Keresés

Moziajánló

2006. február 3., péntek 13:22
thnx, Daemiaen. örömmel olvastam, s nagyon várom, h végre én is lássam egészében :-)
0
2006. február 3., péntek 13:20
Lö Mammut.
0
2006. február 3., péntek 13:10
:-))))

Engem se érdekel nagyon a cím, mert megnézem tutira. Pont ne én nézzem meg...?! :-)

Amúgy kedden szereztem még egy Nic Cage filmet. :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. február 3., péntek 13:08
Cím ide vagy oda, ajánlom mindenkinek a filmet! Az előzetes információk szerint ugyanis a Veszett a világ óta nem volt ilyen jó alakítása Nicolas Cage-nek.
most posts by TM
0
2006. február 3., péntek 13:02
Fegyvernepper? Bazzeg ilyen címet...?!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. február 3., péntek 12:29
És még valami: többen is érdeklődtek már a Lord of War c. film iránt, Nicolas Cage főszereplésével. Nos, a filmet Fegyvernepper címmel március 23-án mutatja be nálunk a Fórum Hungary! (forrás: moziplussz.hu)
0
2006. február 3., péntek 12:27
Daemiaen, elárulnád esetleg, hogy melyik moziban nézted a filmet?
0
2006. február 3., péntek 10:31
Én is nagyon várom már. Igaz, csak a trailert láttam eddig, de a farkasember (Howling-hasonlóság?) meg a vámpír (asszem Marcus) megvalósítása szerintem messze a legjobb az általam látott filmekhez képest.
0
2006. február 3., péntek 10:18
Már megyek is! :-)
Köszi!
most posts by TM
0
2006. február 3., péntek 9:50
Tibor vagyok, de hódítani akarok! (Tibor vagyok, de hódítani akarok!, 2006, forgalmazza: HungariCom)

Megvallom őszintén: szar a film, de bűnös élvezet. Mégpedig azért, mert végre egy olyan magyar tinivígjáték, melyben mernek kimondani, mernek megmutatni dolgokat, és nemcsak mímelnek össze-vissza. Történet ezúttal sincs, a színészi játék közelít az értékelhetetlenhez, a filmes lopások egyértelműek, mégis valamilyen szinten képes működni, némely poénon pedig tény és való, hogy lehet röhöggni. Mellesleg pedig Gregor Bernadett mellét többet lehet látni, mint az arcát. Nem mondom, hogy igényes szórakozás, de aki káromkodós, csöcsös, alpári humorral átszőtt magyar vígjátékot akar látni, az végre mehet a moziba. Most már ilyenünk is van. A történet pedig majd legközelebb jön.

4/10
0
2006. február 3., péntek 9:44
A nyughatatlan (Walk The Line, 2005, forgalmazza: InterCom)

Wow, wow és wow! Rövidke életem eddigi legjobb életrajzi filmjét láttam tegnap: A nyughatatlan olyan mértékig szíven ütött és megérintett érzelmileg, hogy... na, szóval igen.. Arról ugye felesleges is mesélni, miféle zenét is játszott Johnny Cash, minden egyes pillanatban, mikor felcsendült egy-egy melódia, lúdbőrzött a hátam. James Mangold olyan munkát tett le az asztalra, amellyel bekerült az all time top 50-embe, és hogy milyen magasságig fog eljutni, az még a második, harmadik és sokadik megnézés függvénye.

Pedig egyáltalán nem hoz újat Mangold a biopic műfajába, dramaturgiailag szokványos, felépítésében pedig - hogy ne is teknitsünk oly messzire - a Rayt (is) idézi. Amiben kitűnik társai közül, az egyrészt a kamerakezelése: szinte belemászik a színészei arcába, de ezáltal olyan érzelmeket szabadít fel bennük, amelyek által én speciel simán elhittem, hogy Phoenix helyett Cash-t látom gitározni és hallom énekelni. Másrészt pedig 130 percben mesél el sok évet egy legendás életből úgy, hogy az epizódok viszonylagos rövidségei nemhogy rontanák, inkább javítják az élvezhetőséget, sőt, sikerült elérnie a rendezőnek, hogy úgy lássa az ember az énekest a filmet követően, ahogy egy ilyen művészt az emlékezetben meg kell őrizni.

