Keresés

Moziajánló

2013. október 14., hétfő 23:01
A Gravity 192 milliónál jár. Nem semmi.
0
2013. október 14., hétfő 22:05
Creeper, azért remélem, nincs harag. :)
0
2013. október 14., hétfő 22:05
Az érzés nálam is hasonló volt. Remélem, még sok ilyen remek feliratos filmeket láthatok a közeljövőben a mozikban. :)
0
2013. október 14., hétfő 21:57
A gravitáció fogságában? :)
0
2013. október 14., hétfő 21:39
Na, délután megvolt a Fogságban és a Gravitáció is egymás után...zsong a fejem!
Úgy örültem hogy végre feliratos filmeket tudtam nézni moziban!
0
2013. október 14., hétfő 17:28
Oké, akkor fejezzük be itt.
0
2013. október 14., hétfő 17:16
James Cameron szavairól pedig úgy gondolom, különösebb magyarázatot nem igényelnek:

James Cameron, best friend of Cuarón and a huge fan of the film, said Bullock s work is more impressive than the technology that supported it. "She s the one that had to take on this unbelievable challenge to perform it. (It was) probably no less demanding than a Cirque du Soleil performer, from what I can see." And of the result, he said, "There s an art to that, to creating moments that seem spontaneous but are very highly rehearsed and choreographed. Not too many people can do it. ... I think it s really important for people in Hollywood to understand what was accomplished here."

http://www.imdb.com/title/tt1454468/trivia?ref_=tt_trv_trv
0
2013. október 14., hétfő 17:12
Nem tudom, most mit vársz tőlem, egy dologban viszont biztos vagyok, semmi kedvem részt venni olyan eszmecserében, ahol a másik fél azért kardoskodik, hogy ismerjem el, az év számomra egyik legnagyobb moziélménye hol válik a későbbiekben unalmassá és eseménytelenné, sőt, azt is lássam be, főszereplője alig művel többet a B-horrorok rohangálós macáinál. Kösz, nem.

Amúgy meg igenis kapjuk be a faszt, amiért minden agyatlan faszságot, füves vígjátékot, hülye képregényadaptációt lenyelünk különösebb kommentár nélkül, de egy méltán sikeres, tartalmas, minden szempontból igényes és kiváló filmalkotás esetében egy baszott oxigénszinten meg kétszer hárompercnyi szótlan drámai jeleneten itt rugózunk oldalakon és napokon át. Nevetséges. Ez nem véleménykülönbség, értelmes vita, hanem szánalmas baszkódás.
0
2013. október 14., hétfő 16:38
Bocs a duplázásért.
0
2013. október 14., hétfő 16:37
Még erre hadd reagáljak:
"...ráadásul rá nem bíztak olyat sem, hogy egymagában percekig tartó, vágás nélküli drámai, akár szótlan jeleneteken keresztül tartsa fenn az érdeklődést és tartsa életben a filmet az eseménytelen szegmensekben is..."

A film nagy részét a látvány vitte el, és nem Bullock, ha pedig mondjuk az űrállomáson töltött jelenetekre gondolsz, pont erre írtam azt, hogy elsőre érdekes volt és izgalmas, mert nem tudtam, mi fog történni a következő percekben. Másodjára viszont ezek a jelenetek, bátran ki merem mondani, unalmasak és eseménytelenek, és nem, nem viszi el a hátán Bullock játéka.

Vagy nálatok van alacsonyan a léc, vagy nálam magasan, de az tény, hogy ebben nagyon nem értünk egyet.

Cameron idézetére nem is reagálnék, amire amúgy van egy sanda gyanúm, hogy nem teljesen arra értette, amire te.
0
2013. október 14., hétfő 16:37
Még erre hadd reagáljak:
"...ráadásul rá nem bíztak olyat sem, hogy egymagában percekig tartó, vágás nélküli drámai, akár szótlan jeleneteken keresztül tartsa fenn az érdeklődést és tartsa életben a filmet az eseménytelen szegmensekben is..."

A film nagy részét a látvány vitte el, és nem Bullock, ha pedig mondjuk az űrállomáson töltött jelenetekre gondolsz, pont erre írtam azt, hogy elsőre érdekes volt és izgalmas, mert nem tudtam, mi fog történni a következő percekben. Másodjára viszont ezek a jelenetek, bátran ki merem mondani, unalmasak és eseménytelenek, és nem, nem viszi el a hátán Bullock játéka.

Vagy nálatok van alacsonyan a léc, vagy nálam magasan, de az tény, hogy ebben nagyon nem értünk egyet.

