Keresés

Moziajánló

2017. június 29., csütörtök 14:00
Na ja, és azért is érdekes, amit írsz, mert mostanában pl. mindig húztam a szám azon, mennyire Ridley Scottnak tulajdonítják az egész Alien franchise-t, illetve az eredeti film, a Prometheus és a Covenant milyenségét. Pedig egyik film forgatókönyvét sem ő írta (még társ-forgatókönyvíróként sem), leginkább annyit tett, hogy a saját rendezői stílusában vitte vászonra azokat. Persze ez sem kevés, na de hogy az egész sztoriért vagy komplett mitológiáért őt felelőssé tenni, azért az enyhén szólva is túlzás...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. június 29., csütörtök 13:59
Persze, de az a Mission: Impossible, ahol a karakterrel bármit lehet kezdeni. De itt annyira sovány a merítési lehetőség, hogy egyre izzadságszagúbban küzdenek azon, hogy csóri darukat valamilyen módon elhelyezzék a földi környezetben ahonnan eljussanak a bunyóig. :)
most posts by TM
0
2017. június 29., csütörtök 13:56
Hát azt, hogy már eredendően is arra készült, ami végül lett belőle.:)
most posts by TM
0
2017. június 29., csütörtök 12:55
Vicces olvasni az elégedetlenkedő hangokat a TF 5 kapcsán. Most komolyan, egy ötödik részről beszéltünk, mit várhat az ember? Az előző rész tökéletesen bemutatta, hogy ebben a szériában ennyi volt.

A stúdió sem akar másfelé lépni. A Bumblebee spin-off talán ad némi reményt, de az egyenesági folytatások maradnak hasonló színvonalon. Az 1-3. sztoriját még próbálták trilógiaként megírni, ott működik is a forg. könyv. Bár ott se hibátlan, de mióta vannak ezek az új részek Walhberggel, azóta ennek a szériának annyi.

Remek példa a Mission Impossible melynek részei mind más és mások, de mégis működnek. Még a legutóbbi rész is remek volt. Tehát nem lehetetlen jó 5. részt csinálni.
0
2017. június 29., csütörtök 12:33
Értem én, hogy Bay stílusjegye olyan amilyen, csak arra célzok, hogy azok mégis jó filmek. Tehát nem biztos, hogy a rendezőn csúszott el ez, hanem a forgatókönyvön (amit szerinted nem kell keresni :)). Sokszor amúgy bosszantó, hogy egy jó vagy rossz filmet a rendezővel azonosítanak, holott szerintem mint itt is, ő hozta amit tud, nem rajta múlt... A Toy Story eredeti alapanyaga alatt mit értesz? Arról sose hallottam...
0
2017. június 29., csütörtök 12:18
Bay talán A Sziklával egy jó akciófilmet adott. A Bad Boys és armageddon után egyre jobban átjöttek a kliséi. Hé! Egy ember, aki Victoria s Secret videók és reklámok rendezésével kezdett mégis mit várjon az ember?

A filmet én is láttam 21.-én és sajnos csak szinkronnal és ezzel oda a film egyetlen varázsa: Peter Cullen hangja. A szinkron csapnivaló, nem csak hangok terén, de szerintem a keverés terén is, mert nem éreztem olyan hangorgiát, mint a korábbi filmeknél. Valamint, ami nagyon zavart Jablosnky score-ja se jött át úgy.
A sztori zanzás, az új szereplők majd ugyanolyan feleslegesek, mint a régiek. Simmons két jelenetnél többet érdemelt volna - imádom, mert a karaktere már annyira idióta hogy szórakoztat. Lennox meg... kellett egy név a sok kiscserkészhez. Cade szerintem ultra uncsi volt, az előző filmben még érdekes karakter volt, aki szeretne feltalálni valamit és a lánya iránti aggódás, törődés, de eme dolgok mind kivesztek belőle. A Megan Fox hasonmás... ő minek is volt benne? Hopkins hozta a formáját, már amennyire a script és a film engedete. A történet több helyen vérzik, Transformerek több száz éve a Földön? Hisz az első filmmel ez totál ellent mond, ahogy a 3. is egy kicsit, de ott csak az Apollo programot érinti. Szerintem nem nagy spoiler, mert poszteren is ott feszít Dongó a 2. világháború idején.
Ami komolyan zavart: a Dinobotok lebutították még jobban, mint a G1 rajzfilm 3. évadában és totál mellékvágányra tették őket, a 4. film új Autobotjaival együtt. Pedig főkép a John Goodman által életrekeltet - szó szerint - vicces és sjópofa Vadászeb is alig kapott jelenetet. Optimus gonosszá aka Nemesis Prime-á alakítása.. nos, spoilerek nélkül azt mondanám nagyon rövid idő és messze nem akkora ütője a filmnek, mint ahogy azt beharangozták. Quintessa érdekes, mint a Transformerek teremtője - újfent G1 rajzfilm - de messze nem kapott annyi screentime-ot, mint vártam volna.

