Keresés

Moziajánló

2017. augusztus 26., szombat 10:59
Felbátorítottál, köszi! :)
most posts by TM
0
2017. augusztus 26., szombat 1:55
Pappa Pia

Egyesek talán az új Csinibabát vagy Made in Hungáriát várták a Pappa Piában, hogy kb. tíz év után megint legyen zenés magyar film a mozikban, míg mások az újkori magyar filmgyártás leggyalázatosabb hulladékának, az Álom.netnek a trónkövetelőjét látták benne, de mindkét tábort el kell keserítsem.

A Csinibaba és a Made in Hungária ugyanis nem csak a dalokon keresztül, hanem stílusában is nosztalgiát tudott ébreszteni, így a hiányosságaik is könnyebben megbocsáthatók voltak. A Pappa Pia viszont a jelenkori üzleti rivalizálásával és love sztorijának sablonjaival ilyet nem tud fel mutatni, így legfeljebb azok találnak ebben menedéket, akiknek Korda Gyuri bácsiról még mindig a "sármos" az első szó, ami eszükbe jut. Nem egy Mamma Mia, de van benne Papp papa meg pia is, és mint egy újraforgatott "slágerrádió", csinos/jóképű fiatalokkal, váratlanul előugró, Bollywoodot idéző tánckarokkal, szerelemmel és ármánnyal még egészen fogyasztható volt. Nekem is voltak benne olyan zenék, amiket szívesen hallottam vissza, és olyanok is, amiken jót nevettem (Belga - Szerelmes vagyok), és kétes a dicsőség, de annyival a Pappa Pia jobb volt a Kincsemnél is, hogy ide illett Fluor Tomi Legója, oda meg nem.

Az Álom.nettel pedig azért nem áll az összevetés, mert itt azért legalább akadnak próbálkozó színészek, még ha Stohl diszkótulajdonos figurája egy borzalmas karikatúra is, és Csupó Gábor rendezésében is akadnak sikerültebb részek, még ha sok jeleneten vastagon érződik is, hogy tojt rájuk, mert ha megfeszül sem tudott volna semmi értelmeset kihozni a zagyva, minden következetesség nélkül összekötött jelenetekből és a rémes párbeszédekből. Forgatókönyvről ugyanis ugyanúgy nem lehet beszélni, itt az csak egy keret, amibe beleerőszakolták a dalokat, és ha kellett ehhez egy totál értelmetlen motorcsónakverseny, hát akkor lett. Ami viszont nagy fegyvertény a "pink foscsi" ellenében, hogy amíg az képtelen volt körülhatárolni, kiknek is szól (a fiatalok röhöghették ki a legharsányabban a szánalmas amcsivígjáték-majmolást), a Pappa Pia ezt pontosan tudja. Így meg is fogja találni a közönségét azok között, akik még mindig nevetnek a Sas-kabarén és az első sorban csápolnak a falunapi dáridón... de hát nekik miért ne járna egy magyar mozifilm?

A Pappa Pia összességében leginkább zenés-romantikus szponzorált tartalomnak nevezhető (Família Kft. mennyiségű termékelhelyezésre tessenek készülni), belehányva minden olyat, amivel a termék a marketing szerint jobban eladhatóvá válik a célcsoportban, és hanyagolva mindazt, ami a célcsoport számára közömbös. Én meg megnyugodtam annyiból, hogy idén láttam már rosszabb filmet, még magyart is.

4/10
0
2017. augusztus 18., péntek 23:53
Gondoltam, hátha kevésbé kuka, és tényleg :) , igaz, csak annyival, amennyire kötődni tudott és tudtam rajta keresztül a második részhez. De még mindig egy babazsúr az egész  :) ...
0
2017. augusztus 16., szerda 9:11
Inkább ne, az első továbbra is kuka:) Viszont ez a prequel nagyon kellemes meglepetés volt, nekem is tetszett.
0
2017. augusztus 13., vasárnap 11:05
Annabelle 2: A teremtés

A kicsit túl hosszan bemutatott díszlet remek háttere lett a majdnem egy órányi, szinte folyamatos, fokozatosan egyre ijesztőbb és véresebb félelemkeltésnek, amivel az idei horrorok közül az Annabelle 2. simán az élre tört. De a legnagyobb dicsérete talán az ennek a filmnek, hogy bármennyire is selejtesnek tartottam az első Annabelle-t, ahogy az epilógus közvetlenül összeköti a két filmet, hát bizony kedvem lett újra megnézni azt!

