Keresés

Moziajánló

2013. november 6., szerda 16:12
Velem ez az említett film kapcsán biztos nem fordul majd elő, pedig McAvoyt bírom.
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 16:11
Na ennek örülök, Tarsem filmjei mind ennyire látványközpontúak. Igaz, a Halhatatlanok pont az a cím, ahol a tartalom a korábbiakhoz (A sejt, Zuhanás) képest igencsak háttérbe szorult, de bírom, amikor ilyen pofátlan elkápráztatnak.
0
2013. november 6., szerda 16:10
Kösz!
Nem egyedi megoldás, vannak forgalmazók, akik a friss bemutatóikat is BD-ről vetíttetik, beleszaladtam egy-két ilyenbe, aminek nem örültem, de egy Hitchcocknál pont azt furcsállanám, ha nem BD-ről nyomnák. Biztos érdekes élmény lehet. :)
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 16:06
Alig várom, hogy Robertson őrmester "összeMocskolja" a polcomat:)!
0
2013. november 6., szerda 16:05
Szerintem BD-ről :)
Vicces volt látni, ahogy kiválasztották már a Paramount Logó alatt a magyar feliratot. A Metropolis teremben vetítették, jól mutatott a film a nagyvásznon :)
0
2013. november 6., szerda 16:01
Aztán lehet nekem se, a beszámolóimat általában rögtön a megtekintés után írom, akkor ugye azért erősebben él bennem a mozi által keltett hatás, de ez gyakran megváltozik az idő múlásával.

A Halhatatlanok után például úgy jöttem ki a moziból, hogy még egy ilyen cigánybarokk giccstengeres (látványra értve) szembaszó filmet nem leszek hajlandó megnézni. Azóta, mit ne mondjak, ott vigyorog rám a polcról, és az egyik kedvenc fantasyvé avanzsált a gyűjteményemben, azóta kurva sokszor néztem meg. :)
0
2013. november 6., szerda 15:55
Aha, nekem az újranézéssel sem lesznek problémáim. :)
0
2013. november 6., szerda 15:25
Időközben megnéztem. :)
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 15:23
Mocsok

Igazából én tömören én is csak azt tudnám leírni, amit TM már megtett egy korábbi hozzászólásában. Amit hozzátennék, hogy jól tették, hogy két részre bontották a filmet. Az első 45 perc melegágya a morbid, fekete humornak, ahol hiába is egy vérbeli faszkalap a főszereplő, azért valamilyen szinten megkedveljük, mert látjuk, vannak azért önzetlen, jó cselekedetei is, ugyanakkor jókat tudunk szakadni az alpári viselkedésén, a szellemes beszólásain, meg a szarkavarásán.
A film utolsó 45 perce pedig az a mocsár, amibe a főhős fullad bele, eldobva minden erkölcsi és emberi normát. Kegyetlen, mély, félelmetes, riasztó, szánalomra méltó.
Jó, hogy éles határ választja el ezt a két részt, összemosni a kettőt nagyon nagy ballépés lett volna.
McAvoy remek színész, az utóbbi szerepei mind egyre inkább megerősítenek eme hitemben. A karaktere annyira egyedi és hasadt, amennyire csak lehet, és előttünk épül fel több személyisége is a múltjának megismerése által.
Ahhoz pedig, hogy meglássuk, hová is fajul ez az egész, melyik "én" tör ki győztesen ebből a sanyarú harcból, tényleg végig kell ülni a filmet. De még így is rengeteg kérdést és kétkedést hagy maga után a karakter.
Az egyetlen dolog, ahol elbukik a film, az az újranézhetőségi faktor. Mert amúgy tényleg zseniálisan lett felhúzva az egész történet egyetlen karakter köré, és tényleg nem tudok mibe belekötni.
9/10
0
2013. november 6., szerda 15:22
Ez jól hangzik! Milyen forrásból vetítik őket?
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 15:19
Ha Te is írtál róla, adj már egy sorszámot légyszi, megnézném. :)
0
2013. november 6., szerda 15:12
Fuck yeah, erről van szó!
0
2013. november 6., szerda 15:09
Filth (Mocsok, 2013)

