A 3-4 mentségére legyen szólva, azoknak van\volt stílusa és Ripley karakterén keresztül is adtak egy ívet a történetnek. A Prometheus-Covenant vonal úgy érzem egy helyben topog és magyarázatot próbál adna, amire nem is volna szabad. Ezen kívül nem éreztem azt, hogy egy Scott filmet nézek. Nyilván nagyok z elvárások, hisz egy Scott Alien filmet szerintem sokan eseményként várnak.
0
2017. május 29., hétfő 15:52
6056
Jajj és majdnem lemaradt a lényeg ne haragudj :) Szóval ok, felsoroltál csomó mindent, de még mindig nem tudom milyen gondolatiságra gondoltál :)
0
2017. május 29., hétfő 15:51
6056
Számomra egyetlen jó Alien film van a második rész, akciódús, pörgős. Láttam mindet, a negyediket még moziban, nekem nagy bajom nem volt vele... Viszont ez a fogunk egy adást, leszállunk, szétmegy a hajó, kell egy másik, vihar van, jönnek a szörnyek vonal már unalmas, ettől lett volna kurva jó a Prometheus sztorija, ami itt most szerintem ment a kukába úgy ahogy van...
0
2017. május 29., hétfő 12:52
52685
Ilyen fikaszemmel nézve a 3. meg a 4. Alien-film is hulladék. Fincher egy szörnnyel ijesztget, ráadásul az elején kinyírja azokat, akikért az Aliens-ben aggódtunk. A negyedikből meg ha kiveszed Ripley szörnygrimaszait megint csak egy tucat akcióhorrorizé marad. De egyébként az agyonistenített legelső Alien-mozi a legprimitívebb, azt csak a nosztalgia tartja piedesztálon, mert mindenki azt nézve pisilt maga alá újra csecsmőkor után. Na, abban aztán nulla gondolatiság van, a Prometheus legalább szól valamiről és igen, a Covenant is nyomokban tartalmaz Prometheust. Mára az Aljen-filmek valamirevaló egyetlen érdekessége a David-vonal, ilyen szörnyecskèkkel már az ovisok játszanak az ikszbokszpéesszarjaikon.
most posts by TM
0
2017. május 29., hétfő 10:23
6056
SPOILER
Ez nem nagyon gondolatiság... A Tervezők teremtettek minket, mi pedig az androidokat... Szabad-e Istent játszani? Nem. Hol van a határi Isten és az ember között? Na erre tényleg nincs válaszom :) De ez a kérdés még a Prometheus folytatásának jól állt volna, de ennek a filmnek... Inkább a tojások megléte zavar engem is, meg az, hogy most akkor David most akkor szépen leszállt a repülővel szabadjára engedve a vírust, vagy pedig lezuhant (hiszen a roncsba sétáltak bele a film elején)? De nyilván majd két filmmel később kifejtik mi hogyan és miért történt :) Hát mint film közepes volt, mint Alien film és főleg mint a Prometheus folytatása hát egy igazi hulladék...
0
2017. május 29., hétfő 0:13
8260
És hogy ki tojta azokat a tojásokat...
0
2017. május 28., vasárnap 23:14
3448
Ki minek a teremtője, szabad e Istent játszani,hol van a határ Isten és ember között, stb. :)
0
2017. május 28., vasárnap 22:00
6056
Na ma megnéztem én is. Szerinted milyen gondolatiság maradt benne ami úgy kifejtésére érdemes akár több filmen keresztül? 😃😃
0
2017. május 28., vasárnap 20:40
2464
A második tényleg a legjobb.Nekem is az a kedvenc.
0
2017. május 28., vasárnap 15:12
52685
Azt meg én néztem meg. Nem is fájt nagyon. :)
most posts by TM
0
2017. május 28., vasárnap 11:02
3448
Június 9től lesz nálunk az Alien. Addig egy Arthur duplázás is belefér. :)
0
2017. május 28., vasárnap 2:10
52685
Mint például Batman kütyüi.
most posts by TM
0
2017. május 28., vasárnap 2:07
52685
Úgy volt, hogy Alient duplázol. :)
most posts by TM
0
2017. május 28., vasárnap 1:49
8260
Halálos iramban a Karib-tengeren... :(
0
2017. május 28., vasárnap 1:19
3448
Nekem is pozitív csalódás. Négynél sokkal jobb, de nálam még mindig a második a kedvenc. Lezárás pedig szép kerek, az sem baj ha itt vége a sorozatnak. Talán még a humor is jobban működött mint a 2 korábbi részben.
0
2017. május 27., szombat 21:47
2464
A Karib-tenger kalózai - Salazar bosszúja
A negyedik kimaradt moziban de erre ismét beültem.A trailerek tetszettek és a film veszettül látványos lett.
