Keresés

Moziajánló

2013. október 23., szerda 23:17
Gravity 10/10!!!
0
2013. október 19., szombat 17:11
Nagyon jók azok is :)

Talán a Cinema Paradiso nekem is a kedvencem. Még a Csillagos emberben tér vissza kicsit a filmezés világához. De ott már nem annyira a mozi iránti szerelem a központ, mint inkább a hazugság témája.
0
2013. október 19., szombat 17:09
Remélem kiadják DVD-n a Puszta formalitást. Az év egyik legjobb filmje!

Javítanom kell magam: Senki többet!-re gondoltam természetesen, hisz ezt mutatták be ebben az évben :)
0
2013. október 19., szombat 16:54
Na, itt ülök a soproni Cinema city 6-os termében és mindjárt kezdődik az időről időre!
0
2013. október 19., szombat 14:10
Köszi! Több volt már a kezemben, Az ismeretlen előzetesét meg is néztem, de semmitmondónak tűnt. Mivel a Senki többet esetében is ez a helyzet, valószínűleg előbbi is rohadt jó. :)
0
2013. október 18., péntek 22:17
Az óceánjáró zongoristát és a Malénát is szeretem tőle.
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 19:07
Engem is lenyűgözött a film.
Tornatore óriási rendező. Mindig meghat, elérzékenyít (kivéve a Puszta formalitást és Az ismeretlent, mert itt más volt a szándéka).

Remélem kiadják DVD-n a Puszta formalitást. Az év egyik legjobb filmje! És jó lenne, ha valamely kiadó felkarolná a Csillagos embert és a Mindenki jól van!-t is.
0
2013. október 18., péntek 18:50
Tornatorétól a Cinema Paradiso ajánlott!
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 18:50
Szép!

Ha nálunk is ilyen lenne, akkor nem csak egy dobozban gyűjteném a jegyeket, hanem albumba tenném őket! :)
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 18:21
Tök jó, hogy végre megint van relatíve normális mozitok, tök jó, hogy ilyen jó filmet láttál (Tornatore-tól eddig én is csak a Baariát láttam ("K" ajánlására), és nagyon tetszett)... és tök jó, hogy ilyen sokáig húzta egy mozi a helyjegyes rendszer nélkül (amennyire emlékszem, nálunk mindig is az volt, de 20 éve biztosan):), igazi kis különlegességként.
0
2013. október 18., péntek 17:38
Íme a biléta :)

0
2013. október 18., péntek 13:59
Amennyit a szélmalom baszakodott velem... :)
Délután lefotózom.
0
2013. október 18., péntek 13:56
No, ezt már igazán megérdemelted, Don Quijote! ;-)

Muti a jegyet!
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 12:43
La migliore offerta/The Best Offer (Senki többet, 2013)

Hogy ne vesszen el a sok sallang közt a lényeg, baszott jó filmet láttam tegnap este.

