Keresés

Moziajánló

2017. május 4., csütörtök 17:29
Én elhiszem. :)

De majd holnap kiderül, hogy nekem/nekünk mekkora élmény lesz. ;)
Mondjuk biztos tetszeni fog, mert mi bírjuk a képregényfilmeket. :)
SuperHeRo
0
2017. május 4., csütörtök 16:23
De egyébként az Index se tiporja sárba a fimet, csak megjegyzi, hogy messze nem tökéletes, s hogy az első sokkal jobb élmény volt.
most posts by TM
0
2017. május 4., csütörtök 15:18
Tudom, hogy manapság nehéz 2 vagy 3 bejegyzést végigolvasni, ezért megjegyzem, hogy én láttam, s hogy ne kelljen bajlódni az írással, a saját véleményemet tettem közzé egy Index-cikk által.
most posts by TM
0
2017. május 4., csütörtök 11:10
Mi holnap megyünk a haverokkal és már nagyon várjuk.
Az Indexnek meg nem kell hinni, írnak azok ösze vissza mindenet. :)

Akik eddig látták jókat írtak róla.

Persze majd, ha megnéztem én is elolvasom a kritikákat, de csakis a film megtekintése után!
SuperHeRo
0
2017. május 4., csütörtök 6:37
Sajnos a kritikával nem tudok mit kezdeni. Kicsit talán elvakult vagyok a sorozattal kapcsolatban, de a felsorolt negatívumokkal  em tudok egyetérteni. Pont az érzelmesebb hangnem miatt talán kicsit jobban bejött, mint az első.
Amint lehet újrázom, nálam egy 10-es a film.
0
2017. május 4., csütörtök 2:20
http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/05/02/a_galaxis_orzoi_2_guardians_of_the_galaxy_marvel_sci-fi_folytatas_filmek_2017/
most posts by TM
0
2017. május 4., csütörtök 2:19
Ez a cikk kábé mindent elmond arról, amit magam is gondolok a folytatásról.
most posts by TM
0
2017. május 4., csütörtök 1:21
Háttal nem kezdünk mondatot, de úgy nem is tudnék gépelni, szóval...

Hát, ha ez a második A galaxis őrzői lett volna az első A galaxis őrzői, akkor megeshetett volna, hogy másodikra nem ültem volna be az elsőre...
most posts by TM
0
2017. április 23., vasárnap 11:53
Tűnj el!

Érdekes film volt, de én nem állok be a vég nélkül dicsérők táborába, ugyanis nekem inkább a sokat markol, de viszonylag keveset fog elve érvényesült.

A nem teljesen hétköznapi szituációból ugyan elég sok mindent kihoz, ügyes a forgatókönyv, a feszültséget is jól adagolja, de az a befejezés...
Nem igazán szeretem az olyan típusú filmeket, ahol a realisztikus ábrázolás miatt teljesen a hatása alá tudok kerülni a látottaknak, hogy aztán az utolsó húsz perce az egésznek átmenjen valami egészen szürreálisba és az előtte kiválóan felvezetett egy órát, lassan de biztosan kivéreztesse.
Márpedig itt (is) ez a helyzet. Túl sok mindent próbáltak lenyomni a torkomon, de egész egyszerűen megakadt a falat és visszajött.

De mint említettem feljebb, ügyes próbálkozás, amiben a humorfaktor is működik. A befejezésen azonban lehetett volna csiszolni.

10/7

0
2017. április 18., kedd 0:53
Brazilok

Acsán, sok más magyar kis faluhoz hasonlóan, a foci jelenti a fő közösségi élményt, persze a gyakori kocsmai verekedések mellett. Most pedig duplán is a foci tart lázban mindenkit, egyfelől a világbajnokság (a 2002-es) miatt, másrészt mert a faluban a saját bajnokságukat is most tartják a környékbeli brigádok részvételével. Van viszont egy csapat, amelyik hiába imádja a focit, mint mindenki más, ők még sosem vehettek részt a falusi kupameccsen, mert a putrisor cigányainak az nem jár. Most azonban változni látszanak a dolgok, ugyanis a frissen a faluba került lelkész ösztönzésére, és az EU-s felzárkózás szellemében a polgármester úgy dönt, megadja a lehetőséget a cigányoknak is... leginkább azért, mert majdnem biztos benne, hogy úgysem tudják teljesíteni még az indulás feltételeit sem, még ha a helyi keresztapaként ügyködő polgármester-helyettes Török szerint ennyit sem szabadna engedni nekik. Viszont némi segítséggel a börtönből nemrég szabadult Áron -aki a cigányok között a legjobb focista- végül úgy néz ki, hogy össze tud verbuválni egy csapatot a bajnokságra, aminek a tétje is sokkal nagyobb, mert a győztes ezúttal egy brazíliai utazást is nyer egy, a faluból elszármazott ember jóvoltából. A versengés aztán több oldalról is ellenségeskedést és feszültséget szül, amiben -fiatalokról lévén szó- persze egy lánynak is fontos szerep jut.

