Keresés

Moziajánló

2017. március 3., péntek 19:14
Arra majd a jövő héten megyek.
0
2017. március 3., péntek 19:09
Maradok a Farkasnál.
0
2017. március 3., péntek 19:06
Kojot

A rengeteg befektetett energián és munkán, a magukkal ragadó drámai jeleneteken és a kutyaviadalok keménységét idéző verekedéseken túl is olyan jól össze van rakva minden szempontból, történetre, hangulatra, látványra, rendezői mondanivalóra, amennyire nem csak magyar, de bármilyen film is ritkán.

Jobb helyeken az ilyen filmet Oscarra jelölik (ld. Leviatán), nálunk jó eséllyel eltűnik a nézettségi listák legalján, majd a süllyesztőben, ha egyszer a kutya sem nagyon tudja, hogy létezik, vagy hogy mi a tök ez.

9/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p255-niwrok-irasai-2-0#7532
0
2017. március 3., péntek 13:00
Nekem kifejezetten tetszett a Logan. Valószínűleg azért, mert a képregényfilmeket csak két stílusban kedvelem: vagy legyen vígjáték, mint a Zöld Darázs, vagy komor, drámába öltöztetett, a valósághoz kissé közelebb álló, mint Nolan Batman-trilógiája.
A Logan ezt az utóbbi típust képviseli, és mondhatom, ennél komorabb, valóságszagúbb, és brutálisabb képregényfilmet még nem láttam. Olvastam ugyan már róla ezt-azt, de a hangvétel még engem is meglepett. Öreg, beteg, haldokló szuperhősök, komolyan vett brutalitás és egy képregényhős szájából szokatlanul durva szövegek, mindez mégsem öncélúan, hanem szigorúan a film világát erősítendő.
Szívem szerint 18-as karikával láttam volna el ezt a filmet, ha már A fegyvertelen katona azzal ment. És ha már A fegyvertelen katona szóba került: azt olvastam, Gibson tárgyal a Suicide Squad 2. rendezéséről. Remélem, azt nem vállalja el, de a Logan olyan volt, mint ahogy egy Gibson által rendezett képregényfilmet képzelek el.
Nem tökéletes a film, helyenként indokolatlanul lelassul, no és azok a Terminátor-szerű jelenetek kizökkentik a nézőt a realista hangulatból, de számomra kétségkívül az utóbbi idők legjobb képregényfilmje.

Persze megértem TM-et is, mert ez a Logan tényleg nem az a Logan, akit eddig megszoktunk. Biztos lesznek sokan, akik hasonló okokból nem fogják szeretni ezt a filmet.
0
2017. március 3., péntek 11:40
Logan

Húha, gondolkodom, hogy mit írjak erről a filmről. FarkasJackmanRozsomák rajongójaként számomra nagyon nehéz volt végigülni ezt a 139 percet. Kbé olyan érzés volt, mintha szép lassan, pengével vágnák le a bőrt az emberről. Vagy legalábbis olyan, mintha Az ébredő erő semmi másról nem szólna, csak arról, hogy Han Solo úgy megöregedett, hogy nem látja a Falcon műszerfalát, legfeljebb csak szemüveggel, nem találja el fegyverével az ellenséget, a korábbi nagy dumás hadarás helyett az orra alatt motyog összefüggéstelenül, és a fia kábé félórán át szurkálja, majd további hosszú percekig zuhan lefelé. No, hangulatilag ez a Logan. Amiben másik főszereplőként Xavier professzor  egy vegetáló élőhalott az elfekvőből, s még egy mutáns kislány a csapat harmadik tagja. Nagy csatákra, mindent lehengerlő látványra véletlenül se számítson senki, ez itt egy Shakespeare-drámába oltott képregényfilm, a lehető legminimálisabbra vett képregényfilmes elemekkel. Vannak sokan, akik emiatt istenítik ezt a filmet, nekem küszködés volt elengedni, így elengedni egyik kedvenc filmes karakteremet. Így aztán a zenéről már nem is tudok alapos véleményt írni, valami szólt a háttérben, arra emlékszem. Biztos nem fogom sokszor megnézni ezt a Logant.
most posts by TM
0
2017. március 3., péntek 11:30
Akadémiai tagként volt hozzá szerencsém.
most posts by TM
0
2017. február 24., péntek 15:58

Akkor ennyit a pozitív csalódásról... :)
0
2017. február 23., csütörtök 20:53
Igen, márc. 17.