8/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p405-niwrok-irasai-2-0#7967
0
2017. augusztus 7., hétfő 16:29
:D
most posts by TM
0
2017. augusztus 7., hétfő 16:14
Azt hiszem, annyiban talán egyetértünk, hogy pl. egy Baywatch-nál sokkal több értéket hordoz magában a film:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. augusztus 7., hétfő 13:16
Manapság annyira nincs "művészi" mozi, hogy már a "művészieskedő" is olyan, mint sivatagban az oázis. Úgy gondolom, hogy A majmok bolygójának ezt a változatát csak így lehetett levezényelni/befejezni, hiszen Cézár (ha úgy tetszik: Caesar) maga is inkább pacifikus beállítottságú, "erőszakossága" max. odáig terjed, hogy  faját/hordáját/védje. Az előző részbeni öntudatra ébredés is csak addig volt eksönös, míg el nem vitte frissen felfedezett/felkarolt társait a friscói erdőbe. Ő nem egy habzószájú konzolkarakter, aki kettesével harapja ketté az emberek torkát, vagy durrogtatja le őket csuklóból, mint egy Csita Norris. Az egy másik, egy "Asylum-Majmok bolygója" sztori lett volna. Az emberi törődésben szocializálódott Cézár felnőttként is emberi értékekkel bír, ő csak békés egymás mellett élésre vágyik, külön az emberektől, s pont ettől válik különbbé/erkölcsileg felsőbbrendűbbé, hogy mindezen törekvésére az ember állati módon reagál.
A Háború pedig pont így reális, ahogy bemutatják, elvégre Cézár környezetében az előző rész óta majomból nem lett sokkal több, viszont jött egy komplett sereg, sőt több is, az lett volna nagy túlzás, ha a majmok lerambóztak volna mindenkit. De ez a film az előbbi okfejtés alapján eleve más vonalon haladt, ebben szenvedéstörténet, s igen, bibliai párhuzam is szerepel, ami összességében, pár talán eltúlzott akciójelenettel együtt is magasan kiemeli ezt a változatot az eddigi feldolgozások közül és szerintem Pierre Boulle is örvendene neki.
most posts by TM
0
2017. augusztus 7., hétfő 13:10
Az ajánló már eddig is felkeltette az érdeklődésemet, de még nem volt alkalmam látni.
0
2017. augusztus 7., hétfő 13:08
Moziban már láttam. ;)
Az első 5-10 perc az agyamba égett, ma is borzongva gondolok rá.

Igazából a facebookon, Napirajz csoportban Merényi ajánlotta.:)

Idén eddig ez az egyetlen, ami nem sorozat és tetszett.
0
2017. augusztus 7., hétfő 13:00
Fúsi. Nagyon tetszett, az utóbbi évek egyik legjobb alkotása.
0
2017. augusztus 7., hétfő 12:25
Az idei kedvencem ebből a kategóriából -meg úgy egyáltalán is- a Kojot, de mert magyar film, így nagyon sehol sem fogod tudni megnézni...
0
2017. augusztus 7., hétfő 12:11
Jogos a panasz, hogy a moziban ma már sokan csak az effekteket, a látványt és az akciót keresik, és nekem is baromira elegem van a fingós és büfőgős "poénok" áradatából. A majmok bolygója: Háború esetében viszont azt kell mondjam, hogy szerintem nem ezek hiánya miatt nem lett igazán jó film, hanem egész egyszerűen a forgatókönyv és a megvalósítás felemás minősége miatt.

Egyrészt nagyon látszik, hogy az alkotók mindenféle filmes minták alapján dolgoztak, és nagyon kevés eredeti ötletük volt. Amit Matt Reeves meg tudott tenni az egészen kiváló Forradalomnál, amiben szinte végig feszültséggel teli és realisztikus módon vitte végig a sztorit, az egész egyszerűen nem működik a Háború esetében. A folytatás ugyanis vontatott, számos helyen mesterkélt és teátrális, ezért nem ritkán igencsak nehéz elhinni a látottakat. A film ugyan remekül kezdődik (és nem csak a harc miatt, illetve azzal bezárólag), hogy azután egyre inkább ellaposodjon, és átmenjen valamiféle bibliai kamaradrámába, aminek sajnos legalább annyi kínos pillanata akad, mint nagyszerű. A komikus figura is inkább az előzőek közé tartozik, akinek szerepeltetését már csak azért sem értettem, mert a Forradalom nagyon jól működött az ilyen, kényszeredetten a hangulat oldását szolgáló karakterek nélkül. És sajnos nem ő az egyetlen, igencsak nehezen értelmezhető szereplő...

