Keresés

Moziajánló

2016. június 24., péntek 23:45
Csak majdnem?
0
2016. június 24., péntek 23:34
Inkább ezzel értek egyet, mint a fikázókkal, nálam majdnem sikerült visszahoznia azt a moziélményt, amit 20 éve háromszor is megtapasztalhattam (bár abból csak az utolsó volt említésre méltó minőségű).

A 3D-től többet vártam, látszik hogy konvertált és nem valódi. Viszont hatalmas pozitívum, hogy a korábbi szereplők magyar hangjai egy kivétellel (Timkó Eszter helyett Kocsis Mariann - hála az égnek, előbbit nagyon nem bírom) mind visszatértek, gondolom volt az a pénz, hogy Szabó Sipos Barnabás és Rátóti Zoltán újra mikrofon mögé álljanak. Gyakrolatilag ennek a fegyverténynek köszönhető, hogy beültem rá moziban és nem vártam meg a feliratos verziót.
0
2016. június 24., péntek 15:56
A moziszocializálódás még a szocreál Turul Moziban történt többek között az első Star Wars filmmel, de valamivel előtte még olyanokkal, mint a Gulliver utazásai Richard Harris-szel, vagy a Szabálytalan szabályos Jerry Lewis-szal, vagy a Robinson Crusoe szovjet feldolgozásával és egy szintén szovjet kalandfilmmel, A hegyi barlang titkával. Ezek a legrégebbi nagyfilmes emlékeim. :)
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 14:35
Na ja, ha te meg úgy szocializálódtál:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. június 24., péntek 14:32
A racionális érveid valószínűleg helyénvalóak, nem is vitatom őket. Ugyanakkor ha beülök a moziba és ugyanazt fogom tudni érezni, mint az első résznél, amiért sokszor utazgattam fel a Corvinba, akkor nem bánom, ha ezzel a filmmel a rendező és a stúdió is mindenféle tekintetben jól jár. :)
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 14:14
Alapvetően minden csak azon múlik, hogyan és min szocializálódunk...
0
2016. június 24., péntek 14:05
Szerintem a kommersz film is csak azért volt igényesebb, mert a technika még nem állt azon a szinten, hogy vizuálorgiával lehessen kábítani a közönséget, és a régi igényességről a mostani nosztalgia is sokat tudna mesélni :) ...
Huxley már közel száz éve megírta, hogy a kommersz filmek az ilyen "tapikban" csúcsosodnak ki, hiszen a technika többet változott, mint az emberi psziché.
0
2016. június 24., péntek 13:53
Azt egy szóval sem állítottam, hogy A függetlenség napja lett volna a filmművészet esszenciája, de kommersz sci-fi katasztrófafilmként kétségtelenül mérföldkőnek tekinthető. Emmerich-nek akkor egy olyan egyveleget sikerült kikevernie feszültségből, humorból, pátoszból és a grandiózus vizualitásból, ami nagyon ritkán jön össze a filmiparban. Ő sem tudta megismételni azóta, ebben a folytatásban meg már aztán tényleg felborult az egyensúly, az agyatlan zúzás és látványorgia "javára". A kettő között azért elég nagy a különbség: míg az eredeti talán megérdemel egy 75%-ot, erre a mostani produkcióra jóindulattal is csak 50%-ot adnék.

