Keresés

Moziajánló

2017. január 11., szerda 2:00
Szerintem mindennek pontosan megtervezett szimbolikája, dramaturgiai helye és szerepe van a filmben, ez pont így jó, ahogy van, a könnyedségből a letargiába és .... aztán ..... talán még az évszakok is egyfajta hangulati jelzőként lettek megemlítve. Zene, tánc, ének, sztori, alakítások, jelmez, díszlet, helyszínek, fényképezés - így együtt pazar! Filmzenét azonnal!! :)))
most posts by TM
0
2017. január 11., szerda 0:31
A fórumtársak közé tartozom én is, így ha hülyeséget tapasztalok, alanyi jogom van reflektálni rá, főleg, ha tényekkel tudom alátámasztani.
Önjelölt rémhírterjesztőkre viszont nincsen szükség, nem köszönöm szépen.
most posts by TM
0
2017. január 11., szerda 0:28
Amikor már az illető nem érzi fölényben magát, képzelt társakkal veszi magát körül, "akik" segítik, hogy a vélt dolgai ezáltal legyenek ismét erősebbek.
Pszichológia alapfok. :)
most posts by TM
0
2017. január 10., kedd 23:20
És mi ez a királyi többes?
0
2017. január 10., kedd 22:14
Nézd, a magam részéről azt gondolom, hogy ha majd a fórumtársak úgy látják, hogy mindenképp meg kell osztaniuk a véleményüket a Mi Mozink néven futó cég védelmében, konkrétan cáfolva az általam állítottakat, akkor így fognak tenni. Önjelölt rendőrökre viszont nincsen szükség, köszönjük szépen. (Ha lesz, majd azt is jelezni fogjuk.)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. január 10., kedd 19:00
Neked se mindegy, ha leköcsögöznek, közben meg csak egyszer fordult elő, nem igaz? :)
most posts by TM
0
2017. január 10., kedd 18:22
Annak mindenesetre örülhetnek, hogy ingyen és bérmentve ellátod a jogi képviseletüket. Vagy talán nem is ingyen?:)
0
2017. január 10., kedd 17:47
Ez szimplán nem igaz. Külön rögzített előírás van arra vonatkozólag, hogy milyen filmet milyen hangerővel lehet/kell vetíteni. Gyerekfilmek például mindig halkabbak, a Hajsza a győzelemértnél ezzel ellentétben az átlag fölötti hangerőt írtak elő. Már "pár éve" sem létezett olyan, hogy a mozigépész gondolt egyet és unalmában megsüketítette a nézőket, ezt intézményesítetten állítani pedig rágalmazás. De ahogy a "leginkább" után olvasható az "amikor utoljára", abból az jön le, hogy ez EGY konkrét alkalom volt.
most posts by TM
0
2017. január 10., kedd 15:12
A Mi Mozinkba nem megyek, ők leginkább azzal akarják megkülönböztetni magukat, hogy süket üzemmódban adnak mindent (azaz maxra tekert hangerővel). Legalábbis pár éve, amikor utoljára jártam náluk, még ez volt a helyzet... De úgy látom, már a CC honlapján is van valami mozgolódás.
0
2017. január 10., kedd 12:46
Az én tapasztalatom szerint inkább kedd estére készül el az új hét műsora. Szerintem még adj nekik egy kis időt.
0
2017. január 10., kedd 12:41
Lehet, hogy egy újabb IC-CC csörte van, talán az Utazók miatt. A Mi Mozinkban rend van, már hétfőn kikerült a következő program.
most posts by TM
0
2017. január 10., kedd 12:22
Érdekes, hogy a Cinema City-nél még most sem lehet csütörtöktől helyet foglalni a vetítésekre, pedig már hétfő estére meg szokták csinálni az új beosztást. Lehet, hogy a forgalmazók túlságosan presszionálják őket a saját filmjeikkel, és nem tudnak dönteni?:O
0
2017. január 5., csütörtök 10:24
Egyetértek, ez a film nálam is 10/10. Gibson ezt (is) nagyon odatette. Az egész sztori magával ragadó, a történet első felében szépen felépíti a karaktert, akit Andrew Garfield hihetetlen karizmával személyesít meg. (A filmet én is feliratosan láttam, egyes vélemények szerint a szinkron nem sikerült valami jól.)

A film első felében kapunk románcot és humort is a dráma mellé, aztán a kiképzőtábor-béli, majd a csatajelenetek rendesen meggyomrozzák a nézőt. Ahhoz képest, hogy a film egy átlagos hollywoodi film költségvetésének a töredékéből készült, a látvány kifogástalan, sőt, mondhatni, talán az egyik legemlékezetesebb a 2016-os filmek közül.

Mivel Gibson eddigi összes rendezése tetszett, azt gyanítottam, hogy A fegyvertelen katona sem lesz rossz, de messze felülmúlta a várakozásomat. Igazi mellbevágó filmélmény, ami sokáig a nézővel marad.

0
2017. január 5., csütörtök 9:33
Fegyvertelen katona

10/10

Nekem nagyon tetszett.
Ért azért ez a MEl Gibson a filmkészítéshez. :)
Volt benne minden, humor, dráma, látvány.

