Keresés

Moziajánló

2017. december 3., vasárnap 2:46
Mielőtt elfelejtem, köszi, hogy említetted Az élet könyvét! Úgy rémlik, valahol megvan itthon BD3D+BD kombóban, előtúrom, most pont ideális lesz végre megnéznem.:)
most posts by TM
0
2017. december 3., vasárnap 2:03
Amúgy egy másik helyen, ahol lehet szerkeszteni is, a tyúkot átírtam tollasra, mert kétértelmű és szellemes, s a lelövés erősségét is finomítottam még az itteni okvetlenkedés előtt magamtól, valami olyasmire, hogy elzavarni az írás közeléből. Merthogy bizony egy országos oldalt százezrek látnak, s ami oda kerül, az felelősséggel kellene íródjon. Több fórumon is olvastam, hogy az Indexre alapozva nem mentek el a filmet megnézni. Azért remélem, hogy az előtted szólóval ellentétben Te olvastad azt a szót az írásomban, hogy "IS". Nagyobb betükkel nem tudtam írni. :)
Amit mi ide műkedvelünk, annak potenciálisan pár tucat olvasója lebetne, akik közül azonban 80% leragad a filmbeszerzésekről fellelhető mindenféle infóknál és/vagy három mondatnál hosszabb szövegnek neki sem kezd, abogyan három bozzászólásnál többet sem teker/olvas vissza. A Dunkirk tehát nincs veszélyben és Spacey-t sem fogják másbogyan megítélni, főleg, hogy én sem védtem (a valós eseményeket nem ismerve ezt nem is tehetném), hanem csupán a képmutató Hollywood pálfordulásait kritizáltam.
Remélem, lesz még alkalmad beCocózni! :)
most posts by TM
0
2017. december 3., vasárnap 1:35
Csak egy hétig vetítették? :(
most posts by TM
0
2017. december 3., vasárnap 0:30
Na, ezzel is úgy járok, mint a Kuboval  :S : akkor jön az a vélemény, ami kedvet csinál hozzá, amikor már nem vetítik nálunk... Pedig biztos jobban jártam volna vele, mint a másik kettővel.

Igaz, én nem a "tyúk" miatt hagytam ki, hanem mert az előzetese a Halottak Napjával önmagában nem hozott lázba. Pedig az Élet könyve nagyon is tetszett ugyanerre az ünnepségre felhúzva...
0
2017. december 2., szombat 23:25
Törődj a vakondtúrásokkal, a hegyek majd csak ellesznek valahogy.
most posts by TM
0
2017. december 2., szombat 22:53
Egy indexes cikk elég, hogy megfelezzen, netán lenullázzon egy vagy több mozitermet?
Így a Transfomers filmeknek nem is lenne létjogosultsága/nézője a hazai mozikban, ha az itthoni negatív kritikákat vennénk alapul.

És le kell lőni??
Hmm..

Kevin Spacey viselt dolgai ellen nem keltél ki ilyen vehemensen...

Azért remélem, ha a Dunkirk-ről írt volna rosszallóan, akkor csak dugós puskával állítanád falhoz.
0
2017. december 2., szombat 22:14
Coco

