James Wan gyakorlatilag lemásolta az első részt, mindössze a paranormális jelenségeket vizsgáló Warren-házaspár egy másik ügyét használva váznak, de a kellékek, a hangulat, és némelyik jelenet is szinte egy az egyben megfeleltethetők egymásnak a két rész esetében. Csak hát ő még ezt is elég jól csinálja ahhoz, hogy nekem tetsszen.
A fülszöveg nem hazudik, tényleg elég őrült az egész film. Fura kontrasztban áll a "Csodaországos" előzménnyel, mert míg az az ismert elvont történetet meséli el egy aránylag letisztult (ha fogalmazhatok így Tim varázsló kapcsán) "burtoni" látványvilággal, addig a folytatás egy alapjában véve egyszerű, közismert élettanítással szentimentalizált kalandot pakol vászonra őrült vizualitással. Előző tőmondatom alapján tehát a két film kiegészíti egymást, na nem úgy, mint a jing a jangot, hanem mondjuk mint Végzet Temploma a Frigyládát. Hogy ez mennyire jó vagy se, azt a végfelhasználó dolga eldönteni, nekem jólesett újra e remek színészek által (Alan Rickman R.I.P.) életre keltett világban elmerülni, vagy hogy frappánsan fogalmazzak: időutazni, és abszolúte igazságtalannak tartom a zsenge bevételi adatok alapján látható nézői elpártolást. Akit érdekel, igyekezzen mihamarabb beülni rá, mielőtt kikopik a termekből.
most posts by TM
0
2016. június 10., péntek 16:05
6056
Nem rád nyugi, téged nem olvas :D :D
0
2016. június 10., péntek 12:32
3448
Van 1-2 ilyen aki tényleg élménybeszánolòt tart. Őket én is jobban bìrom. Srác videòit visszanézve ez a stìlusa végig, szerintem maradok hallgatòja. :) Szìvesen!
0
2016. június 10., péntek 11:37
52685
Sejtheted, hogy nem én fogok reklámot csinálni nekik, vagyis konkrét említésre sem méltó alakokra. De ez a fickó tetszik. Nem tartja magát fontosabbnak témája tárgyánál, nem a kattintásgenerálás süt belőle és még csak a saját véleményét sem próbálja modorosan rátukmálni a hallgatóságára. Véleményem szerint ez ritka manapság.
most posts by TM
0
2016. június 10., péntek 11:25
2603
Konkrétan kikre gondolsz ezalatt a nem túl hízelgő minősítés alatt?
0
2016. június 10., péntek 11:09
52685
Végre nem egy egocentrikus f@sz blogger, hanem egy lelkesen és informatívan beszélő fazon. Köszi!
Harmadszor is megvolt a Warcraft, esküszöm minél többször látom annál jobban beérik a film, mint a jó bor. Több mindenre volt időm, több motiváció is kitisztult. Jöhetne már az a plusz 40 perces bővített, még moziban is vevő lennék rá. Találtam egy értelmes videót a filmről ami végre nem csak üres fröcsögés, vigyázat erősen spoileres! https://youtu.be/E0UGP_s5p5c
0
2016. június 6., hétfő 5:26
1498
Így van. Elmondtuk a véleményünket, aztán majd a filmből kiderül, kinek volt igaza. :)
0
2016. június 5., vasárnap 12:19
52685
De bizony sokat jelent. Például azt, hogy tökmindegy, mikor játszódik a következő film, egy másik időszakban lévő jelenet is lehet annak a "beharangozója", felvezetője, vagy ha úgy tetszik, "átkötője". Amúgy finom iróniából írtam. De amíg egyikünk sem olvasta a Farkas 3.forgatókönyvét és James Mangold rendezővel sem csevegett a sztoriról, addig hagyjuk ezt a kockaháborút, helyette inkább erősítsük azt a vonalat, hogy az Apokalipszis egyáltalán nem rossz film, nyugodtan nézze meg mindenki, aki az ilyen típusú filmeket szereti és ülje végjg a stáblistát is. :)
most posts by TM
0
2016. június 5., vasárnap 4:22
1498
Az igaz, de nem jelent semmit. Mondták is, hogy az Apokalipszis sztori a 80-as években fog játszódni. A Rozsomák 3 meg az Old man Logan-ből merít, ami egy jövőben játszódó történet. Az a stáblistás jelent utalás volt Mister Sinister-re aki a következő filmben lehet a főellenség. És úgy tudom ő alkotta meg X23-at, Rozsomák női klónját is. Ez egybe vághat azzal is, hogy Jackman az utolsó filmjét forgatja. Szerintem.