És akkor a sallang: városunk egyetlen, cserébe évtizedek óta töretlenül álló, artfilmek bemutatására szakosodott intézménye, az Otthon Mozi digitalizációjának híre még azon fülig is eljutott (mármint az enyémhez), aki - a főleg az e-cinema rendszerben vetített műsort érintően - élvezhetetlen kép- és hangminőségű elő-nem-adások miatt kerülte a nevezett intézményt, így vártam egy alkalmas címet, melyen tesztelhetem a kolléganőm által dicsért, megújult rendszert.
Guiseppe Tornatore nevével találkoztam már, ám csupán ajánlók, DVD-borítók és előzetesek útján, ám az már jelen produkcióból is messziről látszik, biztos kezű direktor instruálta a filmet, a rendezésnek komoly súlya van. Geoffrey Rush egy, a végletekig babonás, megrögzött agglegény aukcióvezetőt alakít, akinek érdeklődését felkelti egy titokzatos női ügyfele (a csodálatosan szép, holland Sylvia Hoeks alakításában), akivel a férfi életében először nem kizárólag megbízásos viszonyt ápolna. Ez így mondjuk nem hangzik túl izgalmasan (sőt, a film valódi értékeit még az előzetes sem képes visszaadni), ám a történések öt perc után berántanak, ha érdekel az árverés világa, ha nem, Rush kiváló alakítása lehetőséget ad arra, hogy jókat derüljünk a főszereplő hóbortjain, a lenyűgöző fényképezés és Ennio Morricone kísérteties dallamai pedig első osztályú tálalást adnak ahhoz a kedves románccal és jóleső izgalmakkal egyaránt átitatott történethez, mely a letaglózó végjátékban csúcsosodik ki. Nem véletlenül említettem a kísérteties jelzőt, a film bír ilyen is lenni, Morricone vonósai és billentyűsei ilyenkor a hátadon húzzák a nótát. Köszönet a Fórum Hungarynek a forgalmazásért, eszméletlen elegáns és igényes alkotásban lehetett részem a hazai bemutató által.
A technikai körülményekről annyit, hogy a képminőség és a fényerő, ha nem is ragyogó, de nagyszerű lett. Korábban, a tekercses korszakban már annak is örültünk, ha a gépész eltalálja a megfelelő falat, most viszont  a vetítmény tökéletesen illeszkedik a vászonhoz, a függöny is teljesen szétnyílt, a színek élénkek, a sötét jelenetek is tökéletesen láthatók és élvezhetők. A korábbi kétcsatornás (bár állandóan kontakthibás, szóval valójában egycsatornás) hangtechnika térhangzássá fejlődött, ám a centerből továbbra is kispórolták a magas tartományt. Ez utóbbi teljes egészében hiányzik, ami olyan zavaró tud lenni, hogy a hat sorral hátrébb diszkréten reccsenő széket is meghallom, lévén nincs, ami kitöltse a magas frekvenciát. Valószínűleg egy agyonhasznált hangszóró a ludas. Koncertanyagok, hangzásorientált akciódús bemutatók tehát szinte élvezhetetlenek így, ám némelyik párbeszédalapú, "nyugis" produkcióra el fogok látogatni a jövőben. A nézőtér helyjegyessé vált, így a biankó nyugtát  nagyon helyes kis cédula váltotta fel (igény esetén illusztrálom), ugyanakkor a jegyár megmaradt a rendkívül baráti 750.- Ft-os szinten.
0
2013. október 17., csütörtök 2:54
Óóóó, csak nyugodtan magasztald, vélhetően a többség Veled fog egyetérteni. Teljesen normális ez így, igenis legyen ellenvélemény a filmről.

Ha az meg ráadásul pozitív, az külön jó. Nekem nem jött be, de ez is lassan normális, ez ne zavarjon Téged.
0
2013. október 16., szerda 20:48
Bár a Vox kritikái meghatározó szempontok
a filmválasztásoknál -nálam legalábbis- a Fogságbanról
irt kritikájukkal teljesen egyetértek, persze ez nem azt jelenti,
hogy nekem nincs róla véleményem, sőt általában vannak
önálló gondolataim is! :)
0
2013. október 16., szerda 17:27
Gondoltam rá, hogy billentyűzetet ragadok és kicsit magasztalom ezt a filmet - mert nekem nagyon bejött - de ezek után nem merem... :D
Mióta kislányos apa lettem felettébb érzékenyen érintenek az ilyen gyermekkel kapcsolatos dolgok mint ez a film is. Hugh Jackman játéka sokat hozzátett ehhez egyébként. Nálam bejött...
Nem vagyunk egyformák :)
0
2013. október 16., szerda 1:38
Nem, ez most kivételesen nem onnan jött. Valahol neten láttam.