Mit tegyen Miguel, aki egy generációkon át cipőkészítéssel foglalkozó család legifjabb tagja, ha őt nem érdekli a családi vállalkozás, helyette mindene a muzsika, és példaképe a nagy mariachi, Ernesto de la Cruz, akinek zenés filmjeit titokban nézegeti a padláson, s a dalokat a filmmel együtt gitározza a saját maga által farigcsált gitárján, merthogy a família ük-korig bezárólag bojkottálja a zene minden formáját? Az ükpapa ugyanis a világot jelentő deszkát választja a hétköznapi családmodell helyett, lelép, s bosszúból a családi fotón is letépett fejű torzója virít, így gyakorlatilag már Miguel nagyszülei sem tudják, hogyan is nézhettek ki arcvonásai. Miguel egy ideig behódol a családi akaratnak, de a vérének nem tud parancsolni, s az éppen Halottak Napjára szervezett tehetségkutatón még olyan áron is szándékozik fellépni, hogy a minderre rájövő családtagjaival összetűzésbe kerül, s a nagyanyja által széttört hangszerét a példaképe kriptájában kiállított hangszerrel kívánja pótolni. Csakhogy Halottak Napján ezt következmények nélkül nem teheti meg, emiatt a szellemvilágban találja magát, ahol felmenőivel is találkozva próbál visszajutni a valódi életébe, de ugyanakkor töretlenül ragaszkodik a zenéléshez, s ez további kalandokat, még életveszélyes helyzeteket is teremt, melyben csodálatosan szép animációval megrajzolt környezetben, hihetetlen kalandokon keresztül vezet az útja, s ahogyan a családtagjai, úgy ő is mérlegeli, hogy mi is az, ami igazán fontos lehet az életben illetve azon túl.
Azt kell mondjam, én még életemben nem láttam ennyire összetett, ennyire kalandos, ennyire mély történetet egy gyerekfilmbe rejtve. Nem véletlen talán, hogy idehaza ez a mestermű ennyire mostoha visszhangra lelt. Minden bántás nélkül, idehaza annyira egybitesre butítottak némelyek, hogy számukra a "mese" az kizárólag a felszínesebb, csetlő-botló, tündibündi figurákkal teletömött történeteket jelentik, abiben minyonok vannak, vagy szökött állatkerti lények, vicces hóember, stb. akiknek a "problémái" alig feszegetik a legalacsonyabb szintű, kisgyermeki ingerküszöböt, "jópoénos", minimálsztoris, lájtos erkölcsi tanulságos akármik. Nos, Coco ennél fényévekkel összetettebb, elgondolkodtatóbb. Az itt is meglévő humorelemek, burleszkes megoldások mellett megpendíti azt, hogy az életből eltávozottakra való emlékezés mennyire fontos lehet, mellette a család fontosságát, de ugyanakkor az egyén önmegvalósításának lényegességét is hirdeti. Mindezt valami elképesztően magas színvonalon, oltári jó muzsikával, amit meglepő módon az általam eddig nem favorizált Giacchino komponált. S hogy kicsoda a címszereplő Coco, s hogy egyáltalán miért őa címszereplő? Nos ez sok minden mással együtt legyen a filmnézés közbeni felfedezés öröme. Ha osztályoznom kéne, ez bizony egy hatalmas tízpertízes csoda, ami vita nélkül lesz Top10 szereplő az éves listán. Azt az indexes tyúkot, aki ezt leszólta, s miatta IS félig vagy teljesen üresen tátonganak az itthoni mozitermek, simán le kellene lőni, hogy a pillanatnyi szar hangulatának "kritikába" öntésével ne húzhasson ki milliókat az ilyen kiváló filmművészek keze nyomát viselő produktum bevételeiből. Azért én bízom benne, hogy akiknek igazán való ez a film, azok nem hagyják teljesen az érdektelenségbe süllyedni Cocót és legalább a szájról szájra intézményével megtalálják azokat a nézőket, akik fogják tudni értékelni és szeretni. Voltaképpen ezért téptem a számat én is ennyire hosszasan.
Tiszta szívvel ajánlom Cocót, de a korhatárkarikával ellentétben inkább csak az érettebb gyerekeknek, vagy az éretlenebb tíz éven felülieknek és persze a nyitottabb szüleiknek meg mindenkinek, aki szereti az igényes történeteket. Így karácsony környékén ez is egy kiváló program, kicsit másabb, mint a megszokott, de vastagon megéri elmerülni egy a megszokottól valamivel komolyabbra hangszerelt kalandban. Ha a gyereket nem sikerül rábeszélni, akkor nélküle kell látni, mert hogy mindenképpen látni kell! :)
most posts by TM
0
2017. november 30., csütörtök 12:35
Vacanci vót az, má tudom! :)
most posts by TM
0
2017. november 30., csütörtök 12:35
Elhagyott szoba! Vagy mi.
0
2017. november 30., csütörtök 12:31
Tényleg a ...izé! Azt meg kéne már néznem újra, úgy emlékszem, izgalmas volt.
0
2017. november 30., csütörtök 12:25
Meg az a motelos ízé, mikor kergetőztek. :)
most posts by TM
0
2017. november 30., csütörtök 12:24
S a Quimby-klipek is nagyon jók voltak szerintem. :)
most posts by TM
0
2017. november 30., csütörtök 11:47
A Ragadozók és A szállítmány korrekt volt, a Metallicás sajnos nem érdekel, a Kontroll pedig az egyik kedvencem. Érdekel a Viszkis, de moziban már nem fog összejönni.
0
2017. november 30., csütörtök 10:58
Én Viszkis-drukker voltam, meg Antal-fan, úgyhogy megnézem majd.
most posts by TM
0
2017. november 28., kedd 19:42
A Viszkis

