Escape Plan (a magyar címét inkább hagyjuk... :D)
Sly és Arnold igazi "visszatérése" Lehetett itt Feláldozhatók 1-2, azok sehol sem voltak történetben és karakteri jelenlétben sem ehhez a filmhez képest. Itt sokkal inkább Stallonén és Swarzeneggeren van a hangsúly, teljesen Rájuk épül a film. Számomra az első fél óra is élvezetes volt, sok helyen olvasni, hogy vontatott és unalmas. Szerintem kellett ahhoz, hogy hihetőbb legyen Stallone karaktere. Ha csak utalást láttunk volna arra, hogy Ő már X börtönből szökött meg, az nem lett volna elegendő "bizonyíték".
Való igaz, hogy az igazán izgalmas rész Svarci feltűnésével kezdődik, node mikor is kezdődhetne máskor? Megvolt a bevezetés, jöhetett a tárgyalás, aminek már az osztrák testépítő is szerves része. Mikor együtt vannak a vásznon senki sem másodhegedűs a másik mellett, nagyon jól el vannak találva a poénok, és egymás heccelése is kitűnő. Szeretnék még említést tenni a szupertitkos börtön vezetőjéről. Végre egy karakter, akiről valóban elhiszem hogy gonosz, és hogy veszélyt jelenthet a főhősök életére, tehát úgymond méltó ellenfél. Nyilván egy percig sem kétséges a végső kimenetel, mégis képes végig fenntartani a feszültséget, és ezzel funkcióját abszolút jól betölti.
A film eredeti címe igen találó, mielőtt láttam volna a filmet bugyutának tűnt, de a történet főleg annak végkifejlete ismeretében nagyon is találó. Van tehát csavar is a filmben, nem is egy.
Számomra nagyon kellemes meglepetés, az amerikai bevételek alapján valami katasztrófára számítottam... Ez a film simán megérdemelne az USA-Kanadai piacról 100-120 millió dollár bevételt. Sajnos azonban a média manapság már nélkülözhetetlen egy film sikeréhez, úgy tűnik hogy Sly és Arnold már nem erős brand számukra :S
A lényeg azonban, hogy mi, akik Rambót játszottunk az erdőben gyerekként a műanyag "Rambókéssel", és mi, akik máskor félve, behúzott nyakkal osontunk keresztül egy kisebb facsoporton is holmi Ragadozóktól tartva... Mi egy újabb ÉLVEZHETŐ ÉS ÁTÉLHETŐ FILMMEL lettünk gazdagabbak a két ikontól.
A bunyók miatt fanyalgóknak pedig csak annyit üzennék, szeretnének Ők 60-70 között majd úgy kinézni, mint Sly és Arnie!