Joaquin Phoenix játéka maga az álom: beszédstílusa, mimikája, mozgása - az utóbbi évek legerőteljesebb, legátéltebb alakítása, nekem sokkal jobban bejött, mint Foxx Ray-e (hozzáteszem, a zene is sokkal közelebb áll hozzám). Reese With-a-spoon pedig alaposan rácáfol a "szőke doki szöszi"-skatulyára: meglepően erőteljes June Carter szerepében. Oscart nekik!

Nem is tudom, hogyan lehetne kifejeznem még jobban a rajongásomat e film iránt, úgyhogy go ahead, folks, go ahead and walk the line!

10/10
0
2006. január 31., kedd 15:50
így van, még érni kell, de nekem valahogy mégis 8-as értékelés volt a szimpatikus.:)
0
2006. január 31., kedd 15:01
München (Munich - 2005)

A München egy igen jelentős témát hűen bemutató film, ám sokszor az egyhangú robbantgatás és dráma (még ha parádés ábrázolású is) monotonná és unalmassá válik.
Janusz Kaminski ismét hozza a formáját, azaz kivonja a színeket a képből és szemcséssé teszi azt. Ez moziban nem annyira zavaró, de a DVDextrás szerk.-nek sok gondot fog okozni:)
Tény hogy Spielberg filmje korhű, élethű és történethű, de helyenként ellaposodik és monotonná válik, ilyenkor nagyszabású akciókba menekül.

6,5/10
0
2006. január 31., kedd 12:22

Ha őszinte akarok lenni, nekem elég nagy csalódás volt a film. Film? Egyáltalán film ez? Persze van sok szemét, amit filmnek neveznek, sőt filmrajongóként néha 1-2 darabot jómagam is túlértékeltem. Az Üvegtigrist nem is tudom mikor láttam először, mindenesetre bármikor újranézem a móka, a kacagás és a jókedv lesz urrá rajtam. Dramaturgilag, meg forgatókönyvileg az sem egy nagy szám, mégis abszolút 100%-os, zseniális valami. Sajnos a második rész számomra nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Sok apró jelenet, de valahogy nem áll össze egésszé. Úgy érzem, hogy kihasználatlan maradt sok figura, ötlet, akikkel az első rész után lehetett volna mit kezdeni. Amikor a hivatalba megláttam Kálloy Molnár Péter figuráját, megörültem, hogy Ő lesz az ügyintéző, s Lali visszakapja tőle a szivatást. Sajna nem, de azért egy egyperces snittre láthatjuk a tigrisben. Sajna csak 1 percig. Poénok vanak, néha nagyon jók, néha már annyira ßar, hogy jó, de ez már nem az igazi Tigris. Elképzelhető, hogy magamat meghazudtolva pár hónap múlva újjongva kezemben a DVD-vel magasabb pontszámot kap, mivel a Tigris is sokadszorra lett Tigris. Úgy legyen. Talán ezt is többször kell látni. Így elsőre azomban több negatívum jut eszembe a Tigris 2-ről, mint pozitívum. De azért a kedvenc jelenetem is megosztom veletek, ne csak rosszat mondjak: Amikor Sanyi Lalit parodizálja, na az valami zseniális. Sokan írtátok, hogy az "Oszis" rész mekkora poén... hát nekem nagyon nehezen indult be tőle a film... elég eröltetett és nyögve nyelős volt...
Mindenesetre sok sikert a filmhez Rudolf Péternek, sőt gratulálok is.
Természetesen a Tigris fanokat nem akartam elriasztani, sőt senkit sem nézzétek meg, csak nálam egyszerűen be kell érnie a filmnek. majd DVD-n....
60%
0
2006. január 30., hétfő 11:25
Büszkeség és balítélet (Pride & Prejudice, 2005, forgalmazza: UIP)

