Keresés

Moziajánló

2016. augusztus 5., péntek 14:24
Ide lőjetek! - ÖNGYILKOS OSZTAG kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2016/08/05/moziajanlo_suicide_squad_ongyilkos_osztag
0
2016. augusztus 4., csütörtök 20:40
Szia Niwrok!

Adnál nekem egy elérhetőséget? Szeretnék valamit kérdezni tőled.
0
2016. augusztus 4., csütörtök 17:54
Igen nagyon úgy néz ki.
De majd kiderül, ha kijön. Igaz nem hiszem, hogy 4 hónap múlva is emlékezni fogok, hogy mi volt a kép szélén. :D

Nah mindegy ettől függetlenül a film tetszett. ;)
SuperHeRo
0
2016. augusztus 4., csütörtök 15:41
Akkor kifogtad az első csonkolt mozifilmedet, a Jason Bourne 2.35:1-ben készült.

A WestEnd-ben már nincs maszkolás, mióta átálltak a digitális rendszerre, előtte mindig volt. Minden vászon 1.85:1-es, aztán ami ennél szélesebb, az fekete csíkokkal fut.
0
2016. augusztus 4., csütörtök 14:43
csak az IMAX-termekben láthatóak TELJES MÉRETBEN
most posts by TM
0
2016. augusztus 4., csütörtök 14:42
Az AVATAR eredendően "magasabb" képpel készült, tehát a moziban volt (kivéve az IMAX) a "csak" látvány és lemezen pedig a teljes filmre vett kép. Hasonlóképpen járt el A Világ Ura a Titanic-kal is, de ott még azért csinálta így, hogy a tévésugárzásnál ne vágják le a hajó orrát/tatját.

Az IMAX-jelenetek értelemszerűen csak az IMAX-termekben láthatóak, ahol ilyen esetben megnő a kép, alul felül több látszik, mint egyébként. Batman-en kívül például az előző két Star Trek-filmnél és Az ébredő erőnél is voltak ilyen -egyébként remek! - jelenetek. :)
most posts by TM
0
2016. augusztus 4., csütörtök 14:22
Én anno az Avatar-t is 2,35:1-es vásznon láttam moziban teljes szélesvásznon és akkor nem volt alul-fölül hiányérzetem a képen, csodálkoztam is később hogy a DVD - BD "csak" 1,78:1.
Amúgy Christopher Nolan filmjeinél sem tudom a moziban hogy épp egy IMAX vagy "normál" jelenetet látok-e mert végig 2,35:1-es a kép.
0
2016. augusztus 4., csütörtök 13:13
Egyszerű, ha széltében teljes az 1,85:1-es vászon 2,35:1-es arányú film vetítésekor, akkor a film két széle lelóg a vászonról.
Ha meg a 2,35:1-es vásznon teljes szélességű az 1,85:1-es film, akkor a film alja meg a teteje lóg le a vászonról. Utóbbira több helyen is volt példa, amikor a Bosszúállók hazai forgalmazójának hozzáértő szakija több moziban is azt akarta elérni, hogy oldalsó függönytakarás helyett zoomoljanak rá a vászonra. Volt is egy ilyen vetítésben részem, és már az elején bűzlött a látvány. Aztán amikor Romanoff ügynök orosz szövegének magyar felirata valahol a vászon alatti kárpiton tűnt el, akkor kisétáltam és visszakértem a jegy árát. Több olyan méretbeállítású vetítés nem történt abban a moziban.
most posts by TM
0
2016. augusztus 4., csütörtök 12:24
Maszkolás azt kell érteni, hogy amikor 2.35:1-es filmet adnak akkor alul meg felül beengednek egy fekete sávot,a mi ugye kitakarja a képből a fekete csíkokat,a mit otthon látsz a tv-n ha ilyen filmet nézel. :) A 1.85:1-es filmeknél meg nincs ilyen, hanem csak a teljes vászon.

Mondjuk nekem a kis termükkel sincs bajom, olyan mintha egy saját moziszobád lenne. :D Ott a harmadik sorban pont jó ülni. Egyszer ültem ilyen teremben az első sorban, nah ott nem volt jó, mert már olyan közel ültél, hogy láttad a kis lyukakat a vásznon fehér képnél.

