Keresés

Moziajánló

2017. október 22., vasárnap 11:53
Anyám! Már megint ezek a szélsőséges értékelések...

Én egyrészt valóban felfedeztem benne valamiféle zsenialitást, de legalábbis zsigeri művészi látásmódot, rendkívül erős és szuggesztív szimbolikával, kiváló színészi játékkal megtámogatva. Másrészt viszont amennyire egyszerű a keret, annyira értelmetlen és logikátlan, ráadásul a szereplők is sokszor annyira irracionálisan és irritálóan viselkednek, hogy a végén már legszívesebben keresztmarkolatú, vörös pengéjű fénykarddal irtottam volna ki őket egytől-egyig.

Szóval a pozitívumokat és negatívumokat is meglátva, a pro és kontra érveket egyaránt számba véve 6/10 a vége. Punktum.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. október 22., vasárnap 2:15
anyám!

Én ma láttam ezt a filmet és nagyon tetszett.
Olyan film ami átértékelődik a csavar miatt,ezáltal újranézése ugyanolyan élmény lesz mint az első.Imádom az egy helyszínen játszódó filmeket.
Nehéz spoilermentesen beszélni róla de imádom azt amikor egy egészen elképesztő utat jár be a történet pedig az alaphelyzet rém egyszerű.

Aronofsky visszatért e gyengécske Noé után.9/10
Nálam bekerül az év végi top 10-be.

Űrvihar

Pont azt kaptam amit vártam.Igaz ez inkább egy krimi thriller aminek a tétje a világ sorsa de egyáltalán nem rossz.Tetszett ez az újfajta megközelítése a kataszrófafilmeknek.Legalább próbálkoztak a történettel valami újdonságot belevinni a zsánerbe.Persze puffogtatja a kliséket,meg előre látni a fordulatokat de a karakterek szerethetőek és pont eléggé ki vannak dolgozva egy ilyen filmhez.A poénok is működnek.
A látvány nem olyan szép.mint egy 2012-nél vagy egy Törésvonalnál de nem is gagyi.Az űrben játszódó részek viszont nagyon szépek.

Aki szereti az ilyen filmeket az egy kellemes popcorn élménnyel gazdagodik.

7/10
0
2017. október 22., vasárnap 0:12
Anyám!

Darren Aronofsky sokszor tesztelte már a nézői tűrőképességét bizarr képeivel, de most minden eddiginél messzebbre ment ennek a "laza, cselekményvezetésű", "képletes" házasságnak a történetében. A legnagyobb baj vele mégsem az értelmetlensége, hanem az, hogy az csak elfedni hivatott, hogy alapjaiban egyszerű, mint a bot... és hiába az összes zagyva, röhejes, undorító vagy felháborító jelenet, ez idővel mindenhogy kilátszott a vakolat alól.

3,5/10
.
0
2017. október 20., péntek 17:02
Aurora Borealis: Északi fény

A Bécsben jogászként dolgozó Olga telefont kap arról, hogy a Magyarországon élő, idős anyja, Mária kómába esett. Üggyel-bajjal lezárva a folyamatban levő ügyeit a fiával a kórházba siet, ahol az orvosok nem sok jót tudnak mondani az asszony állapotáról, amit Olga is megtapasztal, ahogy az anyja lázálmában félrebeszél. Meglepi viszont ezek közben az, hogy az anyja olyan neveket, embereket emleget, akiket ő nem ismer, ahogy az is, hogy a kórházba való holmijait összeszedve a házban olyan képek, rajzok kerülnek elő, amiket ő addig nem látott. Azt Olga is megtudta már az évek alatt, hogy az apja személyét titkok övezik, de az új nevek tükrében, és hogy a magához térő, de zavartan viselkedő Mária folyamatosan kerüli a kérdéseit úgy dönt, megpróbál utánajárni 65 év távolából is a történteknek.

