Hááát... ebben most nem értünk egyet. Nagyon nagyon nem.
:)
0
2017. január 26., csütörtök 18:34
52685
Széttörve
M. Night Shyamalan másodvirágzásába ért! Kritikai és nézői elismerésektől övezett új filmjében James McAvoy lenyűgözően játszik. Karakterének 24 személyiségét ugyan nem kellett megformálnia, de az egyharmadát is zseniálisan hozza. Már a film főcímének és stáblistájának huszonnégyszer egymás mellé tétele is nagy ötlet, ami meg közte van, az nehezen feledhető. Shyamalan jól kiéli magát a tudományos alapra húzott, olykor sötét poénokkal oldott és horrorban végződő thriller felépítésében, s mindehhez nagyon erős operatőri munka társul. Az ízletes gyomorgörcsölést a végén egy váratlanul érkező desszerttel jutalmazza, mely nem véletlenül maradt ki a tesztvetítésekből, ugyanis olyasmit árul el, ami - saját érdekből - csak azután tudható, miután az ember végignézi a filmet. Egyben - na persze a bevételek alakulásától függően is - meglebegteti azt, hogy az indiai-amerikai rendező sok éven át titkolt tervéből mi lehet a következő szórakoztató film. Drukkolok, hogy összejöjjön! :)
most posts by TM
0
2017. január 23., hétfő 18:37
1849
Egyetértek. Abszolút meglepetésként ért a film. Utána pislogtunk is egymásra, hogy ezt hogy sikerült lehúzni, illetve miért bukott meg?
0
2017. január 23., hétfő 18:31
627
Csatlakozom hozzátok, nekem is nagyon tetszett az Utazók. Kb. ugyan ezt gondolom mint amit leírtál kekec. Engem is meglepett pár dolog a filmben, mert az előzetes után pl. én is azt gondoltam, hogy főhőseink SPOILER :) egyszerre ébrednek fel. De így ebben a formában ahogy a filmben láthatjuk sokkal emberibb, feszültebb és érdekesebb. Egy pillanatra sem untam, minden perce magával ragadt, külön kiemelendő a látványtervezés, a Feledés után egy újabb remek high-tech világot alkottak a vászonra. Szerintem a főhősök közötti kémia is nagyszerűen működik. Nálam 10/10 és biztos vétel BD-n.
0
2017. január 23., hétfő 17:53
2464
xXx 2 (Spoilermentes)
Életem egyik legszürreálisabb moziélménye volt ez a film. A forgatókönyvet mintha egy 7 éves gyerek írta volna.Az egész egy alibizés amúgy a látványos akciókhoz.Azok egyébként működnek,az egész film pörög ezerrel. A Halálos iramban szériát megszégyenítő pózerkedés és beszólások hada várja a nézőt.Az egysorosokból kábé minden viccesre jut három ami kínos.A szinkronban nagyon túltolták a szóvicceket.Majdnem annyi van mint a Dumb és Dumber kettőben és olyanok is. :) Ami meglepő lehet,hogy nálam ez az egédz mégis működött!A film egy ezredmásodpercre sem veszi komolyan magát.Egy jelenetben még Vin karakterén is viccelődik. Mint irtam már az akciók és a verekedések szenzációsak.Eltúlzottak,de marha élvezetesek ha az ember a helyém kezeli a filmet. Donnie Yen és Tony Jaa lenyűgöző bunyókat mutat be.Van lehetőségük ugyanis a sztori csak alibizés az akciójelenetekhez. Az McG féle Charlie Angyalai kettőhöz áll közel de én azt is szeretem szóval nem tudom jó szívvel ajánlani ezt a filmet mindenkinek csak akinek tetszett az első rész és a film trailere.
Széttörve (Spoilermentes)
M. Night Shyamalantól elvették a nagy büdzsét és újra jó filmeket hoz. Igazából egyre jobbakat,mert ez a Látogatásnál sokkal jobb lett. James McAvoy a Vágy és vezeklés óta nagy kedvencem és naná hogy kiváncsi voltam,hogy mit hoz ki egy ilyen szerepből. Nagyon jó alakítást nyújtott és a film után elmondható,hogy Shyamalan visszatért!A film remekül adagolja a feszültséget és hangulatos. A mozitrerem dugig volt,nagyon örülök,hogy siker a film. Ez is olyan amilyet az ember a trailer alapján vár.Nem okozott csalódást. Aki szereti a jó thrillereket és Shyamalan jobb munkáit az ne hagyja ki.
0
2017. január 23., hétfő 9:14
1185
Ezek szerint van más is rajtam kívül, akinek tetszett a film. Minden kritika kiemelte, hogy az előzetes más filmet sugallt, valami űrben játszódó romantikázást, de biztos vagyok benne, hogy ha tényleg az lett volna a film, akkor pedig azzal lett volna bajuk.
(SPOILER-szerűség...)
Nekem személy szerint pont az tetszett, amit ők hibának rónak fel, a központi konfliktus, és hogy ennek folytán a főhős nagyon is gyarló módon cselekszik. Szeretem, ha egy filmben emberi, nem feltétlen makulátlan döntéseket hozó karakterek vannak. Azzal sem volt különösebb gondom, ahogy a két szereplő végül rendezi a kapcsolatukat.
A film technikai megvalósítása is jól sikerült, nem veszett el a felesleges effektekben, pont a kellő mennyiségű, a történetet szolgáló és nem túlságosan hivalkodó trükkökkel támogatták meg a látványt.
A sok negatív vélemény és az amerikai bukás után kifejezetten kellemes csalódás volt, én egy percre sem untam, az utóbbi hónapok sci-fi kínálatából messze az Utazók tetszett a legjobban.