De lehet igazad van ezzel a csonkolt képpel. Mert tegnap néztük a Jason Bourne-t a Spielberg teremben és nem volt maszkolás, hanem teljes vászon volt. Úgyhogy most kicsit elbizonytalanodtam, mert eddig úgy rémlett, hogy mindig követik a film képarányát...

Igyekszem azért az első héten megnézni a filmeket ha tudom, mert az új filmeket még a Spielberg teremben adják. :)
SuperHeRo
0
2016. augusztus 3., szerda 21:24
Nem tudom mit kell maszkolás alatt érteni, én az EX2-t néztem a Sugár moziban, de rögtön éreztem, hogy valamit buheráltak a képpel. Az arcok brutál közeliek voltak,- meg úgy nagyjából minden-, viszont két oldalról elenyészően keveset láttam. Nem nyerte el a tetszésemet.

A Spielberg terem hiába jó, ha az összes többi tré, meg hát nyilván nem te döntöd el melyik terembe akarsz menni. Oda mész ahová a jegyed szól.

A legrosszabb élményem az Ajándék című thriller volt, amit szintén a Sugárban néztem, egy művészmozikat is megszégyenítő kis lyukban. 6 soros volt a terem, középen ültem a harmadik sorban, a vászon pedig méreteit tekintve gyakorlatilag cirka duplája volt, mint az itthoni Tv-m.
Családias volt meg kell hagyni, de marhára nem erre számítottam maximális moziélmény címszó alatt.
Úgyhogy részemről, -ha csak nincs más alternatíva-, messziről kerülöm a Sugár mozit.

0
2016. augusztus 3., szerda 19:06
Én nem vettem észre, hogy csonkolnák.
Mert a maszkolást még az előzetes alatt is változtatják. :)