Keira Knightley végre bizonyított: remek játékkal örvendezteti meg híveit (köztük engem is), noha Joe Wright adaptációja inkább tűnik trendi kosztümös kalandnak, semmint vérbeli Austen-feldolgozásnak. Sok szót pazarolni a filmre kár, aki olvasta a regényt, annak olyan lesz az egész, mint egy Jack Dainel s szódával, aki meg nem, az pedig áldani fogja a Working Title-t. Working Title-vígjátékot ismervén pedig mindenki tsiztában lehet vele, mire számíthat. Ám ez a komédia inkább a Wimbledon felé kacsingat és nem az Igazából szerelem és a Notting Hill felé.

5/10
0
2006. január 30., hétfő 11:18
Tótumfaktum (Factotum, 2005, forgalmazza: Mokép)

Amerikai művészfilmből viszonylag kevés jut el hozzánk (ez ilyen). Függetlennek hívott alkotásból már jóval több, de azok annyira függetlenek csak, amennyire elhisszük. Szóval Charles Bukowski alteregója, Henry Chinaski (sokat hallottam Bukowskiról, de olvasni még nem olvastam) egy életuntnak látszó, valójában egy igenis tudatosan ilyennek tűnő átlagpolgár, akinek mindenről megvan a véleménye, még akkor is, ha ezt nyltan vagy egyáltalán nem is mondja ki. Matt Dillon káprázatosan jó a szerepben, ez eddigi legjobb alakítása. Bent Hamer rendező munkájával viszont van egy baj: gondolt egyet, majd úgy döntött, hogy elég egy jó felütés és egy jó lezárás, ám arra nem gondolt, hogy a maradék 50 percben sem árt ébren tartani a nézőt. Ebből kővetkezően igencsak Janus-arcú film a Tótumfaktum: a remek szereplők (Lily Taylor és Marisa Tomei is brillírozik) elviszik ugyan a hátukon a bukdácsoló dramaturgiával megtámogatott filmet, de a rendezés néhány felvillanást kivéve elég harmatos.

6/10
0
2006. január 30., hétfő 1:13
MÜNCHEN

Már többen fejezték ki nemtetszésüket a nálunk forgatott film egyes képbeállításai miatt, hogy látszik a Parlament (az oldalából egy darab), meg az Opera (ezzel mondjuk nem tudom, mi a baj?), nyilván nekünk magyaroknak, főleg Pestet jobban ismerőknek felismerhető a Népstadion, az Andrássy út, az Opera környéke, a Nyugati pályaudvar, vagy a Margithíd a Szigetttel, de van annyira érdekes a történet, hogy ne folyton ezt fürkésszék a szemek. Kicsit szokatlan stílusú film Spielbergtől, rengeteg (több, mint 150 dialógusos jelenet!) párbeszéddel, lassú tempóval, mégis néhol erősen sokkoló képsorokkal, remek John Williams-zenével, és egy igazán jó Eric Banával. A sztorival kapcsolatban ugyan lennének kérdéseim, mert egy-két dolog számomra kissé hihetetlen, de ezeket most még nem tenném fel, mert sokaknak spoileres lenne.
Azt mondom, nem annyira erős ez a film, hogy Oscart nyerjen, de mindenképpen érdemes megnézni, mert a Schindler listája óta a legemlítésreméltóbb Spielberg-mű született meg!
most posts by TM
0
2006. január 30., hétfő 0:12
The Descent - A barlang

Nem hittem volna hogy egy ilyen egyszerű alapötletből ekkora para filmet lehet készíteni! Pedig a képlet egyszerű, végy féltucat nőt, akik barlangászni indulnak, és azt hiszik ismerik a barlangot. Persze ha a hülyeség még szorgalommal is párosul, akkor jól meg lehet szívni odalenn, egy barlangban is akár. A mezei ember mit hisz, mi él egy barlangban? Max. denevérek és néhány féreg. Na igen, eddig én is ezt hittem, de ez az állítás nem mindig igaz. Annyi mindent nem tudunk még a Föld sötét helyeiről, mik élhetnek pl. egy mezei barlangban. Az hiszem nemis szeretném felfedezni.

