Keresés

Moziajánló

2017. szeptember 9., szombat 15:27
Megnézés előtt én is sokat fogok olvasni róla. Kingtől. Úgyhogy nem moziban fogom megnézni.
0
2017. szeptember 9., szombat 13:04
Ha minden jól megy kedden megyünk az asszonnyal. :)
Már várjuk, eddig csak jókat olvastam róla!
SuperHeRo
0
2017. szeptember 9., szombat 11:36
Te inkább Amazt nézed meg?
0
2017. szeptember 9., szombat 7:57
Én biztos nem leszek ott! :)
most posts by TM
0
2017. szeptember 8., péntek 13:14
Egyetértek. Tényleg nagyon jól sikerült.
0
2017. szeptember 8., péntek 12:08
Vasárnap megyek, remélem nem lesz tömeg
0
2017. szeptember 8., péntek 11:47
Nézzétek meg az AZ-t, kibaszott jó film lett.
0
2017. szeptember 7., csütörtök 23:29
Akinél sokkal jobb választás lett volna Csík Csaba Krisztián, aki a Mindenképpen, talán-ban tolmácsolta. Ha már Nagy Ervin nem elérhető októberig.

Slusszpoén: ebből a filmből készült feliratos verzió is. Amiből meg kéne, abból soha nincs.
0
2017. szeptember 7., csütörtök 16:16
Sebaj, majd a Pappa Pia 2 tetszeni fog nekik. :)
most posts by TM
0
2017. szeptember 6., szerda 0:13
Azt a szerelmesdal-egyveleget több helyen is olvastam a pozitívumok között, még olyanoknál is, akik amúgy a vérbe lehúzták a filmet.
0
2017. szeptember 5., kedd 23:49
Pappa Pia

Laza limonádé a musicalfilmek megszokott "mélységét" hozva. A sztori pont annyira van megírva, hogy rá lehessen aggatni a slágereket, egyébként meg egy Blues Brothers-utánérzés. Megjegyzem, a Blues Brothersznek sem túl túlagyalt a története, de jók a zenéi. :) Ez itt is megvan, és persze lehet lesajnálni, hogy mennyire egyszerű meg stb, szerintem egy közepes osztályzatot simán megér. Már csak Nagy Feró P. Mobilos "Menj tovább" előadása miatt is. De legjobban az a medley tetszett, amiben vagy 8-10 magyar slágert kutyultak össze a dramaturgia kedvéért. Az ilyesmit a Tom Cruise-féle Mindörökké rockban is nagyon csíptem. Szóval a zene, a feldolgozások, és néhány jól sikerült geg, na meg a feelgoodság elegye teremti meg a jókedvet a film alatt. Aki úgy érzi, hogy ez nála tuti nem fog működni, az vastagon kerülje a filmet, mindenki más meg bátran tegyen vele egy próbát, ez azért nem Steiner Kristóf-szint. Egynek simán elment.
most posts by TM
0
2017. szeptember 5., kedd 13:34
Bizony, jó volt!
most posts by TM
0
2017. szeptember 4., hétfő 23:44
"Sómentes só..." :D.  Na és az a bomba  :) !

Az év egyik legszórakoztatóbb filmje volt nekem.
0
2017. szeptember 4., hétfő 20:25
Zseniális az a rész is, amikor először mennek látogatóba Craighez. :D Meg amit nyammog az automatából. :D
0
2017. szeptember 4., hétfő 19:13
Logan Lucky - A tuti balhé

Soderbergh neve nálam összeforrt az aprólékosan kidolgozott karakterek által végrehajtott, trükkös csalásokkal, amiket eddigi is általában szerettem tőle... de talán még egyszer sem talált be ennyire nálam, mint a Logan Luckyval! Tatum és Driver suttyói, a széfrobbantó Daniel Craig és az egész környezetük egy hihető, kedves karikatúra volt, az általuk végrehajtani tervezett lopás meg az egyszerűségében is ötletes és átgondolt... még ha érezhetően Soderbergh fejéből is pattan ki, nem Loganékéből. A rengeteg kis képi és szöveges poén (SW rajongók előnyben :)!), a falunapi disznóláb-pecázás, Mellie néni és a George R.R. Martinba páros lábbal beleszállás mellett a kicsit túlírt befejezés, mint egyetlen feltűnőbb hiba is jelentéktelenné vált.

