Keresés

Moziajánló

2018. február 6., kedd 0:37
A Holtak harcát eladta Stallonénak, nem? :D
most posts by TM
0
2018. február 6., kedd 0:19
Fantomszál / Phantom Thread

Bár egy borzasztóan lassú filmről van szó, nekem mégis volt benne annyi apróság, hogy mindezt valami kimért és visszafogott eleganciának tartsam inkább, mint dögunalomnak. Mivel a filmbeli divatház az akár többnapos munkával készülő, egyedileg szabott és kézzel varrott ruháival szerezte hírnevét előkelő, akár arisztokrata körökben is, így valahol indokolt is, hogy maga a film is árassza magából ezt a hangulatot, a monoton precizitást. Ebbe aztán három, egészen részletesen bemutatott jellemrajz fért bele, akadt némi társadalmi, politikai színesítés mellé, és ezek alatt is el lehetett merülni a jelmezek és a színészi alakítások mélységében. Nem azt mondom, hogy rögtön ennek adnám az Oscart, de a tempójához képest meglepően jól telt a film játékideje.

Mindez a film utolsó tíz percéig tartott, amikor is a film egy teljesen abszurd fordulatot vett. Onnantól a lassan felépített dráma szürreális bohóckodássá vált, és ezt nagyon nem vettem jó néven. Valahol sajnálom, hogy Paul Thomas Anderson az elegáns ruháját végül tiritarka jelmezzé varrta át,  de ez így már le is került a favorizált Oscar-jelöltek közül.

6/10
.
0
2018. február 5., hétfő 22:20
:)

Ami jó, az jó. Annak ellenére, hogy van bizony plágiumgyanús forgatókönyv is Hollywoodban - Nemere alapján, persze - mindig csodálkozom, miért is nem próbálta néhány történetét eladni az Álomgyárnak. Állítom, jobban járnánk velük, mint némely mai mozifilmmel.

Meg amúgy megnéznék egy Leslie Lawrence franchise-t is... bár egy idő után az kifejezetten egy kaptafa.
0
2018. február 5., hétfő 21:26
Szerintem Nemere nem kapott ekkora reklámot az elmúlt években összesen, mint most Tőletek.
0
2018. február 5., hétfő 21:23
Köszi a választ! Az utalás megvan, s látom, már hozza az IMDb is. A regény szintén a legjobbak egyike. Én úgy gondolom, hogy Christie regényeit, illetve annak hangulatát leginkább egy angol rendező adhatja vissza. Írtad a többi krimi íróját, majdnem mindegyiküktől olvastam egy vagy több regényt - még a kiadásokra is emlékszem, jópár megvolt szüleimnek is -, de szerintem Christie más szint. Természetesen neki is vannak gyengébb írásai, de elsősorban könyveinek hangulatában ő legjobb krimiíró. Kedvet is kaptam hozzá, csak nagyon jó könyvet olvasok most is. Több idő kellene...
0
2018. február 5., hétfő 21:11
Tényleg jó vagy :-)
0
2018. február 5., hétfő 21:09
Látod, az ilyenekért bírlak. :)
0
2018. február 5., hétfő 20:15
Az Őrségben voltál katona? :)
0
2018. február 5., hétfő 18:17
Nemere Istvánnak a 90-es évek elején volt egy saját könyvklubja, folyamatosan küldték a tagoknak a könyveket, sokat dedikálva és talán volt saját klubos könyv is, nekem a becsődölésig volt tagságom, még tartozik is valamennyi pénzzel-könyvvel, most a padlásom van valahol a kollekció kb. 400 db. mindet olvastam, a legtöbbet katonaságnál, őrségben.
0
2018. február 5., hétfő 16:27
Az "űrhajósképzős srácok" sorozatát nagyon szerettem, az első könyv tőle az Állatkert a kozmoszban volt. Aztán a Téridő istenei-könyvek. Még a Stuart Herrington néven írt filmes koppintásait is szeretem, azok is megvannak tőle (Benned él a halál) :D Természetesen semmi köze az alienekhez :)
0
2018. február 5., hétfő 14:17
:)