Nekem nincs baj a termekkel sem. Szerintem a nagytermük a Spielberg az nagyon jó. Meg szerintem jobb a kép és a hang is mint a CC-kben, nah meg az ülések sincsenek úgy szétülve. :D
De persze ez az én véleményen. mi már csak oda járunk haverokkal.
SuperHeRo
0
2016. augusztus 3., szerda 17:16
Sok benne a sötét jelenet, ami a pocsék konvertálás miatt teljesen felesleges 3D szemüvegének halántékra gyakorolt nyomásával, plusz a kóla hatásának elmúlásával menthetetlenül elaltatja az embert. :)
Szerencsére nem ugyanannál a résznél szenderedtem el, ezért a kettő mozizásból úgy-ahogy összeraktam a filmet, de majd még egyszer bepróbálom. Az biztos, hogy az előző résznél (bár nem volt túl magasan a mérce) jobban sikerült ez a mostani. Abrams 2009-ben meglepően jó ST-mozit hozott össze és baromi jól csinálta meg a castingot is, már-már kezdtem őt elismerni. Aztán másodjára, amikor már adott volt az új gárda, elmúlt a "reboot" okozta újdonságérzet, és "csupán" csak egy jó sztorit kellett volna köríteni ahhoz, hogy emlékezetes legyen a (tizen)második mozifilm is, akkor derült ki, hogy Abrams igazából képtelen bármilyen saját ötletet kitalálni. Elkezdett turkálni a franchise archívumában és előszedett bevált recepteket, melyeken csak kis mértékben változtatgatott, mielőtt újraforgatta azokat - ezt aztán megismételte a SW7-nél is. Lényeg a lényeg, nem bántam, hogy nem ő rendezte ezt a mostani részt. Lin javára írható, hogy ő legalább nem akart "best of"-filmet forgatni, ami pedig a félszázados jubileum miatt még várható is lett volna. Tulajdonképpen ez az erénye egyben a gyengéje is, ugyanis a túlzásba vitt harci jelenetek, a sok sötét tónus több helyen kontraproduktívba viszi a történést. Ami viszont pozitív, hogy a Halálos iram-filmekhez hasonlóan itt is nagyobb hangsúlyt kap a szereplők egymással szembeni verbális poénkodása. Ez ugyanis kulcsfontosságú volt annak idején abban, hogy az eredeti sorozatot megkedveljék a hatvanas években. Na meg hát a Sötétségben című előző részben Dr. McCoy tényleg végig sötétségben volt, a szerepe elfért egy bélyegen is, annyira nem írtak neki semmit se. Itt már az első 10 percben többet alakított, mint a teljes 12. részben. A Spock-McCoy kapcsolat még egy mozifilmben se volt ennyire jól ábrázolva, mint most. Számomra ez volt a új rész legnagyobb pozitívuma. Az össze-vissza hajlítgatott, mindenfelé gravitációs ultramodern dizájnú város szerintem szintén túltolt látványelem, pláne, ha a korábbi filmek, sorozatok kronológiájába próbáljuk beleilleszteni. De végül is sok vizet nem zavar ez az Eredet-Elysium utánérzés. Sztori tekintetében vártam volna valamilyen "évfordulósabb" ívű cselekményt. A másik - nemrég - 50 éves mozisorozatnál a Skyfall azért nagyobb durranás volt. Ez a Trek sztori lehetett volna a 49. vagy az 51. szülinapra komponált, de az 50. számomra valami emlékezetesebbel lett volna az igazi. Meg mondjuk ha Shatner végre kapott volna akár csak egy nyúlfarknyi cameót. Az öreg legalább olyan fitt, mint Harrison Ford, a filmet reklámozó közönségtalálkozós standon most is ott virított az elnyűhetetlen mosollyal bíró fizimiskája. 86. évét tapossa, bízom benne, hogy a következő részben valahogy besuszterolják őt egy jelenetbe - ennyit minimum kiérdemel még akkor is, ha közismerten nehéz természetű tud lenni a forgatásokon illetve azok előkészítésekor. Talán Nimoy halála miatt nem is akart most megjelenni, illetve elégnek érezte azt a csodás gesztust, amivel a filmben az írók megemlékeztek az eredeti gárdáról.
Összességében tehát vannak pro és kontra érzéseim is az új résszel kapcsolatban, de több mindent raktak helyre az előzőhöz képest, mint amennyit rontottak, sokkal inkább lett "trekkesebb", "roddenberrysebb" mint amennyire jellegtelen, és így a végeredmény mindenképpen pozitívba löki a mérleg nyelvét.
Az egészben az a jó, hogy nem járatták csúcsra az Űrszekér-érzést, így egy jó sztorival simán túl lehet majd szárnyalni ezt a mostani felvonást, aminek folyamányaként remélhetőleg a kasszáknál is újra jól fog teljesíteni a franchise, ami azért lenne áldásos, mert abban az esetben további évekre a köztudatba tudja bástyázni mind a filmeket, mind pedig az érkező tévésorozatot illetve a fennmaradásukhoz szükséges érdeklődést.
Márpedig Star Treknek mindig kell lennie! :)
most posts by TM
0
2016. augusztus 3., szerda 17:04
Mivel te nem igényled a magyar vonatkozást (sőt, kifejezetten utálod), nyugodtan megrendelheted majd a BD-t bárhonnan.
0
2016. augusztus 3., szerda 16:57
A filmeket csonkolják, a termek kicsik, és a vásznak is.

Ezért se jártam oda soha, hiába laktam évekig mellette :) Csak az Arénába. Ég és föld...
0
2016. augusztus 3., szerda 16:51
A Sugárban is mindig rendesen maszkolják a vásznakat, ott sincs sohasem fekete csík. ;)
SuperHeRo
0
2016. augusztus 3., szerda 15:45
Főleg úgy, hogy én tegnap harmadjára néztem végig full éberségben, végre 2.35:1-es vásznon, faltól falig kihúzva. A WestEnd-ben sajnos csak 1.85:1-es vásznak vannak, ahol fekete csíkokkal megtoldva vetítik, így ezúttal az Arénát választottam.

Már csak az a jó kérdés, hogy az istenben lehet majd beszerezni, ha végre kijön házimozira? Rendeződhetne a Paramount-mizéria, de nem úgy néz ki, hogy bárki bármit tenne az ügy érdekében.
0
2016. augusztus 3., szerda 14:42
Ezt nem tudom, hogy sikerült kivitelezni, de érdekes adalék.
0
2016. augusztus 3., szerda 14:34
Star Trek

Eddig kétszer egymás után aludtam be rajta, ami valószínűleg egyéni rekordom, de még próbálkozok! :)
most posts by TM
0
2016. július 28., csütörtök 9:52
Újra a régi. - JASON BOURNE kritika:

http://filmbook.blog.hu/2016/07/28/jason_bourne
0
2016. július 27., szerda 2:15
Amikor kialszik a fény / Lights out