Ugyanazt éreztem közben, mint a nemrég látott 1945-nél. Megint van egy kiváló alaphelyzet a magyar történelem egy eddig elhallgatott, kevésbé bolygatott korszakáról, tele fájdalommal és elhallgatással... és nem tudnak, nem mernek valódi érzelmeket belevinni, és semmibe révedő tekintetekkel akarják elmesélni azt is, amikor képletesen üvölteni kéne. Tele a film fenékzsibbasztóan vontatott életképekkel, amik semmit nem tesznek hozzá a drámához, miközben van ez eleve elrontott, túlírt bevezető Olga családjáról és a spanyol exférjéről, később meg olyan blődségek, figyelmetlenségek, nemtörődömségek terelik el a figyelmet róla, mint például a vélhetően vámpír apáca, aki 65 év alatt nem öregszik egy napot sem... Az időnként irányított cselekményvezetés (pl.: a kitépett lap), az elhanyagoltabb családi szálak (pl.: Stefan) és a hangulatból minden alkalommal kizökkentő jelen-szál még a film három katartikus pontját is elhalványítja, elhomályosítja... így bármilyen erőltetetten is magyarázták bele a címet, valójában erről lett ez "északi fény"...

Az 1945 alaphelyzetét valamivel összetettebbnek éreztem, ebben viszont a múltban gyökerező családdráma jobban összeállt, és kevésbé is van elrontva a megvalósítása; nem akart annyira művészies lenni, inkább "csak" egy többrétegű tragédiát elmesélni, de Mészáros Márta nem mindig találta meg a megfelelő eszközöket ehhez.

6,5/10
0
2017. október 16., hétfő 15:28
Nagyjából 10 éve volt az első megtekintés. Nem azt mondom, hogy az nem tetszik, csak a 2049 jobban tetszett. Jobban megfogott az egész. :)
Szép nap van, igazi kirándulós, eléggé sajnálom, hogy nem tudok tovább maradni Tatán. Még megittam volna egy jó kávét a várnál. :)
0
2017. október 16., hétfő 14:38
Csak találgatásképp írom, hogy elképzelhető, hogy az első film idején még kevésbé lehettél fogékony az ilyesfajta "érzelmű" filmre.
Nekem egymás után volt meg most a kettő, (persze az elsőt nem most láttam először), s úgy nagyon erős volt a kontraszt. Az újban a díszletek is gyengébbek, a zene se olyan maradandó, a tempó már túl semmilyen, és igen, rideg, idegen, távolságtartó az egész. Sehol egy olyan csúcsjelenet, mint az első filmben Hauer és Ford közös jelenléte. a 2049-et nehéz szeretni, egyelőre nem is erőlködöm vele. Hosszú idő után ez az a film, aminek egyből nem akarok adni még egy nézést, hogy "hátha majd jobb lesz". Úgy vélem, hogy Villeneuve nem biztos, hogy jó választás volt a rendezésre. Az ő "nolani" szenvtelen érzelemmentes stílusa jól állt a Fogságbannak vagy az Érkezésnek, ahol ugyebár eleve "idegenek" voltak a szereplők (a Sicarióra már nem is emlékszem, nekem az egyszernézős volt), de itt szerintem túltolták ezt a "steril" hangulatot, vagy pedig az van, amit Niwrok is említett, hogy a film egyötödében jelen lévő érzelem a további négyötöd ürességével összhatásba kerülve olyan lesz, mint a túlvizezett bor. No, mindegy is, fanyalgásból elég legyen ennyi ezen a szép 24 fokos őszi napon. :)
most posts by TM
0
2017. október 16., hétfő 13:46
Majd kifelejtettem, az különösen tetszett, hogy a replikánsok több emberi vonást mutattak a film kezdetétől mint az ember szereplők. Kiégett robotszerű emberiség kontra emberibb élni vágyó replikánsok szembenállása nagyon jól volt kifejtve.

