Keresés

Moziajánló

2016. május 31., kedd 16:25
12-es trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=lLcFXXsmP4M

12-es plakát:
0
2016. május 31., kedd 16:22
Én csak olyan moziplakátot láttam, melyen 18-as karika szerepelt.

Míg nem láttam, nem tudtam elképzelni, miért kaphatott egy vígjáték ilyen szigorú korhatár besorolást.

Már tudom:)
0
2016. május 31., kedd 16:17
Pedig még 12-esről indult. :)
0
2016. május 31., kedd 16:13
És a 18-as korhatár karika abszolút jogos.

A Nagyfater ehhez képest habkönnyű marháskodás :)
0
2016. május 31., kedd 16:09
Szerencsére itt segítségemre volt a plakát és a szereposztás. :)
0
2016. május 31., kedd 16:07
Valószínű, hogy ez a legnagyobb bajom, hogy az arányok nagyon ebbe az irányba tolódtak el és kevés a minőségi alternatíva. Vagy csak elkerülöm őket.  Magam részéről én a vígjátékot találom a legnehezebb műfajnak, ebben a legnehezebb tartalmasat és maradandót alkotni illetve olyat, ami sokadjára is vicces.

A Rendes fickók előzetese alapján úgy gondolom ott működő, helyénvaló és nem feltétlen öncélú a káromkodás. A káromkodással egyébként semmi bajon nincs, ha ezeknek a feltételeknek megfelel, indokolt és jól időzített.

Egy filmnél nálam szempont, hogy olyan érzésekbe, történetekbe vezessen bele, amikbe a való életben nincs lehetőségem (sci-fi, történelmi, fantasy) vagy szívesebben élem át a nagy vásznon (horror, thriller, háborús) stb.
Amíg párommal, barátokkal, kollégákkal többet nevetek egy negyedórás beszélgetés alatt az év bármely napján, mint egy 2 órás film alatt, addig nálam egy vígjáték nem működik. :)
0
2016. május 31., kedd 15:58
Szerintem hatalmas film volt. Várom a BD-t belőle.
0
2016. május 31., kedd 15:48
Volt idén még egy Agyas és agyatlan. Ez nektek hogy tetszett? A Nagyfater elszabadul-hoz hasonlóan káromkodós és elég beteg poénokkal operál. Könnyesre röhögtem magam a moziban. Aki még nem látta annak ajánlom, de csak ha bírja az efajta humort.
0
2016. május 31., kedd 15:14
Mindenképpen ajánlom! Az egyik legnagyobb kedvencem az idei évből.

0
2016. május 31., kedd 15:09
Ez igaz. De káromkodás és káromkodás között is van különbség. Meg fontos az is, hogy hol hangzik el és milyen szituációban. Van olyan film, ahol ezt simán záporoztatják, de van, ahol csak ott lövik el, ahol kell. A Rendes trailerek meg amennyire beszippantották az embert, annyira borzasztóak is voltak, abból a szempontból mindenképp, hogy sok jó poént felfedtek, feleslegesen.

Az Eddie még kimaradt sajnos, arról nem tudok nyilatkozni. De az már előre látszik, hogy nagy szíve van.
0
2016. május 31., kedd 14:50
Azért a Rendes fickókban is bőven akad káromkodás, még a humorát se nevezném feltétlen ízlésesnek, de maga a film határozottan jól sikerült. Ezt aláírom. Mondom ezt annak ellenére, hogy a trailerek a film legtöbb poénját, helyzetkomikumát jó előre felfedte...

Ami viszont határozottan aranyos és jópofa az az Eddie a sas. Ez inkább tartozik a káromkodásmentes, klasszik vígjátékok táborába, mint a Rendes fickók. Holott ez még a való életben is megtörtént.

0
2016. május 31., kedd 14:25
Igény nem hiszem, hogy van. Egyszerűen az ízlés erre tolódott el. Minden vígjáték az utóbbi 10 évben eléggé agresszív, keményvonalas. Értem ezalatt azt, hogy olyan poénokkal operál, ami nagyon vulgáris vagy szókimondó. Ebben műfajban fogan szinte minden.
Klasszikus vígjátékot, ami a helyzetkomikumokra vagy a figurák arcjátékára, testbeszédére épít kevés van (vagy nincs is).

Pont most van egy ilyen film, ami a régi iskolára épít, a Rendes fickók. Itt Gosling és Crowe párosa kristálytisztán bemutatja, hogy a kettejük kémiája, a szituációk és az ízléses humor mennyire hiányzik ebből a műfajból.