Miután a kritikai visszhangok útján értesültem arról, Kimberly Pierce bebizonyította, a fiúk mégiscsak sírnak, ha a Carrie remake-et kell nézniük, az eredetileg a randa Chloe-ra fordítandó pénzmagot inkább egy lényegretörő címmel rendelkező alkotásra fordítottam a Toldiban. A skót Irvine Welsh tollából készült az előző évtized kultuszfilmje, a Trainspotting is, a ´98-as Mocsok pedig nem kevésbé harsány és eszement adaptációt szült, gyakorlatilag az év egyik legtrágárabb, legocsmányabb és legdrámaibb filmjét szállítva ezzel. Most már talán bevallhatom, idén nemigen adatott meg, hogy ilyen kiválóan szórakozzak egy mozgóképen. A Mocsoknak minden egyes rezdülése élmény: vagy azért, mert az adott jelenet jelentőséggel bír a történetvezetés kapcsán, vagy azért, mert olyan őrült módon aljas, hogy az már ironikusan humoros, az ember meg önfeledten hahotázna, ha nem gyúlna ki odafönn a piros lámpa, "vajon szabad ezen röhögnöm?". Közben meg olyan mélyen emberi és őszinte, hogy a szív is belesajdul. Az élete legerőteljesebb alakítását nyújtó James McAvoy számára adatott meg a lehetőség, hogy a tökénél fogva ragadja meg a nézőt és ha akarja, ha nem, berángassa a drogos, alkoholista, kollégáit kigúnyoló, munkatársa nejét kihasználó, gyakorlatilag címszereplő figura világába, olyan antihőst állítva ezzel a középpontba, akit szíved szerint minél hamarabb látnál holtan, csakhogy a helyzet nem ilyen egyszerű, mert hiszed vagy sem, előbb-utóbb együtt fogsz érezni ezzel az alakkal.
Az alkotói kifejező eszközök széles skálája felvonultatja magát ebben a műben, szürreális flashek váltják egymást akár összerezzenősen ijesztő képsorokkal, az egyik ilyen vissza-visszatérő jelenetben Jim Broadbent pazar szerepre tesz szert, de a soundtrack sem piskóta: van itt 99 Luftballons, egy szabados és könnyed Born to Be Wild-feldolgozás, de azt sem gondoltam volna, hogy a Culture Beat Mr. Vain-jének 2001-es Recall verziója is dübörög valaha egy moziban.

Túl sok itt a jófiú, ezért nem merem mindenkinek maradéktalanul ajánlani az ADS bemutatóját, merthogy a film majd  minden második jelenetére jut egy fasz, egy kemény baszás, egy faszverés, egy pedofil nyalintás vagy egyéb perverz aberráció, és ami a legmeghökkentőbb, mindezek redvás elegye kifogástalanul működik ebben a kegyetlenül állat módon kivitelezett, fordulatos és kőkemény történetben, egy szerencsétlen fajankó személyes tragédiájával átitatva, melyet a sohanemfeleded befejezés alaposan megfejel, ahol úgy csordul ki könny a szemünkből, hogy ha valaki megkérdezte volna, "Te most bőgsz, vagy sírva röhögsz?", valószínűleg azt válaszoltam volna, "nem tudom, bazmeg, nem tudom, de baszott jó érzés".
A mozis felirat meglehetősen felszínes, meg sem próbálja átadni, mennyi hangzatos szójátékot tartalmaz az eredeti szövegkönyv, McAvoy elképesztő skót akcentusa (és az ütős párbeszédek) miatt viszont kihagyhatatlannak érzem az eredeti hangot, ugyanakkor ez a cím tipikus példa arra, hogy a magyar szinkronnak a végletekig merésznek és kiválónak illik lennie.

Tízpertíz, mint a faszom.
0
2013. november 6., szerda 14:47
Ha valakit érdekel és még nem hallott volna róla:

http://www.mozinet.hu/kezdolap/hetfotol_folytatodik_a_hitchcock-sorozat

Hétfőn nekem hatalmas élmény volt az ezerszer látott Hátsó ablakot moziban is látni :)
0
2013. november 2., szombat 13:22
Mint a verebek a dróton c. animációs rövidfilm, a nagy madár nélkül? :D
0
2013. november 2., szombat 11:04
Nem is értem, mi ez a flanc, verebeknek elég lenne a drót is. :)
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 10:38
Mennék veled, hogy kiegyensúlyozott legyen, ülnék a kar másik oldalára... Így csak két jegy kellene fejenként :D
0
2013. november 2., szombat 9:49
:D
Csináld csináld!
Komoly lenne. Én képes lennék meló után még bemenni a városba kocsival csak egy hamburgerért ha megtehetném. Buszozni már nincs lélekjelenlétem.
Miért ne lehetne megvenni egy teljes sort :)))
0
2013. november 2., szombat 1:29
Ahogy néztem a képeket, négy egymás melletti ülés van egybeszerkesztve (ebből van egy sorban négy a tízsoros teremben), és ebből a középső kettő között van egy csonk, ami tudja az egészet mozgatni, ezt a hidraulikát egységenként féltonnára fejlesztették ki.
Lehet, hogy kéne vennem négy jegyet, és akkor már nem lenne probléma? :)
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 1:24
Ahogy nézem, nagyon jó teremkihasználtsággal megy, pár ezret majd hozzá lehet adni a már eddig is rekordnak minősülő hazai nézőszámhoz.
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 1:22
Mondjuk a komolyabb vasútakon vannak XXL-es ülések, itt is lehetnének olyanok. Azán akkor elveszthetnéd. ;-)
0
2013. november 2., szombat 1:15
Nem gond, amúgy is csak az Avatar miatt mentem volna, más film miatt nem csináltam volna magamból bohócot, de így még ezért sem kell, megmaradok 4DX-szűznek.
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 1:13
Akkor ez olyan, mint egy hullámvasút... Ez kell nekem!!! :)))))

Sajnos a méreted néha hátrány, ahogy már beszéltünk is erről személyesen. Sajnálom.
0
2013. november 2., szombat 0:20
Most olvasom, hogy a 4DX csak 120 kg alatti embereknek engedélyezett, aki felette van, azt kizárják. No, akkor ennyit erről.
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 14:14
Csak arra, igen.
most posts by TM
0