Ha jól tudom a Taboo első szinkronos része után jön.
0
2017. február 23., csütörtök 20:42
Én úgy tudom, hogy a Hell or High Water nem került itthon mozikba. Majd az HBO fogja leadni valamikor márciusban.
0
2017. február 23., csütörtök 19:11

Nem is gondoltam volna, hogy Magyarországon egy ennyire kis film is mozikba kerülhet, ez kifejezetten örvendetes!

Egyébként nagyon tetszett nekem is, nagyon kellemes hangulata van, ami azonnal odaszögezi az embert, a színészi játék pedig fantasztikus. Még mindig elcsodálkozom azon hogy Ben Foster miért nem ismertebb színész a filmnézők körében... :(
0
2017. február 23., csütörtök 2:44
Hell or High Water

Különleges, nagyszerű film, hatalmas Jeff Bridges dumákkal!
A szereplők, a karakterábrázolás, a hangulat, a vágás, a zenék egyaránt mind nagyon ott vannak a szeren. Örülök, hogy láthattam! :)
most posts by TM
0
2017. február 18., szombat 20:22
Nekem is nagyon bejött az Utazók, de...

SPOILER!!!

Miután hozzáfértek a személyzeti szekcióhoz, simán túlélhették volna az utazást. Volt közel 300 fő a személyzet. Ha kettesével váltják egymást, 150 váltással egy-egy párnak elég lett volna 8 hónapot ébren tölteni, hiszen a személyzeti kabinok alkalmasak voltak a visszahibernálásra.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. február 16., csütörtök 11:14
Ez most csak úgy jött... :)

0
2017. február 16., csütörtök 9:31
Rings - Körök (2017)

Ez is megvolt... Jó lenne azt mondani, stílszerűen, hogy köröket ver a 2002-es amerikai remakere, ami anno azért elég hatásos volt, de sajnos nem. Új hatásvadász elemek nagyon nincsenek, és a film első fele is eléggé lapos, érdektelen, kihasználatlan, amire még az IMDb 4.5-ös értékelése is túl sok, de a film második fele azért magára talál, gördíti tovább Samara múltját is, és van némi izgalom is. Úgyhogy közel sem annyira rossz, mint a híre, bár lehettek volna jóval bátrabbak a készítők.

Akit esetleg érdekel a film, NE nézzen bemutatókat róla (főleg ne a "7 Days"-est, mert nagyon csúnyán mást sugall történetileg, mint amiről a film szól, spoiler-es is a film végét illetően, nem beszélve néhány snittről, ami nincs a filmben! Bravó, marketing, bravó!
0
2017. február 10., péntek 19:39
Ez inkább csak az első 15-20 percre vonatkozik; Newt hazatérése után belassul a film, onnantól már "csak" jó, de addig a háborús részek nekem nagyon tetszettek.
0
2017. február 10., péntek 18:40
Majd 4K-ban nézhetjük a török Star Wars-t. :D
https://youtu.be/1BkYLx53Mos
0
2017. február 10., péntek 18:19
Ennyire azért nem gondolom, hogy megengedőnek kell lenni. Bár, ki tudja... Az utolsó műszak is 16-os karikával ment, pedig az szerintem inkább 18-as. De ezekben a besorolásokban sok minden közrejátszik. Persze néha félremehetnek dolgok.

A pedagógusok meg szerintem teszteljék le egy megnézéssel, aztán vigyék el a csoportot. Eléggé jó téma szerintem átbeszélésre. Emlékszem mi az Avataron voltunk  az osztállyal, utána egy csomót beszélgettünk órákon, magáról az üzenetről meg a hozzá kapcsolódó dolgokról [környezettudatosság stb]. Nem rossz dolog egy ilyen, legalább nem az Éjjel-nappal Budapestet nézik állandóan a gyerekek .
0
2017. február 10., péntek 18:14
A Free State-et még nem láttam, de akkor lehet teszek vele egy próbát, ha meg mertek benne egy ilyet lépni.
0
2017. február 9., csütörtök 21:30
A holnapi programban szerepel a Hét mesterlövész mellett. Ezekkel fogok tudni toplistát írni, a Doctor Strange-ről már lecsúsztam sajna.
0
2017. február 9., csütörtök 20:46
Szerintem nem volt túl erőszakos a film, ráadásul az erőszak egyáltalán nem volt öncélú sem, így én úgy éreztem, a helyén van így, ahogy van. A legtöbb esetben a kamera csak úgy mutatta a legszörnyűbb dolgokat, hogy közben mozgásban volt, nem időzött hosszan ezeken a képeken, és a lövések, robbanások áldozatain sem "legeltette a szemét"; sokszor a néző agya rakta össze az igazi szörnyűséget a látottakból.

