Ma megvettem én is. Baromi nehéz volt egy elfogadható állapotú védőborítójú példányt felhajtanom. A fekete matt papír a legkényesebb, még egy ujjlenyomat is rajta marad, nemhogy a barbár könyvmozgató kezek végeredménye. A könyvhöz képest egyébként a film 30 évvel később játszódik. Ennek oka valószínű az, hogy King a saját gyerekkorának idejére lőtte be a történet gyerekszálát, a felnőtt vonalat pedig abba az időintervallumba álmodta, amikor magát a regényt írta. Ehhez képest (a történetbeli 27 éves különbséget megtartva) a forgatókönyvíró a felnőttszálat a forgatókönyv írásának idejéhez passzintotta, onnan számolt vissza 27 évet, ami önmagában még nem jelentett volna a néző számára semmi különöset. Mivel azonban a nyolcvanas évek stílusa vastagon visszaköszön a vászonról, gondolok itt Spielberg, Dante filmjeire, ezért beindul a nosztalgiafaktor, ami jól aláágyaz a filmnek és így a néző a benne látható borzalmaktól sem a 2017-es "szintet" várja el, sőt, jobban áll neki, hogy inkább "csak" borzongtat.
most posts by TM
0
2017. szeptember 24., vasárnap 21:29
2464
Engem sem zavar ha csak szinkronos időpont a megfelelő,mert itthon is lesz egy kis újdonság a BD lemezen.
0
2017. szeptember 24., vasárnap 20:36
1698
Én is csak csatlakozni tudok. Mi csütörtökön néztük meg és nagyon jól szórakoztunk rajta. Tényleg nem olyan jó, mint az első rész, de nem sokkal marad el tőle. A látvány, a poénok jók. Mi szinkronosan néztük, nem volt rossz, talán Jeff Bridges-é volt kicsit fura, vsz eredeti nyelven biztos jobban adja.
Nálam 8/10 :)
SuperHeRo
0
2017. szeptember 24., vasárnap 1:28
2464
Kingsman: Az Aranykör (Spoilermentes)
Matthew Vaughn ezúttal nem dobta a folytatás rendezését és elhozta e remek film második részét. Nyilván vannak hibái.Kicsit hosszabb a kelleténél,a Statesman-ek nincsenek eléggé kidolgozva de a film még így is az év egyik legjobb filmélményét hozta nekem. Minden benne van amiért imádtam a három évvel ezelőtti első részt. Szíve-lelke van a filmnek,mindenből többet pörgősebbet nagyobbat kapunk.Tipikus folytatás,de soha rosszabbat. Hasonlóan eltúlzott és bizarr főgonoszt kapunk itt is Julianne Moore személyében.Már az ő nyitójelenete is emlékezetes. Az akciók elképesztően látványosak.Már rögtön a nyitány döbbenetesen jó és ezen a fronton végig tartja szintet a film.A poénok működnek.Ma délelőtt elég kevesen voltak,de mindenki nevetett,sőt röhögöttt a filmen. Ajánlom mindenkinek aki szerette az elsőt.
0
2017. szeptember 21., csütörtök 0:58
52685
És tényleg! Ezzel a körítéssel, ez a sztori, ezekkel a szereplőkkel nagyon telitalálat! A zene miatt végigültem a stáblistát is. Amikor az Anthrax Antisocial-jára (kő)zúztak a filmben, na azt imádtam! Frankó volt, na! :D
most posts by TM
0
2017. szeptember 14., csütörtök 1:06
52685
Úgy alakult, hogy egy haverral Azt kell néznem hamarosan, úgyhogy plíz egy "spoiler", ha éppen kivesézitek!:)
most posts by TM
0
2017. szeptember 13., szerda 17:45
8260
De. :)
És ennél már csak az lett volna kínosabb, ha feltűnik Az ősellensége, Oogway mester is.
0
2017. szeptember 13., szerda 16:46
4596
Az mégiscsak nevetségesebb és kínosabb lett volna, mint egy leszakadt fejű, összeégett sétáló hulla, nem :-)?
0
2017. szeptember 13., szerda 16:01
3535
Az nem beszél :)
0
2017. szeptember 13., szerda 15:56
8260
Ennyi erővel lehetett volna vattacukor is. :)
0
2017. szeptember 13., szerda 15:47
3535
Azért bohócként könnyebben magához tudja csalogatni a gyerekeket, mint mondjuk farkasemberként.
0
2017. szeptember 13., szerda 15:25
976
Viszonylag keveset szerepel bohócként, ahogy a tvfilmben is, olyan alakot ölt, amitől fél az ember. Nincs leírva, mi lehet az igazi alakja, csak hogy bazi régen érkezett erre a világra, és arra várt, hogy Derry-t felépítsék (elvileg a fészkéhez kötődik, ezért csak ezt a várost terrorizálja). Sztem King a szokásos gyermeki félelmek miatt választotta a bohócot, mint elsődleges formát.
0
2017. szeptember 13., szerda 15:05
4596
Ezt a könyvet éppen nem olvastam Kingtől, ezért kérdezem, hogy abban kiderül, a "testetlen gonosz időtlen teremtmény" miért lesz éppen bohóc?