A lényeg: az eddigi leggyengébb Transformers film. Értelmetlen sztori szálakkal, amik totál elenmondásai még az előző filmnek is. Iszonyat kevés screentime Optimusnak! Csak úgy, mint a legtöbb korábbi Transformernek. Rövid harcok és akciók, melyben nincs semmilyen csúcspont vagy katarzis. A hangok és a zene - ami egyébként külön hallgatva szép - a gyenge szinkron számlájára írom, hogy elvesznek a filmben.

A Transformerstől sokan nem várnak sokat, max aki ismeri a nívósabb sorikat Best Wars, Beast Machines, Animated, Prime vagy Simon Furman képregényeit. Ám a film, ahogy az elején is kivagyon írva a Hasbro játékfiguráira épül. Igen, de még 1984-ben is mindegyik figura kapott egy tech spec-et, mely rövid szövegével több karakterizációt adott, mint pl. Dongó az 5 film alatt.
0
2017. június 29., csütörtök 11:56
Wonder Woman

Meglepődtem a film minőségén. Tudtam, hogy jó lesz, hiszen a véleményszelek úgy fújtak, hogy csalódás nem lehet, de tényleg, még így is meglepetés volt. Gal Gadot ugyanúgy uralta a vásznat, mint a BvS esetében, de ami meglepő, hogy Chris Pine-nal mennyire jól működtek együtt. Pine egyébként fantasztikus volt a szerepben, érdemes figyelni az arcmimikáját. A langyosabb finálé sem rontott annyit az összképen, hogy ne gondoljak rá a nyár egyik legkellemesebb és legkiegyensúlyozottabb filmélményeként. A DC ezt most szépen megcsinálta. Köszönjük Patty Jenkins!
0
2017. június 29., csütörtök 11:55
Talán úgy lehetne legjobban jellemezni a Toy Story-Transformers különbözőséget, hogy míg a Transformers próbál mindent elkövetni, hogy az egysíkú, élettelen Hasbro-figurákat valamiféle jellemmel felruházza és emberi mivoltot kínlódjon a karakterekre, addig a Pixar Toy Story-jánál az van, ami a stúdió összes többi filmjénél, miszerint hogy egyetemes emberi értékeket, példabeszédeket, tanításokat közvetít oly módon, hogy mindezek szemléltetéséhez egyszerű eszközöket vesz alanyul, mint például egy műanyag bábut. Két, egymástól teljesen ellentétes irány. Az egyiken a kabátra teszik a gombot, a másikon a gombhoz próbálnak kabátot kreálni.
most posts by TM
0
2017. június 29., csütörtök 11:36
Ugyanazok a stílusjegyek vannak azokban is. Bugyuta, kiabálós figurák, idióta poénok, lassított felvételes nacionalista hadiipar-propaganda, akciókban a szereplőkkel rohanó kamera, pirotechnika, tárgyak daruról való behajigálása - mint egy nagyra nőtt kisgyerek élvezkedése a stúdiók sok-sok pénzén.
Az első Transformers is bugyuta volt, csak ott macsósabban vezették be a jó és rossz galerit alkotó bábukat a sztoriba. A történet itt se gyengébb, max. még elrugaszkodottabb mindentől, ahogyan az folytatásokban elvárt.
Transformers pedig mindig is egyenlő volt azzal, hogy a két robotbrigád egymást gyepálja, hogy milyen ételszínezéket kennek bele, huszadrendű dolog.
Toy Story azért rossz példa, mert ott már az eredeti alapanyag sem a műanyag babákról szólt, ha Neked mégis csak annyi jött át belőle, akkor az ciki. :)
most posts by TM
0
2017. június 29., csütörtök 10:49
A szokásos Michael Bay feeling azért lerakott két Bad Boyst, egy Sziklát meg egy Pain & Gaint is... Az meg, hogy hagyjuk a forgatókönyvet oké, de szemmel láthatóan a készítők is hagyták :D Az meg, hogy műanyag játékok meséjéről van szó hát nem tudom mennyire érv, az első rész is az volt és az azért nagyon is nézhető volt.. De hogy mást is mondjak, a Toy Story is műanyag babákról szól és mégis :)
0
2017. június 29., csütörtök 9:27
Bár ezt még nem láttam, majd csak hétfőn, de LIKE és 100%-ban egyetértek!