Alapból egy egyötletes bénácska kliséhegynek tűnt ez a film, amire szinte csak azért mentem el, mert annyira ritkán vetítenek nálunk horrort, hogy már csak igényjelzésként is el szoktam menni rájuk. Szóval az ötlet annyi, hogy van egy rém, amelyik csak sötétben látszik... ööö, szóval látszik a sziluettje, ha nem világítja meg közvetlenül semmi, és azonnal eltűnik, ha mégis. Elvileg a sötéttel lehet a legjobban riogatni, de azért előre sejthető, hogy az egész sztori alatt az fog történni, hogy kapcsolgatják a villanyt, a rém meg egyre közelebb jelenik meg, míg végül elég közel ér ahhoz, hogy ráugorjon az illetőre.

Nos, azért nem pont csak ennyi. A jó nagy adag bénaság mellett (az eltűnt apa, akit nem keres senki; az aktás szoba; az egész nyomozás a háttérről, stb.) ugyanis a filmben egészen kreatív néha a fények használata, az eltűnés-feltűnés, a végén a lámpás sötétben botorkálásnak is megvan a hangulata, és bár a romantikus komédiának is beillő részeket szerintem egy kicsit túltolták, az sem volt annyira rossz. A legjobban pedig az tetszett a mostanában látott horrorok némelyikéhez hasonlóan, ahogy az egész rém-dolog kicsit szimbolikája annak, hogy milyen az, amikor egy családtag, például egy anya szép lassan megőrül, és hogy milyen lesz együtt élni vele, vagy feldolgozni ezt a családtagoknak.

7/10
0
2016. július 22., péntek 11:40
Star Trek Beyond

Ez brutális volt! Pedig volt bennem félsz, hogy Halálos iramban-t csinálnak belőle, de szerencsére nem így lett. Ennél a filmnél sikerült megállnom, hogy se egyetlen előzetest, se alkotói nyilatkozatokat ne nézzek meg, a sztoriról sem volt infóm, csak a moziplakátok formájában. Jól tettem, hogy először magát a kész alkotást abszolváltam.

Az alkotók maximális tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, ráadásul a két azóta elhunyt személyről is illendően megemlékeztek, az öreg Spock-ról a filmben is, Anton Yelchin-ről a film végén. Aki meg a régi filmek / sorozatok szellemiségét várja, az nézze azokat, néha nem árt haladni a korral. Bár hallottam azóta pár olyan véleményt, hogy sokkal jobb lett, mint a Sötétségben, bár nekem az is nagyon tetszett (haverom is ezt a nézetet vallja, aki a földbe döngölte a három évvel ezelőtti kalandot).

A forgalmazó esze is megjött, ezt a részt már felirattal is a mozikba küldte, az előzővel ellentétben, úgyhogy nem most láttam utoljára nagyvásznon.

10/10
0
2016. július 2., szombat 19:31
Tarzan Legendája

Spoilermentes

Nem nagyon vagyok képben a régi Tarzan filmekkel és a Disney rajzfilmet is elég régen láttam.
azért ültem be rá,mert tetszett az előzetes.Gondoltam a mai technikával ki lehet hozni egy látványos erdei kalandot Maugli után szabadon.
A film pont olyan lett,mint amilyet vártom a trailer alapján.

A David Yates-es Potterek megvannak? Na ez pont olyan látványra mint azok.A nappali jeleneteken kívül van egy csomó kékes-szürkésre szűrőzött dzsungeljelenet.A rendezőtől megszokott jó iparosmunka.Hozza a közepes szintet de semmit extra ami miatt emlékezetes marad.
Alexander Skarsgård remek választás volt a szerepre.A többi ismert név átlagos teljesítményt nyújt.Christoph Waltz eddig nem látott arcát mutatja meg a főgonoszként.Na jó ez nem igaz. :) Ugyanazt a figurát hozza,mint az eddigi filmjeiben.Ebben a paliiban nincs több.Olyan mint az egész film.Ennyit tud,de azt megbízhatóan.
A CGI állatok gyönyörűek.Nagyon látványos és megfelelő tempójú film.

