Keresés

Moziajánló

2017. november 20., hétfő 18:22
Az mindenképp jobb lenne mintha csak langyos!
0
2017. november 20., hétfő 16:25
Merthogy ő korábban sosem játszott filmben, "háttérmunkásként" dolgozott, dramaturgként, műfordítóként. Egyébként korábban a Magvető Kiadó igazgatója volt, most meg a Líráé, úgyhogy a Morcsányi Géza nevet akár melóügyben is hallhattad. :)
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 16:02
Az eredetileg hozzáírt zene visszaállítását támogatom, amúgy nehéz megmondani. A linkben leírt részek közül van, amit sajnálok, hogy kimaradt. Főleg a karakterépítő jeleneteket. Azokat a részeket viszont, amik a folytatást készítették volna elő egyáltalán nem. Ahogy én látom, elég messze lett volna ez a film a tökéletestől akkor is, ha Snyder fejezi be.
0
2017. november 20., hétfő 15:40
Én is most láttam. Nem volt rossz, de férfi főszereplőnek választhattak volna egy igazi színészt, mert a fickó borzalmasan játszott. Rossz volt nézni, a szövegeit pedig mintha olvasta volna.
0
2017. november 20., hétfő 15:36
Akkor meleg lenne! :D
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 15:25
Akkor nem lenne ilyen langyos?
0
2017. november 20., hétfő 14:58
A BD-premierre jó eséllyel lesz egy bővített változat, de egy Snyder-féle rendezői változat az eredetileg tervezett filmzenével szerintem legfeljebb évek múlva valósulhat meg. Ha megvalósul egyáltalán.
0
2017. november 20., hétfő 14:32
Testről és lélekről

Nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy nem a leggyorsabb nézője voltam Enyedi Ildikó "fesztiválkarrierista" filmjének, de ahogy mondani szokás, jobb az, ha egy film egy nézőt olyankor talál meg, amikor az igazán ideális, és nem korábban, éretlenebb/alkalmatlanabb korban/időpontban. Viszont annyira érdekelt eddig is a film, hogy sorsát nyomon követtem, s örömmel tölt el, hogy hétvégén egy operatőri fődíjjal gazdagodott az eddig sem szerény elismerésfolyam, s ugye még drukkolunk, hogy a java ezután jöjjön!

Nagyon tetszett az egész! A szereplők, a történet, a fényképezés, a minimalista zene, s az, hogy az egész együtt nem egy köldöknézős lila művészfilmes izémizévé nyúlt el. Egy élvezetes, nyomaiban romantikus, látványában itt-ott viszolygós (vegetáriánusoknak tuti!) párkapcsolati kaland - olykor vigyorgó - nézőjeként éltem végig a játékidőt. Nem szívesen biggyesztgetnék rá jelzőket, más, ismert filmek címeit sorolva, legyen ez a mozizás közbeni felfedezésé.

Mottó: még a vágóhídra kerülve sem késő reménykedni abban, hogy ránk talál a nagy Ő. :)
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 13:52
Nem a négy sorra írtam elsősorban, csak úgy éreztem, hogy korábbról adós maradtam a lényegi indokkal, hogy nekem mitől tetszett, s mivel Te voltál az aktuális "beleszóló", így hozzád szólva vallottam meg. :)

Most úgy vagyok vele,  hogy már annyi hülyeséget, számomra lényegtelen mellékzöngét citáltak elő a vérpadra, hogy megvárom, míg elül ez az egész, s csak utána nézem meg újra, midőn elfelejtettem mindezt.

OFF: Este megnéztem a francia Romazuri - Á Bras ouverts (Tárt karok) című filmet. Ha majd túl nagy a lelki békéd, azt mindenképp tekintsd meg, garantáltan beindulnak az ujjaid. Bár talán témájánál fogva lehet, hogy Artunak kellene ajánlanom. :D
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 13:43
Ezt már tegnap "aláírtam", remélem kapunk valami alternatív verziót a BD megjelenésre. Egyébként itt a leírás, hogy mit töröltek és variáltak át a forgatáson: http://dcmagyarorszag.blog.hu/2017/11/19/az-igazsag-ligaja-ilyen-lett-volna-zack-snyder-valtozata#more13310947 Érdekes, hogy a bajuszra is lett volna másik megoldás.
0
2017. november 20., hétfő 13:35
Petíció is indult, hogy kiadják Zack Snyder rendezői változatát. Ha eddig nem tetted meg, itt aláírhatod:

https://www.change.org/p/warner-bros-zack-snyder-s-director-s-and-tom-holkenborg-s-score-for-home-release-e90fef07-11c6-4a9a-9ae8-375c7717dafa?recruiter=91715253&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
0
2017. november 20., hétfő 13:34
Ha erre a négy sorra ilyen hosszan tudtál írni, mennyi lesz majd akkor, amikor vérbeli grafomániásként kiírom magamból az egészet :)?

