Keresés

Moziajánló

2017. május 15., hétfő 13:24
Másodszor is megnéztem a hétvégén a Galaxis Őrzői 2.-t. Azt kell mondanom hogy ez a James Gunn egy zseni. Ahogy az első rész után ezt is összehozta az valami fantasztikus. Ebbe a filmbe is nagyon jó érzékkel lettek összeválogatva a betétdalok és amit Baby Groot művel az egész film alatt az kurva nagy. Bár kedves TM megjegyezte pár hozzászólással ezelőtt hogy "csak" cuki, éppen ez benne a jó. Mellékesen pár székkel mellettem el is hangzott egy hölgy szájából az hogy "jaj de cuki", de ezzel aztán igazán nincsen semmi baj. :) Ebben a filmben mindenki megtalálhatja azt ami számára jó. Vicces és érzelmes is egyben. Mi kell még? Én már nagyon várom a következő részt. :)
0
2017. május 15., hétfő 8:03
Az új Arthur királyon meg senki sem volt?
Ma este megyek, kíváncsi leszek megérdemli e a buktát.
0
2017. május 14., vasárnap 12:02
Köszi az ajánlást, én biztos nem hagyom ki!
Goldie Hawn visszatérése a vászonra nagy szenzáció, ugyanúgy örülök neki, mint a férje, Kurt Russell főszerepének A galaxis őrzői 2-ben. Egykoron ők voltak Hollywood álompárja, aztán az idő vasfoga elintézte, hogy már csak vidám nyugdíjasokként bukkanjanak fel ilyen-olyan gálákon. Kurt ugyan néha mellékszerepelt, de az is csak eseti volt. Jó, hogy a retró utolérte őket, mindketten remek színészek!
most posts by TM
0
2017. május 14., vasárnap 0:38
Ó, anyám!

Kifejezetten vicces kis limonádé volt, a legendás veterán komikával Goldie Hawn-nal és a számomra most először vicces Amy Schumerrel.
A meglepően negatív IMDB-s szereplést nem tudom hová tenni, mintha nem is ugyanazt a filmet láttam volna, mint az értékelők.
Akit csak ez tartott vissza, hogy másfél óra erejéig jól érezze magát, annak bátran tudom ajánlani a filmet, menjen nézze meg, és döntse el saját maga, hogyan sikerült Goldie Hawn visszatérése.
Szerintem egy próbát mindenképp megér.
A magyar szinkron is parádésan sikerült. Mezei Kitty, Udvaros Dorottya és a nyúlfarknyi szerepében tündöklő Pogány Judit mind emelik a produkció színvonalát.

Egy jelenetet éreztem csupán gusztustalannak és abszolút nem a filmbe illőnek, de simán szemet hunytam felette.

0
2017. május 9., kedd 23:14
Nyilván vannak apácák most is, nem vagyok hülye :P .
De ebben a filmben és ahogy benne vannak, nekem már éppen csak a csokipöttyöt jelentették a hab tetején. Az olimpián nem erőlködnek úgy a súlyemelők, mint ahogy itt próbálták különlegesnek eladni velük azt sorozatepizódnak is gyenge, hárommondatos sztorit...
0
2017. május 9., kedd 21:39
A filmet nem láttam, de annyit azért felhozhatok védelmére látatlanban is, hogy apácák a XXI. században is vannak. Magam is ismerek néhányat. Szóval ezen ne húzd fel magad annyira! :)
0
2017. május 9., kedd 21:13
A tökéletes gyilkos

A BRFK gyilkossági csoportjának nyomozója, Kamenár a kiégett zsaruk mintapéldánya is lehetne. Ebben mondjuk csak részben van szerepe a munkájának, sokkal inkább a széteső családjának, a tinédzser lánya pár évvel korábbi elvesztésének, és annak, hogy ezt a tragédiát a felesége csak úgy tudta feldolgozni, hogy kolostorba vonult. Az egyre mogorvább és iszákosabb Kamenár így egyre-másra vállalja a kockázatos helyzeteket, anélkül, hogy különösebben érdekelné a dolog, egészen addig, amíg egy török drogkereskedő megölése kapcsán fel nem bukkan egy arc a múltból: Petra... A lány annak idején Lizának, Kamenár lányának volt a barátnője, és bár bizonyíték nem volt, a nyomozónak meggyőződése, hogy része volt Liza halálában... és most mégis segítenie kéne neki. Petra prostiként volt a gyilkosság helyszínén, minden körülmény ellene szól, de a lány azt mondja, volt ott még valaki, egy maszkos férfi, aki után semmilyen nyom nem maradt. Kamenár pedig, viaskodva a lelkiismeretével, maga kezd az ügy felderítésébe.

