Keresés

Moziajánló

2013. október 30., szerda 13:14
Vagy ez most csak a Gyűrűk Urára vonatkozott?
0
2013. október 30., szerda 13:12
Egyértelmű, a moziverziókat épp azért nem is nézem. A bővítetteket láttam, egyelőre nem hiányoznak.

Izé, itt csak én látok néminemű ellentmondást? :D
Ha nem nézed a moziverziókat, a bővítetteket meg nem láttad, akkor miket nézel?
0
2013. október 30., szerda 13:07
Egyértelmű, a moziverziókat épp azért nem is nézem. A bővítetteket láttam, egyelőre nem hiányoznak. Se filmet, se sorozatot nem nézek tévésugárzás forrásból.
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 13:00
Nekem a Gyűrűk Ura filmekhez már hozzátartozik a bővített verzió, hogy ha a simát nézem, mindig hiányérzetem támad. :)
Avatárt egyszer láttam a bővített verziójában, de őszintén szólva nem sok maradt meg belőle. Még az se, hogy konkrétan mely részeket toldották meg, kaptunk-e extra csatajelenetet, vagy valamit. Amúgy valamikor a héten lesz a TV-ben az emlegetett film!
0
2013. október 30., szerda 12:42
Vagy úgy! Mint írtam előbb, az IMAX-en kívül nem néztem még Avatart, se tévéadásban, se lemezen. Nekem úgy volt teljes az élmény, ahogy ott kaptam a dózist. Ugyanígy vagyok a Titanic mesterművel is, de majdnem A Gyűrűk ura filmekkel is. Azokat azért egyszer láttam lemezen is, illetve a bővítetteket csak azon, de csak egyszer, ígaz, akkor az extrákkal együtt.
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 12:36
Ja, tényleg, ez az a 4dizé, ott még nem is voltam. Mondjuk azt megnézném, hogy engem felemel a szék, szerintem tönkremenne a hidraulika, de lehet, hogy bele sem férek a székbe. :) Lecsekkolni kéne, mielőtt odacsődítek valakit.
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 12:35
Gondolom az Avatar bővített változatára gondol.
0
2013. október 30., szerda 12:34
Bővített miről?
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 9:35
Nekem is megfordult a fejemben, de ha mégis rámjön a pisilés közben, a franc akarja, hogy összerázzák, a fülébe okádjanak és pofán köpködjék. :)
0
2013. október 30., szerda 9:12
Akkor neked olyan ez mint nekem a Gyűrűk Ura. Avatar tetszett de nem tartozom a rajongók közé, mégis vagy négyszer láttam moziba. Akkoriban a nagy hájp miatt mindig mikor a haverokkal mozizni mentünk volt valaki aki még nem látta. Így aztán mindig erre ültünk be. Bővítettről egyébként mi a véleményed?
0
2013. október 29., kedd 9:53
Egyáltalán nem! :) Imádom az egészet, úgy ahogy van. A ragyogó sztori, az egyetemes mondanivaló, a tökéletes alakítások, a csodálatos látványvilág és a nagyszerű muzsika együtt ellenállhatatlan elegyet képez.
most posts by TM
0
2013. október 29., kedd 9:49
Ejha, a tizedik környékén nem untál rá? :) Bárcsak nekem is lett volna annyi lehetőségem a Gyűrűk Urára.
0
2013. október 29., kedd 9:44
Ez jó hír, köszi! Miután tízszer megnéztem IMAX-ben, annyira belém ivódott az élmény, hogy soha nem akartam gyengébb körülmények között látni. Na de most! :)
most posts by TM
0
2013. október 29., kedd 8:44
A következő mozis héten (tehát 31-étől, csütörtöktől), napi négy előadásban a Cinema City Westend 4DX termében James Cameron filmjét, az Avatart pörgetik 3D-ben, 2790.- pezeta ellenében.
0
2013. október 28., hétfő 9:28
Így is tettem, baromi klassz élmény, be is ugrott az Xpress-es csomagomba! Félóra után pisilni kellett, de csak egy órával később jutott eszembe újra (és csak a legvégén mentem el), ennyit a történetvezetés hatásosságáról. :)
Meghökkentő, megható, döbbenetesen izgalmas, olykor egy gyomrossal is felérő, ugyanakkor mélyen emberi sztori kiváló előadásban/fényképezéssel, elsőrangú színészi játékkal. Morricone is kellemesen elklimpírozgat a háttérben. Néhány dolog nem tiszta, de nem firtatom, betudom erőteljes harmadnaposságomnak, ez így is eszméletlen jó film volt, kösz a megerősítést!

