Keresés

Moziajánló

2018. április 30., hétfő 10:45
Tegnap megnéztem a Hang nélkült. Nyilván vannak benne hibák, de ha az ember elengedi akkor mocskosul élvezhető, mindenkinek ajánlom nagyon!
0
2018. április 30., hétfő 6:21
A film vége valóban nagyon megosztó lett ilyen szempontból, de a rajongókon, filmbuzikon kívül az átlag mozi nézőknek nincs fogalmuk arról, hogy melyik karakterek kapnak még filmet vagy hogy melyik színész hány filmre írt alá. Így nekik ez valóban ütős, drámai befejezés volt. Kevin Feige mondta is, hogy nem jelentik be még egy ideig a következő fázis filmjeit és kihagyják az idei comic cont is. Szóval az emberek többségét majd meglepetésként fogja érni, hogy lesz pókember 2 és galaxis őrzői 3, fekete özvegy film, stb.
0
2018. április 30., hétfő 3:01
Szerintem is tök jó volt, pont olyan szórakoztató, mint az első Bosszúállók... de miután felocsúdtam a finálé döbbenetéből, azon gondolkodtam, mennyire is súlytalan minden, amit ott láttam. Hisz be van jelentve egy csomó másik folytatás, tehát ami itt történik... hmmm... az minimum nem marad így.
0
2018. április 30., hétfő 2:35
Nálam Thor érkezése is ilyen lett.

Már csak az Immigrant song hiányzott aláfestésnek ahogy a Ragnarökben volt. Tegnap a Thor 3at is újranéztem. Szerintem még mindig magasan a legjobb a trilógiából. Remélem lesz még új rész ezzel a rendezővel.
0
2018. április 30., hétfő 0:37
A Kapitány feltűnése az igazán epic. Ahogy megjelenik a körvonala a sötétben, pillanatnyi hatásszünet és elkapja a felédobott lándzsát.
0
2018. április 29., vasárnap 23:10
Másodszor is nagyon tetszett. Szép összegzése az univerzumépítésnek. Remélem a negyedik részt nem szúrják el és méltó zárás lesz.
0
2018. április 29., vasárnap 4:42
Tegnap megvolt nekem is. Én nagy Marvel fan vagyok, így ez a film totális élvezet volt számomra. Sokszor könnyesre röhögtem magam a beszólásokon, de a dráma is átjött. A Russo tessók iszonyat érzik, hogy kell ezt. Egy hét múlva én is újrázom.
0
2018. április 29., vasárnap 4:17
Szombaton én is csatlakoztam azok táborához, akik megnézték a Bosszúállók - Végtelen háborút. Nem szeretnék spoilerezni, így csak néhány gondolat.
A filmet 2D + felirat kombinációban néztem meg, mert feliratosan csak így volt látható. Azt tudom, hogy az kapja meg a teljes képet, aki IMAX-ben tekinti meg, de nekem az eredeti hang fontos volt.
A történet az elejétől kezdve pörgős, gyakorlatilag minden "felvezetés" nélkül a story közepébe csöppenünk. A játékidőt egyáltalán nem éreztem hosszúnak, lekötött végig. Mivel a filmet már évek óta vártam, örömmel láttam a Marvel univerzum hőseit egy filmen belül. Thanos karaktere pedig kifejezetten tetszett, végre nem csak 1-2 mp-et kap valamelyik film végén :D
Ritkán újrázok filmet moziban, de most azt hiszem megteszem.
0
2018. április 27., péntek 13:36
most posts by TM
0
2018. április 27., péntek 13:10
Ők is nagyon, igen! :)
Most már simán lehet, megvették azt is. :)
Fogok én is, de majd megint csak IMAX-ben.
most posts by TM
0
2018. április 27., péntek 12:59
Nálam a Mordály-Thor páros vitt mindent.
Szerencsére nagyrészt szépen sikerült összefésülni a karaktereket. Meg azt sem hittem, hogy ilyen sok Aliens utalás lesz egy marvel filmben. :D
Holnap este újrázom. :)
0
2018. április 26., csütörtök 19:33
Ja, szokásos módon elfeledkeztem a szokásosról, méghozzá a stáblista utáni jelenetekről. Ezúttal csak egy van, az is a legeslegvégén, tehát amíg lemegy a 7-8 perc stáblista, addig lehet nyújtózkodni, beszélgetni, különböző imitált "jajjleesettnemtalálomnemtudokfelállnielzsibbadtamösszeszedemaszemetet" dolgokkal szédíteni az esetlegesen thanosi arcéllel ránk bámuló zord személyzetet, hogy kibekkeljük a jelenetig eltelő időt. E jelenet némi előremutatást ad arra vonatkozóan, hogy mi fog eztán történni. Persze csak lájtosan, de azért nem szabad kihagyni, ahogy a torta utolsó morzsája is miénk a tányéron, úgy ez a szcéna is benne van a jegyárban. :)
most posts by TM
0
2018. április 26., csütörtök 19:24
Bosszúállók: Végtelen háború

