Keresés

Moziajánló

2017. július 25., kedd 12:35
Elhibázott koncepció. Szerintem.

Én bizisten próbáltam részese lenni az eseményeknek, de ennyire sterilen és tárgyilagosan ábrázolva, sajnos mindvégig kívülálló maradtam.
0
2017. július 25., kedd 12:30
Persze azt is megértem, akinek emiatt nem tetszett a film.
0
2017. július 25., kedd 12:26
Szerintem hiba számon kérni a Dunkirk-ön azt, hogy "nincsenek" karakterek, mivel ez a koncepció része volt  és Nolan inkább az eseményre akart koncentrálni. Őszintén szólva engem nem zavart a dolog. Úgy éreztem mintha én is ott lettem volna velük a parton.
0
2017. július 25., kedd 12:15
Annak a filmnek legalább volt lelke.

Számomra szimpatikus volt a főszereplő, annak ellenére, hogy az elveivel egyáltalán nem tudtam egyetérteni, viszont a kitartása a céljai mellett példaértékű.
0
2017. július 25., kedd 12:11
Számomra a Fegyvertelen katona túlságosan giccses és pátoszos volt. Andrew Garfield meg végig idegesített a filmben. Az akciójelenetek viszont szenzációsak voltak azt elismerem.
0
2017. július 25., kedd 12:04
A Kémek hídjával egyetértek.