Horror rajongóknak kötelező darab! Nem fognak csalódni.

10/9
0
2006. január 29., vasárnap 14:48
München

Mint elvakult Spielberg-fan még a statiszta válogatásra is elmentem (sajna nem kerültem be), de már akkor érezhető volt, hogy Spielberg nagyon komolyan akarja ezt a filmet (melyiket nem?). A film jól indul, már amennyire jól indulhat egy ilyen szörnyű eseménnyel kapcsolatos film. Ügyesen keverednek a valós felvételek és fiktív felvételek, elemek, főleg a szégyenletes müncheni merényletnél, a likvidálásoknál kicsit szabadjára engedték a fantáziát, de ez nem zavaró. Nos, igazából a történetből sokat nem szeretnék elmondani, de azt hiszem annyit meg kell jegyeznem, hogy nem egy zsáner filmmel van dolgunk. Itt még a jók is rosszak, és egyöntetűen a rosszakról sem tudjuk meg, hogy tényleg igazán rosszak. Eric Bana,Geoffr és a többiek helyt állnak, még az akcentusuk is hiteles. Viszont ami egy pontot le von az értékéből a filmnek az az, hogy bár büszke vagyok Budapestre, de nem hiszem el, hogy nagyon nehéz lett volna kitakarni a Parlamentet, az Operaházat (jó, az nem is annyira látszik). Az itt-ott feltünő Lada-k sem épp helyénvalóak, nem hiszem hogy Rómában vagy Párizsban sok Lada cirkált volna az utcákon azokban az időkben. John Williams nagyszerű muzsikát írt a filmhez, de ez természetes. Most épp harmadszor hallgatom végig.

Tízből kilencet vagyis 10/9-et adok a Münchenre. Ez Spielberg szerintem egyik legkomolyabb és legdurvább filmje, olyan jelenetek vannak benne, amelyek azért elég szörnyűek. Hogy most az izraeliek meg a palesztinok mit mondanak erről, nem tudom, hogy mennyire lehet hinni nekik, nyílván nem is egy dolog van, aminek nem örülnének ha napvilágot látna. Sajnálnám, ha Steve nem kapna OScar-t ezért a filmért, pedig úgy hallom, valószínűleg nem is tudják jelölni, mert vol valami gubanc. Mindegy. A München jó film, de FILM.
0
2006. január 29., vasárnap 13:41
The Man (2005)
R: Les Mayfield

Klasszikus buddy movie, a kemény zsaru és a szerencsétlen, nagydumás, véletlenül mellé keveredő partner. "Eredeti" ötlet, semmi újítás a 80-as és 90-es évek hasonló filmjeihez képest. Egyszer nézhető.

50%
0
2006. január 27., péntek 23:21
Underworld: Evolution (2006)
R: Len Wiseman

Találó összefoglalás a filmről az imdb-n: A superb sequel for fans - others should avoid!
Ugyanazt a szintet tartja mint az első rész. Talán kicsit túlkeveri, túlkavarja a történetet, némely szereplő nincs a toppon, de az akciók és a véres szcénak ellensúlyoznak ezen jócskán. Harmadik részt akarok!

80%
0
2006. január 27., péntek 20:43
én egyébként nagyra tartom, de a münchen kapcsán nagyon nem tudok vele egyetérteni. az pedig külön gyűlölöm, ha egy külföldi véleményt olvasok vissza magyarra lefordítva.
0
2006. január 27., péntek 20:17
Akkor jó. Williams az egyik kedvenc filmzene komponálóm.
0
2006. január 27., péntek 20:16
"bikácsy gergely" önmagában egy baj.
most posts by TM
0
2006. január 27., péntek 19:57
két-három fontosabb motívum van, azt jól használja spielberg, a maradék score-t pedig szimplán alárendeli az akciónak. végül azt is ügyesen illeszti a filmbe. :) williams idén kitett magért: a wotw, gésa, sw és a munich, mind kellemes filmzene.
0