Én is így vagyok vele, hogy nekem egyszerűen ez most így jött le. Prekoncepcióm is csak a szériában eddig látottak és Snyder korábbi munkásságai alapján voltak, például hogy Snydert milyen messzire kéne kergetni bármilyen forgatókönyvtől, amibe bele akar nyúlni. Lehet, túl fáradt voltam hozzá, és már nem tudott jobban lefárasztani, de a "tákolmányt" nem úgy értettem, hogy zavart volna az átmenet, hanem úgy, hogy ez az átmenet sem volt eredetileg eldöntve, és érződik rajta a pár hónapnyi utómunka kapkodása. Arról a nyomorult bajuszról is csak utólag olvastam, noha film közben baromira zavart, hogy Cavillnak sokszor nem úgy mozog a szája, ahogy kéne.

De majd jövök a többivel :).
0
2017. november 20., hétfő 13:12
Ez az Igazság ligája nagyon mellé ment, hosszabban nem is fogok róla írni, kifakadtam már máshol. :D Oda lehet tenni az Öngyilkos osztag mellé a "futottak még" kategóriába. Szóval nálam az Acélember a Bvs és a WW az a 3 DC film ami élvezhető és értékelhető. Csak remélni tudom, hogy kapunk belőle valami bővített verziót Snyder eredeti ötleteivel, mellőzve Whedon-t amennyire lehet, a hülye nyomi poénokat kivágva. Minél többet agyalok rajta, annál jobban felbasz.
0
2017. november 20., hétfő 12:38
Előrebocsátom, hogy Snyder DC előtti munkásságát nagyon rühellem. Engem  vacsmennel meg háromszázzal vallatni lehet, az álomháborúról meg nem is vagyok hajlandó beszélni. Anno az Acélembernél Costner halálát hoztam fel legnagyobb hibának, ezt továbbra is tartom, de összességében azóta úgy reagáltam le, hogy Batman környezetéhez jól áll ez a karót nyelt hangulat, s ugyebár ebben mozog most Superman is. Mivel azonban Csodanő kalandja már sokkal pozitívabb kisugárzású kaland volt, ami annak a filmnek jól is állt, s mivel most is ő az egyik szereplő, így számomra nem lógott ki a lóláb abban a tekintetben, hogy az új film nem helyezkedik vissza a depressziós közegbe, inkább feldobott, hogy a korábban - némelyiket ugye sokkal korábban - megkedvelt hősök, kiegészülve a szimpi újakkal végre egy vásznon is jól működő, "vidámabb" egységet alkotnak.
Biztos ehhez kellett az is, hogy semmi baljós, megvezető, mittoménmilyen írásokkal ne tömjem a fejem, így a prekoncepció nulla volt. Mint mondtam, ettől még simán lehet, hogy másodjára nem tetszik annyira, de az első hatás jó volt, s most ennek örülök.  
Szerintem nem olyan nagy gond, hogy ez a film, fogalmazzunk úgy "átmeneti" stílusú lett, úgy gondolom, hogy ez idővel mindenki számára tolerálható lesz amennyiben a mostani karakterek következő kalandjánál nagyon odafigyelve, nagyon átgondolva helyreteszik az irányt és a mindent. Vagyis nem érzem azt, hogy veszett fejsze lenne ez a DC Universe-dolog. :)
most posts by TM
0
2017. november 20., hétfő 0:10
Az Igazság Ligája

Talán sosem fog kiderülni, hogy eredeti formájában tetszett-e volna jobban, vagy így, hogy egy tákolmány lett, és több helyen szétesik... de mondjuk az alapján, ahogy a Dawn of Justice hatott rám, sejtem a választ. Bőséges hibái ellenére is el tudtam fogadni egy közömbös szuperhős-mozinak, amit pár jobb karakter (Gal Gadotnak például mindenképpen jót tett a külön Wonder Woman film) és egy-két kellemesebb ötlet mentettek meg a teljes szürkeségtől.

6/10
.
0
2017. november 19., vasárnap 16:46
Köszi! :)
most posts by TM
0
2017. november 19., vasárnap 15:19
Akik Bosszúállók akartak lenni. - AZ IGAZSÁG LIGÁJA kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2017/11/19/moziajanlo_az_igazsag_ligaja
0
2017. november 19., vasárnap 9:34
Lumiére!

A mozi úttörőinek több mint 100 rövid filmjéből állított össze Thierry Frémaux, a Cannes-i Filmfesztivál igazgatója egy rendkívül szórakoztató, ugyanakkor mégis sok ismeretet átadó másfél órás filmet. Miközben a többségében gyönyörűen restaurált, igazi kuriózumnak számító 50 másodperces filmeket nézzük a 19. század végi és a 20 . század eleji világról és emberekről, Frémaux lelkes, vicces és hozzáértő narrációja apránként bevezet minket a filmtörténetbe, a filmek képi megkomponálásának rejtélyébe is. A mozgókép minden igazi szerelmesének ajánlom a filmet, nem fogjátok megbánni!
0
2017. november 19., vasárnap 0:01
Boldog halálnapot! / Happy Death Day

Az Idétlen időkig tinihorroros remake-je kicsit nehezen indul be a sok anorexiás, sétáló agyhalott picsa között, de a stáb egyre inkább ráérzett a ritmusra. Egyre több dolgot hoztak be a főszereplő csaj életéből, egyre érdekesebbek lettek az újrakezdések, és az ötletek is gyarapodtak, amivel még a kilencedik meghalás is tudott különbözni a többitől, miközben a csaj a gyilkosa megtalálásával próbál kikeveredni ebből az újraismétlődő rémálomból. Külön tetszett a vége felé a film humora... na nem egy Bill Murray, de azért elég jó :) .