A Cinema Paradiso is sorra kerül majd természetesen.
0
2013. október 27., vasárnap 22:33
Ne ide, hanem oda ahová a tavalyit meg a tavalyelőttit. Ha már ilyen lehetetlen helyzet alakult ki...
most posts by TM
0
2013. október 27., vasárnap 17:29
Vagy kinevezünk neki egy külön topikot. Már várom amúgy, nagyon kíváncsi vagyok, idén milyen eredmények születnek.
0
2013. október 27., vasárnap 17:20
Szerintem jövő héten megnézem, ha lesz hozzá partnerem :)
0
2013. október 27., vasárnap 17:10

erről jut eszembe, az idei legjobb filmek listákat majd ide kell beírogatnunk (mivel új topikot nem lehet kreálni)?
0
2013. október 27., vasárnap 17:03
Visszakerestem neked, hátha ez is ad egy plusz löketet. Nyugalom, spoilermentes. :)

Mocsok

Igazából én tömören én is csak azt tudnám leírni, amit TM már megtett egy korábbi hozzászólásában. Amit hozzátennék, hogy jól tették, hogy két részre bontották a filmet. Az első 45 perc melegágya a morbid, fekete humornak, ahol hiába is egy vérbeli faszkalap a főszereplő, azért valamilyen szinten megkedveljük, mert látjuk, vannak azért önzetlen, jó cselekedetei is, ugyanakkor jókat tudunk szakadni az alpári viselkedésén, a szellemes beszólásain, meg a szarkavarásán.
A film utolsó 45 perce pedig az a mocsár, amibe a főhős fullad bele, eldobva minden erkölcsi és emberi normát. Kegyetlen, mély, félelmetes, riasztó, szánalomra méltó.
Jó, hogy éles határ választja el ezt a két részt, összemosni a kettőt nagyon nagy ballépés lett volna.
McAvoy remek színész, az utóbbi szerepei mind egyre inkább megerősítenek eme hitemben. A karaktere annyira egyedi és hasadt, amennyire csak lehet, és előttünk épül fel több személyisége is a múltjának megismerése által.
Ahhoz pedig, hogy meglássuk, hová is fajul ez az egész, melyik "én" tör ki győztesen ebből a sanyarú harcból, tényleg végig kell ülni a filmet. De még így is rengeteg kérdést és kétkedést hagy maga után a karakter.
Az egyetlen dolog, ahol elbukik a film, az az újranézhetőségi faktor. Mert amúgy tényleg zseniálisan lett felhúzva az egész történet egyetlen karakter köré, és tényleg nem tudok mibe belekötni.
9/10
0
2013. október 27., vasárnap 16:48
Trance nálam 7 pontos lett, a Pain and Gain, illetve az Iron Man 3 meg 6 pontosak, többit meg én nem láttam a listádról, bár nagyon nem is érdekelnek. :)
A Mocskot mindenképpen ajánlom, valahol lentebb megtalálod róla a kritikámat is.

Amúgy messze még az év vége, és hirtelen most túl sok film került a moziba, ami érdekel, ráadásul baromi sok elmaradásom is van, szóval még nagyban változhat ez a lista, lehet lesz 1-2 újra- és átpontozásom is.
0
2013. október 27., vasárnap 16:43
Az én idei toplistám egy kicsit más... :) A Mocsok c. filmet még nem láttam, de nagyon kíváncsi vagyok rá...
Szóval nálam eddig az idei legjobb filmek eddig:
1. Trance 10/10
2. Pain & Gain 10/10
3. Django Unchained 10/10
4. Iron Man 3 10/9
5. The Internship 10/9
6. We Are The Millers 10/8

Az általad említettek közül még a Star Treket láttam, illetve a Tűzgyűrűt... előbbire adnék egy korrekt 7/10-et (a története rém egyszerű, szépnek szép, bár a lens flare-t kicsit túl sokat használják...), utóbbi inkább 10/5, mert nagyon buta, de látványos mozi... persze ízlések és pofonok... viszont azt kell mondjam, hogy sok jó film volt idén, még a World War Z is tetszett a maga vígjátéki elemeivel :) A Szemfényvesztőktől pl. többet vártam, szerintem pocsék lett... Gravitáció valahogy nem villanyoz fel, pedig látom róla a jó kritikákat... Mindenesetre érdekes látni a listádat :)
0
2013. október 27., vasárnap 16:07
Jelenleg így néz ki az idei mozis TOP listám;

Sötétségben - Star Trek 10/10
Django elszabadul 9/10
Mocsok 9/10
A vadászat 8/10
Croodék 8/10
A kolónia 8/10
Tűzgyűrű 8/10
Elysium 8/10
Gravitáció 8/10

A többi, idén látott film 8 pont alatt van, de szerencsére így is többségben van a 6 pont feletti filmek, mint az alattiak.
0
2013. október 27., vasárnap 16:00
Most visszanézve az idei mozifilmes listámat, azért volt még jó pár 8-9/10-es élményem is, ami azért nagyon is jónak mondható. :)
0
2013. október 27., vasárnap 15:53
Nekem is a Star Trek erre az évre ezidáig. Talán még a Hajsza a győzelemért volt ami megközelítette.
Gravitáció nem került fel a 10-esekhez. De Smaug nagyon oda akar majd tartozni. :D
0