Keresés

Moziajánló

2013. október 13., vasárnap 0:29
Ennél a filmnél kifejezetten érdekes lesz majd a BD extrák között a "Hogyan készült?" rész. :)
0
2013. október 13., vasárnap 0:27
Az biztos, hogy testileg és lelkileg is helyén kellett lenni a produkciónál a forgatás alatt, de én azt mondom, ez nem egy olyan megírt karakter volt, aki megformálásáért és életre keltéséért már repülne is az Oscar. Azok a jelenetek, mikor a gyermekéről volt szó, csodálatosak és nagyon mélyen hitelesek voltak. Ebből volt 2-szer fél perc.
A film felében szkafander mögött van, alig lehet látni valamit az arcából/mimikájából. Ott max azt tudom kiemelni, hogy jól utószinkronizált, de ez meg alap egy ilyen produkciónál. A film többi része pedig egy egyszemélyes túlélőfilm, láttunk már ezer ilyet, ezer különb kategóriában. Gondolhattok itt akár B-horrorokra is, mikor egy csaj egyedül marad a veszedelemmel szemben. Számomra ez így nem volt kiugró alakítás, de ahogy írtam, gondom sem volt vele. Nem ásom alá Bullock érdemeit, de piedesztálra sem emelem.
0
2013. október 13., vasárnap 0:26
Én eddig csak az Alegríát láttam, de az is lenyűgöző - kár, hogy a címadó dal erősen rövidített változatban szerepelt a műsorban.

Ezt a bicajos dolgot el sem tudom képzelni, eggyel több ok arra, hogy újranézzem. :)
Mondjuk ez utóbbi egész biztosan sokszor be fog következni, mert mire ez a lemez megjelenik, addigra terveim szerint kiépül itthon egy kisebb 3D-s rendszer. :)
0
2013. október 13., vasárnap 0:19
S bizony milyen jó az a James Cameron rendezte Cirque de Soleil-film! :)

Nekem az volt a legmeredekebb, amikor megtudtam, hogy annál a résznél, amikor a légszomjtól, fizikai fáradtságtól, lelki fájdalomtól meggyötörten magzatpózba zsugorodva kikapcsolódik, elernyed, ejtőzik, relaxál, piheg (kinek mi) akkor valójában egy biciklire volt rákötözve, azon pörgött, s közben úgy kellett csinálnia, mint aki éppen nem csinál semmit. Színészileg ez az egyik legnehezebb dolog.
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 0:16
Most utólag olvasom, a Cuarón által favorizált vágatlan snittek miatt Bullocknak precíz mozgáselemek hosszú kombinációját kellett megjegyeznie, miközben saját mozgását is koordinálnia kellett a drótokon. Mindehhez adjuk még hozzá a hiteles érzelmek széles skáláját, és mindez másodpercről másodpercre, több percen keresztül flottul menjen.
0
2013. október 13., vasárnap 0:09
Ha mással láttam volna, akkor annak a másvalakinek a képével vésődött volna be, és most nem gondolkodnék Bullockról, úgyhogy ez akkor is és most is számomra lényegtelen és felesleges dilemmázás. Sandra Bullockot egyébként szeretem. Sosem rajongtam érte, de tetszettek az alakításai, filmjei. Szerintem egy intelligens nő, aki jól választ szerepeket. Megkockáztatom, hogy a fiatalabb önmaga nem is lett volna jó erre a szerepre. Ehhez egy olyan középkorú - hollywoodi mércével mérve - már nem teljesen "mai csirke" kellett, akiről az ember valóban elhiszi, hogy az élet megtörte, hogy még önmaga számára sem tisztázott az, hogy valójában élni akar.
Szóval én nagyon örülök annak, hogy így alakult a szereplőválogatás.
most posts by TM
0
2013. október 13., vasárnap 0:08
James Cameron egyenesen egy Cirque du Soleil-előadás erőfeszítéseihez hasonlította Ryan Stone szerepét, ahol a színésznek jelentős fizikai megterhelés (biztos lehetsz benne, a greenscreen előtt is kegyetlenül össze-vissza rángatták, még ha egy része csak trükk is) közepette kellett hiteles érzelmeket megjeleníteni, sőt, teljesen spontánnak tűnő, váratlan pillanatokat érzékeltetni a legpontosabb időzítésben, hisz ha elkésik egy fél másodpercet is, a kamera már két méterrel odébb jár. Mindezt akkor is, ha már ötödszörre veszik az adott jelenetet, mert elcsúszott az időzítés, és már forog a színész gyomra a rángatózástól. És akkor még nem beszéltünk a teljesen vágatlan, monodrámai snittekről, ahol minden csak tőle függ. Én egy pillanatig sem gondolom, hogy ezt a teljesítményt akármilyen szinten okunk volna lebecsülni, ellenkezőleg.
0
2013. október 12., szombat 23:57
Vedd alapul a Newton törvényeket és a különböző rugalmas és rugalmatlan ütközéstípusokat, továbbá kérdés az, hogy a szóban forgó kötél mennyire rugalmas? Elvben maradhat feszesen visszarántás nélkül...
0
2013. október 12., szombat 23:52
Szerintem elég merész lenne egy Oscar-díj ezért az alakításért, de majd februárban elválik. :)