Viszont ehhez nagyon jó forgatókönyvre és megfelelő színészekre van szükség. Máshogy nem megy.
0
2016. május 31., kedd 14:22
Ignorálni ezt nem lesz nehéz, de jogos a felvetés. Ez a film szerencsére nem gyaláz meg semmilyen klasszikust, ami igencsak a javára írható. Felül is bírálom a korábbi 1 pontomat 2-re. :)
0
2016. május 31., kedd 12:45
Nem gond, legfeljebb majd ezt is beteszed a szerinted nem létező filmek közé a Die Hard, Terminator stb. folytatások mellé.
most posts by TM
0
2016. május 31., kedd 11:32
Én annyira nem örülök, mert ez azt jelenti, hogy van igény arra, hogy manapság azt nevezzük vígjátéknak, ha De Niro káromkodva "ricsirecsi"-zik és "sunapajzs"-ot óbégat.

Biztos felmerül a kérdés, hogy minek néz az ember ilyen filmet...
Nos Sandler, Stiller és társai esetében könnyű dolgom van, mert el sem indítom. De Nironak most bedőltem...
De, hogy pozitívat mondjak, De Niro-tól A kezdő egész jó volt, amiatt is adtam esélyt ennek a "geciputtonyos" filmnek.

Örülök a jó filmeknek! Mostanában mindegyiket meg kell becsülni!
0
2016. május 31., kedd 11:11
Örülök a pozitív hozzászólásoknak! Mostanában mindegyiket meg kell becsülni.
most posts by TM
0
2016. május 31., kedd 10:24
Ez a bajom vele, hogy vígjátéknak van besorolva, de nem mosolyogtam rajta, inkább sírtam. :)
0
2016. május 31., kedd 10:11
Értem, hogy aggódsz amiatt, hogy mit fog gondolni róla a most felnövő generáció. Nem látja majd esetleg benne azt a színészzsenit, mint aki. Viszont meg kell mondanom, hogy De Niro nem tudja leépíteni a karrierjét, mert az nagyon magasan van. Sőt, nagyon ritka, hogy egy színész 60 fölött is olyan szerepeket kapjon, amelyek méltók aranykora nagy filmjeihez. Egyszerűen ez a hollywoodi gyakorlat. Vagy visszavonulsz (a  la Gene Hackman) vagy szerepelsz tovább és elvállalsz sokféle munkát. A Nagyfateren meg látni, hogy élvezte a munkát, tudta, hogy ez egy könnyed vígjáték semmi több, így is kell kezelni ezt. Ahigy Bob teszi. :D
0
2016. május 31., kedd 7:54
Egyetértek, szerintem is hatalmas film.
0
2016. május 31., kedd 5:59
Én nagyon jól szórakoztam rajta. De Niro hatalmas arc, hogy ezt elvállalta és megcsinálta!
0
2016. május 30., hétfő 22:32
Nagyfater elszabadul

Szinte fizikai fájdalmat éreztünk De Niro legtóbbi leépülését látva. 30 percnél nem is bírtuk tovább. Nem igazán értem, mi motiválja, hogy ilyen filmeket vállaljon el. Felfog nőni több generáció, aki majd ezekkel a szerepekkel azonosítja. Gondoltam, most jól összehasonlítom Pacinoval és rájöttem, hogy a Végváris korszak vége óta (2008) egy darab filmjét sem láttam. Szóval Pacinonál nem tudom, mi a helyzet, de nekem rossz látni De Niro leépülését.

Ha pontozni kellene, akkor 1 a 10-ből.
0
2016. május 29., vasárnap 18:15
Pedig benne van:

https://www.youtube.com/watch?v=VDGoL1MZWB8

1:45-nél.
0
2016. május 29., vasárnap 16:18
Madárpókos nőt az előzetesekben se találtam, pedig most kettőt megnéztem. Viszont nem csak a poénok java volt benne a trailerekben, hanem így elnézve Kim Basinger jeleneteinek a 90 százaléka, a gyilkos kiléte, és a befejezés. Lényegében az egész film.
0
2016. május 29., vasárnap 15:53
Örültem volna, ha nem értünk egyet, de sajnos igazad van.

Én is többet, jobbat vártam, bár nálam ez a film inkább kb 75%-os, de gyakorlatilag aki látta a trailereket, már a poénok igen tekintélyes hányadával találkozott is.

Az újdonság varázsa tehát elmaradt, viszont van ami kárpótolt. A két főszereplő között működik a kémia, jókat lehet rajtuk derülni, főleg Goslingon, és a magyar szinkron is kiválóan sikerült.

Viszont hová tűnt a komplett filmből az előzetesben mutogatott nő, kinek magassarkújában egy hatalmas madárpók volt látható?

0
2016. május 28., szombat 15:53
Nekem csak most esett le. Pedig hányszor láttam...
0