Transformers: Az utolsó lovag
Már pénteken bennem volt a mehetnék, de valahogy akkor nem sikerült, így a mai napon néztem meg Michael Bay újabb alkotását a moziban. És ha már mozi, akkor szigorúan 2D, angol hang, magyar felirat. Külön öröm volt, hogy a film ilyen paraméterekkel is elérhető.
Az előzetest valamiért nem is láttam korábban, csak péntek este pillantottam rá, akkor döntöttem el, minél hamarabb szeretném moziban megnézni az alkotást.
A film hossza 150 perc fölött van, ami - szerintem - hosszúnak mondható. Azonban a film alatt többször pillantottam volna az órámra (ha lett volna a karomon...), mert kicsit vontatottnak éreztem az egészet. Rendben, Transformers, robotok, robbanások, el vagyok velük, de ez már az 5.! film.
Nem szeretnék semmilyen "poént" lelőni a filmben, így próbálok értelmesen véleményt alkotni. Nekem a történet kesze-kusza volt. Sokszor nem értettem, mi is történik, vagy csak később jöttem rá. Sajnos megint(?) előjött az a probléma, hogy a harcok közben elég nehéz kiszűrni, ki-kivel van (pedig tényleg próbáltam figyelni). Sokszor úgy éreztem, visszanyúlnak az "eredeti" 3 részhez és onnan merítenek. Én az első három rész után a negyedik részt egy "komolyabb-komorabb" filmnek tekintettem, és azt gondoltam, ez lesz az irányvonal, ami a többi filmet jellemzi majd. Ehhez képest - szerintem - igencsak visszatértek az első részek hangulatához.
Az idővel kapcsolatban - mivel több helyen is olvasható, hogy lesznek további részek - folyton azt vártam, mikor vágják be a "Folytatása következik..." feliratot, mert nem gondoltam, hogy "mindent" sikerül belepréselni a filmbe. Mondjuk azért jobb, hogy nem kaptam az arcomba az említett feliratot.
Összegezve a látottakat egy látványokban gazdag, nagyon jó hanggal és effektekkel rendelkező filmről van szó. A történet - nekem - kissé követhetetlen és szerintem túl is gondolták ezt az egészet. Bár a "nagy robotok osztják egymást" jellegű filmekre mindig lesz néző. Úgy vélem, ez a sorozat eddigi leggyengébb része, az első résztől pedig messze elmarad.
Évente többször biztos nem nézném újra, de ha egyszer(?) megjelenik fizikai adathordozón (szigorúan BD-n), akkor tuti a polcon fog kikötni a többi rész mellett.
Aminek nagyon örültem, hogy a menü mellé lehet kapni popcorn-os vödröt, illetve "kis figurás" poharat is. Én előbbivel távoztam a moziból és mint egy kisiskolás cipeltem boldogan haza a buszon :D