Amúgy nem mondom, volt 1-2 olyan név, akiken én is csak elmosolyodtam, de volt pár, akiket simán bele tudtam volna képzelni Stone szerepébe. De azt már sosem tudjuk meg, milyen lett volna ha...
0
2013. október 12., szombat 23:49
Valszeg nálam is lesz még egy megtekintés (idén ez lenne az első duplázás), ugyanis egy haverom, akivel amúgy gyakran járok moziba, még vacillált, hogy megnézze (megnézzük)-e, a mai élmény után viszont bátran fogom elrángatni, és ismét beülni vele erre a nem mindennapi élményre.
0
2013. október 12., szombat 23:43
Bátrabb vagy nálam, én nem mertem célozgatni a díjszezonra, de boldog lennék, ha úgy lenne, ahogy írod. :)
most posts by TM
0
2013. október 12., szombat 23:40
Erről jut eszembe, végignéztem az összes jelölt névsorát Stone szerepére, de egyiküket sem tudtam volna ebben a szerepben elképzelni (sőt, voltak egészen röhejes nevek is, bár gyanítom, sokan esetleg akkor jöttek szóba, amikor a produkció még nem tűnt ekkora vállalkozásnak). Ha Bullock kisasszony jövő februárban el talál hozni egy szobrot, joggal gondolhatja, "még jó, hogy rám is gondoltatok".
0
2013. október 12., szombat 23:36
TM már leírt mindent a Gravitációról, amit arról érdemesnek tartott. Bár egy negyedik megtekintés ezen még változtathat. Sandra Bullock zseniális alakításáról például még tudnék beszélni sokat.
most posts by TM
0
2013. október 12., szombat 23:04
Bazzki, bocs, valamiért úgy emlékeztem, TM írta azt a hozzászólást! :D
0
2013. október 12., szombat 22:43
19277?
0
2013. október 12., szombat 22:21
Visszaolvastam 2 oldalt, de nem emlékszem, hogy erről lett volna szó.
0
2013. október 12., szombat 22:03
Ezt mondtam én is. :)
0
2013. október 12., szombat 21:58
http://i.space.com/images/i/000/013/599/i02/nasa-flex-fire-space-station.jpg?1322603487

Elvileg így nézne ki a súlytalanság állapotában létrejövő láng. :)
0
2013. október 12., szombat 21:56
Ez de érdekes. De jól, érthetően van elmagyarázva, szeretem az ilyet.
0
2013. október 12., szombat 21:52
A tűz tényleg golyó alakú, csak nem sárga, hanem kék.

http://tuztorony.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=44:meggyullad-e-a-gyertya-a-sulytalansag-allapotaban&catid=1:tzoltosaggal-kapcsolatos-informaciok
0
2013. október 12., szombat 21:18
Nem kötözködésből rugózok ezen a kérdésen, hanem mert tényleg érdekel a válasz. Jobb példát meg nem tudtam felhozni.
0
2013. október 12., szombat 21:17
A víz alatt ne felejtsd el magad egy olyan űrállomáshoz/űrhajóhoz kötözni, ami saját maga is kiszámíthatatlanul sodródik. ;)
0
2013. október 12., szombat 20:54
Amúgy nem ezek miatt 8/10 a film, hanem a kritikám összegzésében kifejtett 2 dolog miatt. :)
0
2013. október 12., szombat 20:53
Nem tudom, mennyire érthető a kérdésem, de engem nagyon érdekelne rá a választ, szóval hadd fejtsem ki egy másik példával. Természetesen ez is SPOILERES lehet.

Vegyünk egy ugrálókötelet, aminek az egyik vége Clooney, a másik meg Bullock. Ha mondjuk víz alatt (még ez hasonlítható földi keretek között leginkább a súlytalanság állapotához), ostorként meglendítem a kötelet, miközben az egyik végét stabilan fogom (esetünkben ez Bullock), a másik ugye vége ugye elsodródik, de mikor teljesen kifeszül a kötél, akkor nem áll meg úgy a vízben (űrben), hanem a másik, stabil vége (Bullock), visszarántja maga felé. Ennek ellenére a filmben az ominózus megfeszülés után nem volt semmi visszarántás, ugyanúgy feszes maradt a kötél. Miért?
0
2013. október 12., szombat 20:49
Ugorjunk ki, kipróbáljuk. :)
0