Keresés

Moziajánló

2016. november 12., szombat 1:10
"a modern kor fórumozója amúgy is be van oltva hosszabb szövegek olvasása, pláne megértése ellen."

Elovastam, köszi! Meg tán értettem is... :)
0
2016. november 12., szombat 0:52
Doctor Strange

Nagyon nem voltam kíváncsi erre a filmre és az előzetesét is hiába láttam (bár nem nézek ilyen manipulatív, olykor spoilerező klipeket, de gondoltam, ennél tökmindegy) az se csinált nagyobb ösztönzést. Tulajdonképpen csak azért mentem el, mert van a filmben egy tárgy, ami a Marvel-vonalba illeszkedik, s nem akartam kihagyni annak az eredettörténetét.
A film a hendikepet legyűrve pozitív hatással bírt, ami talán pont elég lenne kritika gyanánt, a modern kor fórumozója amúgy is be van oltva hosszabb szövegek olvasása, pláne megértése ellen. Na nem mintha egy Marvel-filmnél kellene belemenni filmesztétikai magasságokba - nem is fogok - ezt csak az általános jelenség konstatálásaképp írom.
Strange sztoriját a Marvel eddigi adaptációitól valamelyest eltérő világba álmodták bele a szerzők. Már amennyire egy ilyen akció-fantasy jegyekkel átitatott elemekből összeálló birodalomnál lehet így fogalmazni. Hasonló az elődeihez, de mégis más. Leginkább a köntös tér el, a váz ismerős. De már emiatt is érdekesebb az átlagnál. Vizuálisan baromi erős, maga ez a tény épp elég indok a hatalmas vászon és a térhatás választásához. Erre a filmre vastagon ráillik, hogy otthon töredékét sem produkálja a mozis élménynek. Szóval úgy-ahogy bevonzott, de a karfaszorítás és a hűha-hatás elkerült. Jól összerakott trendi mozi, máshol nagyobbat domborító, de itt sem rossz színészekkel. Motoszkált bennem az érzés, hogy olyan Star Trekes a film zenéje, hát persze, hogy ez is Giacchino. Számomra nem túl változatos a zeneszerzői munkája, ám becsületére legyen mondva, hogy a vége főcímben (amit Marvel-film esetében pontosítani kell a konkrét stáblistára) meglepő hangszerelési húzásokkal ámított el. Érdekes, virtuóz megoldások, érdemes végighallgatni! Már csak azért is, mert a szokásos két pluszjelenet ezúttal sem marad el. Az első a rövid vége-főcím után látható és roppant mókás, egyben akkreditálja a főszereplőt a Bosszúállók brigádjába. A második a stáblista legvége utánra biggyesztett és az említett zeni csemege miatt nem kínszenvedés kivárni. Ebben a jelenetben a Doctor Strange-film meghosszabbított befejezése látható. A betűk előtti pátoszosabb jelenetvég helyett itt egy mozgalmasabb képsor tárul fel, melyben váratlan dolog történik, s a leendő rosszfiú kilétének megmutatásával ez alapjában határozhatja majd meg a folytatás sztoriját. Persze még azzal az írás elején említett tárggyal is kell történnie valaminek, de majd "idővel" fog is. :)

Ui.: Stan Lee nem maradt ki, bár volt már viccesebb cameója is.    
most posts by TM
0
2016. november 2., szerda 21:06
Nem mozifilm, de mégis illik azért ide:
https://www.youtube.com/watch?v=B4X8P_x2AbQ
0
2016. október 30., vasárnap 13:22
Hallottam/olvastam róla, de azt nem láttam - és nem is nagyon hiányzik. Úgy vagyok vele, hogy az állatias ösztönökre hatni kívánó humort legfeljebb akkor tudom értékelni, amikor magam is ösztönlény szintjére süllyedek ilyen vagy olyan segédeszköz által:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. október 30., vasárnap 10:57
Nyilván nem, viszont ez nem a kiadó vagy a forgalmazó felelőssége, ők megteszik azt amire a törvény kötelezi őket. Nevezetesen, hogy karikákkal látják el a filmeket, ami persze csak útmutató a vásárlóknak. Ezért is szokott menni a károgás itt :)