Cameron idézetére nem is reagálnék, amire amúgy van egy sanda gyanúm, hogy nem teljesen arra értette, amire te.
0
2013. október 13., vasárnap 3:33
A Disney-Abrams műhelyből csak olyan kameracsillogás ellenére is fakószürke produkciót várok, mint a legújabb kori Star Trekek. Csak gyorsbüfé.
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 3:18
Még van hét év ebből az évtizedből. Abba még belefér 2(-3) Star Wars-film is. :)
0
2013. október 13., vasárnap 3:12
Tömegvonzáshoz kapcsolódóan még annyit, hogy visszalapoztam az elmúlt évek (nem túl hosszú) sci-filmlistáját, s így már nem is olyan túlzó az "az évtized sci-fije" cím.
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 1:55
Cuaron egyébként azt mondta, hogy azért nem dolgoztak eleve 3D-s kamerákkal, mert technikailag lehetlenség lett volna kivitelezni így, ilyen beállításokkal, szögekkel, mozgatásokkal, mivel a 3D-s kameráknak mindenütt több hely kellett volna.
Szerintem ha még az alkotói munka kezdeti fázisában bevonta volna Cameront, ő biztos kitalált volna akár olyan kicsi térhatású filmfelvevőt is, amit egy szkafanderen belül irányítva rögzíti a sisakot viselő arcjátékát. :) Így viszont megint a megalomán James járt jól: a pali szemügyre vette az Avatar óta készült szuperprodukciókat, 3D-s filmeket, azok minden fogyatékával, technikai végességével, most hazamegy, előveszi a listáját, és a saját következő filmjében megint csupa olyan dolgot tár a világ elé, amit azelőtt másnak nem sikerült kivitelezni. Neki muszáj mindig elsőnek lenni! :)
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 1:49
Nem volt célom, de értem, mire gondolsz, és jogos. Ma nem vagyok a toppon a példákat és párhuzamokat illetően. :P
0
2013. október 13., vasárnap 1:43
Jó példának éreztem a leegyszerűsítésre. :)
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 1:11
Miért lenne kár? Én örülök annak, hogy sokan sok- és másféle mércével nézzük és értékeljük a filmeket, így születnek ilyen remek kis viták, véleménycserék, mint éppen ez itt.
0
2013. október 13., vasárnap 1:09
Miért is? :)
0
2013. október 13., vasárnap 1:08
Ha nem is alapjaiban, de össze nem mérhető a kettő. Az általam egyébként pont a Sarah szerepe miatt kifejezetten kedvelt Shauna MacDonaldot még töredékannyi fizikai hatás sem érhette a forgatás alatt, pláne nem azok intenzivitásában és összetettségében, mint a Gravitáció Sandra Bullockját, ráadásul rá nem bíztak olyat sem, hogy egymagában percekig tartó, vágás nélküli drámai, akár szótlan jeleneteken keresztül tartsa fenn az érdeklődést és tartsa életben a filmet az eseménytelen szegmensekben is. De nem ragozom tovább, kár, hogy mindez nem magától értetődő, igaz, James Cameron is azzal zárta gondolatait, "Hollywoodnak meg kell értenie, micsoda teljesítmény valósult itt meg".
0
2013. október 13., vasárnap 1:06
Erről most ez jutott eszembe:

"Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól."

:)
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 1:03
Gravitáció

Kivételes látvány,atmoszféra ami elsőre eszembe jut, szóval a készítők értették a dolgukat, nem láttam még ennél szebb 3D-s filmet. Egyszerűen fantasztikus a kèpi világa, és bár annyira nem vagyok oda a 3D-től, ezért a filmért érdemes foglalkozni a műfajjal.

A sztori azonban finoman szólva sem bonyolult és nem is túl érdekes. A film erénye nagy százalékban látvány, gondolom emiatt kevésbé volt fontos egy igazán jó forgatókönyv. Néhol egészen frappáns párbeszédek jellemzőek, de leginkább banális,nevetséges,szentimentális az egész. Szóval nekem valahogy nem jött át a dráma így azt mondom az év filmje és a legjobb film jelző túlértékelés,várjunk még azzal a legjobb film Oscarral.

7.5/10
0
2013. október 13., vasárnap 0:57
Igazából nem tudok belekötni (nem is akarok), meg ellentmondani azoknak az érveknek, amit felhoztál, én egyszerűen nem így érzem.
Az Andy Serkist illető hozzászólásoddal maximálisan egyetértek ugyanakkor, és ne felejtsük el a Gyűrűk urában nyújtott alakítását se, ahol ugyan csak egy CGI által életre keltett figura volt a vásznon, a nyála viszont csakis a sajátja volt, ami módosítás nélkül került a filmbe! (Ez egy kurva jó sztori, ami az egyik DVD extrái között van).

Ami horror film hirtelen eszembe jutott, az a Descent volt. És most véletlenül se a produkció nagyságában hasonlítsuk össze a Gravitációval, vagy akár csak milyenségébe, hanem hogy a főhősnőnek ott is rengeteg fizikai nehézséggel kellet megküzdenie, összemocskolva, véresen, kifáradva, egy szűk helyre szorítva színészkednie. Ez miben lenne más?
0
2013. október 13., vasárnap 0:37
Én azzal is megelégszem, ha valamelyik kollégája a kezébe adja. :)

Viccet félretéve, nem tudom, eljutott-e hozzád idelent, amit a hosszúhosszú előkészületek és a forgatás alatti teljesítményről írtam, de az ítészek természetesen ezeket a szempontokat is belekalkulálják a díjazásba, nemcsak azt, mennyi látszik a színészből és mi van a fején.
Nem tudom, emlékszel-e még A majmok bolygója: Lázadás című filmre, ahol a Caesar szerepében látható Andy Serkis alakítását úgy méltatták, hogy magát a színészt tulajdonképpen egyáltalán nem látjuk a filmben, csupán a mimikája alapján készült számítógépes utómunka jelenik meg a vásznon. Nem meglepő, hogy a vizuális effektek kategóriájában kapott is egy Oscar-jelölést a cím.

Egyébként nem tudom, Te hogy vagy vele, én elég sok túlélőfilmet láttam, de ilyenből még csak hasonlót sem, a B-horrorok pedig olyan messze vannak ettől, mint a legközelebbi műhold tőlem. :)
0
2013. október 13., vasárnap 0:34
Nocsak? :)

Igaz, én is hasonlóban törpölök, remélem, hogy létrejön.
most posts by TM
0