0
2017. január 22., vasárnap 19:43
52685
Utazók
Nagyszerű film! Minden percét imádtam!
most posts by TM
0
2017. január 20., péntek 20:06
1849
Széttörve
Shyamalan hideget meleget kapott az elmúlt években. Tavaly A látogatás egy frappáns dobbantó volt, a Split pedig egy nagypályás vászonbevétel, ahogy régi filmjei tették ezt. Én mindig is szerettem a munkásságát. Soha nem írtam le igazán, csupán bosszankodtam, hogy hova lett az egykori biztos kezű rendezés, remek atmoszféra, a kis borzongás, az ízléses kameraképek, a jó zene.
Jelen filmjében ez mind újra megvan. McAvoy egy olyan hálás szereppel mutat nagyot,az ember pedig elégedetten csettint, hogy ez igen, ez nagybetűs színészi munka. Soha nem fog rangos díjat kapni alakításáért, mert a zsáner sajnos behatárolja a film lehetőségeit, de karrierszempontból az egyik legemlékezetesebb szerepe lett Kevin megformálása.
A végével sem volt gond. Szépen simult bele a végkövetkeztetés az addig látottakba. Plusz van egy jelenet még -a csattanó után-, aminek sokan fognak örülni, sokan nem értik majd és páran csak legyintenek. Én baromira boldog voltam. De hát, kinek hogyan érződik, mint mondtam.
A Zsivány Egyes idei újrázást nem nézve, az első mozifilmnek ez több, mint példás évindítás volt. Nézzétek, élvezzétek!
0
2017. január 17., kedd 23:25
4596
Utazók
Másfél órányi virtuális űrséta a Titanic jövőbeli megfelelőjén, amiben a látvány mellett csak némi űrhajótöröttes dráma és egy könnyed romantikus történet jelenthetett volna kapaszkodót... ha nem lenne minden képkocka és minden történetfoszlány máshonnan összelopkodva, mintha csak hálóval fogdosták volna össze az űrszemetet, de olyan kiábrándító szinten, hogy Kubrick Ragyogásából egy teljes helyszínt átvettek, amúgy abszolút értelmetlenül.
3,5/10
0
2017. január 17., kedd 16:10
3535
Egyetértek! Én is szerettem mindkettőt! :)
0
2017. január 17., kedd 16:07
2464
Miért pont Ő?
A trailer alapján egy újabb közepes vígjátéknak nézett ki. A főszereplők korábbi munkáit ismerem/szeretem,ezért kapott egy esélyt a film. Sokkal jobban tetszett mint vártam.Altesti poénok vannak,de nem gusztustalanok.Helyzetkomikumok sokaságára épül a film,de ezek annyira abszurdak,hogy a közönség szakadta anevetéstől.Én nem vagyok az a hangosan röhögő fajta,de ezt végignyerítetttwm annyira jó volt. Mondjuk az is hozzátett,hogy vasárnap este teltház volt és valaki egy résznél még frnakón röhögőgörcsöt kapott.Utoljára ilyet a Trópusi Vihar alatt tapasztaltam. Megéri megnézni.Ritkán megyek vígjátékra,mert a mostaniak annyira nem jönnek be,de ezt örülök,hogy nem hagytam ki.
Kaliforniai álom
Megkésve bár,de én is megnéztem ezt a csodát.Nagyon tetszett. Tényleg hasonlít az Ének az esőben-re,főleg a színvilága.Azért nem olyan jó mint az,de mindenképpen közel áll hozzá minőségben.Emlékezetes marad,a vége pedig csak hab a tortán.Szenzációs. A dalok nagyon jók,esélyes,hogy megveszem a filmzenét. Mivel ritka az ilyen jó musical ezért remélem megszórják oscar szobrocskákkal.Megérdemel legalább négyet.
0
2017. január 17., kedd 15:52
2464
A hit melletti kitartás már már megérintett és teljesen átjött pedig nem vagyok vallásos.Szenzációs film.Ezzel kezdtem az idei évet. A háborús filmeket nem igazán szeretem,de éreztem,hogy erre menni kell.
0
2017. január 16., hétfő 21:50
4596
Köszönöm :) .
0
2017. január 16., hétfő 21:07
52685
Frappáns, vicces, találó. :)
most posts by TM
0
2017. január 16., hétfő 20:33
4596
A fegyvertelen katona
Mel Gibson ezzel a filmmel mintha esszenciáját kívánta volna adni a rendezői pályafutásának, mert éppúgy benne van az eszme, a hit melletti kitartás a végsőkig, mint az A rettenthetetlenben, a jézusi tanítások miatti meghurcolás a Passióból, és az Apocalypto nyers brutalitása. A rengeteg egyszerűsítés és rövidítés ellenére is egy remek háborús drámával körített portréja egy olyan embernek, aki mindenkivel szembe ment az "autópályán".
De csak halkan, síkosítóval, hogy a csajok ne ébredjenek fel. :D
most posts by TM
0
2017. január 11., szerda 13:28
1849
Nem tudom, hogy sikerült összehozni az IC-nek, hogy egy feliratos vetítést sem tudott kiizzadni magából az Utazókat illetően. Viszont gratula. Teljes meggyőződésem volt, hogy ekkora film azért érdemes arra, hogy legalább egy-két helyen legyen feliratos vetítés, de tévedtem.
0
2017. január 11., szerda 11:58
3107
Miért, nem fogjuk?:)
Na jó, akkor várom a Mi Mozinkkal kapcsolatos, konkrét tapasztalatokat. Hátha okosabb leszek...