Semelyik korábbi részt nem néztem újra, előzetest talán láttam valamikor, de a legkevésbé sem mondhatnám, hogy felajzva ültem be a legelső IMAX-vetítésre. Mondjuk az, hogy a lehető legkorábbi hozzáférést választottam (igen, ennél a filmnél a képarány miatt idehaza csak ebben a teremben látható a TELJES film), azt felfoghatjuk egyfajta megelőlegezett bizalomnak. Gondoltam, majd lesz, ami lesz. Ehhez képest már pár perccel a kezdés után úgy beszippantott a látnivaló, hogy csak kapkodtam a fejem, drukkoltam, karfát szorítottam, vigyorogtam, szomorkodtam - vagyis működött a kémia közöttünk.
Talán az első Bosszúállók-filmnél éreztem utoljára ilyet, úgyhogy azt hiszem, ez mindent elmond a film nívójáról, hatásmechanizmusáról, erejéről - kinek melyik tetszik.
Nem hittem, hogy ennyire jól össze lehet ereszteni különböző filmek különböző környezetéből érkező különböző karaktereket, de a Marvel ezt is olyan pihepuhapikkpakk módon megoldotta, hogy némi élcelődéses-poénkodásos ismerkedésfázis után nem sokkal olyan fura barátságok, harcosklikkek szövődnek, mint mondjuk Bucky és Mordály.
A látvány elsőosztályú, a helyszínek kidolgozása tökéletes, a filmzene egyenrangú a képi világgal, ám ami talán a legjobban elviszi az ember figyelmét, az az a szinte nonstop csihi-puhi koreográfia, ami miatt imádni lehetett a már említett első Bosszúállók filmet, s amiből kaptunk egy még jobb, még nagyobb adagot a Polgárháborúban. Nos, itt ebből annál sokszorosan több van, s ez az, amit ugye a forgatókönyvben csak azzal az egy szóval jellemeznek, hogy "harcolnak", aztán nesze neked vizuális brigád, csináld meg, úgy, hogy az olyan kreatív, olyan magával ragadó, olyan pofaleejtő, s ugyanakkor itt-ott oldásképpen vicces is legyen, amilyen eddig még nem volt. Hát, megoldották! A különböző képességű figurák vállvetve olyan attak-koreográfiákat hoznak össze, hogy azokat napokig el tudnám nézegetni!
Mindemellett azért van némi karakterábrázolásos-jellemfejlődéses vonalra is idő, amiben talán meglepő módon Thanos a főalak. Drámainak mondható összességében a sztori, van benne szomorúság és halál rendesen. Akár a Trónok harcás Martin-bátyó is írhatta volna némelyik fordulatot, mert bizony hagyják benne ott fogukat ismertebb (főbb)karakterek is. Néminemű logikai bukfenchatárig viszik el a projektet, pontosabban annak a FELÉT (merthogy ezt úgy félbevágták, mint pl. anno a Mátrix folytatását), mivel - s ez talán nem SPOILER - odáig fajulnak a dolgok, ameddig nem szeretnék,  hogy fajuljanak, mert akkor már tényleg nincs mit tenni. Nos, a jövő májusi folytatásban ezt a kitételt kell kukázni/felülírni, hogy akkordemégis van keresnivaló.
Ha ugyanilyen körítésben érkezik az is, akkor ezen a legkevésbé sem fogok fennakadni. :)
Hajrá, Bosszúállók!
most posts by TM
0
2018. április 7., szombat 0:05
:)
most posts by TM
0
2018. április 6., péntek 22:45
Pacific Rim: The Last (De)Knight
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. április 6., péntek 22:16
Máshol, máskor lehet, hogy jobban vette volna ki magát, de ez most totál félrement.
most posts by TM
0
2018. április 6., péntek 21:43
Kellett lennie. Még a filmzene egyik tételének is ez a címe. Most nem linkelem be, de neten van róla leírás. :D Izgalmas lehetett, ha nem tűnt fel. Amúgy nem hibáztatlak érte. Boyegával kapcsolatban meg olvastam egy baromi jó interjút, annyira lelkesen beszélt erről a filmjéről is. (Egy percig el is hittem, hogy lehet ez egy jó film?) Bár, ha benne vagy mint színész/producer, akkor kicsit másként látod a végeredményt. :D
0
2018. április 6., péntek 21:26
Előzetest nem néztem.
Volt ebben olyan? :D
most posts by TM
0
2018. április 6., péntek 21:03
Nem irigyellek, nekem a védekező mechanizmus odáig terjedt, hogy én be se fizettem rá! Téged biztos elcsábított a Mega Kaiju! :D
0
2018. április 6., péntek 20:59
Tűzgyűrű: Alvás