Az sem mindegy, hogy a több mint kétórás játékidő utolsó harmadában jelenik csak meg az erőszak, szóval még filmidőben sincs túlzásba víve.

Igazság szerint én a 18-as karikát érzem túlzásnak ennél a filmnél, és ezzel nem vagyok egyedül, nem egy pedagógussal beszéltem, akik azon tipródnak, hogy szívesen vinnének középiskolás csoportokat is a filmre, hiszen nagyhatású, tanulságos, mélyen humánus történet, de a 18-as besorolás vagy őket, vagy a szülőket, vagy az iskolaigazgatót elriasztja.
0
2017. február 9., csütörtök 20:34
Ha még nem láttad a Fegyvertelen katonát, és a két említett film tetszett, ezt se hagyd ki!
0
2017. február 9., csütörtök 19:34
A 13 óra: Bengázi titkos katonái is eléggé véres, mint a modern háborús filmek általában véve. Totálban mutatnak fejlövést, végtag-leszakadást, de nem öncélúan, hanem a feszültséget tartják fent. Annak is pont a végét kifogásolják, hogy hősökké váltak a katonák, pedig igen drámai véget ért a valóságban.

A John Rambo utolsó 15 perce elég sok alkotásnak mutatott utat, már ami a "graphic violence"-t illeti.
0
2017. február 9., csütörtök 19:30
Szerintem is úgy van, hogy a valóság is ilyen erőszakos/durva/véres egy háborúban. Viszont a Ryan és a Sólyom, sőt szinte bármelyik film, amit eddig láttam, nem mert ennyire realista lenni... igaz, egyik sem ilyen terepen próbálta ezt bemutatni, és nem is ilyen intenzíven és hosszan.

Mindkettő "szűz" terep volt, a Hacksawban viszont, amire "odaérünk", az egész domboldalt beterítette a hús- és hullapép, annak mindenféle állagában. Egyre emlékszem, hogy láttam ilyet, azt is csak pár hónapja: Free State of Jones.
0
2017. február 9., csütörtök 18:40
A fegyvertelen katona: Páran már lelkendeztetek itt, hogy mennyire jó a film. Csak csatlakozni tudok. Az év végi listázás előtt akartam még látni ezt, de inkább a Kaliforniai álmot választottam megnézésre.

Erről a filmről kicsit lemondtam, jól van gondoltam, akkor majd BD-n jó lesz. Erre egyik nagyon jó barátom mozizni akart Pesten. Másik filmet terveztünk megnézni, de látta, hogy ez még egy egészen jó délutáni időpontban elcsíphető. Kérdi, hogy láttam-e Mel Gibson rendezést moziban? Mondom neki, hogy nem. Innentől kitalálható a dolog. Legyen elég annyi, hogy nagyon élveztük a dolgot. Maximális moziba való élmény ez a film, mind látványilag, mind lelkileg.

Egy kósza gondolat még: Sokan támadják a filmet a vége miatt. Hogy gicces. Illetve még azért, hogy a háborús részek ultraerőszakosak. Na, az oké, hogy mondjuk valakinek giccses, az egyéni ízlés kérdése. De mitől vált volna ez ennyire erőszakossá? A Sólyom végveszélyben vagy a Ryan... vagy akármelyik híresebb és modernebb technikával készült háborús mozi is van ilyen. Ha nem durvább. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok? Szerintem csak annyira volt realista és erőszakos/durva/véres amennyire a valóságban is lehetett egy ilyen szörnyű esemény.
0
2017. január 28., szombat 1:25
Jönnek a törökök!

https://mompark.hu/hirek/exkluziv-mozielmeny-erkezik-a-mom-parkba
most posts by TM
0