7,5/10
.
0
2017. november 18., szombat 10:02
Megálló vezeti a labdát, szép, tiszta úton. Rálövi... GÓÓÓÓL!! Micsoda góóól!
Az Aréna tombol!  (Meglátásaid pontosak, és szomorúak. A legalja pedig mindig kicsit messzebb van...)
0
2017. november 17., péntek 21:56
Ami engem illett, magamtól rájöttem, hogy nekem tetszik ez a film, s közben semmilyen elméleti síkon nem pörgettem végig, hogy ezzel a társadalom hasznos vagy haszontalan részéhez tartozom. Elmondtam vele kapcsolatban az általa keltett pozitív hatást, amiről úgy gondoltam, hogy - mivel jószívű vagyok - ajánlom másnak is, hogy ugyanezt megtapasztalhassa. Igyekeztem megfelelni a fórumszabályzatnak, s mivel ez ajánló-rovat, ezért ajánlottam benne egy filmet. Olyan filmet, amiről előzetesen semmit nem tudtam, nem néztem hatszáz werkfotót, nyolcvan előzeteset, nem kísértem végig, hogy kinek ment a hasa a forgatáson, hova ment a rendező, ki kezdte, ki fejezte be, mert ezek nem érdekelnek, premier előtt pláne nem. Úgyhogy nekem új volt minden, tiszta lap, tudtam élvezni.
Azt veszem észre, hogy manapság sokszor már nagyobb hangsúly van a film körüli eseményeken, körülményeken, mint magán a filmen. Amit már előre(!) beáraznak, hogy mekkora lesz a tetszési index, a bevétel, stb. A végén már felesleges is lesz moziba menni, hiszen a "kritikus" azt is előre leírja, hogy hogyan fog az embereknek tetszeni. Mindez azért, mert tehetségtelen emberek kimaxolják ezt a szegmenst, amíg a készítőktől a fogyasztóig jut egy produkció és addig ők fontoskodnak a film apropóján. Ezek az élősködők osztják az észt, vakítják az erre fogékony népet, befolyásolják a közízlést, gyűjtilk a lájkot, a reklámokat, s így a semmiből építkezve elvannak. Egyre többen és egyre felhigultabb minőségben. Meg kell nézni néhány votka-videoajánlót annak, aki nem érti, hogy mire célzok. S még valószínű nem vagyunk az alján.
Persze, az Igazság ligája nem egy filmművészeti mérföldkő. Még csak műfajában sem a legjobb. Ettől függetlenül lehet sokak számára szórakoztató. Az már legyen a filmekről kényszeresen-rendszeresen író grafomániás gondja, hogy mindent egy egytől tízig univerzumba kénytelen betuszkolni. Hál istennek engem nem köt ilyen következetesség. Ez a film most tetszett, punktum. Lehet, hogy legközelebb már nem lesz ilyen hatással rám. Más produkciókat meg elsőre utáltam, aztán megkedveltem. A pillanatnyi szenzibilitás dönti el ezt.
Mindezek alapján inkább ne is higgyen senki annak, amit írtam, hiszen hiányzik a szavaim mögül a megalapozott statisztika és a tudományos következtetések sorolása is. Azt mondta egy régebbi barátom, hogy filmről írni nem szabad rögtön a megtekintés után, meg kell várni, míg kimegy az emberből a hatás. Erre én meg azt mondom, hogy akkor már írjon róla az, akinek két anyja van. Mondják meg a focistának is, hogy ne akkor örüljön, amikor gólt rúg, tartsa vissza az örömét a következő edzésre, aztán akkor őrjöngjön. Vagy a néző, aki a lelátón szemtanúja ugyanennek. Én ilyen kis spontán maradok már,  hogy élvezni próbálom a dolgokat, nem pedig magyarázni. Aki magyarázza, annak kevesebb ideje marad élvezni.
No, léptem.
most posts by TM
0
2017. november 17., péntek 13:55
Mondja a f@szom, mindenkinek magától kell rájönnie:D Különben nem sokat ér az egész...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. november 17., péntek 13:53
Attól lehet igaza :)
0
2017. november 17., péntek 13:49
:)
0
2017. november 17., péntek 13:42
Köszi, hogy ezt nem nekem kellett leírni, pedig lett volna rá igényem. :D
most posts by TM
0