Keresés

Moziajánló

2013. október 27., vasárnap 15:46
Ettől függetlenül zseniális!
0
2013. október 27., vasárnap 15:13
Olvasgatom a Gravitáció filmmel kapcsolatos dolgokat, én sajnos még nem láttam, nézem a voxban a riportot a kameraemberrel és itt olvastam a számomra legfontosabb infót. Emmanuel Lubezki fotózza a legújabb (tehát készül )Alejandro González Ioárritu filmet a Birdmant.:))
0
2013. október 27., vasárnap 14:51
Ebben csak az a bibi, hogy a Gravity nem 3D-ben forgott, hanem utólag konvertálták fel.
0
2013. október 27., vasárnap 14:41
Nekem egyelőre csak a ST:ID az egyetlen 10/10-es mozim az idén, de azért a Hobbitban még bízom, hogy változást hoz ilyen téren! :)
0
2013. október 27., vasárnap 14:36
Majd nézd meg a Star Trek Into Darkness-t és meglesz a második 10/10-es élményed is idénre.
0
2013. október 27., vasárnap 14:21
Nem, de az első 10 percben igencsak forgott velem a moziterem... aztán megszoktam az élményt és varázslatot láttam a vásznon! Most kezdem el megérteni azokat a hozzászólásaidat, amikor azt írtad: ezekkel a kamerákkal tudni kell bánni, mivel kontár kezek között ebből is csak kontár munka lesz. Még az is lehet, ha ilyen remek 3D-ket látok, akkor megszeretem és kardoskodom majd mellette veled együtt!
0
2013. október 27., vasárnap 14:19
Nem, de az első 1
0
2013. október 27., vasárnap 13:57
Jó, hogy nem húzta le az élményt a gravitáció! :)
most posts by TM
0
2013. október 27., vasárnap 13:15
Nagyon izgultam. :)
0
2013. október 27., vasárnap 11:28
Szundítva rá egyet: 10 pont! :)
0
2013. október 27., vasárnap 2:46
Szmájlit tettem, láthatod! Mindketten fejlődünk. :)
Örülök, hogy most így érzel a térhatás iránt, na meg főleg, hogy tetszett a film!
most posts by TM
0
2013. október 27., vasárnap 2:41
Tudtam, hogy ez érzékenyen érint majd, de azért lásd meg a hozzászólásomban a jót is: végre elismertem a 3D "hasznosságát"! :)
0
2013. október 27., vasárnap 2:33
"középszerűségből"? ej-ej! :)
most posts by TM
0
2013. október 27., vasárnap 1:21
Csak 2 mondatban a mai mozi-maratonról, illetve az ott látott filmekről (mivel marha fáradt vagyok):

Escape Plan
Jó kis akciómozi volt ez a két "nagy öreggel". Semmi kivetnivalót nem találtam benne, maximálisan lekötött, kb. erre számítottam, de többre, se kevesebbre!
Ez nálam 7 pont a 10-ből!

Gravity
A második olyan film, amire azt mondom, maximálisan kellett a 3D. (Az első az Avatar) Viszont míg az Avatar esetében a 3D emelte ki a filmet a középszerűségből, addig itt az egész mozi bekebelezett és felfalt vacsorára, amihez a 3D "csak" a látványt szolgálta. Még nem dolgoztam fel igazából, nem akarok elhamarkodott lenni, de ez vagy 9 vagy 10 pont lesz, még alszom rá egyet!  (Esélyes a max. pont amúgy, amit még eddig ebben az évben egy film sem érdemelt ki nálam!)
0
2013. október 26., szombat 22:35
Furi olvasni ezt :) Mondjuk jobban belegondolva Stallone fizimiskáját valóban nehéz összeegyeztetni egy szuperzsenivel, de ezen én túlléptem azzal hogy végre láthatom őket együtt :D

PRISON BREAK SPOILER
Scofield-től én teljesen el tudtam vonatkoztatni, amikor eszembe jutott, pont abból a kontextusból, hogy milyen jó kis poént lehetett volna csinálni belőle :D Ha nem halt volna meg a sorozat legvégén, simán betehették volna egy cellába, demonstrálva, innen még Ő sem tudott meglépni :D Igaz ezt megtehették volna úgy is, hogy nem Scofield-et játssza, egyszerűen csak mutatják Millert ülni egy cellában :D Nem feltétlenül Scofield-et játszva :) Én már azon is nagyon jót derültem volna :D
SPOILER VÉGE
0
2013. október 26., szombat 20:22
Szupercella

Az igazság az, hogy engem nem ejtett ámulatba Stallone és Schwarzenegger újabb kalandja. A Szupercella nem lenne egy rossz film, ha sikeresen ketté lehetne választani a főszereplőket a történettől, ugyanis számomra pont ők ketten teszik az egész mozit hiteltelenné és komikussá..

A baj ott van, hogy egyszerűen nem hittem el Stallonéról, hogy az, amit játszik. Hogy egy szuperintelligens zseni, aki börtönökből szökik meg. Ezt a figurát évekkel ezelőtt egy bizonyos Scofield nevű karakter sikeresen hozta a Szökésben, azóta számomra ő az etalon: valahogy Stalonne múltja, fizimiskája miatt egyszerűen nem alkalmas erre a szerepre. Nem kevésbé idegen volt Schwarzi szerepe, bár ő talán kicsit életszerűbb karaktert kapott. Furcsa az a börtön, ahol mindenki minimum középkorú, de ezen is lépjünk át: önmagában az alapötlet nagyon jó, s míg a fiúk nem kezdtek el akciózni, simán le is kötött a film. A finálé viszont inkább egy EX moziba illik, a semmiből felbukkanó halálba rohanó börtönőrökkel, az ok nélkül percekig a közelben tartózkodó légi járművel, a gépágyút kézbe kapó Schwarzival.

