Hát... Annyira szerintem bőven nem pocsék, mint ahogy a kritikusok beállítják, de mindenkinek azért nem ajánlanám:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. március 28., hétfő 13:13
1698
Duna plázában a T1-es terem a jó csak!
SuperHeRo
0
2016. március 27., vasárnap 23:05
1498
Batman v Superman:
Nekünk nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom!
0
2016. március 27., vasárnap 1:53
14599
A Mammut mozit egyáltalán nem tudom ajánlani, ott az összes vászon olyan kicsi, mintha kamarateremben ülne az ember, még amikor filmről vetítettek, egyszer voltam az egyik nagyteremben, de az sem volt az igazi.
Duna Pláza egyik terme is 1.85:1-es, de a többi az széles (legalábbis amikor még oda jártam, ilyen felállás volt).
0
2016. március 26., szombat 23:11
2444
Pontosan. Sajnos a WestEnd-ben sem így van. Az elmúlt két évben sok filmet láttam ott, el is ment a kedvem az egésztől. Legutóbb pedig Debrecenben a Star Wars hozta vissza az "igazi mozi élményt" számomra, a 21:9-es vásznon. Sajnálom, hogy Debrecenben lekéstem a filmről...
0
2016. március 26., szombat 22:53
1698
A Sugárban is így van. Ott is mindig maszkolják a vásznak az épp adott képarányhoz. Sőt még a film előtti trailereknél is.
Mi már csak oda járunk, szerintem jobb mint a CC. Főleg a nagy termük a Spielberg. ;)
SuperHeRo
0
2016. március 26., szombat 21:28
14599
Szerintem arra érti a kérdést, hogy hol van rendes 2.35:1-es vászon. Mondjuk jogos, mert van pár mozi, ahol 1.85:1-es méretű a felszerelés, és abban megy a széles film.
Én a WestEnd-et tudom ajánlani, ott ha jól tudom, mindegyik 2.35:1-es.
0
2016. március 26., szombat 20:07
1726
A kérdés picit furinak tűnik :) Én még olyat szerencsére nem tapasztaltam, hogy egy mozi önhatalmúlag csonkolta volna a képet. Olyan persze előfordul, hogy a vászon 1:85-ös, és "alulfelül" csíkkal vetítenek. Ha erre gondolsz, azt nem igazán lehet kivédeni, mert láttam már olyat is, hogy egyszerűen nem húzták fel a 21:9-es vászon két szélét, és az 1:85-ös kitakart részen vetítették a 2:35-ös képet csíkokkal :D Szerintem ez mozigépész-függő, esetleg valami beállítási vagy előtét-lencse probléma miatt lehet. Én az Arénában láttam annó, ott ahogy a nagykönyvben meg van írva, felhúzták a vászon két szélét, és full 2,35-ben ment a film teljes vásznon. Ez persze akkor és ott, azon a vetítésen volt így. Azóta már kifutóban van a film, nyilván más, kisebb teremben adják, az ottani viszonyokat pedig nem ismerhetem. Összességében sajnos... Szerencse dolga
0
2016. március 26., szombat 19:38
2444
Üdv!
Kis technikai segítséget szeretnék kérni. Moziban akarom megtekinteni "A visszatérő" című filmet. Azonban ragaszkodnék a klasszikus 21:9-es arányú vászonhoz. Ma este például a Duna Plaza-ban is vetítik a filmet, van-e esetleg innen valakinek tapasztalata? Vagy más budapesti ajánlata?
Annaud és Horner már dolgozott együtt egy jó filmen: Ellenség a kapuknál.
0
2016. március 24., csütörtök 23:54
6056
;-) :-) :-)
0
2016. március 24., csütörtök 23:38
52685
Annyira, mint az új Ben Hurt. Nekem mindkettő hurt. :)
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 23:33
6056
Úgy érzem nem várod a filmet :)
0
2016. március 24., csütörtök 23:31
52685
Igen, a nagyon fontos remake-hez komponált zenét.
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 21:09
6056
Jövőre is lesz Horner zene ha minden igaz, majd meglátod ;-)
0
2016. március 24., csütörtök 17:55
52685
Szerintem is jó így. :)
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 17:54
52685
Farkastotem
Jean-Jacques Annaud kínai filmjéről semmit nem tudtam, csak azt, hogy a maestro is összehozott egy real 3D kalandfilm-féleséget, de mindenáron látni akartam. Hitelesen ábrázolja a korabeli viszonyokat, az állatos jelenetek baromi jók benne, és nem utolsósorban még mondanivalója is van az egésznek. Ebben sem eget verő a tempó, de számomra egy nagyon érdekes utazás volt egy ismeretlenebb világba. Ja, és a film egy pontján egy dallamtrillából kitaláltam, hogy James Horner a zeneszerző, akinek - tavalyi film lévén - ez volt az egyik utolsó munkája.
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 17:51
7075
Szerintem nem baj, hogy kétféle hangulatú képregényvilág is létezik. Vagy inkább három, ha az X-meneket külön vesszük. Fő a változatosság.
0
2016. március 24., csütörtök 17:48
7075
Az első rész is jó kis dájhárd-film volt. Erre is kíváncsi vagyok.
0
2016. március 24., csütörtök 17:47
52685
Batman Superman ellen
Előzetesen nagyon "fáztam" ettől a filmtől, mivel láttam egy béna előzetest belőle, és Ben Affleck sem tűnt nyerő húzásnak, de szerencsére a végtermék sokkal jobb lett. Aki a Marvel csiricsáré mozifilmjeihez szokott, az felejtse el azt a miliőt, itt minden dárkos, mint a Nolan-trilógiában, ezerrel megy a moralizálás, sok a duma, és lassan indul be a verkli, de nekem valahogy most ez mégis sokkal jobban bejött, mintha megint egy Amerika Kapitány vagy Vasember (vagy Amerika Kapitány vs Vasember) csihipuhit kellett volna néznem. A DC világa másabb a Marvelénél és ez jól visszaköszönt ebből a filmből. Hogy aztán ez kinek jelent jót vagy rosszat, az majd elválik, mindenesetre én nem bántam meg, hogy végigültem a két és fél órát.
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 17:40
52685
Támadás a Fehér Ház ellen 2 - London ostroma
Leszámítva a magyarított cím előtagját csupa jót lehet mondani erről a filmről. Szinte az egészet tátott szájjal és karfát markolva néztem és csak kifelé döbbentem rá, hogy mindez mennyire de mennyire nem is túlzás - sajnos... Gerard Butlernek marhára fekszik ez a szerep, abszolút elhittem neki most is, hogy ő egy igazi testőr. Egyiptomi istenként kevésbé éreztem hitelesnek. Persze vannak benne viccesheroikus képek, de ezzel együtt az év eddigi legkúlabb filmje.
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 17:34
52685
A beavatott - Hűséges
No, ennél hiányérzetem volt. Valahogy elfogyott a történetből az igazi tét, az eddigi izgalom, és bár az új szál felütése jó, de nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Ezzel együtt vagy emellett még több helyen uncsi is a tempó. Azért a végét megnézem majd, ha már hármat láttam a szériából.
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 17:32
52685
A nagy dobás
Nem minden szakmai részt értettem a filmből, de ezzel együtt is lenyűgöző darab!
most posts by TM
0
2016. március 24., csütörtök 17:31
52685
Zootropolis
Ez tényleg olyan jó, mint amilyen a híre (meg a bevételei). Friss, újszerű, látványos, eredeti és vicces is. Ajánlott!