Keresés

Moziajánló

2016. február 17., szerda 8:55
Örülök, hogy tetszett. Az is durva, hogy Brie Larson Oscarja biztosabb mint DiCaprio díja. Ezt se hitte volna senki egy évvel ezelőtt. (Persze mindketten megkapják, de érdekes helyzeteket hoz az élet). Sikerült elérzékenyülni? Nálunk, velem együtt sokan szipogtak a nézőtéren.
0
2016. február 17., szerda 1:16

Spotlight- Egy nyomozás részletei

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p629-r2-d2-irasai-2-0

0
2016. február 17., szerda 0:24
Az tetszett, ez meg nem. Azt jónak tartom ezt meg nem. Legyen elég ennyi.
most posts by TM
0
2016. február 17., szerda 0:16
Lehet, hogy csak azzal a "szemüveggel" kellett volna nézned, mint a Nagyfater elszabadult :).
0
2016. február 16., kedd 23:39
Nem foglak róla lebeszélni. :)
Nekem fájdalom volt minden perce, így sajnos nem tudok jobbat írni, többet meg nem is akarok.
most posts by TM
0
2016. február 16., kedd 23:33
Azt tudom, hogy mindenevő vagy ezért lepett meg.
Azért megsasolom szombaton. :)
0
2016. február 16., kedd 23:31
Ennél csak jobbat tudnék kitalálni. :)
most posts by TM
0
2016. február 16., kedd 23:29
Számomra minden. De legfőképpen az a primitív, nagyon trendinek akarodzó, végletekig erőltetett ócska humorosság, amire most marhára nem voltam vevő, pedig én eléggé mindenevő vagyok. Ezt a valamit viszont igyekszem mielőbb elfelejteni.
most posts by TM
0
2016. február 16., kedd 23:24
A szoba

Egy délutáni Deadpool után az esti A szoba olyan minőségbeli ugrást jelent, mint Mónika-show után Az élet csodaszép.
Fájdalmasan szép, felkavaró történet, amiről a spoilermentes fülszöveg ismeretében nem is mondanék magam se többet, elég az hozzá, hogy méltán került az Oscar-szavazáson a legjobb filmek közé. Nehéz film, nem egy kukoricaropogtatós, kólaszürcsölős, dumálgatós mozi, volt is alatta nagy csend és hallgatás. Én konkrétan elfelejtettem inni az egyetlen nézőtéri szériatartozékomnak számító szénsavmentes vizemből. Még most is előttem van minden képkockája, pedig tulajdonképpen nem egy sosem volt történet, ám a megvalósítás, a filmre vitel és a színészi játék mégis magasba emeli.
Örülök, hogy láthattam!
most posts by TM
0
2016. február 16., kedd 23:21
Én hétvégén megyek, eddig csak jókat hallottam róla. Mi volt benne annyira rossz?
0
2016. február 16., kedd 23:20
Ki ne találd már!
0
2016. február 16., kedd 23:15
Deadpool

Annyira ótvar, hogy még az ellenségeimnek se ajánlanám. Szégyent hoz a Marvel névre, különösen a csak szuperlatívuszokban dicsérhető Daredevil és Jessica Jones sorozatok fényében.
most posts by TM
0
2016. február 16., kedd 11:03
Nekem eléggé tetszett, de továbbra is a Krízispont az etalon nálam.
0
2016. február 15., hétfő 22:00
Akkor sorstársak vagyunk. :) Viszont nekem egyre kevésbé van kedvem ilyen túrákat véghezvinni, pedig most is lenne 4-5 film, amit csak a fővárosban vetítenek.Kicsit sűrű az év eleje a sok díjszezonos mozival...
most posts by TM
0
2016. február 15., hétfő 20:21
A nagy dobás

Szájbarágós pénzügyi tanfolyam igazi sztárparádéval (meglepetésvendégekkel!) arról, hogy ha rúdtáncosként öt ház meg egy lakás hiteleivel spekulálsz az ingatlanárak emelkedésére, akkor bármit mondanak is, hülyébb vagy, mint a rúd, amin pörögsz. Mindez videoklipes eszközökkel és elég béna poénokkal körítve, miközben a film fele azzal megy el, hogy a szereplők változó idegállapotban hitetlenkednek, hogy mindez hogy a fenébe történhet meg.

Részemről láttam jobb filmet is a 2008-as gazdasági válságról, de a külsőségeket leszámítva érdekes volt ezeket is megtudni róla.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p915-niwrok-irasai#6392

6,5/10
0
2016. február 15., hétfő 20:15
Nekem is Pestig kellett zarándokolni érte...
0
2016. február 15., hétfő 10:05
Sajnos mifelénk nem vetítik, viszont holnap Szobázok, jövő héten meg randi A dán lánnyal. :)
most posts by TM
0
2016. február 15., hétfő 9:05
F Y A H!
most posts by TM
0
2016. február 15., hétfő 6:02
Ismét nem csalódtam az izlésficamodban!
0
2016. február 14., vasárnap 11:33
A fiú / The Boy

Amit az előzetes alapján vártam tőle, azt hozta a film, és néha még egy-két, korábban már látott, de azért elég újszerű ötlettel sikerült is feldobnia a kedvem.

