De miért ne lehetne kibővíteni ezt az univerzumot?
Ahogy Tolkien a Hobbitból kikanyarította A Gyűrűk Urát, majd írt egy még nagyobb halmazt, amiben az előző csak egy rövid fejezet, úgy Scottnál is lehet elfogadni, hogy a mára elavult szörnyesdiből valami sokkal tudományosabb, álleejtősebb egészt akar kerekíteni, hogy ne csak a mellkasrobbantás meg a tojásszarás miatt gondoljanak vissza az emberek a filmjére. S az, hogy most úgy viszi tovább a Prometheust, hogy pakolt bele erőszakot is, egyáltalán nem gáz. Minimum egy középső filmet láttunk, egy amolyan átmeneti állapotot. Én azt mondom, hogy a bizalmat megérdemli addig, míg elénk tárja a fejében lévő teljes mesét. Félreértés ne essék, nekem bejönnek az Alien-filmek, szeretem az összes eddigi rendező egyéb dolgait is, de úgy vélem, hogy a Prometheus volt az, ami ebbe az ijesztgetésében megrekedt franchise-ba új szelet fújt bele.
Hogy milyen az igazi Ridley Scott-stílus, ami rögtön átérződik, ha leülök egy filmje elé, azt meg nem igazán tudom, hogy mi alapján lehet definiálni.
Mondjuk az Alien, Fekete eső, Testőrbőrben, Gladiátor, Szárnyas fejvadász, 1492, Bor mámor Provence, Hannibál, Thelma és Louise, Hazugságok hálója, Sólyom végveszélyben és Mentőakció alkotta egytucat filmre rápillantva én nem tudok felidézni olyat, ami valami egyetemesen "ridliszkottos" lenne. maximum azt tudom megállapítani, amivel már bő 20 éve dícsérem őt, hogy mennyire sokszínű a rendezői palettája. :)