A "magyar" és a "krimi" szókapcsolat nem túl gyakori, így ahogy olvastam róla, kíváncsi lettem rá... még ha a kifejezés túl nagy bizakodásra sem ad okot. Ezt a kevés elvárást sikerült alulmúlni, ha nem is túlságosan. Kezdeném a pozitívumokkal, az lesz a rövidebb: Kamenár drámájában voltak jobb motívumok, ahogy a Petrával való kapcsolatában is (a sziklapárkányos jelenet volt talán mind közül a legjobb), meg talán a színészek közül László Zsolt és Nagypál Gábor... és ennyi. Minden más vagy közhelyes, vagy erőltetett. Nálam elég nagy hiba, ha egy sztori úgy akar rejtélyes lenni, hogy alapvető információkat is elhallgat, ami csak a karakterek kapcsolatát építené, én meg a film felében találgathatom, hogy ez ki, meg hogy hogy a picsába kerül a sztoriba egy apáca... a XXI. században... Nagyjából hasonló hiba, ha karácsonyfaként aggatják tele a sztorit csicsás kellékekkel, hogy érdekesebbnek tűnjön, kezdve rögtön az elején azzal a hülye öngyilkossági kísérlettel, folytatva a drágaköves mobillal meg az ujjlenyomat-leolvasós csodával, aztán a fináléval a katakombában... és nem tudom, az apácát mondtam már? A zsaruk, Kamenár kollégái a másik végletként futószalagon érkeztek a sablon-karakterek közül, így persze kell egy félrekúrós, egy roma és befigyel egy kis homoerotika is, az egyetlen rendőrnő meg csak arra jó, hogy minden jelenetében hozzon két pohár kávét. Hogy eközben nyomozás gyakorlatilag nincs, mert a nyomok időzítve kerülnek elő, cserébe viszont két zuhanyzós jelenetet is végig lehet nézni, meg Petrát kombinéba kikötözve ágykeretekhez és csőradiátorokhoz, és persze kell félbehagyott szexjelenet is... amellett hogy a logika itt is szitokszó, épp csak feltűntek...

Ez az a krimi, aminél fél óra után rájöttem, hogy szívesebben nézném a Lindát... ez is egy megfejtés, de mert egy krimiben inkább a gyilkos személyét kéne találgatni, így nem a legelőnyösebb a film szempontjából...

3,5/10
0
2017. május 8., hétfő 10:46
Csütörtöktől mozikban a VADEMBEREK HAJSZÁJA, nézzétek meg nagy vásznon!
Jövő héten a Prometheus folytatása végre valami érdekeset hozhat a blockbuster-szezonba, az utána levő hét pedig ismét a Pannóniának köszönhetően lesz remek, mit remek?, szenzációs!, május 25-én ugyanis 81(!) év után ismét premiere lesz nálunk Charlie Chaplin Csavargója utolsó kalandjának, a MODERN IDŐKnek. Speciel a ciklusból a NAGYVÁROSI FÉNYEK a kedvencem, szerintem az a filmtörténelem egyik legnagyobb csúcsa, de ezt se hagyom ki, ahogy Ti se tegyétek! :)
most posts by TM
0
2017. május 7., vasárnap 23:52
Semmi gond, inkább a rendszerre haragszom picit, mind rád. :)
0
2017. május 7., vasárnap 23:02
Nem írtál konkrétumot, csak hogy sajnálod az egyik szereplőt. Én több szereplőt is sajnálok a filmből, mert valamelyik semmit se csinál, csak "cuki", valamelyik vérciki poénokat nyom, valamelyik ócska ripacs, valamelyik meg csak lóg a levegőben. Szóval Jondu mellett felsorolhatnám még a szereplők felét. :)
most posts by TM
0
2017. május 7., vasárnap 20:26
Elnézést kérek.
Többet nem fordul elő.