Már eredetileg is tetszett a háttere, a porcelánbabás koncepció, ami amellett, hogy elég bizarr, sejthető volt belőle a gyász is, azaz hogy a két idős angol szülő így próbálja feldolgozni az igazi fiuk elvesztését. A másik része, Greta motivációja is szerves része volt a történetnek, azaz hogy az erőszakos ex-pasija elől menekül egy másik földrészre babysitternek. Ezektől mondjuk sokszor inkább éreztem magam egy drámában, mint horrorban, már csak azért is, mert utólag kiderült, hogy a kettő(!) darab jumpscare-t csak Greta álmodja, a többiben meg az próbál félelmetes lenni, amit nem látunk, mert Brahms csak Greta háta mögött mer "csibészkedni".

Igazából csak a "gügyögés" volt rossz élmény belőle, azon inkább nevetett, mint parázott a közönség, de a többi, a furcsa események, a háttér (köztük a kúria hangulata), a lassan épülő feszültség, Greta "behódolása", majd az igazi, "kirobbanó" katarzis kellemes kísértethistóriát eredményezett.

7,5/10
0
2016. február 13., szombat 17:06
Nem értünk egyet. Az utóbbi évek tapasztalataiból kiindulva szinte mindig az év első 3 hónapjában érkeznek a legjobb filmek. Nem mindig, de jellemzően (ld. Birdman, Whiplash, Fekete hattyú, Watchmen, A bombák földjén stb.)

Most is durva a felhozatal: Aljas nyolcas, Mustang, A visszatérő, Creed, A szoba stb. Nem lennék meglepve, hogyha az éves toplistákon is megjelennek majd ezek a filmek.
0
2016. február 13., szombat 15:15
Deadpool

Hát ez nagyon király volt.
Akkora elborult filmet már rég láttam.
Király az egész, nekünk nagyon bejött haverokkal.
Az összes kikacsintás, ahogy beszól a filmiparnak, a hős filmeknek, sőt még saját magának is.
Ez a 4.fal áttörése is jó volt, igaz kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz, de jól oldották meg.
A szinkron sem lett rossz, de várom, hogy újra nézhessem majd itthon eredeti nyelven.

9/10
SuperHeRo
0
2016. február 13., szombat 13:45
Amúgy is hülyeség januárban az év legerősebb filmjéről beszélni.
0
2016. február 13., szombat 13:40
A szoba

2 héttel ezelőtt a Creed megtekintésekor érzetem azt, hogy láttam az év egyik legerősebb filmjét és nagyon kevés film lesz az, ami érzelmileg is így képes bevonni az embert ebben az esztendőben. Erre itt a Room, ami az ember teljes érzelmi skáláján olyan szépen zongorázik végig, hogy öröm volt nézni pillanatban. Hol a levegő után kapkodsz, hol mosolyogsz, hol pedig úgy bőgsz mint egy kétéves. Brie larson és Jacob Tremblay is fantasztikus volt a szerepben. Nagyon megérdemelt helyen lesz az a női főszereplő Oscar. (Ez szerencsés esete annak, hogy a megfelelő évben, a megérdemelt alakításért nyeri el a színész a díjat, nem pedig utólagosan, esetleg karrierje alkonyán kapja meg).

Elképzelni sem tudom, hogy mind a leendő szülők, mind az aktívak bizonyos szempontból ne érzékenyüljenek el ezen a filmen. Nagyon helyesen Lenny Abrmahamson úgy építette fel a filmet, hogy hatásvadászattól mentes legyen és őszinte alakításokkal próbál előcsalogatni az emberből őszinte érzelmeket, reakciókat. Ha egyszer belépsz a szobába, többé nem felejted el.
0
2016. február 13., szombat 9:45
Hajnali láz

Gárdos Péter a szülei megismerkedésének történetét vitte vászonra a hozzá került levelezésük alapján, akik között nem sokkal a haláltáborokból szabadulást követően, egymástól többszáz kilométernyi távolságban levő svédországi kórházakban lábadozva lobbant fel a szerelem. Lehet, hogy most az erről a korszakról szóló magyar filmek közül mindenhol a Saul fia kerül elő, de jó lenne ha ez sem tűnne el a süllyesztőben, mert a történet érzelmessége, a párhuzamos emberi drámák, Miklós személyisége és a színészek alakítása miatt ezt a filmet megszerettem, míg azt inkább csak elismerem.

8/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p915-niwrok-irasai#6382
0