Rostos mozi mert keresztülmegy a szervezeten mindenféle nyom nélkül.
De amíg tart addig kiváló szórakozás.
6/10

0
2016. július 2., szombat 19:13
Tini Nindzsa Teknőcök - Elő az árnyékból

Spoilermentes

Akinek tetszett az első az ezt is szeretni fogja.Még nagyobb,látványosabb és újabb ismert karakterek a meséből.Rocksteady és Bebop nagyon jól nézett ki.Ez már a promoképeken is látszott.Stephen Amell jól hozta Casey Jonest.A főgonosz Krang is remekül mutatott a vásznon bár keveset szerepelt,de azért ott volt a szeren.Megan Fox hozta a szokásosat és Will Arnettnek is jutott pár vicces jelenet.
Rendkívül bugyuta film,de borzasztóan erős a nosztalgiafaktor ami simán elvitte a filmet nálam.Jó szívvel nem tudom ajánlani,csak annak aki szerette az elsőt.Az akciók nagyon jók és pont annyira blőd ez az egész amilyennek lennie kell.Nem kell komolyabb tónust adni az egésznek csak azéért mert átültették filmvászonra.A 90-es évekbeli filmek voltak igazán szörnyűek a sok táncikálással és a béna gumiruhával.
A mozgásrögzités technológiája lehetővé tette,hogy újra,újult erővel akcióba léphessenek a páncélos hősök.
Soha rosszabb folytatást.
8/10

0
2016. június 29., szerda 21:26
Az első részt bő 10 év után néztem meg újra. Az erejét jól jellemzi, hogy bár időhiány miatt csak 1.4x-es tempóban rohantunk el egymás mellett, mégis működött minden: ahol kellett, ott nevettem, izgultam, vagy elérzékenyültem. Szóval 20 év után sem veszített semmit az erényeiből, s remek felvezetőnek bizonyult a folytatáshoz. Ahhoz a 2. részbez, ami ezúttal némiképp szakít a megszokott katasztrófafilmes klisékkel. Az átlagnál kevesebbet időz a bevezetéssel, a szereplők bemutatása közbeni baljósság dózisolásával. Jól teszi, elvégre tudja mindenki, hogy mi fog következni, minek  cicó, nem igaz? Megtudjuk azt is, hogy hogyan írták bele a történetbe Will Smith két folytatáshoz kért 50 milliójának megtagadását, ami talán a legnagyobb hiányérzetet okozza és egyben a várható egysorosok számának csökkenését is előrevetíti. Amúgy az egész film egy kicsit sötétebb tónusú, az előzményhez képest kevésbé éreztem vidámnak. Ugyanakkor tetszett, hogy több a háború, hogy többet láthatunk az idegenekből és járműveikből. A visszatérő szereplőknek nagyon örültem, és bizonyára nagyon ciki, de nekem ma esett le a tantusz, hogy az 51-es körzet professzorát az új(de nem a legújabb)kori Star Trek-filmek zseniális alakja, Brent Spiner alakítja. Mondanom se kell, hogy ettől még inkább kedvessé vált a franchise! :) Az meg külön érdekesség volt számomra, hogy Serge Gainspourg lánya egy blockbusterben tűnik fel, bár ha az egyik utóbbi filmjében (Samba) partnereként látott Omar Sy (Életrevalók) elfért a Jurassic Worldben, akkor már annyira nem is szenzáció. A kommerszfilmkészítők gondoskodnak a nívós mellékszereplőkről, ez rendben van. Az ügyeletes távol-keleti aktor sem marad ki, remélem, hogy ez jótékony hatással lesz a bevételre, és ezáltal zökkenőmentesebben hozza tető alá az isteni Roland a trilógia harmadik részét, ami tetszik-nem tetszik, elkészül majd. Ha abban kiküszöbölik a középső rész kisebb döccenőit és az új helyszín révén újszerűbb lesz a cselekmény is, akkor néhány mostani sopánkodónak is felfelé görbülhet majd a szája.
Na persze "csodát" senki se várjon, az is "csak" egy Emmerich-mozi lesz, az arra jellemző stílussal. :)
most posts by TM
0
2016. június 25., szombat 10:24
Igen, csak majdnem, mert ez már nem katasztrófafilm volt, hanem sima sci-fi. Totál más, mint az első.
0