Egyébként volt hasonlóan beteg film idén, az Agyas és agyatlan. Nekem rögtön az jutott eszembe a Virslipartiról, noha témájukat tekintve nincs semmi közük egymáshoz, viszont hasonlóan bevállalós és perverz poénokkal operál...
0
2016. október 30., vasárnap 10:32
Ugyan már... Te sem gondolod komolyan, hogy az emberek közül 18 felett már mindenki a helyükön tudja kezelni a dolgokat:)

Vagy hogy egy kiadvány borítójára festett korhatárjelzés bárkit bármiben megakadályoz, for that matter. Persze, a tartalmak letöltés és egyéb, nem túl legális úton is ugyanúgy elterjednek:(
0
2016. október 30., vasárnap 10:27
Ugyan már... nem véletlen a 18-as karika.
0
2016. október 30., vasárnap 10:25
Hát, én ezt ugyanúgy csak útmutató kommentárral együtt merném kiadni, mint a németek a Mein Kampfot...
0
2016. október 30., vasárnap 10:09
Nekem nagyon bejött :) De szerintem nem csak a vége volt ütős.

Várom a BD-t belőle.
0
2016. október 30., vasárnap 2:49
A Virsliparty című filmet tegnap volt szerencsém moziban látni. Sejtettem, hogy nem lesz egy egyszerű film :) Ahogyan korábban is már írták, a vége ütött.

Ha kicsit "elemezni" kellene a filmet, akkor olyan Toy Story stílusúnak éreztem. Az alap elgondolás, szerintem nagyon ötletes. Az egy másik kérdés, hogy valóban nem gyerekeknek való :) Nekem tetszettek az utalások is más filmekre, alkotásokra.

Végül persze én is úgy jöttem ki a moziból, hogy beteg film volt, de - szerintem - lehetett rajta nevetni.

Én nem bántam meg, hogy beültem rá :)
0
2016. október 29., szombat 2:29
Ördögi kör

Ajánlom!
most posts by TM
0
2016. október 23., vasárnap 11:37
Ezt az új filmet ugyan még nem láttam, de a filmajánló kapcsán ajánlanám a Jack Reacher (író: Lee Child) regényeket is. Több mint 10 éve olvasom őket, mindig várom az új megjelenést (bár a legutóbbi, a Néma Város éppen gyengébbre sikerült sajnos). Ha valaki egyet elolvas és bejön neki, akkor remek szórakozást és kikapcsolódást nyújt az összes történtet elolvasása.

A film esetében viszont Tom Cruise kiválasztásával nem tudok kibékülni. Bár jó volt az első film is, de a regényekben a főhős, azaz Jack Reacher figurája mindig bemutatásra kerül: 190 cm-nél magasabb, kb. 110 kg súlyú alkat, jellegzetes mozgással, egyéb tulajdonságokkal (pl. átlagnál hosszabb kar, stb.). Ez pedig azért fontos – és azért is mutatja be a testfelépítést minden regény –, mert az akcióiban, a rá jellemző egyéni verekedési stílusában ennek szerepe van, a fejben előre kidolgozott, fizika alapján kielemzett mozdulatok pont ezeken alapulnak. Tom Cruise-ra ránézve hiába keressük a főbb tulajdonságokat, így igazából nem Jack Reacher karakterét ábrázolja, hanem Jack Reacher történetét mutatja be "külsősként". Azért ez különbség. A regények ismerete nélkül valószínűleg elfogadhatóbb Tom Cruise Jack Reacher szerepében, de lehetett volna jobban passzoló színészt is találni erre.
0
2016. október 22., szombat 23:14
Jack Reacher: Nincs visszaút

Az első rész szintjét ugyan nem üti meg nálam, kb. azzal párhuzamban, hogy mennyivel lett kevesebb a kiugrott katonai nyomozó sztorijában a nyomozás, de legalább kellemes tudott lenni. A cselekményben így szinte semmi fordulat, az akció meg maradt ugyanolyan jó, és Reacher stílusa is legalább olyan karcosan cinikus, ráadásul most dupla adagot kaptam belőle a Reacherhez csatlakozó csitri személyében. Persze mindehhez el kell mondjuk hinni, hogy ha a kamerákkal és személyzettel figyeltetett, szuperbiztonságos katonai börtönben a néger bekíséri a fehér rabot a cellába, akkor senkit sem zavar, ha csak a fehér törpe jön ki... de legalább olyan jelenetek fűszerezték ezt, mint a sószórós.

Összességében a Wasabira emlékeztetett, azt meg szerettem.