Habár alapvetően nem tartom rossz filmnek, nekem a fentiek miatt a folytatás csalódás volt a Forradalom után, és a történettel kapcsolatban én is ugyanúgy becsapva éreztem magam a moziban, ahogy már mások is írták előttem. És akcióorientáltság ide vagy oda, ennél azért tényleg több háborút vár az ember egy olyan filmmtől, aminek már a címe is az, hogy Háború. Ráadásul az csak az egyik gond, hogy egy sci-fi blockbustert minek kellett ennyire elvinni a művészfilmek irányába, a legnagyobb hibája az egésznek, hogy az eredmény sokkal inkább lett művészieskedő, mint művészi.
0
2017. augusztus 7., hétfő 10:22
5 = %
0
2017. augusztus 7., hétfő 10:21
Hozzászólásom kissé nem idevaló, mert a majmok miatt biztosan nem nézem meg.
Nem tudom milyen idősek vagytok, de valahogyan a mai nemzedék már csak az "akcióra" izgul, nem film amiben nincs legalább 75% harc.
A trónok harca fórumon is ment a siránkozás, hogy a 3 részben nem mutatták az ostromot, meg egyáltalán nincs harc, hát én meg pont azt a részt élveztem.
Tényleg csak az a film ami tele van rángásos kamera mozgásokkal  és a szereplők 905 cgi kreálmány.

Én már nagyon vágyok egy olyan filmre amiben nincs cgi, a szereplőknek vannak problémáik és azokat legyőzik, fingás és büfögés mentesen, mindez nem szirupos giccs.
Ilyet ajánljatok!
0
2017. augusztus 7., hétfő 5:58
A második rész után nekem is hihetetlen nagy csalódás volt. Minden szavaddal egyetértek.
0
2017. augusztus 6., vasárnap 14:38
Nem baj, majd választasz egy másik, jobban öldöklőset. :)
most posts by TM
0
2017. augusztus 6., vasárnap 14:08
Az emberi dráma nem igazán érdekel a "Majmok bolygója: Háború" c filmben. Szeretnék látni majmokat, akik háborúznak. A szenvedés megvolt az első két részben, itt viszont nem kaptam meg az összecsapást!

Az év legnagyobb átverése. Sírni én is sírtam a szenvedéstől, ami ebben a filmben volt...de ez nem a film erénye...
0
2017. augusztus 6., vasárnap 14:07
Remélem valami speciális Oscart kap majd a következő gálán. Ha még nem bírták eddig eldönteni, hogy rendes kategóriában jelölhető-e ugye.
0
2017. augusztus 6., vasárnap 13:36
De jó ezt olvasni!
S mindebben óriási szerepe van Andy Serkisnek, aki filmről filmre feljebb tornázza a motion capture-technikában addig elért, felülmúlhatatlannak gondolt teljesítményét. Ő a világ legjobb "láthatatlan" színművésze.
most posts by TM
0
2017. augusztus 5., szombat 18:18
Mélyen egyetértek. Egy kis adalék: nálunk a moziban [és ez most nem vicc] kb. a fél terem sírt/szipogott a film bizonyos részeinél. Mi ez, ha nem varázslat/igazi filmélmény? Fantasztikus volt minden perce.
0
2017. augusztus 2., szerda 11:06
A majmok bolygója - Háború

Elképesztően mély, emberi dráma, ami jelen esetben különösen nagy eredmény. Hihetetlen, hogy mennyire jól sikerült! Messze a legjobb, a trilógia tökéletes befejezése.
Csodálatos élmény!
most posts by TM
0
2017. augusztus 1., kedd 3:07
Számomra olyannyira irritálóan primitív volt az előzetese, hogy már amiatt passzoltam.
most posts by TM
0
2017. július 29., szombat 19:38
Lehet, hogy csak attól függ, ki mennyire felületesen nézi... De ezt csak amolyan általános "szabályként" mondom, magát a filmet még nem láttam:)
0
2017. július 29., szombat 17:23
Számomra kidobott pénz volt.
0