Nekem kifejezetten tetszett a Logan. Valószínűleg azért, mert a képregényfilmeket csak két stílusban kedvelem: vagy legyen vígjáték, mint a Zöld Darázs, vagy komor, drámába öltöztetett, a valósághoz kissé közelebb álló, mint Nolan Batman-trilógiája.
A Logan ezt az utóbbi típust képviseli, és mondhatom, ennél komorabb, valóságszagúbb, és brutálisabb képregényfilmet még nem láttam. Olvastam ugyan már róla ezt-azt, de a hangvétel még engem is meglepett. Öreg, beteg, haldokló szuperhősök, komolyan vett brutalitás és egy képregényhős szájából szokatlanul durva szövegek, mindez mégsem öncélúan, hanem szigorúan a film világát erősítendő.
Szívem szerint 18-as karikával láttam volna el ezt a filmet, ha már A fegyvertelen katona azzal ment. És ha már A fegyvertelen katona szóba került: azt olvastam, Gibson tárgyal a Suicide Squad 2. rendezéséről. Remélem, azt nem vállalja el, de a Logan olyan volt, mint ahogy egy Gibson által rendezett képregényfilmet képzelek el.
Nem tökéletes a film, helyenként indokolatlanul lelassul, no és azok a Terminátor-szerű jelenetek kizökkentik a nézőt a realista hangulatból, de számomra kétségkívül az utóbbi idők legjobb képregényfilmje.
Persze megértem TM-et is, mert ez a Logan tényleg nem az a Logan, akit eddig megszoktunk. Biztos lesznek sokan, akik hasonló okokból nem fogják szeretni ezt a filmet.