Kb ötvenig-hatvanig követtem, olvastam,  30 kbmeg is van...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemere_Istv%C3%A1n_m%C5%B1veinek_list%C3%A1ja
0
2018. február 5., hétfő 13:13
No, pont Nemerére gondoltam az előző hozzászólásomban! :)
Képzeld csak el, hogy mekkora hatású volt, amikor A Triton-gyilkosságokat olvastam tízévesen. Sose felejtem el, volt valami nagy fordulat egy Olaf Gibart nevű karakterrel. Este olvastam, kislámpánál, s mikor ahhoz a részhez értem, úgy kirázott a hideg, mint amikor először megláttam az Alien  szörnyét a moziban. :)
most posts by TM
0
2018. február 5., hétfő 13:09
Voltak, de nem ilyen mennyiségben, meg akkoriban nehéz volt utánajárni, ha valami ifjúsági irodalmat kértem a könyvtárostól, folyton az Adrian Mole-t ajánlgatta, az meg háromszor elég volt. Emlékeim szerint Nemere István sci-fi regényeire álltam rá a legjobban.
0
2018. február 5., hétfő 11:21
Ezt most nem értem, bocs! :) Általános iskolás korodban lett volna jó olyan könyvet olvasnod, amelyik azt az érzetet adta volna, hogy általános iskolás vagy? :) Vagy a meseszerűségre az olvasmányosságra, az elvarázsoltságra célzol? Mert szerintem olyan írók olyan könyvekkel azért régebben is voltak.
most posts by TM
0
2018. február 5., hétfő 1:08
A Halál a Níluson biztos, hogy lesz. A mostani filmnek a végén erre van is utalás, mármint hogy ez lesz Poirot következő ügye. Ezt is Branagh fogja rendezni és Poirot is ő lesz.
most posts by TM
0
2018. február 5., hétfő 0:39
Megvan, köszi!
Anyám nagy krimigyűjtő -olvasó volt. Hegyekben állt otthon Agatha Christie, Georges Simenon, Sir Arthur Conan Doyle, Raymond Chandler, Allistar MacLean, Edgar Wallace, Ed McBain, Fóti Andor, Mág Bertalan, Szerb Antal, Mattyasovszky Jenő, Tandori (Nat Roid) Dezső, Szamos Rudolf, Lőrincz L. László, Vivian Fable, Kristóf Attila és még sok más szerző munkássága. A Magvető Könyvkiadó "Albatrosz" könyvsorozata, az Európa Könykiadó "fekete könyvei", nekem, akinek meg nem valók voltak előbbiek, a Móra Ferenc Könyvkiadó Delfin könyvek-sorozata volt meģ. Rengeteg könyvünk volt még ezen kívül is. Anyám nagyon szeretett olvasni. Míg apám a szobában tévézett, anyám inkább a konyhában olvasott. Két nap alatt lezavart egy krimit. Közben pár talpas Kossuth és néhány csésze kávé elfogyott. Ez volt a legkedvesebb szórakozása, ami átragadt rám is.:)
most posts by TM
0
2018. február 4., vasárnap 22:45
Lesz folytatás?
0
2018. február 4., vasárnap 22:45
Ha van időd, a könyvet ne hagyd ki, szerintem az egyik legjobb Christie regény. Jó lenne még egy-két Branagh féle Poirot rendezés. Szerintem Christie regényeinek hangulatát csak angol rendező tudja átadni ilyen hitelesen.
0
2018. február 4., vasárnap 22:26
Az első két könyvet olvastam, igazából annyi gond van vele(m), hogy nem vagyok már 13-14 éves. :) Annyi idősen imádtam volna valószínűleg. Így viszont csak a kliséhalmazokat, meg innen-onnan lopkodott sci-fi elemeket láttam folyton. Mondjuk ez a többi young adult írónak is köszönhető, aki egy kaptafára gyártja ezeket (főleg ha némelyiknek fingja sincs a science-fictionról, így a kis bárgyú sablonos sztorija háttere totál logikátlan és kidolgozatlan, lásd Éhenkórászok viadala). Ellenben Darren Shan könyvei felnőtt fejjel is vissza tudták adni azt az érzést, hogy újra általános iskolás vagyok... nagyon sajnáltam, hogy nem volt ilyen olvasmányom anno.
0
2018. február 4., vasárnap 22:21
Mindenképpen moziban akartam látni, örülök, hogy sikerült! Már alig van forgalomban, de megcsíptük! :)
most posts by TM
0
2018. február 4., vasárnap 22:08
Ezzel a filmmel én is így voltam.Zseniális volt minden szempontból és nagyon örülök,hogy sikeres lett.Jöhet a folytatás.
0
2018. február 4., vasárnap 22:08
Ezzel a filmmel én is így voltam.Zseniális volt minden szempontból és nagyon örülök,hogy sikeres lett.Jöhet a folytatás.
0
2018. február 4., vasárnap 22:04
Másik mai élményem pedig a GYILKOSSÁG AZ ORIENT EXPRESSEN volt, amiből Kenneth Branagh készített egy gazdag látványvilágú, csodás színészgárdával professzionizáló remeket, ami azért (is) volt számomra igazán nagy hatású, mert a film alapjául szolgáló Agatha Christie-mestermű eddigi bármilyen formációiból - beleértve az eredeti regényt is - ezidáig semmit nem olvastam/láttam, így csak ültem, és csodálkoztam. :)
Pazar volt, na!
Jöhet a Halál a Níluson! :)
most posts by TM
0
2018. február 4., vasárnap 21:53
ESZEVESZETT ESKÜVŐ újrázás volt, ezúttal eredeti nyelven a Művészben. Nagy élmény! Bírom ezt a rendezőpárost, nekem a Samba is bejött Omar Sy ott is jót alakít, hangulatilag az is kicsit Életrevalók, csak a humoros részek nélkül. Ebben a komédiában meg az összes elcseszett - egyébként egytől egyig nagyon jól megírt - karakter állandó humorforrás. Olyan, ami a korábbi produkciókra is jellemző, semmi altesiség, gusztustalanság, vagy megszégyenítés, totál klasszikus, régivágású módon szórakoztató vígjáték. Főszerepben az esküvőszervezőt alakító Jean-Pierre Bacri, aki a Metróban volt Batman. Mármint Luc Besson klasszikusában. :)
Abszolúte nagyon jánlott, bár a nyelv miatt ezúttal biztos nem olyan erős az itt szokásos a "színész eredeti hangjával a legjobb az alakítás és a filmélmény"-mantra, de még senkinek nem késő barátkozni a francia nyelvvel (is). :)
most posts by TM
0
2018. február 2., péntek 12:42
Csak az osztályzatodra pillantottam rá, majd mozi után elolvaslak. :)
Már várom én is, de előtte megnézem a korábbi két részt.
most posts by TM
0