Ha őszinte akarok lenni, nekem elég nagy csalódás volt a film. Film? Egyáltalán film ez? Persze van sok szemét, amit filmnek neveznek, sőt filmrajongóként néha 1-2 darabot jómagam is túlértékeltem. Az Üvegtigrist nem is tudom mikor láttam először, mindenesetre bármikor újranézem a móka, a kacagás és a jókedv lesz urrá rajtam. Dramaturgilag, meg forgatókönyvileg az sem egy nagy szám, mégis abszolút 100%-os, zseniális valami. Sajnos a második rész számomra nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Sok apró jelenet, de valahogy nem áll össze egésszé. Úgy érzem, hogy kihasználatlan maradt sok figura, ötlet, akikkel az első rész után lehetett volna mit kezdeni. Amikor a hivatalba megláttam Kálloy Molnár Péter figuráját, megörültem, hogy Ő lesz az ügyintéző, s Lali visszakapja tőle a szivatást. Sajna nem, de azért egy egyperces snittre láthatjuk a tigrisben. Sajna csak 1 percig. Poénok vanak, néha nagyon jók, néha már annyira ßar, hogy jó, de ez már nem az igazi Tigris. Elképzelhető, hogy magamat meghazudtolva pár hónap múlva újjongva kezemben a DVD-vel magasabb pontszámot kap, mivel a Tigris is sokadszorra lett Tigris. Úgy legyen. Talán ezt is többször kell látni. Így elsőre azomban több negatívum jut eszembe a Tigris 2-ről, mint pozitívum. De azért a kedvenc jelenetem is megosztom veletek, ne csak rosszat mondjak: Amikor Sanyi Lalit parodizálja, na az valami zseniális. Sokan írtátok, hogy az "Oszis" rész mekkora poén... hát nekem nagyon nehezen indult be tőle a film... elég eröltetett és nyögve nyelős volt...
Mindenesetre sok sikert a filmhez Rudolf Péternek, sőt gratulálok is.
Természetesen a Tigris fanokat nem akartam elriasztani, sőt senkit sem nézzétek meg, csak nálam egyszerűen be kell érnie a filmnek. majd DVD-n....
60%