Számomra sokat adott a film, persze sokat is kért a terjengő meséléssel. De többek között ezért is szeretem a hosszúra nyúlt filmeket. Van idő az érzelmeknek kiteljesedni. Kár, hogy buktának néz ki, én egy harmadik filmet is megnéznék. Emlékkreáló lányra felhúzva mondjuk.
0
2017. október 16., hétfő 2:13
Most este, sikerült bepótolnom a filmet. Én azt kaptam amit vártam. Valahogy az első film számomra csak hangulatot adott az érzelmek elmaradtak. Ez a film számonra tele volt érzelmekkel és hangulattal.
Első perctől elkapott amit mondani akart. Szépen lassan sodort előre, párszor félrevezetett aminek tudtam örülni. Az egészre elmondható az ami a filmzenére is. Lassú, meditatív, de ha nyitott vagy rá, akkor elégedetten és kipienten kelsz fel amikor véget ér(na persze nem azért mert átaludtad).
Nálam ott lesz az év filmje jelöltjei között. Még újrázom is ahogy tehetem.
0
2017. október 13., péntek 12:38
Pontosan és tömören fogalmaztad meg azt, ami nekem is probléma a mai trenddel szemben. Köszi!
most posts by TM
0
2017. október 13., péntek 10:13
Egyetértek. Elnézve a film kritikai sikerét, csak sajnálni tudom, hogy ma a legmenőbb rendezők azok (Villeneuve, Nolan), akik rendkívül hideg, érzelmileg távolságtartó filmeket készítenek (néhány kivétellel).
0
2017. október 13., péntek 8:44
Nekem itt is volt benne érzelem, több is, mint amennyi az elsőből megmaradt, akár K "szerelmére", akár a "pinokkióságára" gondolok... de ez kb. 30 perc volt a 160-ból, és a többi vizuális ömlengése, elcsépelt filozofálása, de még a nyomozása is untatott. Még az "emlékcsináló" jelenete volt, ami nagyon tetszett.
0
2017. október 12., csütörtök 21:00
Az első filmnek lelke volt, abszolút mellékes volt, milyen kulisszát raktak köré, átjött az érzelem. Ez meg a látványon kívül nem sokat mutat fel, unalmas és többnyire üres.
most posts by TM
0
2017. október 12., csütörtök 20:49
Így van, általában elsőként mindig nálad olvasok kritikát.

Most ott tartok, hogy fene tudja, majd a mozi sötétjében kialakul a véleményem. Rendezésben bízok, Érkezést is nagyon szeretem.
0
2017. október 12., csütörtök 20:46
A fene se tudja. Az első rész kifejezetten nem tetszett, egy túlértékelt művész sci-fi... ez is az, de ez engem jobban lekötött.

De gondolom, olvastad. :)
0
2017. október 12., csütörtök 20:42
Én az elsőt sokadik nézésre sem tudtam hova tenni. Hangulata nyomasztott, de tetszett. Történet nem kötött le, de izgultam azért. Mai napig keresem az okát, hogy miért láttam már annyiszor.
Ezek után nem tudom mennyire merjek elmenni a másodikra. :D
0
2017. október 12., csütörtök 19:59
Nekem nagyon nem jött át az új Blade Runner. Marhára vártam, hogy végre vége legyen. Egy spoiler alatt szívesen elolvasnám, hogy valójában miről is szólt ez a majdnem három óra időhúzás. Mondhatni azt, hogy klinikai eset vagyok a témában, mert már az első rész final cut-jának végét se értettem, pedig az a film még tetszett is. :)
most posts by TM
0
2017. szeptember 28., csütörtök 0:03
Tőled ez igazán nagy fegyvertény!:) Egyébként azt mondtad már itt, hogy mi bajod a makikkal? Nem emlékszem, hogy volt róla szó.
most posts by TM
0
2017. szeptember 27., szerda 16:37
Mikor mondta az öreg a teraszon, hogy három hete (?) nem szart ilyen jót... :)
0
2017. szeptember 27., szerda 16:21
valamelyik nap a tv-ben volt a majmos forradalom film, végigszenvedtem , hát az is szar volt
0
2017. szeptember 27., szerda 16:20
melyik volt a besz@ros poén, én nem emlékszem rá?
0
2017. szeptember 27., szerda 13:13
A Salamon királyt is.
0
2017. szeptember 27., szerda 12:43
Utána jöttek majmok is? :)
most posts by TM
0
2017. szeptember 27., szerda 12:27
:)

Én az első öt perc után gondolkodtam rajt, de aztán a végére egész jó lett. A beszarós poénon meg majd  beszartam. :)
0
2017. szeptember 27., szerda 11:46
Kingsman 2

Mikor megjelentek a robot kutyák, úgy éreztem, hogy most kell elhagynom a termet.
Sajnálom, hogy nem tettem meg.
0
2017. szeptember 27., szerda 0:42
Megnéztem a Lego Ninjagót is. Ki lehet hagyni.
most posts by TM
0