Ami nem is érdemtelen teljesítmény, mert a
Fekete Párduc
hosszú évek óta a legjobb képregényfilm!
Végre egy Marvel, ami nem a hősök ismertsége miatt érdekes, hogy hogyan működik köztük a kémia, meg ki szól be kúlabbat a másiknál, mint pl. a borzalmas Thor 3-ban, hanem azért élvezet nézni, mert van váza, eleje, közepe, vége és sztorija is teljesen rendben van. Remekül eltalált keverék, az afrikai törzsi hagyományok találkozása a futurisztikus metropolisszal, Conan-os kardozós világ randevúja a high-tech technikával, megspékelve csipetnyi James Bonddal, s persze Gollammal és Bilbóval. :)
Martin Freeman itt is botcsinálta hős, de vele együtt is inkább az összhatást érdemes újfent kiemelni. A végén a több szálon futó bonyodalom és tetőpont a legizgalmasabb filmélmények közé sorolandó, ahogyan az a nagyvolumenű fantasy-akció-kalandoknál írva vagyon. Vétek kihagyni!
Az animációs stáblista végén egy pluszjelenet a film végéhez kapcsolódik, a stáblista legeslegvégén látható jelenet pedig igazi meglepetés - bár akik látták a Bosszúállók előzetesét, azoknak kevésbé, nekik legfeljebb megmagyarázza, a benne látható egyik jelenetet.
Felkészültem rá, hogy szétunom az agyam, helyette többször markolásztam a karfát.
A Fekete párduc simán Marvell all-time dobogós, és ez nagyon jó, mert az utóbbi időkben már kezdtem nagyon unni, s erre ráerősített a mostani film előtt vetített Hangya és darázs-izé is, amit akár egy rovarirtós flakonról is leolvashatnánk. De az majd a Bosszúállók utáni pihentető langyi lesz, ami ennek a töredékét sem fogja érni, ne is essék róla több szó, inkább
Viva Wakanda!