A gyerek rajzot ne hasonlítsuk Rembrandt-hoz, mert a maga nemében mindkettő tökéletes!
0
2017. június 29., csütörtök 3:15
... így aztán kétszer is megnéztem moziban, úgy mint az előzőeket. :)
most posts by TM
0
2017. június 29., csütörtök 2:54
Szerintem meg a szokásos Michael Bay-feeling annak az összes őrült agyamentségével, ócska humorával, erőltetett hősiességével, robotbajtársiasságával stb. Ezekben a filmekben minden idézőjeles, szándékosan eltúlzott, karikírozott, zsékategóriásított, de mint azt már az elmúlt évtizedben is mondtam vala: -Emberek! Szar fröccsöntött gagyifigurák randommeséiről beszélünk! Kábé mikor egy óvodás kezében két műanyagkatonával eljátszik és közben a dialógus annyi, hogy "ratata" meg "bumm-bumm". Ebben "gyárilag" is csupán annyi a mélység, amennyit az említett ovis a homokozóban hozzáás a kislapátjával. Hagyjuk már a forgatókönyvet, ez nem a Hamlet adaptációja! Bár speciel a kalapácsnyelet a mértéket vigyorogva áthágó és a kalapácsnyelet ismét eszelősen messzire dobó Bay egy snittben mintha Shakespeare klasszikusából is viccet csinálna, mert két díszletfelrobbantás között pont ez jutott eszébe. Továbbá esztéták szörnyülködhetnek Hopkins vagy esetleg Turturro miatt is (nem)tetszés szerint.
Ugyanakkor vannak esetek, amikor szerintem felesleges. Mégiscsak Transformersről beszélünk. Michael Bay ismét jól kiélhette infantilizmusát, s ebben pont ennyi az említésreméltó. Meg esetleg még annyi szubjekt infó, hogy a szándékolt hiperdefektessége ellenére ez az egész nekem továbbra is baromira bejön! :)
most posts by TM
0
2017. június 27., kedd 11:25
Jaj, úgy fogom sajnálni őket érte...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. június 26., hétfő 23:17
Igen ez most nem teljesít eddig úgy, mint az előzőek.
Szerintem nem lesz meg az 1 milliárd most...
SuperHeRo
0
2017. június 26., hétfő 22:28
Az előző 4 ismeretében valahol 0ra lehetett számítani. :D
Bevételi adatok szerint ez már kevésbé megy le az emberek torkán. De még nem halt ki a széria.
0
2017. június 26., hétfő 22:22
Akkor a Megan Fox hasonmás nem csak nekem tűnt fel :D
0
2017. június 26., hétfő 21:30
Azért attól kicsit több :D
Vannak benne poénok is, amiken lehet azért nevetgélni. :)
SuperHeRo
0
2017. június 26., hétfő 21:05
"4/10 (1 pont a hang miatt, 1 pont a látvány miatt, 1 pont a Transformerek miatt és 1 pont a Megan Fox hasonmás miatt :D)"

:))))

Akkor a film maga nulla...
0
2017. június 26., hétfő 20:42
Én is kb ugyan így vagyok vele.
Az 5 film közül ez a leggyengébb. Én is vártam, mert szeretem a TF filmeket.
De ez a részt csak a szokásosan jó látvány és hangok mentik meg.
Én IMAX-ben néztem szinkronosan. Azt hittem majd kapok valami extrát hisz a film 98%-ban az új digitális IMAX kamerával forgatták, de sajnos nem kaptam.
Pár helyen tett csak hozzá, akkor is a mélységgel játszott. Jó a kép az tényleg jól nézett ki a nagy vásznon, de sajnos a szinkron az borzasztó ezeknél a filmeknél, itt főleg a robotok hangjára gondolok.
A történetben én sem nagyon találtam a vezető utat. :D
Annyi jó volt, hogy pár régi szereplő is visszatért

Én is megvettem a fémvödröt, de mondjuk a CC-ben szemetek, mert külön kell megvenni, míg a Sugárban ott abban adják a pop cornt. Így ment fel a polcra a 4.rész vödör mellé :) Poharat azt most nem szereztem be.