A Fegyvertelen katona viszont számomra elsőosztályú film.
0
2017. július 25., kedd 12:03
Pont azért volt lelketlen film, mert karakterábrázolás hiányában nem ismerünk meg senkit se a filmben. Nincsenek bemutatva, csak veszi őket a kamera, így mindennemű azonosulás, vagy izgulás a szereplők sorsáért kizárt. Nálam legalábbis nem működött.
Ebben a formában viszont marhára érdektelenné válik az egész. Igazi tét nélkül meccs ez, melyben a technika elsöprő győzelmet arat a humánum felett.
0
2017. július 25., kedd 11:58
Van olyan is ami csalódás volt egy kicsit pedig nagyon vártam. Ilyen volt A fegyvertelen katona és a Kémek hídja.
0
2017. július 25., kedd 11:54
Volt olyan Oscar-jelölt film ,ami nem tetszett. Pl. A mindenség elmélete, A dán lány.
0
2017. július 25., kedd 11:48
Mivel neked minden potenciális Oscar-jelölt film tetszik, így nem leptél meg a véleményeddel.
0
2017. július 25., kedd 11:16
Hiányzott belőle a kohézió. Random belekapott dolgokba, mikrokörnyezetes feszültségkeltegetésekbe, de ezek jóindulattal is max. csak középszerű szkeccseknek mondhatók, melyeket a "háború" gyűjtőszó tart össze. Az a hajólyuggatós jelenet is lóg a levegőben.
Sokáig az a feszkó alapja, hogy csóri katonák malmoznak a parton, hogy jöjjön taxi, mert az az egy vagy kettő, amit mutatnak, azt lebombázzák. Aztán jön 30 halászhajó, amire darabonként max. 30 ember fér fel (de akkor már félig víz alatt van), őket már nem süllyeszti el senki - persze, hiszen Tom Hardy lelőtte a nácik mind a négy bombázóját. S hogy ha már megjeleníteni nem sikerült, de mégis átérezzük azt, hogy ez mekkora fejlemény, ezért a végig egy rozzant móló végében dekkoló, statisztikai adatokra redukált beszédű Kenneth Branagh közli, hogy 300ezren menekültek meg, ami az előbb említettek fényében viccesebb, mint pátoszos. Nekem Koltai Gábor Honfoglalása jutott eszembe, amiben a félelmetes besenyő sereg támadását féltucat lovassal ábrázolták. Így azután a könnyfakasztósnak szánt újságos-sörös befejezés sem váltott ki belőlem semmit. Nolannak semmi empatikus képessége nem látszik a végterméken, ezért hiába kotorászott korabeli repcsik, hajók után, s ment eredeti helyszínekre, az egész megragad a technikai tökélyre törekedés szintjén. Bár más műfaj, de a Pixar Stúdiót tudnám példának hozni, ahol a szakik pontosan tudják, hogy semmit nem érnek a legprofibb szoftverek, ha az általuk megteremtett szupi látványvilágból hiányzik a szív. A Dunkirk mellkasában nem dobog semmi és ez szinte nullázza a belefeccelt időt és energiát.
most posts by TM
0
2017. július 25., kedd 11:09
Én pont az ellenkezőjét gondolom a Dunkirk-ről. Szerintem Nolan legjobb filmje a Memento óta. Egy 100 perces feszültség bomba mesteri rendezéssel, operatőri munkával és zenével.
0
2017. július 25., kedd 10:31
Dunkirk nálam többet hozott, mint vártam. De így is szerintem a gyengébb filmjei közé sorolnám. Kivetni valót nem igen találtam benne, de ez koránt sem az a többször nézős, mint mondjuk az Eredet vagy a Tökéletes trükk.
Most már összeránthatna egy fantasy-t is végre.
0
2017. július 25., kedd 9:25
Igen, így vissazolvasva valóban szerencsétlen a megfogalmazás. Igazad van.
Viszont ettol fuggetlenul se tetszett.😊
0
2017. július 25., kedd 9:05
Ha CSAk annyi volt a célja hogy forgasson egy tökéletesen steril és érzelemmentes filmet a háborúról akkor más törekvésében nem hasalhatott el mert nem volt 😃😃 Savanyújóskák vagytok 😂😊😂
0
2017. július 25., kedd 7:47
Nagyon jó érzés olyan véleményt is olvasni, mely nagyjából lefedi az enyémet.
Mivel rendkívül jó kritikákat kapott a film, hanyatt-homlok rohantam a moziba megnézni Nolan bácsi legújabb rendezését, de ez a film a nagyobb a füstje, mint a lángja tipikus esete.
Karakterek nincsenek, ergo izgulni sincs nagyon kiért. A kevéske akciójelenet gyenge és elcsépelt, pedig elvileg 150 millió dolláról hozták tető alá a produkciót. Kár, hogy a végterméken ez nem látszódik.
Feszültséget ugyan tudott okozni, de ez se pozitívum, ugyanis az nem a háborús jelenetekhez köthető, hanem a rendkívül idegesítő és nyugtalanító "zenéjéhez" mely gyakorlatilag a teljes játékidő háromnegyede alatt ciripelt.
Végtére is, ha Nolan célja csak annyi volt, hogy forgasson egy tökéletesen steril és érzelemmentes filmet a háborúról, akkor célt ért, minden más törekvésében viszont elhasalt.
0
2017. július 25., kedd 1:32
Annyira azért nem érdemes sietni, nem sok erénye van ennek a filmnek.
Gyenge a dramaturgia, az ismertebb színészek középszerűek vagy rosszabbak az épphogy felskiccelt karaktereikben, a folyamatos idővisszatekergetés meg azt a kis atmoszférát is kiöli az élményből, amit a néhány feszültebb jelenet képes csiholni, miután itt-ott sikerül kitörni a filmzene címszó alatt elkövetett rémunalmas szintinyávogás okozta nihilből.
Nolan ebben a filmben annyira steril, mint amilyen általában Zack Snyder szokott lenni. Egyben megmutatkozik az is, hogy ha egy már ismert témát dolgoz fel, egyáltalán nem tud érdekfeszítő lenni úgy, vagy még közel úgy sem, mint egy Interstellar vagy egy Eredet esetében. Dicséretes a szándék, de ez a produkció pl. a Ryan közlegény megmentéséhez képest a fasorban sincs.
most posts by TM
0
2017. július 18., kedd 17:30
A hazai sajtónak is levetítették a Dunkirköt és nem kicsit pozitívak a visszajelzések. Lehet foglalni a jegyeket srácok! :D
0
2017. július 5., szerda 15:06
Ezt a fegyvert sosem használta Arnie a filmben, sem senki más.
0
2017. július 4., kedd 21:45
Aham 😃😃
0
2017. július 4., kedd 20:18
Mert Te okos vagy és tudod, hogy ez 3D, így nincs olyan hogy "újra". :)
most posts by TM
0
2017. július 4., kedd 18:45
Ha ez megnyugtat én nem :)
0
2017. július 4., kedd 18:44
Szerintem sokan várjuk már hogy újra tudjuk nézni a mozikban

0
2017. július 4., kedd 0:26
Baby Driver: Baromi vagány és stílusos mozi emlékezetes karakterekkel, király zenékkel és zseniális autós üldözésekkel. 10/9

A magyar szinkron nem volt rossz, de eredeti hanggal tuti jobb lesz itthon.
0
2017. július 3., hétfő 23:15
Köszi és köszi! :)
most posts by TM
0