Niwrok, remélem, hogy az alábbiakat olvasva (már ha bünteted magad azzal, hogy elolvasod) megérted, hogy miért nem írok a számomra igazán kedves filmekről. A Gravitáció még nem az, de eredményesen kopogtatott a kapumon, így minden esélye megvan, hogy beletartozzon az elitbe.
Amúgy még adós vagyok az idei 100. mozilátogatásom alanyának a címével, és ezt azért Neked írom, mert úgy emlékszem, hogy ebben rokonlelkek vagyunk: a Mielőtt éjfélt üt az órát választottam a dicső jubileumi alkotásnak. Ez a Mielőtt-trilógia olyan szent tehén nálam, hogy azt nehezen önthetném szavakba, de majd egyszer valamikor valahol talán megpróbálom. Jó, hogy van más is, aki értékeli.
Creeper, magam is láttam a Transzt, a Csak Isten bocsáthat meg és A nagymester című filmeket is, sőt, ezeken kívül a Túl a csillogásont, A nagy füzetet, a Szerelem, örökség, portugált, a Barátunk, Supermant, a Blue Jasmine-t is meg még mást. Szeptemberben nyitottam az art-mozik irányába, volt, hogy egész nap a Művészben voltam, de például azt is kitapasztaltam, hogy onnan a Toldiba a Dessewffy utcán át hat perces erőltetett menettel át lehet érni (rövidebb lábú embernek tíz) szóval csak annyi, hogy ezt részben Neked is köszönhetem, köszi!
Szeptemberben 30 nap alatt 30-szor voltam moziban. Ezt az őrült tervet még nyaralás után találtam ki, és minden pillanatát nagyon élveztem! Még Refnről is megváltozott a véleményem. :) Jó volt kis termekbe járni, jó volt, hogy összebarátkozhattam jegyszedőkkel, mozigépészekkel, hogy art-mozi és multiplex mozik gépházába is bebocsátást nyerhettem. Megismerhettem a helyi viszonyokat, a modern technikát, a mozi háttérországát is. Ezekről mind szerettem volna írni külön, de úgy látszik, hogy mindig van valami, ami disszonanciába fullasztja azt a paradicsomi állapotot, ami minden bizonnyal csak az én flúgos utópiám szerint kéne, hogy legyen. Mindenesetre magamra vonatkoztatva próbálom javítani a helyzetet, ezek után egy darabig most nem növelem semelyik film "hájpját".