Felirattal néztem, de nem hinném, hogy a szinkron vissza tudná adni a szinészeket. Smith ügynököt jó volt újra látni, jól hozta a figurát.
A csata pedig nagyon komolyan lett kivitelezve.

Ajánlom mindenkinek a megtekintésést.
SuperHeRo
0
2017. január 5., csütörtök 0:35
Holnaptól végre a mi mozinkban is vetítik.
most posts by TM
0
2017. január 5., csütörtök 0:13
Van az több is :) .
0
2017. január 4., szerda 23:34
He-he, két filmből kettőt zár le ez a mocskos pali emlékezetes tekintetekkel mi? :)
0
2017. január 4., szerda 23:23
Kaliforniai álom

Szép és tartalmas film a szerelem inspiráló erejéről egy moziszerepekről álmodó pincérlány és egy jazzmániás (nem, én sem szeretem...) zenész történetén keresztül... csak éppen olyan, mintha a rendező kétszer meggondolta volna magát közben, hogy milyen filmet is akar forgatni.

Elindulunk a lehető legripacsabb táncos-zenés filmtől, ahol 20 perc alatt vagy négy dalt elnyomnak a nézőknek, a szereplők szteppelnek az utcán, stb. . Ez annyiban tényleg Oscar-jelölést érhet, hogy ugyanezt játszotta el az A némafilmes is pár éve, feltámasztását egy tetszhalott műfajnak, az 50-es, 60-as évek musicaljeinek, csak éppen modern köntösben, Priusszal meg okostelefonokkal... Igaz, attól sem petéztem le, elvégre önmagában egy stílus lemásolása nem kéne elég legyen az üdvözüléshez.

Aztán szinte teljesen kilépünk ebből a körből, táncika és dalocskák majdnem teljesen elfelejtve (nem is akkora baj, mert bírom én Goslingot, kiváló színész, de az énekhangja az majdnem Pierce Brosnan), hogy átadja a helyét a két főszereplő románcának, amivel párhuzamosan megküzdenek az álmaikkal és az álmaikért. Csak hát ehhez az a "szinti-boyband" nekem volt kínos, jobban, mint a zenekar a kerti partin (abból legalább lehetett érezni a lealacsonyodás szenvedését), a kikényszerített vita a vacsoraasztalnál pedig olyan erőltetett, hogy utána vagy negyed óráig keresi a film a fonalat, hol is vesztette el. Lehet ez persze egyfajta leképezése az emlegetett "felnövésnek" is akár, de ezt finomabb eszközökkel is el lehetett volna érni.

A harmadik szakasz jobb, és egységesebb, de az sem illik sehol az előző kettőhöz.

A csapongáson kívül végülis más zavaró tényező nekem nem volt. A dalok jó hangulatúak, az elején a könnyedebbek éppúgy, mint a kitárulkozás a meghallgatáson, a szerelmi történetnek jó az íve (kivéve ugye a vacsorás jelenetet), lezárva az egészet egy szép montázzsal arról, "mi lett volna, ha..." ... de igazán az a két tekintet a végén, az nyert meg...

8/10
.
0
2016. december 31., szombat 20:50
Nagyon remélem ki fogja adni a Pro Video.
0
2016. december 31., szombat 20:35
Akkor adják ki Blu-ray-en!
0
2016. december 31., szombat 20:30
A La La Land egy varázslatos film!
0
2016. december 31., szombat 3:13
Assassin`s Creed

"Videojátékból nem lehet jó filmet csinálni", tartja az ősi mondás, és ez igaz is abból a szempontból, hogy a jó filmhez nem videojáték kell, hanem izgalmas alapötletű, jó történetek, amik amúgy ezrével találhatók a játékok világában. Ilyen lenne az AC is, csak ahogy lenni szokott, minél kevésbé hagyja egy játékadaptáció a vadidegen világban vakon kóborolni a laikusokat, annál többen kezdik a rajongók közül köpőcsészének használni azt a "hulladékot", ami meggyalázza rajongásuk tárgyát.

Részemről a kísérleti nyúlnak használt elítélt és a spanyol inkvizíció idejében annak hatalma ellen tevékenykedő bérgyilkos ősének története elég jól kiegészítette azt, amit én erről a világról tudok. Inkább voltak bajaim a stáb munkájával, akik a 120 milliós költségvetés ellenére sem tudtak és akartak időnként mást mutatni, mint kavargó füstöt és port.

7,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p180-niwrok-irasai-2-0#7274
0
2016. december 30., péntek 20:49
Kivételes, szívbemarkoló jelenetsor (kétség sem férhet hozzá).
0
2016. december 30., péntek 20:44
Igen, az utolsó meghallgatásra gondoltam. :)
0
2016. december 30., péntek 14:34
Igen. Az is remek volt. Igazából az egész film tele van katartikus részekkel. Ilyen hullámvasút szerűen. Ha sikerül, januárban még tuti újranézem. Persze szigorúan felirattal.
0