Keresés

Moziajánló

2017. március 19., vasárnap 23:25
A Jackson-féle Kong számomra olyan mintha egy Walt Disney mesefilmet néznék.
Kong legyen félelmetes és ne négykézláb közlekedjen. Számomra annyira semmilyen volt a címszereplő.

A Central Parkos romantikus jégen csúszkálás meg... Jaj..
0
2017. március 19., vasárnap 23:21
Nem csak az animációval volt bajom...

Egyébként számomra továbbra is a 76-os Jeff Bridges-Jessica Lange féle King Kong marad a kedvenc.
0
2017. március 19., vasárnap 22:12
Na ja, így van. Nehogy már ettől legyen jobb az új Kong, a nyilvánvaló technikai előnytől.
Nekem tetszett a mostani feldolgozás is, ugyanakkor a Jackson féle Kong nekem sokkal mélyebben ütött akkor is és még most is.
Ezt megnéztem és nyugtáztam hogy OK. De semmi több.
0
2017. március 19., vasárnap 14:29
12 évvel később még jó, hogy jobb az animációja. :) Nekem kicsit talán a 2005-ös története jobban bejött.
0
2017. március 19., vasárnap 13:59
Ezzel én is így vagyok. Kong félelmetesebb, vadaóbb és sokkal jobban animálták mint a 2005-ös verzióban.
0
2017. március 19., vasárnap 13:51
Nem akarom, hogy igazam legyen, de szerintem nem fogják egymásnak engedni őket úgy igazán. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy az összecsapás közepére befutna az a 3 fejű sárkányizé a Godzilla világból, majd ketten gyepálják azt.
Mindkét film végére pozitív lett a szörny karakter így érdekes lesz mindenképp.
Úgy megnéztem volna egy ilyen Godzillát ahol a fél film nem arról szól, hogy 10 másodperc után elveszik róla a kamerát.
0
2017. március 19., vasárnap 13:46
Én is így voltam vele.
Szerintem is jó lett.
Látványos, vicces.
Egyedül SLJ tolta túl nekem a kemény fickót. :)

Kíváncsi leszek, hogy hozzák össze majd Gondzival, amikor ugye elvileg mind a ketten jók. :)
SuperHeRo
0
2017. március 19., vasárnap 13:36
Nekem már az előzetesek alapján jobban tetszik az új viet-Kong.
0
2017. március 19., vasárnap 13:22
Nekem sokkal jobban tetszett mint a PJ- féle King Kong.
0
2017. március 19., vasárnap 13:05
Kong: Koponya-sziget

Remek szörnyfilm erős zúzdával, talán kicsit gyengébb mint a Peter Jackson féle. Tele hangulatos és remek zenével, nálam pozitív csalódás volt összességében.
Kicsit többször tudtam mondani, hogy "Ott a szörny", mint a Godzilla esetében.
Mindenképpen várom a folytatást, egy Marvel filmnél semmivel sem ad kevesebbet, de többet sem.

7 pontos :)
0
2017. március 12., vasárnap 7:12
Kong: Koponya sziget

Látványos blockbuster, de kong az ürességtől. Azt hiszem ez így elég találó. Ettől függetlenül nézzétek, mert szeretném ha megvalósulna a Kong vs Godzilla.
0
2017. március 11., szombat 22:13
https://www.youtube.com/watch?v=MCQ-FZ4FX0A  By Bye Man
0
2017. március 8., szerda 19:54
LOGAN

Nehéz szavakat találni, ez felkavaró volt! Soha nem gondoltam volna ezelőtt ilyet.

10/10
0
2017. március 6., hétfő 0:06
Testről és lélekről

Enyedi Ildikó díjnyertes filmjéről annyi mindenképpen elmondható, hogy vizuálisan nagyon letisztult, kellemes, kifejező képekkel dolgozik, legyenek azok az erdei felvételek vagy később a belső jelenetek. Dramaturgiájában azonban nekem kevésbé működött, mert Enyedi szépen megtervezte a fejében, hogyan tudná bemutatni két olyan ember lassan kibontakozó szerelmét, akiknek a lelkei tudat alatt már egymásra találtak, a tudatos énjük korlátai viszont olyan akadályt jelentenek a fizikai életben, amiken mindketten csak nehezen tudnak túllépni... de amilyen karakterekkel tette ezt, és amilyen környezetben, az nem igazán állt össze.

Eleve ahhoz legalább háromszor erőszakot kellett tenni a történeten, hogy a két ember rájöjjön, ők ketten ugyanazt álmodják, és utána még háromszor, hogy eljusson ahhoz a végkifejlethez, amit szántak neki. Ettől a két főszereplő is kicsit "csálé" párost alkot, mert míg Morcsányi Géza -nem túl sokrétű színészi gyakorlata ellenére, lévén ő tudtommal inkább háttérember volt a színházi életben dramaturgként és szerzőként- teljesen hiteles a kicsit megfásult, elremetésedett gazdasági igazgató szerepében, Borbély Alexandrának túl bonyolult karakter jutott, amiben elég szelektíven kellett volna bemutatnia a fél DSM-et (ami a pszichiátriai betegségek nagylexikonja), amivel nehezen is boldogult, meg elég abszurd jeleneteket is eredményezett. Olyan volt, mintha Enyedi elképzelte, hogyan szeretné, hogy viselkedjenek a karakterei, és megnézte, hogy ehhez nagyjából milyen betegség tüneteit kell produkálni, de nem vitte azokat következetesen végig. A betanult, eseti játék leginkább az olyan, a legkisebb mellékszerepet is teljes természetességgel játszó profikkal összehasonlításban látszott leginkább, mint Tenki Réka, Mácsai Pál vagy Nagy Ervin. Ugyanígy bármilyen szépek is voltak csendes magányukban az erdei felvételek a szarvasokkal, folyamatosan érződött, hogy ezek idomított állatok, amiknek a "használatát" utána kényszeresen próbáltak ellensúlyozni a vértől vöröslő vágóhíd természetes durvaságával.