7,5/10
0
2016. október 19., szerda 19:25
Miért nem a premiert? :)
most posts by TM
0
2016. október 19., szerda 18:18
Várjuk bizony! :)

Van drónotok... :P
0
2016. október 19., szerda 14:42
Várjuk a DVD-t :).
0
2016. október 19., szerda 1:42
Ördögi kör

Hanna, a gimnázium új diákja hamar megismerkedik Alexszel és barátaival, miután egy iskolai verekedésbe keveredve mindnyájan a tanulószobán kötnek ki. A lány hétvégére családja erdei vadászházába hívja újdonsült barátait, akik habozás nélkül rábólintanak a dologra. De a világtól elszigetelve, szülők nélkül töltött hétvége nem mindenkinek a felhőtlen szórakozásról szól. Emmát, aki nővére, Luca kedvéért kísérte el a csapatot, érkezésük pillanatától megmagyarázhatatlan érzés keríti hatalmába. Lassan meggyőződésévé válik, hogy Hanna nem csak barátságot akar testvére szerelmétől, Alextől. Vendéglátójuk azonban olyan eszközt is bevet céljai eléréséhez, amivel szemben mindannyian tehetetlenek.

Filmelőzetes:
http://ordogikor.fenti.hu

Díszbemutató: 2016.10.28 19:00
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. október 18., kedd 22:28
Inferno

A korábbi Dan Brown-adaptációkhoz hasonlóan ez is egy izgalmas Langdon-kalandra sikeredett. A nézőt végig bizonytalanságban tartó történetvezetés, a vágás, a visszaemlékezésekből összeálló jelen és a szokásosan remek muzsika együtt nagyon befűzött. A film után tudtam meg, hogy a könyv legnagyobb fordulatát - talán az aktuálpolitika behatásaképpen - durván megváltoztatták a filmkészítők, amiért igazán nagy kár, de mindez laikusként látva a filmet nem csökkentette az élményemet. Viszont ezek után biztos, hogy randevúzok a könyvvel. :)
most posts by TM
0
2016. október 17., hétfő 3:35
Inferno

A fél-tudományos fantazmagóriákból és a reneszánsz művészetből táplálkozó ponyvairodalom koronázatlan királyaként Dan Brown újabb könyvet, a Fox pedig ezzel újabb filmet tett le az asztalra. Ebben Langdon professzor a Dante életéhez, műveihez és korához kapcsolódó nyomokat követve próbálja bájos segítőjével megakadályozni egy halálos, milliárdok életét fenyegető vírus elszabadulását, amivel egy rém gazdag, és legalább ilyen őrült tudós próbálja elejét venni az extrém túlnépesedés következtében felmerülő, a teljes emberiséget fenyegető következményeknek.

A filmet viszont nem az összehabart zagyvaságok vagy a kiábrándító látvány (azon belül is a kevés műemlék, és ezen keresztül a kevés nyomkeresés, ami leginkább az Angyalok és démonokban működött jól) tette igazi pokoljárássá, hanem az a jó pár bődületes baromság, amitől tulajdonképpen az egész film szétmállik. A Pokol legalsó bugyra sincs olyan mélyen, mint ahova nálam a füleinél elkötött, önlebomló TESCO-SZATYORBA rakott vírus került.

Ha lesz újabb adaptáció, arra már közel sem fogok olyan érdeklődéssel várni, mint erre az Angyalok és démonok után.

4,5/10
.
0
2016. október 12., szerda 23:08
Na ja. Mondjuk szerintem magából a filmből is kihagyhatták volna...
0
2016. október 12., szerda 21:15
Pont erre gondoltam én is a film alatt. Nem valami megalomán zajszörnyeteg, hanem minden zörejnek, koppanásnak, robbanásnak helye van. Remélem én is, hogy jelölt lesz és nyer is.
0
2016. október 12., szerda 20:15
A Deepwater remélem behúzza a legjobb hangkeverés oscart.
0
2016. október 12., szerda 20:12
Virsliparti SPOILER:

Az össznépi kaja dugást.Nagyon szürreális volt.
Jó,hogy kihagyták a trailerből.
0
2016. október 8., szombat 21:33
A Virsliparti fináléja alatt pontosan mit értesz?
0
2016. október 8., szombat 20:18
Viszont nem startolt nálunk valami jól az olajfúrós tragédia, így a majdani BD megjelenés erősen kérdéses, mivel független film. Nagyon remélem, hogy össze fog jönni.
0