Igaz, a VOX az év legsúlyosabb filmélményének nevezi a 100%-os értékelése mellett,de ettől függetlenül is megnéztem volna. Egyébként ha már szalagcímek: a havi újság egyik sokatmondó címe: az Év Machetéje :)
0
2013. október 16., szerda 1:28
Vox? Ezeknek az iskolai fogalmazásgyárosoknak néha nem ártana egyeztetni, ha már egyszer a Gravitáció az "évtized sci-fije" volt náluk. Márpedig az "évtized" nagyobb, mint az "ősz". Egyébként vannak arra utaló jegyek, hogy asszimilálódnak egymáshoz az ottani "kritikusok", már többnél fellelhetők az olyan jól begyakorolt paneldumák, mint például hogy főhősünk, rendezőnk, forgatókönyvírónk tehát érzékeltetni akarják, hogy minden alkotó a Vox birtokát képezi, ha mégsem, akkor csak egyfajta bugyuta bratyizásról van szó, na meg megemlítendő még az ámerikai filmszleng sznob, műmájer alkalmazása a magyarosság rovására, mer az verifájn.
most posts by TM
0
2013. október 16., szerda 0:41
Ezeket most kivételesen utána olvastam.. Egyedül a szalagcím, "Az ősz legjobb filmje" volt előtte. :)
0
2013. október 16., szerda 0:05
Ha támpontot/ új viszonyítási alapot ad, szerintem nem baj, én is sok kritikát olvasok. Akkor van vele probléma, ha túlságosan képes befolyásolni, vagy torzítja a saját értékrendszered által felállított ítéletet, esetleg előre plántál beléd olyasmit, amit nem kéne. Mondjuk ehhez olyan kritikának is kell lennie.
Na meg az se mindegy, ha a film megtekintése előtt, vagy után olvasod a róla szóló írást.
0
2013. október 16., szerda 0:01
Túl sok kritikát olvasol, de ezt már mondtam.
most posts by TM
0
2013. október 15., kedd 23:44
Nincs olyan, hogy túl sok film.
0
2013. október 15., kedd 23:31
Fogságban

Basszus, már megint nem azt a filmet láttam, amit a kritikusok az egekig magasztalnak… Pedig nincs túl nagy elvárásom egy thrillerrel szemben, csupán annyi, hogy legyen izgalmas, kiszámíthatatlan, meglepő, esetleg drámai - ahogy Mr. Ego mondta a Lecsóban: „Nyűgözzön le!” De a Fogságban-nak nem sikerült…

Hogy miért is? Az, hogy az alapszituhoz hasonlót láttam már, nem zavart, itt a hangulat, a télbe hajló kisváros nyomasztó légköre jó kiegészítés volt. A lányát elvesztő apa érzései jól átjöttek, Hugh Jackman kiválóan hozta a figurát. Még Lokival (Loki-LOL) sem volt bajom, bár a Koltai Róbert féle szemrángás Gyllenhaalnál idegesített. A baj egyrészt azzal volt, hogy ismét csak nem tudtam elhinni, hogy ennek a sztorinak nem az lesz a vége, ami lett, másrészt meg azzal, hogy ne ám már, hogy egy thrillerben percekkel az események előtt meg tudjam mondani, mi fog történni… A zsaru idegesítően töketlen, ha nem lettek volna a teremben, kiabálhattam volna, hogy Nézz már le, te hülye!!! , és egyebek. Bosszantóan kiszámítható a film, ráadásul irracionálisan életszerűtlen. Spoiler nélkül nehéz mindezt megmagyarázni, de hogy itt senkinek nem hiányzik senki, az fájt, az anya viselkedése a film közben abszurd, az egyik percben eső esik, a másikban egy centi hó van, utána megint fekete a táj, s végül megdöbbenve néztem, hogy USA-ban nincs egy kib*szott mentőhelikopter a beteget kórházba vinni… Áááá…

Kb. fél-egy órával hosszabb a kelleténél, a nyomasztó hangulat átjött, de olyan klasszikusok nyomába sem érhet, mint pl. a Nyom nélkül. Nekem messze nem ez az „ősz filmje”. Vagy csak lehet, túl sok filmet nézek????

60%
0
2013. október 15., kedd 9:44
Dehogy, aki ismer, tudja, hogy ez messze van még a haragtól. :)
0