Érdekes kísérlet volt ez az egész, a film története túl okos volt, hogy akciófilm legyen és fordítva. Bár a csavarokat simán ki lehetett találni - még a Mannheimest is -, összességében egyszeri alkalomra jó kis szórakozás lett a film – talán nem utolsósorban Jim Caviezel, Sam Neil és Vinnie Jones miatt is. A nem túl sok poén működik, a helyszín jó, a hangulat, a börtön jó, kár, hogy ez egy Stallone/Schwarzi mozinak van eladva - ennek 30 éve kellett volna elkészülnie.

65%
0
2013. október 26., szombat 17:13

hajrá!! :)
0
2013. október 26., szombat 16:26
Hajnali 6kor értem haza a Halloween Night Fest II. felvonásáról, amennyiben igény van rá, vagy bárkit is érdekel, firkanthatok Nektek egy kis beszámolót. :)
0
2013. október 26., szombat 15:36
Nekem meg egy Koltai-filmre Jake Gyllenhall szempontjából... :)
0
2013. október 26., szombat 15:15
Biztos ez? :D
0
2013. október 26., szombat 14:59
Fogságban:

Vegyes érzelmek keringenek bennem. Nagyon tetszett is meg nem is.
Amiért tetszett: jól felépített és megható egyben és kemény thriller. A szereplők jól teljesítenek, habár Jake Gyllenhall szemrángása elég zavaró. Maga a történetről spoiler nélkül nehéz beszélni, így nem is teszem. A film elejétől végéig feszült és kiszámíthatatlan (kivéve az utolsó 20-30 perc), a befejezés kicsit gyengére sikeredett.
Amiért nem tetszett:
A film hossza. Nagyon elrontották, hogy 2 és fél óráig húzták-vonták. Kb. 100 perc játékidő bőven elegendő lett volna.

Szóval, nekem egy kicsit A Zodiákus filmre hajaz nem történetileg csak a játékidő szempontból.

8/10
0
2013. október 26., szombat 2:30
Nekem is! :)
0
2013. október 25., péntek 21:47
Remek kedvcsináló! :-)
0
2013. október 25., péntek 21:12
Köszi. Öröm volt olvasni. Holnap nekem is meglesz. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. október 25., péntek 21:03
Escape Plan (a magyar címét inkább hagyjuk... :D)

Sly és Arnold igazi "visszatérése" Lehetett itt Feláldozhatók 1-2, azok sehol sem voltak történetben és karakteri jelenlétben sem ehhez a filmhez képest. Itt sokkal inkább Stallonén és Swarzeneggeren van a hangsúly, teljesen Rájuk épül a film. Számomra az első fél óra is élvezetes volt, sok helyen olvasni, hogy vontatott és unalmas. Szerintem kellett ahhoz, hogy hihetőbb legyen Stallone karaktere. Ha csak utalást láttunk volna arra, hogy Ő már X börtönből szökött meg, az nem lett volna elegendő "bizonyíték".
Való igaz, hogy az igazán izgalmas rész Svarci feltűnésével kezdődik, node mikor is kezdődhetne máskor? Megvolt a bevezetés, jöhetett a tárgyalás, aminek már az osztrák testépítő is szerves része. Mikor együtt vannak a vásznon senki sem másodhegedűs a másik mellett, nagyon jól el vannak találva a poénok, és egymás heccelése is kitűnő. Szeretnék még említést tenni a szupertitkos börtön vezetőjéről. Végre egy karakter, akiről valóban elhiszem hogy gonosz, és hogy veszélyt jelenthet a főhősök életére, tehát úgymond méltó ellenfél. Nyilván egy percig sem kétséges a végső kimenetel, mégis képes végig fenntartani a feszültséget, és ezzel funkcióját abszolút jól betölti.
A film eredeti címe igen találó, mielőtt láttam volna a filmet bugyutának tűnt, de a történet főleg annak végkifejlete ismeretében nagyon is találó. Van tehát csavar is a filmben, nem is egy.

Számomra nagyon kellemes meglepetés, az amerikai bevételek alapján valami katasztrófára számítottam... Ez a film simán megérdemelne az USA-Kanadai piacról 100-120 millió dollár bevételt. Sajnos azonban a média manapság már nélkülözhetetlen egy film sikeréhez, úgy tűnik hogy Sly és Arnold már nem erős brand számukra :S

A lényeg azonban, hogy mi, akik Rambót játszottunk az erdőben gyerekként a műanyag "Rambókéssel", és mi, akik máskor félve, behúzott nyakkal osontunk keresztül egy kisebb facsoporton is holmi Ragadozóktól tartva... Mi egy újabb ÉLVEZHETŐ ÉS ÁTÉLHETŐ FILMMEL lettünk gazdagabbak a két ikontól.

A bunyók miatt fanyalgóknak pedig csak annyit üzennék, szeretnének Ők 60-70 között majd úgy kinézni, mint Sly és Arnie!
0