8,5/10
0
2017. szeptember 3., vasárnap 12:34
Akkor én meg a Barry Seal - A beszállítót ajánlom mindenkinek.
0
2017. szeptember 3., vasárnap 11:53
Mármint Ryan Reynolds-ot.
0
2017. szeptember 3., vasárnap 11:53
Szerintem nagyobb probléma, hogy sajna Nagy Ervin nem ért rá, így a fahangú Dányi Krisztián szinkronizálta le...
0
2017. szeptember 3., vasárnap 11:38
Ez meg lemaradt, ha már moziajánló: Sokkal több mint testőr. Én nagyon jól szórakoztam rajta, bátram ajánlom mindenkinek aki egy kis agyeldobós kikapcsolódásra vágyik. A végleges szinkronból sajnos kimaradt a kurva anyázás, helyette köcsög lett.
0
2017. szeptember 3., vasárnap 11:35
Nézném én is, de a nyomorult cinema city nem adja itt Veszprémben, bezzeg a mogyoró meló és az emoji film két teremben is fut kétféle verzióban.
0
2017. szeptember 3., vasárnap 8:26
T2 3D

Tegnap este végre én is megnézhettem a filmet a nagy ezüst mozivásznon. Óriási élmény volt minden pillanata. Sajnos az én életkörülményeim 1991-ben nem tették lehetővé, hogy moziban láthassam a T2-t, holott nagyon szerettem volna. Ehelyett rongyosra olvastam a regényt, és még a film első megtekintése előtt betéve megismertem nemcsak a T2 Extended Special Edition történetének egészét, de tulajdonképpen a Genisys egy részét is.

A képminőség abszolút lenyűgöző, a film minden szempontból megállja a helyét ma is. És bár minden másodpercét élveztem, sajnos a 26 éve kimaradt moziélményt, a film történetének első átélését semmi sem pótolhatja.

Többen említették, hogy itt-ott dobozhangú a szinkron. Erre külön figyeltem. Talán három helyen jött elő értékelhető hosszúságban: a garázsban, amikor a golyókat szedik ki egymásból, a sivatagi fegyver bunkerben, meg a kocsiban Dysonhoz tartva. Mindhárom jelenet olyan, ahová bővített szinkron került a Legendák Klubja DVD megjelenésekor. Szóval a szinkront vagy tisztították akkor, vagy csak archiválták, nem tudom, de az biztosnak tűnik, hogy az ott fel nem használt részleteknek nem voltak gondos gazdái, ezért lett ilyen vacak a minőségük. De még mindig jobb, mint egy teljesen új szinkron. Nem tudom, a BD-n/DVD-n is ez a hang lesz-e, de talán otthon kevésbé lesz zavaró, mert a moziban úgy szólt, hogy amikor kellett, levitte a hajam. :)

Ha szeretnétek további Cameron-filmeket viszontlátni a moziban, akkor nyomás a T2 3D-re!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. augusztus 30., szerda 15:08
Egy-két ragzás fixedelhető lenne, de gyorsan írtam. :)
most posts by TM
0
2017. augusztus 30., szerda 15:02
Megkorvináltuk a konverzációs restaurációt.