Nálam működött újra ez a kalózos móka.Inkább a harmadik folytatása ez,szóval így még jobban kilóg az elöző félresikerült rész. Eredeti nyelven néztem és Javier Bardem remek főgonoszt alakít.
Igazából én is csak palinkamester véleményét tudom ismételni. A Kon-tikit összehozó rendezőpáros egy jó iparosmunkát tett le az asztalra.Ezen munkájuk miatt is voltam bizakodó a filmmel kapcsolatban.
Pozitív csalódás.
0
2017. május 26., péntek 16:30
1498
De ráadásul nem is egyértelmű a dolog. SPOILER
Ha David teremtette őket akkor mit keresett egy Alien dombormű a falon a Prometheusban vagy ami zavaróbb az LV426-on lévő űrhajó és benne a tojások valamint a Tervező már több száz/ezer éve ott vannak. Szóval a lények kialakulása vagy létrehozása sokkal korábbra tehető. Bár azt is eltudom képzelni, hogy Scott megint csak szart az Alien 1re, ahogy tette a Prometheus esetében is.
0
2017. május 26., péntek 13:16
802
Ha én lehettem volna a címadó, ez lenne a magyar címe: Meghalt a Halál! Vannak filmes karakterek, lények, dolgok, amiknek a születését nem lenne szabad kifejteni.
0
2017. május 23., kedd 13:40
1498
Csalódás volt a Covenant, pedig mennyire vártam. :(
0
2017. május 23., kedd 11:10
52685
Kell bizony! Megvolt! Most már szimplán nagyon jónak tartom! :)
most posts by TM
0
2017. május 19., péntek 18:08
3448
Kicsit én is aludtam rá. Láss csodát ma reggel 1 órát beszélgettem a filmről barátnőmmel, ami manapság elég ritka, ez is jelzi, hogy jó volt a film. Sok kérdést válaszolt meg, de sokat is nyitott meg. Remélem sokan ülnek be rá és gyorsan jön a folytatás. Rendezés és a látvány nekem nagyon bejött. Covenant űrhajó minden szeglete tökéletesen van kidolgozva. Kell már az a másodszori megtekintés. :)
0
2017. május 19., péntek 13:00
52685
S anélkül, hogy spoilereznék, azt azért ne felejtsük el, hogy Ridley bácsi már korábban elmondta, hogy szívesen elidőzik még 2-3 film erejéig az Alien-univerzum Prometheus-Alien közötti intervallumában, úgyhogy ez a kis kiruccanás, amiről a film szól, egyáltalán nem zavar bele a "nagy egészbe", most kaptak egy epizódot a hardcore-fanok is, ám hogy - költőiesen szólva - hogyan úszik tovább a hajó, az majd a további rész(ek)ből fog kiderülni. A ravasz rendező a végére úgyis el fogja érni azt, hogy az Alien-ideológia két végpontján dupla fogsorral egymás felé acsarkodó két ellentétes tábort eggyé kovácsolja. Erre mutató "húzd meg, ereszd meg" műveletek már ebben a részben is vannak, és ez pont így van jól. Mire összeáll majd a teljes, végleges nagy antológia, egy remek puzzle-darabokból összeálló, ragyogó összképet fogunk kapni.
most posts by TM
0
2017. május 19., péntek 12:46
52685
Aludva egyet a történtekre, szerintem az öreg Scott jók keverte az összetevőket, mert sokkal kevésbé Prometheus-os a végeredmény, inkább az első Alien-filmre hajaz, de viszont amennyi gondolatiság benne maradt, az bőven kiemeli abból az átlag Alien-közegből, amibe anno a Strause-tesók is beletermelték a sajátjukat. :)
most posts by TM
0
2017. május 19., péntek 7:19
3448
Szóval Alien Covenant:)
0
2017. május 19., péntek 7:18
3448
Alein Covenant
Ez aztán jó töményre sikeredett. Így nézhet ki az a film aminél egy rendező mindenkinek meg akar felelni, végeredményben meg félmegoldás születik. Az a baj, hogy spoilermentesen nehéz kifejteni rendesen a dolgokat(Most sokat adnék egy spoiler gombért.). Az első harmad egy kiváló Star Trek epizódnak is elmenne. Majd pokolra szállás aztán jól megkevernek mindent, mi meg alig merünk pislogni, mert még valamiről lemaradunk. Bennem nagy kettősség maradt a film megtekintése után. Vagy nagyon szeretni fogom vagy nagyon utálni, mert minden megvan benne ami kell, de néha a kevesebb több. Viszont valamiből meg pont a több lett volna jó. Jöhet a második forduló, most majd próbálok jobban elmerülni.