Annyiból az egyik idei Oscar-jelöltre, a Hidden Figures-re hajaz ez a film, hogy úgy tud beszélni súlyos társadalmi kérdésekről, hogy közben meg tud maradni egy könnyedebb hangvételnél, és bár a végkimenetel ismert, ill. sejthető, a mellékszál miatt kis izgalom is akad benne. Ritkaság, és külön jó, hogy bár a cigányok lesznek a film pozitív hősei, akik minden akadály ellenére próbálják a célig elküzdeni magukat, míg Törökék és a zsebükben levők gáncsolják őket a pályán és azon kívül is, ahol csak lehet, nagyon nem próbálja a Brazilok takargatni a nyilvánvalót. A filmbeli cigányok egy része igenis lopja a fémet, a másik oldalon meg a rendőrök igenis visszaélnek a hatalmukkal, ha cigányról van szó, a hivatalvezető pedig igenis zsarolja a cigányokat a segéllyel, ha úgy hozza a "szükség", aki pedig "két kapura játszik", mint a rendőrnek készülő cigány srác, az könnyen két tűz között találhatja magát. Erre az alapra ráépülve a film igazából csak végigköveti a bajnokság eseményeit, néhány szerelmi viszonnyal fűszerezve, de a kevésbé feszes forgatókönyvért kárpótolnak a színészek és a szövegkönyv. Van némi jópofa fél-amatőr hangulata, hogy szerintem az Ábelt és a Rozit játszó Nagy Dániel Viktoron és Farkas Franciskán kívül a "Brazilok" csapatának több köze van a focihoz, mint a színészkedéshez, miközben az ismertebb színészeknek "csak" mellékszerepek jutnak (Anger Zsolt, mint buszsofőr :) ?!), Gáspár Laci meg önmagaként kameozik (mondjuk emiatt kicsit meg is zavarodtam, hogy akkor tulajdonképpen mikor is játszódik a film). De a "pálya" sztárja egyértelműen a Fingit játszó Lakatos Erik, aki gyerekként még lehet a leglelkesebb, civilként őszinte, és aki utánozhatatlan stílusában narrálja az eseményeket.

Kicsit sztereotip, de a benne megjelenő idealizmus ellenére sem annyira mű, mint a hasonló környezetben játszódó friss tévésorozat, a Mi kis falunk. Ennyivel jobb is annál.

7,5/10
0
2017. április 13., csütörtök 11:29
He-he! Én is elkaptam a fejem. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. április 13., csütörtök 10:37
Amúgy a Menedékről nálam a leírások alapján a "családi holokausztfilm" bizarr kategóriája körvonalazódott ki. :)
most posts by TM
0
2017. április 13., csütörtök 9:31
Ma tervezem megnézni az új Helen Mirren-filmet.
0
2017. április 11., kedd 23:07
A Szépség és a Szörnyeteg nálam is telitalálat. IMAX-ben csúcs volt az élmény. Azt hiszem, hogy ebben van az a jelenet, amikor hógolyóznak. Na, amikor a kamera felé száll az egyik löket, akkor az egész terem egyszerre rántotta félre a fejét. :D Már ezért az össznépi reakcióért megérte, hát még a film több, mint kétórányi varázslatos látványvilágáért!
most posts by TM
0
2017. április 11., kedd 18:57
Hát jó sok elütés van benne,bocsi.
0
2017. április 11., kedd 18:55
Menedék

A film olyan mint a Zongorista és az Igazi kaland(We bought a zoo) keveréke.
Szerintem szép film volt csak a szinkron sokszor kizökkentett.Chastain és Brühl miatt is érdekelt,jó lett volna erdetiben hallgatni őket.
Hangulatra olyan,mint a Könyvtolvaj.
Egyébként a trailer sokatmondó.Pont olyan a film amilyenre számítottam az alapján.

Power Rangers

Aki szerette a gagyi sorozatot az szerintem nem fog csalódni benne.
Mondjuk én ott voltam gyerekként a 95-ös első mozifilmen úgyhogy erősen bejátszik a nosztalgia faktor.
Nem olyan szar mint amennyire lehúzzák.
Az nem tetszett,hogy eredetsztori.Ez a legnagyobb baj.Mindenki tudja,hogy mire megy ki a játék és a fő bossharc nem egy nagy dolog a Transformerek és hetente érkező városromboló szuperhősök korában.Viszont akkor is menő volt amikor először vették fel a páncélzatot.
Elizabeth Bnaks nagyon jól hozta rita Repulsát.Túljátszotta de ez kellett ide.Minden jelenete állati jó volt.
A rangerek között szerintem volt némi kémia.Klisésesk voltak de nem voltak idegesítőek.Hozák amit kell és tök jó volt,hogy Kimberly még hasonlított is a sorozatban szereplő csajra.
Brian Cranston még digitálisan is felismerhető volt..Nem volt nagy szerepe,de mivel a sorozatban szinkronhanja volt töb szörnynek így ő kapta a szerepet.Sőt a kék rangert Billy Cranstonnak hívták a filmben.
Szerintem jó volt na.Jöhetnek a kövek. :)

