg ezzel a fura, korosztályát érintő katonai kiképzéssel…

A nyilvánvalóan megidézett mozik (Csillagközi invázió, Katona, Skyline, Alien, Acéllövedék, Gravitáció, SW) nem koppintásnak tűnnek, hanem színezéknek, élményfokozónak az idei év egyik legjobb sci-fijében: ami mix pont olyan lett, ahogy én kedvelem.

85%
0
2013. november 9., szombat 14:07
Én is meglesem délután. :)
0
2013. november 9., szombat 14:06
"... pirospofájú plafonlakót kivonták az egyenletből..."

Hurrá, a patás Darth Maul nem tér vissza. Az első rész sem tetszett különösebben, talán egy esélyt adok ennek is. :)
0
2013. november 9., szombat 13:47
Ma este meglesem az Ender s Game-et, kíváncsi vagyok, hogy sikerült adaptálni a könyvet... valaki olvasta Orson Scott Card művét?
0
2013. november 7., csütörtök 9:29
Insidious: Chapter 2 (Insidious - A gonosz háza, 2013)

Aki látta James Wan három évvel ezelőtti paraparádéját, - mint a Wan-filmek befejezésénél általában - valószínűleg nagyot kiáltott. Hogy a folytatásért-e, azt mindenki döntse el maga, jómagam mindenesetre nagyot ugrottam a hír hallatára, hogy az InterCom úgy döntött, a The Conjuring sikere után a hazai vásznakra is kitűzi az alattomos kísértethistória második felvonását.
Miután a földszinten magamba tömtem a Csirke-fogó névre keresztelt menüzde argentin borsos csirkemelladagját, rövidesen a Cinema City Westend mozi stílusosan 13-as termének azon konkrét székében találtam magam, ahol annak idején olyan címekkel riogattam magam, mint a Hibrid vagy az Ördög.
Igazából mindig öröm egy szellemjárta horrort nagy vásznon, sokadmagammal bámuldozni, úgyhogy nem is nagyon mennék bele, hogy nehézkesen kezdett működik a dolog, csak a sokadik effekttől sikerült végre összeszarni magam, addig viszont jókat élvezkedtem a közönség reakcióján, akik minden összerezzenés után (szerencsére csak) diszkréten kuncogtak saját reakciójukon. A fehérruhás, a kulcspontokon magánkívül őrjöngő, mutogatós-pofozkodós-pisszegetős lédi rakta fel hátamra a libabőrt. A több szálon futó cselekmény kuszábbnak tűnik, mint amilyen komplex valójában, s legnagyobb sajnálatomra idétlen poénkodásra is telt a forgatókönyvíróktól (ez nagyon nem hiányzott), sőt, a dolog lehetett volna sokkal erőszakosabb, mindent összevetve viszont nem kívánok panaszkodni, kellemesen borzongató, a figyelmet korrektül megragadó szövevény elevenedik meg. Igaz, nem a film tehet róla, de meg kívánom jegyezni, a korhatárbesorolósdi ilyen erőszakos képünkbe tolása egy horror esetében felér egy baszomnagy spoilerrel - bizonyos helyzetekben számomra ez az ajánlás teszi egy-egy jelenet kimenetelét nemhogy kitalálhatóvá, hanem egyértelművé (egy 16-osba meg túl sok nem fér bele, hiába visítoznak, pofozkodnak és fenyegetőznek a halott banyák). Ettől még a gonoszok tényleg állati aljasak, sőt, az első rész gyengeségét, a pirospofájú plafonlakót kivonták az egyenletből, ami meg működött, az itt újfent megidézésre kerül. Teljesen élvezhető rémüldözde lett a második fejezet, simán ajánlom annak, aki kellemes emlékekkel rendelkezik a hazánkban egyébként hivatalos úton meg nem jelent nyitányról.
0
2013. november 6., szerda 16:19
Mondjuk a Sejt más tészta, ott a látvány (méghozzá micsoda vizuális megoldások, te jó ég!) szerves részét képezik a történetnek, illetve annak a belső elborultságnak, ami egy ember fejében lakozik, a Halhatatlanoknál viszont teljesen más szerepet játszanak, mégis, minél többször néztem, annál jobban magával ragadott a dolog. Mármint a film vizualitása, ahogy a görög építészeti megoldásokat átalakította valami stilizált, egyszerűbb, mégis markánsabb műremekekké (elég az imádkozó oltárokra gondolni), egyszerűen zseniális.
0
2013. november 6., szerda 16:14
Reméljük, a tragikus nézettségi adatok ellenére valaki lát fantáziát a megjelentetésben.
0
2013. november 6., szerda 16:13
Aki szereti a filmjeit és lehetősége van rá, akkor szerintem mindenképpen érdemes legalább 1-et így megnézni. Amire tudok, én elmegyek, szerencsére jövő augusztusig széthúzzák az eseményt. :)
0