Szégyen, nem szégyen, de valahol a film kétharmadánál-háromnegyedénél annyira "izgalmas" volt a buli, hogy jótékony álomba szenderültem és a vége előtt 5 perccel ijedtem fel. A film pont egy Del Toróval lett kevesebb, és inkább Transformers, mint Pacific Rim, de előbbit jobban szeretem Michael Bay-jel. Boyega rossz ripacs, Clint fia meg még mindig csak Clint fia, a japán csaj meg a két ütődött tudós viszi a prímet, ez mindent elmond a nívóról. Szódával, felessel, nem drágán, jobb híján elmegy, minden más esetben felejtős. Aki igazán rosszat akar, az úgy tesz mint én, megnézi az előzményt, hogy ahhoz képest max. 20 százalékos folytatásra üljön be. Mondjuk a védekező mechanizmusom működött, úgyhogy nem mondhatom, hogy szenvedtem. :D
most posts by TM
0
2018. április 5., csütörtök 16:54
Előzetes annyira nem rántott be de a film annyira tetszett,hogy én is meglesem még egyszer.Fantasztikus!
0
2018. április 5., csütörtök 16:54
Előzetes annyira nem rántott be de a film annyira tetszett,hogy én is meglesem még egyszer.Fantasztikus!
0
2018. április 5., csütörtök 13:58
Megelőztél. :)
0
2018. április 5., csütörtök 13:51
Tojás leltár Húsvét után á la Ready Player One

http://collider.com/ready-player-one-easter-eggs/#music
most posts by TM
0
2018. április 3., kedd 11:17
Ha belegondolok, azért kellett már neki egy ekkora gurítás. :D Ne értsd félre, de sok mozijánál éreztem azt, hogy csak magának forgatott vagy csak rutinból, hogy jól érezze/elfoglalja magát. Ennél a filmnél azt érzem, hogy azért csinálta meg, mert azt érezte, hogy ő ezt a korszakot nagyon érzi. Nem akarta átadni másnak. Erre pedig jöttek is a pozitív kritikák, jó bevételek stb.
0