Vén rókák

Látva az előzetest eléggé érdekelt ez a film ami sokkal jobban bejött mint vártam.Sajnos nem játszák erdeti nyelven,de a szinkron nagyon jó lett.Egyáltalán nem zavart pedig sok az ismert szereplő.
Talán a műfajnak is köszönhető aminek nem vagyok nagy rajongója mostanában.
Sok a filmszemét vígjáték fronton de néha beúszik egy ilyen fingós-fosós poénoktól mentes élvezhető film is.Mondanom sem kell,hogy a főszereplők viszik a pálmát és van egy mellékszereplő aki zseniális de nem lövöm el,hogy ki ő.Ne nyomkodjátok a film adatlapját sehol.Nem nagy spoiler de akkor is.
A heist movie-vígjáték hibrid mondjuk működött már a Tower Heistnél is.

Vicces,néhol érzelmes könnyed darab amit bármikor elő lehet majd venni.
Ajánlom
0
2017. március 26., vasárnap 12:16
Élet

Hozza amit az ember elvár tőle.Egy zseniális vágatlan jelenet után először érdekes a film aztán átmegy izgalmasba amit végig fenn tud tartani.Köszönhetően a zenének is ami nagyon jó lett.
A színészek hozzák amit kell,a karakterek csak annyira vannak kibontva amennyire szükséges egy ilyen filmnél.
Aki szeretei az űrben játszódó sci-fiket és a szörnyfilmeket az mindenképpen nézze meg.
Ez egy kis SPOILER lehet:

Olyan filmek ugrottak be a nézése közben,mint a Hibrid,Gravitáció,Alien 3,
Europa Report,Moon,The martian.
SPOILER OFF
A végén van egy csavar amit lehet látni előre de ennek ellenére működik és nagyon tetszett.

Szépség és a szörnyeteg

Az 1991-es rajzfilmben két csúcspont volt.A leglátványosabb és a legérzelmesebb rész:Belle első vacsorája és a tánc a szörnyeteggel.Ezeket a film teljesen jól visszaadta.Pénzlehúzásnak tűnik amit a Disney csinál de amikor nézed a filmet nem érzed ezt.
Apró dolgokban kicsit ironizál a régivel szemben,pici kis poénokkal egészíti ki a rajzfilm egyes jeleneteit.Belle is kap egy hangyányi háttérsztorit ami eddig nem volt.Mindezt megtoldják egy veszettül jó látvánnyal.Minden rá költött cent látszik rajta.
És a korona az egészen,hogy a zenék még mindig elképesztően jók.
Engem ezzel végleg megvett a stúdió a feldolgozásfilmjeire.
0
2017. március 21., kedd 1:46
No, A Szépség és a Szörnyeteg az IMAX-ben teljes, minden más helyen csonkolt.

http://www.slashfilm.com/beauty-and-the-beast-imax-aspect-ratio/
most posts by TM
0
2017. március 21., kedd 1:19
Nem azt mondtam, hogy ujdonság, hanem hogy totál idiótaság.
most posts by TM
0
2017. március 21., kedd 0:38
Ez nem újdonság, mert ugye a japók már régen megcsinálták ezt a crossovert. Csak ugye az mai szemmel nem nagyon állná meg a helyét. :D
És ezért kell újra csinálni mai technikával, hogy a mostani fiatalok is megnézzék. :)

https://www.youtube.com/watch?v=OVwsiIKOBsA

:DDD
SuperHeRo
0
2017. március 20., hétfő 23:48
Like! :)
0
2017. március 20., hétfő 23:40
Az biztos, hogy totál idiótaság a crossover, ahogyan az egekig nyújtott teremtmények is teljesen filmtörténelem-idegenek, de vannak, akik erre alélnak el, mert így szocializálta őket Hollywood.
most posts by TM
0
2017. március 20., hétfő 19:55
Igen van benne valami.
Én is valami ilyesmire gondolok, hogy valahogy ilyen lesz a történet.

Vagy esetleg az egyik "lakhelyére" kerül a másik és akkor lesz nagy verekedés meg minden ami kell, és jön majd valami gonosz lény és akkor együtt megvédik a területet. :)

Nah de majd idővel csak kiderül, hogy mit találnak ki az okosok. :)

Annak én is örültem, hogy nem csak sötétben láttuk Kongot, hanem nappal is, meg nem rángatták a kamerát, hanem rendesen mutatták az akciózását messziről, közelről, minden honnan :)
SuperHeRo
0
2017. március 20., hétfő 1:10
Kongban PJ a King.
most posts by TM
0
2017. március 19., vasárnap 23:34
Batman meg Superman is mindketten jók :)

Én meg inkább a molylepkére leszek majd kíváncsi. Azt hogy fogják kivitelezni, hogy ne tűnjön idétlennek.
0