0
2017. szeptember 13., szerda 13:47
976
Stephen King: Az (2017)
Stranger Thing-elvonási tünetekre ideális volt :) Viccen kívül, rendkívül kellemes adaptáció, ha nem ragaszkodik az ember a könyv minden momentumához. Kicsit lecsupaszították Krajcárost egy jump scare-es ijesztgető démonra, de én úgy fogom fel, hogy ez most a Vesztesek klubjáról szóló első rész volt, tizenéves gyerekekkel, akiknek egyelőre még nem kötelező úgy felfogniuk AZ-t, mint egy ősi erőt, egy testetlen gonosz időtlen teremtményt, ahogy King ábrázolta. Nekik ő jelenleg egy bohócarcú rém, aki gyerekeket eszik. Remélhetőleg a második részben már jobban kitérnek AZ túlvilági létére is, most ez inkább populárisabb epizód lett, igazi coming of age horrorba oltva, a komolyabb értekezéseket mellőzve. Féltem, hogy valami young adult szarral szúrják ki a szemem, de szerencsére megtartották King brutális, határokat feszegető stílusát. Engem annyira nem zavart a szinkron minősége, hát, hullámzó volt, mondjuk azt. Van aki remekelt, és volt idegesítően béna is. Majd kiforrja ez magát otthoni körülmények közt, eredeti nyelven. Bd-n tuti vétel lesz.
0
2017. szeptember 12., kedd 17:53
8260
Ezzel egyet is tudok érteni, de az egész iskolásosdi, a szemüveges gyerek dumájával, az E.T/Stranger Things/Super 8 vonal valahogy nekem nem illett a bohóc mellé. Egyik kioltotta a másikat. A fej nélkül bóklászó valamin meg egyszerűen nem bírtam nem nevetni, az rohadt kínos volt.
Na, talán holnap írok róla, ma más dolgom volt. :(
0
2017. szeptember 12., kedd 11:36
4596
A bohócos részében nekem is voltak olyan dolgok, amik annyira nem jöttek be, például hogy miért ez a ragaszkodás a bohóchoz, ha már King meg tudta oldani máshogy, hihetőbben is a rémség/űrlény vs. gyerekcsapat meccset, és a végén az "éléskamra" sem nyűgözött le különösebben. Az is hozzátartozik, hogy a film több eleméből -a regény korából következően- fáradt klisé lett, a kísértetjárta ház például így néz ki az összes rajzfilmben is.
Az iskolai csúfolódások, bántalmazások, a pubertáskori nyár hangulata, az első szerelmek története, a családi problémák bemutatása, a félelmek megelevenedése, az azokkal való szembenézés és küzdelem viszont remekül sikerült. Ugyanígy a para és néha az ijesztgetés is működött, nekem leginkább a fuvolás nő meg a diafilmes jelenet tetszett. Annyiból kár csak, hogy a túl sok szereplő miatt -még a hosszú játékidő ellenére is- sok lett a felvezetés, így a tényleges horrorjelenetekre néha csak másodpercek jutottak, a film meg széttöredezett.
Nálam 8 pont körül volt, és ezzel együtt az egyik legjobb King-horror feldolgozás, amit láttam.
0
2017. szeptember 12., kedd 11:34
6056
Nekem te tetszel! :) Hát idén kétszer voltam moziban, Covenant meg ez... Szóval a filmek fele tetszett amit láttam :D Az FF8-at is megnéztem már otthon, nekem változatlanul bejön az egész faszság úgy ahogy van... Másra idén nem volt időm :)
0
2017. szeptember 12., kedd 1:44
8260
Ez oké, de ez, így túl gyermeteg és nevetséges lett.
0
2017. szeptember 12., kedd 1:25
4596
Ez a sorrend "átka" :) ... King nélkül a Stranger Things el sem készült volna, az egész az ő ötleteit rendezi egy antológiába.
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:53
8260
A kibaszott jótól messze van, de tényleg nem volt rossz. Egy erősebb Stranger Things epizódhoz hasonlít... viszont örömmel olvasom, hogy végre neked is tetszik valami.
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:26
1698
Sajnos csak jövő héten hétfőn tudunk menni... :(
SuperHeRo
0
2017. szeptember 10., vasárnap 22:24
6056
Nincs, csak szinkron vagy eredeti nyelv magában...
0
2017. szeptember 10., vasárnap 21:49
204
It (Az)
Biztosan sokan izgultatok, nem voltak sokan a moziban :-) Azt gondolom, hogy elég jól sikerült a film, de maradt bennem hiányérzet. Ami a legjobban dühít, hogy nem feliratosan néztem meg (nem tudom, van-e ilyen opció valamelyik moziban), de pl a bohóc magyar hangja katasztrófa... Majd alszom rá egyet és lehet leírom pro-kontra a véleményem.
0
2017. szeptember 10., vasárnap 0:33
52685
Nem szeretem a műfajt. :)
most posts by TM
0
2017. szeptember 9., szombat 16:28
2464
Én is láttam pénteken.Csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni róla.Pedig nem is vártam csak besodort a hype szele a moziba.