De igen pl egy Spoiler gomb jó lenne, mint ami a Prohardveren is van.

Még egyszer elnézést mindenkitől. :(
SuperHeRo
0
2017. május 7., vasárnap 18:52
Én is bele szaladtam itt ebbe a spoilerbe, épp a film előtt. Ettől függetlenül baromi jól szórakoztam a filmen, mindenképp ajánlott moziban megnézni.
0
2017. május 7., vasárnap 17:52
Annak az esélye, hogy A galaxis őrzői első részét pótolják BD-n magyar vonatkozással, lényegében sajnos szinte a nullával egyenlő. (Hacsak valaki olyan, mint az MM nem lát benne fantáziát, és finanszírozza meg az egész kiadást.) Annak, hogy ez a második rész lesz nálunk 3D-ben, sem sokkal több a gyakorlati esélye. 2D-ben mondjuk elvileg jöhet, ha már a Strange-t megkaptuk...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. május 7., vasárnap 15:44
Én nem vagyok spoilerfóbiás, de talán itt az xpressen, lehetőségek hiányában nem nagyon kellene spoilerni, ugyanis az általad (is) használt megoldás az égvilágon semmire se jó. Mire az ember felfogja, hogy spoiler on, már el is olvasta, amit nem kellett volna.

Éveken át hiába könyörögtünk, hogy néhány normális fórumra jellemző alapfunkciót (spoiler gomb, színek, video beillesztés, kép új ablakban, stb...)állítsanak be/vissza, de semmi nem történt. Ebben sem.
0
2017. május 7., vasárnap 15:15
Polcon a helye, remélem jön majd BD-n. Kicsit reménykedem, hogy az elsőt is pótolják kékben.
Erős nekem ez a május. Jövő héten Arthur király aztán Alien. Nyárig ki sem jövök a moziból.
0
2017. május 7., vasárnap 15:12
Én is megnéztem tegnap és nekem nagyon tetszett. A történet is egész jó volt meg a poénok is nagyon bejöttek. Ezt a filmet mindenképpen érdemes először 3D-ben megtekinteni mert nagyon jól működik a térhatás. A film elején mikor küzdenek a lénnyel az nagyon odavert. :) Alig várom a házimozis megjelenését.
0
2017. május 6., szombat 11:19
Nah megnéztük tegnap.
Nekem tetszett. Jók voltak a poénok és tényleg Drax ellopta a show-t. :D
A látvánnyal sem volt bajom meg a történettel sem. Engem nem zavart, hogy ez most "családibb" lett, mint az első rész. De ugye erről mondta is a rendező, hogy ebben a részben Űr-lord apján meg a kapcsolatukon lesz a hangsúly.
SPOILER ON
Sajnálom Jondut. :(
SPOILER OFF

Úgyhogy megy majd ez is a polcra.
SuperHeRo
0
2017. május 5., péntek 22:28
:D
Màr leírtad a saját gondolataid, nekem az elég. :)
most posts by TM
0
2017. május 5., péntek 21:39
Várj, mindjárt legépelem. :D
0
2017. május 5., péntek 21:35
A videokritika számomra nem létező műfaj. :)
most posts by TM
0
2017. május 5., péntek 19:00
Nekem meg kb ez a véleményem róla, mint az otherworldnek:
https://youtu.be/_H4oK8HEhUo
0
2017. május 5., péntek 8:58
Mondtam, egészségedre! :)
0
2017. május 5., péntek 0:44
:) Jó a pálesz!:)
most posts by TM
0
2017. május 4., csütörtök 21:50
Jó lesz az idővel, mint nekem a Harcosok klubja. :)
0
2017. május 4., csütörtök 21:42
Az elsőt imádom én is. :) Ezt még szokni kell.
most posts by TM
0