Így lett nálam a Testről és lélekről egy érzékeny, sok érzelemről és gátlásról mesélő film, amit beárnyékolt a mesterkéltség, amit a cselekmény ebben a formájában sajnos megkövetelt magának.
0
2017. március 5., vasárnap 22:13
Én nem gondolnám, hogy egy filmtől elvárható lenne számon kérni egy másik médium hatásmechanizmusát. Az összes képregénymozi csak inspirációként veszi a papír alapanyagot, egy-két fontosabb sztorielemet átvesznek. Legyen az karakter, befejezés, csavar vagy főellenség. Viszont a legtöbb film önálló lábakon próbál megállni. Ami nem így tesz pl. 300 és Watchmen, az pedig direkt lett ilyen. Szóval én ezt nem rónám fel hibának. Persze fura érzés, de akkor ugyanilyen fura az, amikor már van jó alapanyag -akár képregény vagy könyv-  és eszük ágában sincs megcsinálni. Ld. Terminátor franchise.
0
2017. március 5., vasárnap 19:33
Nekem ezzel az új Logan filmmel csak annyi a bajom, hogy az eredeti zseniális képregény történetet (Old Man Logan) amiből az egész film alapötletét merítették semmibe vették... maga a képregény ami egy alternatív története a Marvel univerzumnak, összességében sokkal nagyobb hatású dráma mint maga a film.
0
2017. március 5., vasárnap 18:39
Logan

Na ezt is megértük, hogy egy képregényfilmen elérzékenyüljenek az emberek. Nem egy nézőt hallottam pityeregni és zsepi után nyúlni. Nem tudom, hogy mi vezetett ehhez a bátorsághoz végre, de valahogy így kellett volna kinézni az első résznek. Gondoljatok bele, akkor hová fejlődött volna ez az egész. Persze, így is volt fejlődés, csak nem egészséges elődökből. Mintha mindent letisztáztak és újraértelmeztek volna az alkotók. Nagy kár, hogy ennyit kellett várni rá. Viszont még nagyobb meglepetés volt a nézőknek. Talán ez a film lesz az év meglepetése.

Év végén ott a legjobbak között. Nagyon méltó lezárás. Nem kéne erőszakolni további próbálkozókkal. Hintsék be, nyugdíjazzák a karaktert egy időre. Nézzük meg Batmannel is mi történt Bale lelépése óta, kb. semmi jó.

Nagyon megrázó volt nézni, de meghálálta. Nem hiszem, hogy ennek a filmnek a hatására majd sok ilyen mozi készülne, de jó, hogy van néha egy-egy kibukkanó gyöngyszem a sokaságból. Kicsit visszaadja a képregényfilmekbe vetett egykori bizalmat. Ha csak arra volt jó a Deadpool, hogy ez a film megkapja a maga naturalizmusát, már megérte elkészíteni azt a kis szösszenetet. Legalább valami jó is származott belőle.

Dafne Keen pályáját meg érdemes lesz figyelni. Ahogy Sunny Pawar elvitt egy fél Oroszlánt, úgy az ő felbukkanása is nagyon jót tett a filmnek. Minden megmozdulása rendben volt. Mangoldnak meg köszönjük.

kilencésfél/tíz
0
2017. március 5., vasárnap 12:05
Logan

Méltó búcsú a Farkastól.
Nagyon jól sikerült ez a rész. Kár, hogy a korábbi két rész nem ilyen lett, igy csak ez kerül majd a polcra.
Farkasnak végig ilyen brutálisnak kellett volna lennie, mert ez az igazi énje.
A harcok valami nagyon durvák. Valóban picot lassú a film, de emgem végig lekötött és egyszer sem untam magam. Jackman nagyon jól játszotta megfaradt Farkast. X23 is telitalálat volt a kislány.
Úgyhogy van ebben a filmben minden ami kell, brutális, vicces, látványos, megható.

9/10
SuperHeRo
0
2017. március 4., szombat 1:06
Testről és lélekről jelentesz? :)
most posts by TM
0
2017. március 4., szombat 0:50
A kedvemért menj már el, én vagyok az ellenőre 😊
0
2017. március 3., péntek 23:03
Ez a Kojot valahogy engem nem annyira érdekel. Enyediére inkább mennék el, bár az sem pont az én műfajom.
most posts by TM
0
2017. március 3., péntek 22:50
Azt nem láttam (még), de az előzetese alapján szép, érzékeny alkotás lehet a Testről és lélekről... míg a Kojot a rendező saját szavai szerint is egy "dühös" film :).
0
2017. március 3., péntek 21:01
https://www.youtube.com/watch?v=44LdLqgOpjo   Kong
0
2017. március 3., péntek 20:52
https://www.youtube.com/watch?v=u5KPP6lxRVg  Alien Covenant
0
2017. március 3., péntek 20:25
Egyetértek: a Kojot az utóbbi idők egyik legjobb hazai filmje, nagy kár, hogy alig adnak neki esélyt a mozikban.

Ha kapott volna valami nemzetközi díjat, talán más lenne a helyzet: a Kojotot egy szombati napon láttam, negyedmagammal, másnap pedig Enyedi Ildikó új filmjét pontosan százhatvankét ráadás nézővel. Ennyit jelent egy díj, illetve annak híre. Pedig, véleményem szerint a Kojot minden szempontból jobb film, mint az Arany Medvét nyert társa.
0