Én is megveszem majd, ha megjelenik BD-n, megy a többi mellé (remélem megfog, igaz Paramount...) de majd csak ha beakciózzák. :)

4/10 (1 pont a hang miatt, 1 pont a látvány, miatt 1 pont a Transformerek miatt és 1 pont a Megan Fox hasonmás miatt :D)

Kíváncsi leszek a többi film milyen lesz majd, mert ugye elvileg már minden évben kapunk majd egyet, mint az SW-kből.
Jövőre jön a Bumblebee spinoff a 80 évekből.
SuperHeRo
0
2017. június 26., hétfő 0:53
Transformers: Az utolsó lovag

Már pénteken bennem volt a mehetnék, de valahogy akkor nem sikerült, így a mai napon néztem meg Michael Bay újabb alkotását a moziban. És ha már mozi, akkor szigorúan 2D, angol hang, magyar felirat. Külön öröm volt, hogy a film ilyen paraméterekkel is elérhető.

Az előzetest valamiért nem is láttam korábban, csak péntek este pillantottam rá, akkor döntöttem el, minél hamarabb szeretném moziban megnézni az alkotást.

A film hossza 150 perc fölött van, ami - szerintem - hosszúnak mondható. Azonban a film alatt többször pillantottam volna az órámra (ha lett volna a karomon...), mert kicsit vontatottnak éreztem az egészet. Rendben, Transformers, robotok, robbanások, el vagyok velük, de ez már az 5.! film.

Nem szeretnék semmilyen "poént" lelőni a filmben, így próbálok értelmesen véleményt alkotni. Nekem a történet kesze-kusza volt. Sokszor nem értettem, mi is történik, vagy csak később jöttem rá. Sajnos megint(?) előjött az a probléma, hogy a harcok közben elég nehéz kiszűrni, ki-kivel van (pedig tényleg próbáltam figyelni). Sokszor úgy éreztem, visszanyúlnak az "eredeti" 3 részhez és onnan merítenek. Én az első három rész után a negyedik részt egy "komolyabb-komorabb" filmnek tekintettem, és azt gondoltam, ez lesz az irányvonal, ami a többi filmet jellemzi majd. Ehhez képest - szerintem - igencsak visszatértek az első részek hangulatához.

Az idővel kapcsolatban - mivel több helyen is olvasható, hogy lesznek további részek - folyton azt vártam, mikor vágják be a "Folytatása következik..." feliratot, mert nem gondoltam, hogy "mindent" sikerül belepréselni a filmbe. Mondjuk azért jobb, hogy nem kaptam az arcomba az említett feliratot.

Összegezve a látottakat egy látványokban gazdag, nagyon jó hanggal és effektekkel rendelkező filmről van szó. A történet - nekem - kissé követhetetlen és szerintem túl is gondolták ezt az egészet. Bár a "nagy robotok osztják egymást" jellegű filmekre mindig lesz néző. Úgy vélem, ez a sorozat eddigi leggyengébb része, az első résztől pedig messze elmarad.

Évente többször biztos nem nézném újra, de ha egyszer(?) megjelenik fizikai adathordozón (szigorúan BD-n), akkor tuti a polcon fog kikötni a többi rész mellett.

Aminek nagyon örültem, hogy a menü mellé lehet kapni popcorn-os vödröt, illetve "kis figurás" poharat is. Én előbbivel távoztam a moziból és mint egy kisiskolás cipeltem boldogan haza a buszon :D
0
2017. június 19., hétfő 14:22
Nagyszerű szórakozás volt A Karib tenger kalózai: Salazar bosszúja! A negyedik rész némileg elütött a korábbi trilógiától, így ezt egyenesen és nagyon helyesen a harmadik rész végéhez passzintották. Többszörnézős, akárcsak A múmia Tom Cruise-zal, ami IMAX-ben igazán nagyot ütött. Jöhet az új Transformers - 3D-ben!
most posts by TM
0
2017. június 19., hétfő 14:12
Úgy-úgy! :)
most posts by TM
0
2017. június 18., vasárnap 1:48
Wonder Women

Szépen összehozták. Nagy gratula Patty Jenkins-nek a rendezésért jó filmet dirigált. Remek a karakter és a Gadot is erre a szerepre született :)
Örülök, hogy moziban láttam elsőként. Még a mezei 3D sem rontotta az élményt hanem sikerült emelnie azt.
0
2017. június 16., péntek 15:02
Azért nem eszik olyan forrón a kását, hogy nem is akarnának, ha tehetnék :) ... Azért jön évente csak egy-két, mert a filmjeik rendre tolódnak a stábtagok cserélődése, minőségi kifogások és a filmenként újragondolt üzleti koncepció miatt, amit gondolom, most a WW is rendesen felrúgott.
0