0
2016. június 4., szombat 20:55
3448
Warcraft másodszor. :)
0
2016. június 4., szombat 19:10
52685
Az eljövendő múlt napjai stáblistás jelenete meg i.e 3000-ben játszódott (kb.), mégis volt köze a mostani filmhez. :)
most posts by TM
0
2016. június 4., szombat 12:34
1498
Szerintem nem. Az új rozsomák film a jövőben játszódik majd, míg az a stáblistás jelenet ugye meg a 80-as években.
0
2016. június 3., péntek 10:30
52685
A sztori pedig abból a jelenetből bontakozik majd ki, amit az Apokalipszis stáblistájának legvégén láthattak a türelmes, nem izgága mozinézők. :)
most posts by TM
0
2016. június 3., péntek 10:28
52685
Majd elfelejtettem, a rajongók nyilván örülnek annak a hírnek, hogy a héten elkezdődött a Wolverine 3. forgatása New Orleansban és Hugh Jackman mellett Patrick Stewart is szerepelni fog a filmben. :)
most posts by TM
0
2016. június 3., péntek 10:22
52685
Az biztos, hogy nehezen felejthető. :) Utoljára talán A király beszédének emlékezetes jelenetében csendült fel, de hallható volt Nic Cage Képletében is, vagy a Tarsem Singh-féle Zuhanásban és Wes Anderson Utazás Darjeelingbe című filmjében.
most posts by TM
0
2016. június 3., péntek 9:49
52685
Úgy legyen! :)
most posts by TM
0
2016. június 2., csütörtök 23:56
4596
Mindig örülök, ha meghallom az a tételt, az egyik kedvenc klasszikus zeném. Szeretik a zenei szerkesztők is, az elmúlt években vagy öt filmben hallottam.
0
2016. június 2., csütörtök 21:35
3448
Örülök, hogy tetszett! Rebesgetik, hogy lesz egy 40 perccel hosszabb rendezői változat majd BD-n. Remélem nálunk is megjelenik, valami szép wetás cuccba öltözött ember szoborral. :)
X-Men: Apokalipszishoz tartozóan még annyit, hogy a filmzene legnagyobb telitalálata a 7.szimfónia 2. tétele (ismertebb nevén Allegretto), mely Beethowen legtökéletesebb komponálása, s mely eredetileg is csatában megsebesült katonák tiszteletére íródott, igaz, a valóságban Napóleon volt az ellenség főgonosza, nem pedig Apokalipszis. :)
most posts by TM
0
2016. június 2., csütörtök 21:03
52685
Warcaft
Kétszer kellett megnéznem, hogy összeálljon a teljes kép, de megérte a belefeccelt időt. Kellemes, szórakoztató fantasy, jól kidolgozott lényekkel, igényes látványvilággal, remek aláfestőzenével. "Bevezető" filmnek abszolút tökéletes, ha a folytatás nem lesz gyengébb, nálam nyert ügye lesz annak is! :)
most posts by TM
0
2016. május 31., kedd 16:38
52685
Nálam a Bazi nagy görög lagzi 2. az év vígjátéka, az első félévé mindenképpen, de nagyot kell szólnia a hátralévő hónapokban annak a komédiának, ami felvenné vele a versenyt.
most posts by TM
0
2016. május 31., kedd 16:31
3535
Durva.
Ez még tuti az előtt volt, hogy látta volna a korhatár bizottság a kész filmet.