T2 3D 4K

James Cameron újabb kedvencén végzett ráncfelvarrást. Ezúttal is remek lett a végeredmény, Az ítélet napja úgy ragyog, mint a ma készült produkciók. Igaz, ettől néhány helyen a nagyon figyelmeseknek szemet szúrhat néhány korábban észre nem vett technikai trükk, de ez legyen a legnagyobb baj. A Titanic esetében talán egy fokkal látványosabbra sikerült a térhatásítás, bár azt "normális" körülmények között láthatta az érdeklődő, ez meg valami fura megoldás most itt a Corvin nagytermében, borzasztó órmótlan, szinte csőlátást előidéző szemüvegekkel, de a film nagyszerűsége még ezt is simán elviszi a hátán. Míg Arnoldékat néztem, közben néha eszembe jutott, hogy mekkora nagy szám volt ez 1991-ben, pláne, hogy - a mostanában agyonszidott - Andrew G. Vajnának köszönhetően Magyarországon - az első európai országokkal együtt már augusztus 16-án beülhettünk a filmre (én így is tettem), míg például Németországban csak október 24-én volt a premier. 1991-ben ez még nagyon nagy dolognak számított! Ahogyan egy Arnold Schwarzenegger-film is. Most meg még Amerikában is elég sovány érdeklődéssel debütált az - egyébként valóban remekre sikeredett - újrabemutatott egykori kasszasiker. Némely elemző szerint az sem "hozott a konyhára", hogy Cameron kritizálta az USÁ-ban sikeres Wonder Woman filmet. Ahogy fogalmaz, szerinte Wonder Woman a filmben csak egy tárgyiasított ikon, s hogy nincs másról szó, mint hogy a férfi-Hollywood a szokásos régi dolgait csinálja. „Nem mondom, hogy nem szeretem ezt a filmet, de szerintem visszalépés. Sarah Connor nem volt szépségikon. Erős volt, zűrös volt, szörnyű anya volt, de tisztán a személyiségével vívta ki a közönség szeretetét”. Ezzel abszolút egyetértek, de nyilván kragadható a szövegkörnyezetből és kiforgatható is minden szó. Rögvest jöttek Kate Winslettel, akit Cameron meztelenre vetkőztetett a Titanic-ban, hogy akkor hozzá képest is visszalépés-e Wonder Woman, meg úgy általában a feministák jól felfújták az egészet. Persze lehet mondani, hogy egyébként se közülük kerülhettek volna ki a Terminator 2 - Az ítélet napja 3D további nézői, de biztos van az a DC-mag, akik szintén sértésnek vették a fentieket. Meg úgy egyébként ma már nem annyi embernek okoz élményt a mozizás, így egy olyan filmre jegyet váltani, ami félig-meddig otthon is elérhető, nyilván nem a boxoffice történelmet átíró tömegmozgalom, de ha azt vesszük, hogy nemrég még a Top Gun - ennél gyengébbre sikerült - térhatásítására is sokkal nagyobb volt az érdeklődés, akkor lehet, hogy ez a WW-behatás is dollárosítható mellékzönge. Plusz az idő múlása is bejátszik, ma már kijelenthető, hogy Arnold nagyjából bármit is csinál, az csak a magunkfajta lőtéri kutyákat érdekli, a célközönségnek számító fiatalabb korosztályt az öreg kondizó vénember csak egy félpillantásnyi figyelmet kap az ujjal történő két okostelefon-oldal lapozás között. Ez van. Ettől függetlenül akit érdekel, nyugodtan üljön be a Corvin Mozi két hétig tartó vetítésszériájának valamelyikére, vagy utána, a szelektált mozik valamelyikébe, mert ezúttal nem kell vakra futni, hiszen adott egy baromi jó film, kiváló színészekkel, máig helyét megálló látványvilággal és a korhoz igazított, minőségi köntössel.
Kell ennél több?
most posts by TM
0
2017. augusztus 26., szombat 17:18
Az, hogy ennél csak rosszabb írásokat olvastam róla. Így viszont moziban is bevállalom. :)
most posts by TM
0
2017. augusztus 26., szombat 12:06
Melyik talált be, a Sas-kabaré vagy a dáridó  :) ?
0