A Viszkis film plakátjára nem csak azt lehetne ráírni, hogy "Megtörtént események alapján", hanem azt is, hogy "A valósággal való bármilyen egyezés kizárólag a véletlen műve". Nem tudom, Antal Nimród egyáltalán el akarta-e mesélni Ambrus Attila történetét, vagy csak arról az általános elégedetlenség és idealizálás által megteremtett figuráról gondolt szórakoztató filmet forgatni, amilyennek őt a közvélemény jelentős része akkor és most is látja... de szerintem az utóbbi sikerült neki. Enélkül viszont a Viszkis csak egy bő lére eresztett, B-kategóriás akciófilm, ami Ambrus ismertségét, a könnyen emészthető közhelyeket, a laza poénokat és egy zsák lóvét meglovagolva akar közönségfilmmé válni, közben meg mintha szatíra lenne a celebbé vált bűnöző vadromantikus nosztalgiájáról.

4,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p480-niwrok-irasai-2-0#8237
0
2017. november 27., hétfő 22:49
Igen, múlt héten nagyon összejött, ez is meg a Viszkis is.
0
2017. november 27., hétfő 22:01
Hehe, tudod magad kínozni! :)
Ehelyett inkább belekukkantok a Punisherbe.
most posts by TM
0
2017. november 25., szombat 0:01
Szabadulószoba

Bárki, aki erre a fosra adná a fejét, fizessen be inkább egy tényleges szabadulószobára. Bár én még nem voltam, de vélhetően nagyobb élményt nyújtana másfél órában, mint az a film, aminek az első harmada dögunalmas yuppie-k szülinapozásából áll, a második ovis szintű találós kérdések és ujjból szopott, majd tíz másodperc alatt megoldott feladványok szűk tárháza, a harmadik meg eszetlen trancsír és megzakkanás. A legótvarabb mégis az benne, ahogy az író a végén a párkapcsolat és a jellem mibenlétéről próbál meg moralizálni és filozofálni, ami persze csak ürügy arra, hogy legyen kifogás a pucér szöszi mutogatására perceken keresztül... és még ezzel együtt sem hittem el, milyen idióta módon van lezárva.

Ti is halljátok, ahogy felsír a távolban a Fűrész 2.?

3,5/10
.
0
2017. november 21., kedd 16:04
Tudatalatt tuti befolyásolt. :)
most posts by TM
0
2017. november 21., kedd 14:25
Előtte, de nem ezért éreztem szegényt bénának.
0
2017. november 21., kedd 9:09
Filmnézés előtt vagy után olvastad?
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 20:21
Igen olvastam, ezért is írtam, hogy igazi színészt kellett volna felkérni. Nem emlékszem a nevére egyébként, de én messze voltam ezektől a nagykutyáktól. :)
0
2017. november 20., hétfő 19:07
Amúgy szerintem ebben a történetben nagyon nem lógott ki a darabosságával. :)
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 19:05
Van, aki annak mondja.
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 18:27
A zene az valóban fontos lenne. De főképp a karakterépítő jelenetekre lett volna szükség. Cyborg az majdcsak olyan semmilyen, Flash meg poénkodik, de vlhogy ez mégis erőtlen és gyenge meg Aquaman sem volt túl meggyőző szerintem. Nyílván nem lenne tökéletes film akkor sem, de azért a több élet felpezsdítette volna.
0