Persze alapvetően csak azért volt szükség erre a folytatásra, mert 1. Emmerich hiúságát piszkálta, mire lenne képes a mai CG technikával, 2. Jó ideje nem volt igazán sikeres filmje, 3. A Fox-nál is szorgalmazták egy anno jelentős bevételre szert tett mozi tuti anyagi sikernek ígérkező folytatását.
0
2016. június 24., péntek 13:47
Bukott is vele rendesen. :)
De most tényleg, leegyszerúsíthetjük odáig a kérdést, hogy a "kommersz" miért nem olyan igényes, mint a "művészi". Na de mikor volt az? Kabay Barnáék A Jób lázadásával kerestek több pénzt, vagy a Meseautó-Hippolyt izékkel?
Itt talán csak az arányok eltolódását lehetne perelni, olyan értelemben, hogy régen egy kommersz film is igényesebb volt, mint manapság, de ez sok más területre vetítve is igaz - sajnos.
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 13:35
Emmerichben is több vagy egyébként, mint ami az ilyen filmjeiből látszik, de ha ezért kapja a rakás lóvékat, akkor miért ne csinálna ilyeneket?
Az Anonymus például teljesen saját projektje volt, a pénzt is ő rakta bele, és az előzetesek alapján el sem hittem, hogy ő rendezte.
0
2016. június 24., péntek 13:11
Ez még hasonlatnak is gyenge volt.
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 13:10
A mosoly-jel a poénkodást próbálta jelezni.
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 13:08
De félreértés ne essék, nem áll szándékomban látatlanul dicsérni bármit is, épp ellenkezőleg, azt gondolom, hogy azzal, hogy Emmerich ugyanazt a modern generációhoz butított Világok harca-utánérzést forgatta le ismét, gyakorlatilag hozta azt, ami miatt iránta azt éreznek az emberek, amit. Egyszerűbben fogalmazva, már az első is sz.r volt, miért lenne ez másmilyen? :)
A nagybetűs FILMMŰVÉSZET sosem Emmerichről fog szólni, ő csupán egy ügyes trükkfilmes, aki anno azzal került képbe, hogy filléres előállítású technikai megoldásokkal volt képes drága kiállításúnak tűnő filmeket tető alá hozni.
Számomra egyébként nem az ID4 a filmográfiájának az eszenciája, hanem a Csillagkapu, aminek sikere tette lehetővé a világ egyik legjobb sci-fi sorozatának létrejöttét.
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 13:04
Ez az, rúgjunk egyet bele még a rákkutatókba is!
0
2016. június 24., péntek 13:03
Nem tudom, ezt miből sikerült leszűrni. Megnézni megnézem adott esetben, de távolról sem a kedvencem.
0
2016. június 24., péntek 12:48
Az előbb EGY rendező különböző filmjeiről beszélgettünk, nem pedig egy franchise tehetségtelen(ebb) rendezők általi kiszipolyozásáról. De jó, hogy ezt éppen Te hozod elő, mivel az új SW-ről köztudott, hogy imádod. :))
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 12:43
Nemibetegség-analizáló foglalkozásról még nem hallottam, de lehet, hogy van olyan is azoknak, akik másra nem alkamasak. :)
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 12:42
Még szerencse, hogy Az ébredő Erő is minden fenntartás nélkül lement a torkodon, a számtalan deja vu pillanat ellenére.
0
2016. június 24., péntek 12:40
Na ja, így jön ki az átlag kb. 50%-ra. Amúgy ingyen nagyon sok dolgot lehet kapni, akár szifiliszt vagy AIDS-et is, mégsem feltétlenül tesz valakit boldoggá.
0
2016. június 24., péntek 12:34
Én már azon is kiakadtam, hogy az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag ugyanaz, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói. Ekkora egy sz...rt! Vagy ott van Woody Allen, akinek szintén csak egy témája van, azt filmesíti meg mindig már vagy negyven éve, de én átlátok a szitán! :)
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 12:20
A fogyasztói társadalom egy Emmerich-filmre úgy ül be, hogy pont arra számít, amit kap. De egyébként a kritikus is, aki valszeg már előre megírja a fikázásai nagy részét. Rossz lehet neki, mivel hiába ingyenes a sajtóvetítés, mégsem boldog sose. :) Egyébként ennél egyelőre ez sem állja meg a helyét, mivel kb. ugyanannyi a "jó" és a "rossz" értékelés.
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 12:13
+1
Ez a "Feltámadás" lényegében nem más, mint az eredeti kiherélt változata.

Persze a kritikusok mind idióták, de szerencsére a fogyasztói társadalom igényes népe lehetővé teszi Hollywood számára, hogy ilyen és hasonló folytatások is nyereségesek legyenek, és így még többet gyárthasson belőlük. Noha rengeteg a középszerű vagy kétes értékű produkció, és a színvonalasabb, eredeti ötletekkel teli filmeket is sokan hiányolják, minek is kockáztassanak a stúdiók, ha a jól bevált sablonok követése szinte tuti sikert eredményez...
0
2016. június 24., péntek 11:06
Tudtam, hogy jó lesz, mivel Rolandban nem lehet csalódni, max. csak rosszul hozzáállni. :)
Ami az egészben "rossz", az az, hogy a balatoni sínylődésem miatt majd jövő héten fogom látni, de nem szalad el a moziból, úgyhogy ezért az idézőjel. :)
most posts by TM
0
2016. június 24., péntek 10:36
Nincs ok az ünneplésre. - A FÜGGETLENSÉG NAPJA: FELTÁMADÁS kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2016/06/24/a_fuggetlenseg_napja_feltamadas_681
0
2016. június 24., péntek 0:39
Függetlensêg napja - Feltámadás

Spoilermentes

Az utóbbi êvek leglátványosabb inváziós sci-fije.Ezt le is szögezhetjük az elejên.Mindenki kerülje a spoilereket,mert vannak olyan törtênêsek a sztoriban amit mêg az elõzetesek sem lõttek el.Nem olyasmire gondolok,hogy ki marad êletben a vêgên.
A film van olyan szórakoztató mint az elõdje.Számtalanszor megidêzi azt,nêhol csak azêrt,hogy megmutassa mennyivel jobban meg lehet csinálni manapság CGI-jal az adott jelenetet.Ez pozitívum,mert mêgiscsak eltelt húsz êv.
A visszatêrõ szereplõk nagyon jók.A látványról a Weta gondoskodott szóval elsô osztályú.
Negatívum,hogy az új szereplõk elêggê klisêsek ês senki sem emlêkezetes.Akció közben jók de amúgy elêg laposak.Az újonc pilótákról beszêlek.
Kêt kimondottan comic relief karakter is van a filmben de csak az egyikük müködik.Az amelyik Jeff Goldblum csapatában van.

Összesêgêben egy remek folytatást kaptunk aminek vannak hibái,de mêltó az elõdjêhez. 8/10
0